SACCSIV – blog ortodox

VIDEO (si transcriptul): Obama anunta „LUNA DE CONSTIENTIZARE A SECURITATII NATIONALE CIBERNETICE” … Nu-i de bine …

Posted in Barack Obama, internet by saccsiv on octombrie 19, 2009

   Transcriptul:

   „In aceasta epoca a informatiei, incredibilele tehnologii de care depindem in fiecare zi ne infatiseaza mari promisiuni dar si mari incercari. De aceea am ales luna octombrie ca Luna de Constientizare a Securitatii Nationale Cibernetice (National Cybersecurity Awareness Month). Astfel vom putea culege promisiunile si vom putea infrunta incercarile.

   Retelele noastre digitale reprezinta un punct critic pentru siguranta noastra nationala, superioritatea noastra militara si siguranta publica. Dar aceasta dependenta ne face, de asemeni, vulnerabili la atacurile cibernetice din partea celor care ne vor raul. Internetul si comertul online reprezinta cheile competitivitatii noastre economice. Dar hotii virtuali au cauzat companiilor noastre daune de miliarde de dolari.

   Ca si consumatori, noi folosim internetul pentru a ne plati facturile, pentru a face cumparaturi sau pentru a ne plati taxele. Dar milioane de americani au fost victimizati. Intimitatea lor a fost violata, banii si identitatea le-au fost furate, vietile le-au fost intoarse cu susul in jos.

   Lectia este clara. Aceasta amenintare cibernetica reprezinta una dintre cele mai serioase provocari economice si nationale cu care avem de-a face ca natiune. In aceasta lume interconectata vulnerabilitatea noastra este impartita.  La fel si responsabilitatea noastra  de a ne proteja.  Guvernul are responsabilitatea de a conduce, de aceea fac apel la o abordare globala pentru a proteja infrastructura digitala americana. Administratia mea a recunoscut retelele noastre ca bunuri nationale strategice si a facut din apararea lor o prioritate a securitatii nationale.

   Si pentru a ghida eforturile noastre, am creat o noua institutie aici la Casa Alba, institutie ce va fi condusa de un Coordonator al Securitatii Cibernetice, pe care il voi numi in curand.

   Si sectorul privat are responsabilitati. Majoritatea infrastructurii informationale a Americii este detinuta si operata de sectorul privat: industrie, spitale si academii. Deci, avem nevoie de un parteneriat public privat si de solutii inovatoare in domeniul securitatii cibernetice ce sa asigure atat intimitatea personala cat si prosperitatea economica.

   In cele din urma, totusi, nici Guvernul si nici sectorul privat nu pot asigura singure securitatea noastra cibernetica. In cele din urma, responsabilitatea este a fiecaruia dintre noi, ca individ. Este a dumneavoastra. Chiar daca sunteti la servici, acasa sau la scoala, daca sunteti parinti sau copii, sunt niste pasi simpli pe care ii puteti urmari pentru a fi in siguranta online. Pastrati-va softurile de securitate la zi si aveti grija la mailurile suspecte. Fiti intotdeauna atenti cu cine interactionati, chiar daca este o companie sau o persoana privata si nu va dezvaluiti niciodata datele personale sau financiare pana cand nu ati verificat in prealabil daca recipientul este legitim.

   Sunt multe modalitati pentru a fi prevazatori in domeniul cibernetiv. Pentru a afla mai multe, vizitati: OnGuardOnline.gov sau DHS.gov/CYBER.

   Aceste tehnologii ne unesc mai mult ca niciodata. Dar asa cum ii imping pe unii sa distruga si faramiteze noi trebuie sa invatam sa cream si sa construim. Acestea sunt oportunitatile si responsabilitatile noastre comune. Nu doar prin Luna de Constientizare a Securitatii Nationale Cibernetice (National Cybersecurity Awareness Month) ci de fiecare data cand ne aflam online.”

   Cititi va rog si:

Va iesi dupa cum vrea JAY ROCKEFELLER? Senatul american îi dă lui Obama CONTROLUL ASUPRA INTERNETULUI

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

   Consider ca nu-i de bine. Aceasta adresare catre cetateni a presedintelui Obama, prevesteste actiuni decisive si rapide ale SISTEMULUI in ceea ce priveste internetul.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 19, 2009 at 12:14 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. fane said, on octombrie 19, 2009 at 2:39 pm

    ” Consider ca nu-i de bine. Aceasta adresare catre cetateni a presedintelui Obama, prevesteste actiuni decisive si rapide ale SISTEMULUI in ceea ce priveste internetul.”
    Mai mult decat atat : mi se pare un apel catre fiecare american de a-si spiona mai abil conationalii cu care interactioneaza pe net . Veti vedea , se va crea un organism la care ii vom putea raporta pe toti care ni se par suspecti .
    In luna aprilie ma gandeam ca ritmul va fi mai lent si ca anul asta nu se va intampla mare lucru pe frontul internetului dar cred ca n-o sa avem posibilitatea sa ne spunem „la multi ani 2010” pe aici , pe site-urile pe care acum primim informatie pentru suflet .

    Doamne ajuta !

    Apreciază

  3. isara said, on octombrie 19, 2009 at 5:51 pm

    „In luna aprilie ma gandeam ca ritmul va fi mai lent si ca anul asta nu se va intampla mare lucru pe frontul internetului dar cred ca n-o sa avem posibilitatea sa ne spunem “la multi ani 2010″ pe aici , pe site-urile pe care acum primim informatie pentru suflet ”
    De acord cu tine exista acesta posibilitate.
    Dar ce-o sa facem. Eu citesc aproape zilnic acest blog si mi-ar lipsi
    Saccsiv ce mai faci cu cartea in care incerci sa arhivezi toate informatiile din acest blog. poate ne-o poti trimite sau sa o cumparam chiar „nefinisata” ca cine stie daca vom mai putea?

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 19, 2009 at 5:56 pm

      Am cateva promisiuni de conlucrare cu cativa editori. De indata ce se va stabili ceva clar, va apare. Oricum, o public si daca dispare acest blog.

      Apreciază

  4. iuly_an209 said, on octombrie 20, 2009 at 2:30 pm

    va rog sa-mi spuneti si mie daca aveti o parere buna despre cartea “Viitor cu cap de mort-Radu Cinamar”?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.