SACCSIV – blog ortodox

O judecatoare a decis: FEDERAL REZERVE trebuie sa prezinte documente importante

Posted in Federal Reserve by saccsiv on august 27, 2009

   Conform articolului Fed Must Release Reports on Emergency Bank Loans, Judge Says din 25 august:

   Fed trebuie sa prezinte datele despre imprumuturile de urgenta acordate institutiilor financiare in termen de cinci zile, deoarece nu a reusit sa convinga judecatoarea ca aceste documente nu ar trebuie sa fie supuse reglementarilor Actului de Libertate a Informatiei.

   Judecatoarea districtuala din cadrul Curtii Supreme a SUA/Manhattan, Loretta Preska a respins argumentul bancii centrale, precum ca legea nu poate fi extinsa asupra acestor informatii, deoarece publicarea acestora ar dauna intereselor economice ale imprumutatilor.

   Listele cu gajurile in baza carora s-au acordat imprumuturile “sint de maxima importanta in intelegerea si evaluarea corectitudinii deciziei guvernamentale asupra celei mai catastrofale crize financiare nord-americane de dupa Marea Depresie”, potrivit concluziei procesului ce a dat decizia ieri (24 august).

   Fed a refuzat sa publice numele imprumutatilor, valoarea sumelor imprumutate, ori lista bunurilor puse drept gaj in cadrul a 11 operatiuni, sustinind ca evita astfel alungarea deponentilor si tulburarea intereselor actionarilor.

   Bloomberg LP, companie new-yorkeza al carui actionar majoritar este primarul Michael Bloomberg, a solicitat (data de?) Nov.7 pt Bloomberg News.

   “Cind un nivel fara precedent al sumelor platite ca taxe au fost imprumutate institutiilor financiare intr-un mod neobisnuit, iar Fed refuza sa faca publice orice detalii asupra acestor tranzactii, Bloomberg News intreaba Curtea de ce cetatenii SUA nu au dreptul sa afle despre ce este vorba.” A declarat Matthew Winkler, editor-sef la Bloomberg News. “Sintem recunoscatori Curtii pt apararea dreptului publicului de a afla ceea ce se realizeaza in interes public.”

   Bloomberg a declarat la proces ca platitorii de taxe ai SUA trebuie sa cunoasca riscurile ce decurg din acordarea unor imprumuturi in suma de doua mii de miliarde $, deoarece publicul larg este un “investitor involuntar” al bancilor nationale.

   Bilantul Fed si-a dublat dezechilibrul incepind cu luna septembrie, cu o suma in valoare de 2 trilioane $, datorita incercarii de a salva institutiile financiare. In saptamina incheiata la data de 19 august, Fed a alocat 2,3 % din cele 2,06 trilioane $ pt ca banca centrala sa cumpere titluri de proprietate ipotecate.

   Titlurile de proprietate neguvernamentale au fost pentru prima data tinta investitiilor Fed.

   Actul de Libertate a Informatiei obliga agentiile federale sa permita publicarea documentelor guvernamentale.

   Procesul Bloomberg vs. Fed, desfasurat la N.Y., nu a avut ca obiect obtinerea unor despagubiri financiare.

   David Skidmore, purtator de cuvint al Fed a declarat ca echipa de conducere a institutiei pe care o reprezinta a aflat despre decizia Curtii si a refuzat sa faca vreun comentariu.

   Cititi va rog si articolele:

GRAV: Presedintele Federal Reserve, evreul Ben Bernanke, NU STIE UNDE SUNT 500 MILIARDE DE DOLARI (video)

VIDEO – DECLARATIE GRAVA a evreului Timothy Geithner: „Un audit asupra FEDERAL RESERVE reprezinta o linie pe care noi nu vrem sa o trecem“

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 27, 2009 at 5:11 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. BB said, on august 27, 2009 at 6:41 pm

    Michael Bloomberg este evreu si actualul primar al New York-ului. Averea lui este estimata la 16 miliarde $. As spune ca face parte din elite. E foarte curios de ce Bloomberg vs. FED?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Bloomberg

    Apreciază

  3. saccsiv said, on august 27, 2009 at 6:51 pm

    Din cauza asta:

    Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

    https://saccsiv.wordpress.com/2009/08/12/ultima-revolutie-noua-ordine-mondiala-reala-impotriva-falsei-%e2%80%9cnoi-ordini-mondiale%e2%80%9d/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.