SACCSIV – blog ortodox

IPOTEZA: Patriarhul Aleksii al II-lea A FOST IMPUSCAT?

Posted in Patriarhul Aleksii al II-lea by saccsiv on august 27, 2009

   Potrivit articolului Un cunoscut actor rus lansează o ipoteză şocantă: Patriarhul Aleksii al II-lea ar fi fost ucis:

   Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Aleksii al II-lea, care a decedat la vârsta de 79 de ani, în data de 5 decembrie 2008, la reşedinţa sa din Peredelkino, o periferie a Moscovei, ar fi fost ucis cu trei gloanţe în cap, titreaza Anima News citand Sobesednik.

   Această ipoteză şocantă a fost expusă, în ediţia din această săptămână a revistei moscovite Sobesednik, de către cunoscutul actor şi moderator de televiziune rus Stanislav Sadalski, cu toate că unele suspiciuni privitoare la posibila moarte brutală a liderului bisericii ruse au circulat şi imediat după decesul său, pe fondul lipsei precizării cauzelor morţii subite a acestuia.

   ‘Este chiar o barbarie: l-au ucis pe Prea Fericitul şi păstrează tăcerea. Eu vreau să cunosc adevărul în ceea ce priveşte sfârşitul vieţii pământeşti a patriarhului Aleksii. Nişte preoţi pe care îi cunosc, precum şi reprezentanţi ai poliţiei mi-au relatat că patriarhul defunct avea trei găuri în cap, iar privirea îi rămăsese aţintită spre uşă. Bat alarma de mai mult timp, dar parcă în van. Nimeni nu doreşte să mă audă. Multor preoţi şi clerici le este chiar frică să mai discute cu mine în public, pentru că serviciul de pază al actualului patriarh Kirill îi filează, urmărind cu cine contactează’ – a afirmat Sadalski, în interviu.

   El susţine că în timpul funeraliilor chipul lui Aleksii al II-ea era acoperit, conform unui pretins ritual ortodox. ‘Dar, de ce patriarhului Tihon (predecesorul lui Aleksii al II-lea) nu i s-a acoperit faţa conform aceluiaşi ritual’, se întreabă cunoscutul actor, care, prin declaraţiile sale, pur şi simplu a incendiat blogosfera rusă, iar pe forumurile mai multor publicaţii online care au preluat interviul este pur şi simplu denigrat, catalogat ca ‘dus cu sorcova’.

   În interviul din Sobesednik, el a afirmat că nu îl ‘recunoaşte pe Kirill’, fost mitropolit de Smolensk şi Kaliningrad, care i-a succedat lui Aleksii al II-a în scaunul patriarhal, suspectându-l de neadevăr în privinţa circumstanţelor morţii predecesorului său.

Sadalski, cu un palmares de peste 50 de filme, susţine că mitropolitul Kirill, înainte de a fi ales în ianuarie a.c. patriarh, a spus că, prin plecarea sa la cele veşnice, Aleksii al II-lea a ‘ferit biserica noastră de încercarea grea când în fruntea sa se află un om bătrân şi practic incapabil de a o mai gestiona’. El mai susţine că a încercat să difuzeze o înregistrare cu această declaraţie pe un post de televiziune rus, însă respectivul fragment a fost eliminat de ‘cenzori’, potrivit Sobesednik.

   Oficial, Patriarhia Moscovei a informat că Aleksii al II-lea a decedat în urma unei afecţiuni cardiace severe

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on august 27, 2009 at 4:28 pm

  Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Verhovenski said, on august 27, 2009 at 8:21 pm

  E posibil să fi fost eliminat. Paşii pe care PF Aleksii îi făcea spre ecumenism erau prea înceţi şi nehotărâţi. Actualul patriarh al BORu se apropie în viteză mult mai mare de catolici şi alţi eterodocşi, păstrându-şi însă în mass-media rusească imaginea unui ortodox mai mult sau mai puţin adevărat, altfel tranziţia ar fi prea violentă şi ar fi posibilitatea unei treziri masive. Însă chestia aia cu „împuşcat de trei ori în cap” sună cam a tabloid, şi diminuează gravitatea problemei.

  Ţin să precizez că dl. Sadalsky e destul de departe de Biserică şi tradiţiile ei, în interviul rusesc spunându-le preoţilor „popi” ceea ce în rusă are sens peiorativ. Astfel el nu ştie că e tradiţie ca în caz că defunctul are cinul preoţesc sau mai sus să fie înmormântat cu faţa acoperită.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: