SACCSIV – blog ortodox

Directorul general al Agentiei Internationale a Energiei Atomice: “Israel este principala amenintare pentru Orientul Mijlociu avand in vedere posesia sa de arme nucleare”

Posted in Agentia Internationala pentru Energie Atomica, BOMBA ATOMICA, ISRAEL by saccsiv on octombrie 6, 2009

   Conform articolului ElBaradei says nuclear Israel number one threat to Mideast: report

   Mahomed ElBaradei, directorul general al AIEA (Agentiei Internationale a Energiei Atomice), a afirmat duminica: “Israel este principala amenintare pentru Orientul Mijlociu“ cu armele sale nucleare, a raportat agentia oficiala de stiri IRNA.

   La o conferinta de presa comuna din Teheran cu Ali Akbar Salehi, seful Organizatieie Iraniene pentru Energia Atomica , ElBaradei a adus in discutie subiectul Israelului si a afirmat ca regimul din Tel Aviv a refuzat sa permita inspectarea instalatiilor sale nucleare timp de 30 de ani, spune raportul.

   “Israel este principala amenintare pentru Orientul Mijlociu avand in vedere posesia sa de arme nucleare“, a afirmat ElBaradei.

   Israelul este cunoscut tutuor pentru capacitatile sale nucleare, cu toate ca refuza sa confirme sau sa nege aceasta afirmatie.

   “Aceasta (posesia de arme nucleare) a cauzat demersuri corespunzatoare pentru a obtine acces la centralele sale electrice (ale Israelului)… iar presedintele Statelor Unite a adoptat masuri pozitive pentru ca aceasta inspectie sa aiba loc“, a afirmat ElBaradei.

   ElBaradei a sosit in Iran sambata pentru a discuta cu oficialii iranieni despre programul nuclear al Teheranului.

   Conducatorii Statelor Unite, Frantei si Marii Britanii au condamnat asa zisa minciuna a Iranului, care ar desfasura activitati sub acoperire in noul sector nuclear subteran.

   Luna trecuta Iranul a confirmat ca acesta construieste un nou echipament nuclear langa orasul sau din nord vest, Qom. In raspuns, IAEA a cerut Teheranului sa puna la dispozitie informatii detaliate si sa asigure accesul la noua instalatie nucleara cat de repede posibil.

   Duminica, ElBaradei a afirmat ca gardianul nuclear al UN va inspecta noua instalatie iraniana de uraniu de langa Qom pe 25 octombrie.

   Cititi va rog si:

Obama este de acord sa se pastreze secretul asupra armelor nucleare ale Israelului

Directorul General al Agentiei Internationale a Energiei Atomice: „NU EXISTA NICI O EVIDENTA CREDIBILA” A ARMELOR NUCLEARE IRANIENE

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 6, 2009 at 9:26 am

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Alexandra said, on octombrie 7, 2009 at 1:38 am

    Curajos omul asta! si a mai declarat si ca Iranul nu are arme nucleare. Bravo lui!

    @ Saccsiv am o banuiala crunta: sunt doua piste care se pot uni intr-un mod oribil

    Prima: Statele Unite vor cu orice pret sa convinga lumea toata ca Iranul are arme nucleare, parca a mai facut-o odata dar cu altii si erau „arme de distrugere in masa”
    A doua: Desenul acela inexplicabil BlackJack din ziarul londonez Telegraph in care daca te apucai sa descifrezi descopereai atentate cu bombe atomice prin marile orase.
    Nu cumva criminalii astia vor exploda bome in marile orase tocmai ca sa arate cu degetul spre Iran si sa „demonstreze” ca acesta are arme nucleare?
    Asta va avea ca rezultat moartea multor oameni – lucru dorit de ei, incercarea la care va fii supus Obama, ca doar trebuie incercat si el nu? cum a fost Bush si pornirea razboiului impotriva Iranului si nu numai.
    Doar o supozitie, dar care nu e foarte departe de toate marsaviile facute pina acum.
    Ajutorul meu de la Domnul Cel ce a facut cerul si pamantul!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.