SACCSIV – blog ortodox

ASA APARE LA “HUMANITAS”? Parintele Arsenie Papacioc: “LEGIONARISMUL este O RUSINE A TRECUTULUI care SCARBESTE pe orice om cu mintea luminata”

Posted in MISCAREA LEGIONARA, Parintele Arsenie Papacioc by saccsiv on iulie 25, 2014

p-Arsenie-Papacioc-216x300

Iata comentariul cititorului Felix postat la articolul ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (24.07.2014): Despre cele de pe urma – Patericul athonit. MARTORII LUI IEHOVA PREGATESC TERENUL PENTRU VENIREA LUI ANTIHRIST. Rapirile extraterestre. Gandire de talmudista – MAMELE PALESTINIENE AR TREBUI UCISE:

Frate Vasile, au aparut la editura Humanitas, selectii din dosarele securitatii ale Parintelui Arsenie Papacioc. La pag. 242 se spune asa chipurile de catre Parintele Arsenie Faptul ca l-au omorat pe Iorga m-a facut sa-i urasc de moarte pe legionari sau legionarismul este o rusine a trecutului care scarbeste pe orice om cu mintea luminata. Cartea este tiparita cu sprijinul manastirii Dervent si Parintele Andrei Tudor este unul din editori. Trebuie cerut un punct de vedere Parintelui Andrei Tudor pentru responsabilitatea ce si-a asumat-o aparand ca editor! Apoi trebuie avertizati cititorii. Carte se numeste Am inteles rostul meu. Parintele Arsenie Papacioc in dosarele securitatii Editura Humanitas pag. -242-243! eu nt

Comentariu saccsiv:

   Eu nu stiu ce scrie acolo, caci n-am cartea. Rog pe cei ce au citit-o sa confirme sau sa infirme.

   La http://www.humanitas.ro/humanitas/am-%C3%AEn%C5%A3eles-rostul-meu putem citi:

Andrei Tudor (ed.), Mariana Conovici (ed.), Iuliana Conovici (ed.)

Am înţeles rostul meu…

Părintele Arsenie Papacioc în dosarele Securităţii

Zeci de ani s-a chinuit Securitatea să pătrundă în viaţa şi în mintea părintelui Arsenie Papacioc. A scotocit după sentinţe de condamnare mai vechi, din vremurile tinereţii sale legionare. L-a urmărit pretutindeni, l-a arestat şi l-a condamnat în celebrul proces al „Rugului Aprins“, i-a trimis iscoade în celulă, în anii detenţiei de la Aiud, ori în parohie şi în mănăstirile prin care a trecut, după ieşirea din închisoare. I-a ascultat convorbirile şi i-a interceptat corespondenţa. A pus la cale compromiterea sa în ochii obştii monahale şi mai ales ai celor care îi căutau sfatul şi mângâierea. În fine, a adunat mii şi mii de file într-un dosar de urmărire informativă, care, în pofida odioasei sale întrebuinţări iniţiale, astăzi e o frescă a vieţii monahale în anii comunismului.
Însă, întruchipată de mefienta şi violenta Securitate, puterea seculară vedea în părintele Arsenie Papacioc doar un vechi combatant legionar refugiat în mănăstirile ortodoxe, un duşman al educaţiei ateiste sau cel puţin un opozant politic. În realitate, acest duhovnic atât de hărăzit şi atât de iubit, silit să treacă prin furtunile istoriei, urma o altă chemare, asumându-şi rostul şi răspunderea propriului destin. El este „duhovnicul trezviei şi al iubirii“.

Comentariu saccsiv:

   Iata insa ce putem citi la Marele Duhovnic Arsenie Papacioc: Miscare Legionara si misiunea ei de dezrobire a tarii:

Stiu sa reactioneze si ma bucur foarte mult, chiar daca generatia aceasta nu mai are forta generatiei trecute. Imi amintesc pe vremea lui Carol al II-lea, eu am dat batalia asta din jos. Eram de fata cand regele a vrut sa puna mana pe Garda de Fier ca organizatie si oferea fel de fel de lucruri. Si Codreanu nu era de acord. Noi nu eram ca niste politicieni. Eu eram un copil la douazeci si ceva de ani, doritor de lupta pentru frumusetea unui Adevar, in fruntea caruia se afla Arhanghelul Mihail.Eu eram impotriva sangerarii. Dar nu contam eu. Eu eram un scuipatel acolo, dar traiam. Si uite ca Dumnezeu nu m-a lasat. Pentru ca am invatat troparul Sfantului Arhanghel Mihail de cand eram mic.

Codreanu era un om cinstit, un mare erou. Am stat cu el mult de vorba si am fost prin tabere, dar ne mai si contraziceam. Adica nu eram pentru pozitia asta exclusiv militara intr-o problema si cu nuanta politica, dar si spirituala. Uite va spun o situatie: cum era sa-l dea jos pe regele Carol. Am provocat o intalnire pe Calea Victoriei in Bucuresti, eram pana la 9 insi atat. Si am inceput sa cantam cantece legionare pe Calea Victoriei. Si, va dati seama, s-a adunat lumea, incat nu se mai vedea de lume. Si era unul mai plinut acolo si s-a ridicat la tribuna: „Cum sa strig”? Si i-am zis: „Jos regele Carol al II-lea, traiasca regele Mihai! Ura!” Si acela a zis invers. Si a zis Ura cand nu trebuia si Ho cand trebuia. Si atunci ma gandeam ce sa fac eu? Si am zis: „Dati-l jos!”! Acum, eu fiind mai mititel, m-au ridicat repede pe mine. Am luat cuvantul, am linistit poporul si am zis limpede cu intentia sa repar si greseala care se facuse in clipa aia. Lumea a zis cum am zis eu. Si am zis: Asta e lumea! Apoi ne-am retras la un hotel sa vedem ce zice presa.Si au aparut niste articolase, dar mititele – ceea ce insemna ca le era frica si la presa.

Noi speculam lucrurile acestea. Si am recurs la un lucru de mare risc. Am luat trei masini si am inceput sa strigam prin fata palatului: „A abdicat regele! A abdicat regele!” Si am strigat pana cand intr-adevar a abdicat regele! Si cu o astfel de editie speciala, va dati seama ce era pe noi! Eram in masina cinci insi: un avocat, doi doctori … si ne-am hotarat sa mergem la Vacaresti sa cerem rugaciune la Arhanghelul Mihail. Si era destul de inchis ca drum. … Si am ajuns la Vacaresti.  Acolo era lacat, era poarta, dar bateam in poarta ca niste stapani. Ne opreste paznicul sa ii spunem cine suntem. Si am luat eu comanda. „Domnule, a biruit Garda de Fier. Deschideti-ne sa ne inchinam aicia, sa facem altar la Vacaresti, nu inchisoare de detinuti”! A pus mana pe telefon si ne-a deschis imediat civilizat. Si era un detinut acolo, un singur legionar. Si zice: „Nu te scot de aici”! Si l-am scos a doua zi bineinteles.

Si eu stateam in Zarnesti, Brasov, unde am fost si primar. Si cand am ajuns de la Vacaresti inapoi in centru, nu mai incapeai de camasi verzi. Toti s-au dat jos. Eu am refuzat sa ma dau. Si am bagat la cap. Toti acum erau legionari, dar de forma. De unde or fi scos camasile alea verzi in cateva ceasuri, nu stiu! Si am ajuns si la Brasov si am dat ordin sa dea raport in gara. Sa fie si o manifestare vazuta ca sa putem face un plan de bataie. Cand am ajuns in gara la Zarnesti, nu era nici un om. Si m-au informat unii ca pe terenul de fotbal s-au adunat. Si am ajuns pe terenul de fotbal. Tot oraselul era adunat acolo; pe marginea si pe mijlocul terenului erau legionarii si venisera sa dea raportul. Dar nu ii cunosteam. Si m-am invatat minte de la Bucuresti. Nu le-am dat atentie, i-am imprastiat, i-am gonit. „Nu va cunosc pe voi”! Nu faci armata cu improvizati. Noi purtam camasa verde cu o convingere puternica si nobila. Am luat comanda cum trebuie. Si nu imi pare rau. „Asa credeti, voi, profitorilor? Si va si condamn ca indrazniti sa imbracati camasa verde de care numai ati auzit si voi. Si potential voi ati fost prigonitorii”. Asa le-am zis. Si homo homini lupus nu mai e valabila, cum ca omul ii lup pentru om. Nu, omul e Dumnezeu pentru om de cand a venit Hristos. Vedeti? Aceasta este strategia! Hai sa intram cu nitel curaj in valorile autentice care au relatie cu vesnicia. Actionati cu strategie. Eu acum nu sunt asa de informat si nu am o armata in jurul meu cum are Parintele Justin. Eu sunt singur aici. Dar puneti-va capul la bataie.

(preluat din revista Atitudini, nr 5)

Iata ce spun si alti mari duhovnici despre Miscarea Legionara:

„RAZBOI INTRU CUVANT” resping ideologia, modul de organizare si metodele MISCARII LEGIONARE. Marii duhovnici au fost de alta parere. Ca si in cazul cipurilor …

Sa ne amintim si ca Doxologia (portal al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei …) se straduia sa sminteasca cititorii cum ca Parintele Arsenie Papacioc ar fi fost pro cip:

Parintele ARSENIE PAPACIOC – ANTI CIP: “Inca nu e lepadarea cea desavarsita. Dar este inceputul primejdios al acestei lepadari, din care care nu vei mai putea iesi mai tarziu.”

   UPDATE

   Fratele Felix a facut si o scanare a respectivei pagini:

Arsenie Papacioc reeducat postmortem

Adica o mizerie. Edificator e comentariul fratelui Mircea Puscasu:

Sa intelegem bine: asa zice Humanitas ca zice Securitatea ca zicea Parintele Arsenie…

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Radu said, on iulie 25, 2014 at 10:03 am

    Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

    • Partizanu said, on august 6, 2014 at 9:42 pm

      Frate SCCSIV. DRACU in aceasta perioada de post e foarte activ. Dupa scandalu si reactia cu BAJOCRIREA SF. STEFAN CEL MARE, constanteni sunt invitati la o RE-lansare de carte la CASA DE CULTURA. duminica 10 aug. la ora 18. Ce facem?

      Apreciază

      • saccsiv said, on august 7, 2014 at 5:16 am

        Partizanu

        Ce relansare?

        Apreciază

      • Partizanu said, on august 7, 2014 at 7:20 am

        Impielitatii astia au lansat-o (cartea „Am inteles rostul meu”) la man. DERVENT luna trecuta. Acum in post hai sa mai facem inca o PUBICITATE. Pe semne ca luna viitoare se va RE-RE-lansa la PATRIARHIE, iar in toamna in ISRAEL, CANADA, SUA, MADADASCAR … .Eu am vazut cum ucreaza NECURATUL prin ei cind a venit in DOBROGEA Pr Theodoros Zisis. Initial au anuntat conferinta la CASA DE CULTURA. Dupa aceea ca sa mai taie din auditoriu au inpartit-o intre doua man. ADAMCLISI SI CASIAN. http://www.youtube.com/watch?v=U545hOyKbIE VEDETI SI http://www.youtube.com/watch?v=Tl16eeZgp7s .

        Apreciază

  2. geo said, on iulie 25, 2014 at 10:25 am

    Editura Humanitas…fosta editura a pcr…privatizata fraudulos de liicheanu…dusman visceral al ortodoxiei…aflat pe statele de plata ale lui soros…cel care l-a publicat pe kakapievici si pe lucianboia, cei cu demistificarea lui Eminescu si a istoriei Romaniei…asa ca nu e de mirare ca mai baga cite o astfel de sopirlita…

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 25, 2014 at 10:28 pm

      Se încearcă o mare diversiune și intoxicare mediatică. Ei vor să lovească și în Mișcarea Legionară (posteritatea ei) și în părintele Arsenie Papacioc. Dar în primul rând, vor să-i denigreze pe legionari, pentru că asta cer și vor evreii sioniști. Vor să fim și noi cu toții ,,corect politic” și slugi umile ale lor…
      Nu se poate avea încredere în Editura Humanitas sau în ziarul Gândul, care sunt suspecte de legături trainice cu masoneria. Ele practică un mercenariat în mass media românească de după 1990. Ei scriu la comandă și pe placul puterii interne și externe.
      Vedeți fraților numai ce fel de comentarii au putut să apară în articolul de astăzi din Gândul.info, dar și articolul în sine referitor la înființarea FORUMULUI ALTERNATIVA CREȘTINĂ!… Bășcălia și mârșăvia sunt acolo în elementul lor, sunt la ordinea zilei, sunt parcă de-a dreptul normale… Creștinii sunt văzuți însă anormali…
      Păi bine, nu Cristian Tudor Popescu este cel care dirijează politica ziarului? Și nu este dânsul acel liber-cugetător înrăit și atât de critic, încât se pronunță împotriva lui Hristos? Voi ce părere aveți?

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 26, 2014 at 7:36 pm

        OFF TOPIC

        Vă semnalez un film antologic, pe care aș dori să aveți răbdarea să-l urmăriți cu atenție. L-am descoperit întâmplător astăzi. Veți vedea maniera cum Eugenia Vodă ia un interviu unui om excepțional, de o integritate desăvârșită, un creștin ortodox adevărat, legionarului IULIAN CONSTANTIN, în vârstă de 79 de ani, inginer de elită și premiat de Academia Română. Veți vedea cum un exponent al mass mediei românești este tributar mentalităților comuniste, ideilor evreilor sioniși, invocând mereau cartea scrisă de evreul Zigu Ornea, critică bineînțeles la adresa Mișcării Legionare. În mod normal, el ar fi trebuit să vorbească mai mult. Era întrerupt când spunea lurcruri împortante etc.

        Fraților, tinerii din perioada interbelică au avut IDEALUL REZISTENȚEI ANTICOMUNISTE și s-au jertfit pentru credință și neam. Au fost LA DATORIE. Și noi putem să ne unim în jurul unui ideal, acela al REZITENȚEI ANTIGLOBALIZARE. Comunismul și globalismul sunt până la urmă reversul aceleiași medalii masonice.Doamne ajută!

        Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 27, 2014 at 7:06 pm

      DOAMNE AJUTĂ! ROG POSTAREA ACESTUI ARTICOL:

      ADEVĂRUL DESPRE CLUBUL ROTARY POATE FI CUNOSCUT ȘI DIN EXTERIOR
      Radu Iacoboaie, 27 iulie 2014

      DE CE MINT CEI DIN CLUBUL ROTARY CĂ NU AU NICIO LEGĂTURĂ CU FRANCMASONERIA? DE CE SPUN EI CĂ TREBUIE SĂ FII PRINTRE EI, CA SĂ CUNOȘTI ADEVĂRUL? Este o mare viclenie în a pune astfel problema. Adică, drogurile, otrăvurile, patimile omenești trebuie mai întâi experimentate așa cum susțin ei și toți cei amăgiți asemenea lor?
      Acest articol care exprimă mai mult părerea mea personală se adresează chiar și rotarienilor, care ar avea măcar bunăvoința sau simpla curiozitate de a-l citi. Nădăjduiesc să se aprindă măcar un beculeț în mintea și simțirea lor, pentru a conștientiza adevărul despre Clubul Rotary.
      Mărturisesc că am scris multe articole până acum și dacă am scris despre comunism, francmasonerie, secte, yoga, droguri, homosexualitate etc., nu am scris din interior, nu am fost nici comunist, nici francmason, nici membru al vreunei secte, yoghin sau altceva. Nici măcar nu am fost membru al vreunui partid sau al vreunei organizații. Sunt ortodox, liber să scriu ce gândesc și fac ascultare doar față de învățătura Bisericii Ortodoxe, a Sfinților Părinți și față de duhovnicul meu.
      Deși au apărut câteva articole recent despre rotarieni și se arată destul de clar în acestea că acest club reprezintă antecamera masoneriei, încerc să limpezesc mai mult lucrurile, aducând și alte argumente în sprijinul tezei că acest Club Rotary reprezintă în fond o trambulină sau o poartă pentru intrarea în francmasonerie, care este în definitiv și o ramură a acesteia. Francmasoneria condusă de masoni (evreii sioniști) este o organizație superstratificată, în care Clubul Rotary este la baza piramidei și are rolul de a oferi noi membri și resurse materiale. Din toate sursele consultate reiese că în rândul lor există realmente un număr semnificativ de francmasoni. Iar la nivel de conducere, în proporție de peste 60-70% în orașele României, Cluburile Rotary sunt conduse de francmasoni.
      Am abordat această problemă, întrucât chestiunea în sine este una de mare importanță la nivel de societate. În România a apărut practic în ultima vreme o puzderie de secte (în care intră și unii dintre ortodocși cu o situație materială foarte grea), dar și de asemenea cluburi selecte formate din elita societății (oameni cu o anumită poziție socială și influență, mare parte având studii superioare și profesiuni liberale), în care membrii acestora cotizează cu sume destul de mari (este chiar un site la urmă, dacă accesați Rotary, care prezintă cotizațiile anuale pentru masoni și rotarieni). Unii se pare că sunt convinși că banii lor merg toți către orfelinate, azile de bătrâni sau în alte scopuri caritabile pentru binele comunității. În realitate, susținem că doar o parte (cam o treime) din acești bani merg însă spre destinația prevăzută. Ceilalți sunt folosiți pentru întâlnirile lor, călătorii în țară și străinătate etc. Să fie doar naivitate și ignoranță în privința ,,intelectualității” care acceptă fără reticență să aparțină Clubului Rotary sau mai bine zis organizației rotariene?
      Un prim argument este că între Clubul Rotary și Francmasonerie există multe puncte în comun. Știm că primele trei grade din lojile masonice sunt un fel de momeală și o fațadă a ,,umanismului” promovat de ele. Clubul Rotary însă nu trebuie văzut ca fiind un simplu club. În el nu intră oricine, ci se intră pe baza unei recomandări temeinice din partea a doi ,,nași” rotarieni și care este supusă ulterior aprobării de către membrii de conducere de pe plan local. Ca și în masonerie, ca și în fostul PCR, viitorul membru este ales și desemnat, nu poate el din proprie inițiativă să ceară intrarea.
      Observăm că și rotarienii și francmasonii (mai nou și catolicii) cultivă în lume toleranța religioasă și pacea într-un mod excesiv și interesat. Dacă analizăm doctrinele promovate de ei, observăm că sunt practic identice în esența lor. Ele creează încă de la bun început doar aparența menținerii libertății de gândire și de mișcare. Vedem că militează pentru pace și bună înțelegere între oameni și religii, că se pretind ,,creștine” (în cadrul Bisericii Ortodoxe?!), dar că în fond CLUBUL ROTARY ȘI FRANCMASONERIA PROMOVEAZĂ ECUMENISMUL, despre care știm cu certitudine că este creația masoneriei în încercarea ei actuală de a uni toate religiile și credințele de pe pământ, dizolvându-le într-un amalgam sau sincretism de neacceptat pentru orice creștin și creând o religie globală.
      E adevărat că există un singur Dumnezeu (prevalându-se de acest adevăr atât masonii, cât și rotarienii), dar să fie clar că noi nu ne închinăm cu toții Lui, pentru că Dumnezeu-Tatăl și Dumnezeu-Fiul sunt de o ființă și nedespărțiți, și numai cei care admit și traduc în practică învățătura lui Hristos se închină cu adevărat înaintea lui Dumnezeu. Ceilalți însă sunt în rătăcire, închinându-se unor zei sau idoli plăsmuiți de mintea omenească sau se închină chiar satanei cu știința ori fără știința lor. Mântuirea noastră vine numai prin Hristos (este scris în Evanghelii) iar închinarea nu poate fi decât în Duh și Adevăr. Asemenea trebuie să fie și unirea credincioșilor, în lumina Duhului Sfânt și prin Hristos, nu cum încearcă ecumeniștii să ne amăgească.
      Cât privește latura psihologică și spirituală, și rotarienii și masonii cultivă gândirea gnostică, egocentrismul și iubirea de sine. Cultivă de asemenea scepticismul și apatia în societate, ca și când noi suntem simple rotițe într-un sistem (cum a fost și cel comunist) și nu putem schimba nimic… Se laudă cu operele lor de caritate. Mai ales francmasonii se laudă cu influența lor în determinarea cursului istoriei și evoluției societății, dar neagă totodată în mod pervers imixtiunea lor în politică și afaceri dubioase (în special cu statul român). Așadar, se poate vorbi despre mândrie, păcat capital condamnat în ortodoxie, pentru că prin această patimă a căzut însuși Lucifer. Și mai spune un părinte că aceasta este suficientă pentru cineva ca să-și piardă mântuirea. Dar ei nu doresc mântuirea, ci să trăiască din plin raiul pe pământ, să experimenteze toate plăcerile lumești. Aspirațiile lor sunt doar lumești și ei nici nu cred în mântuirea sufletului. Unii consideră că sufletul omului nici nu există…
      Unii intră în Rotary prin căsătoria cu un rotarian sau rotariană. Așa își racolează uneori membrii și sectanții și francmasonii. Unul dintre soți nu a știut nimic despre această organizație care se pretinde a fi un simplu club de binefacere sau i s-a arătat doar ,,părțile bune”. Așa au ajuns unii să creadă și să spună că există ,,masoni buni” și că francmasoneria ar fi bună și foarte utilă pentru societate. Și apoi, din comoditate, slăbiciune sau nefiind întăriți în credința ortodoxă (în cazul ortodocșilor) au acceptat continuarea mariajului. Ca să dăm un singur exemplu mai edificator din istorie din perioada interbelică, la polul opus lor se află Frățiile de Cruce, în care intrau tinerii animați de iubirea față de Dumnezeu și neamul românesc, pentru a deveni membri ai Legiunii Arhanghelul Mihail, forul de conducere a Mișcării Legionare din România. Așa și organizația Rotary, nu este altceva decât organizația de tineret am putea spune pentru francmasonerie sau cum s-a scris în alt articol, că este ,,grădinița masoneriei”. Și cum se face că tocmai evreii sioniști comuniști au copiat unele aspecte legate de modul de organizare și de trăire (cântece patriotice, tabere de muncă etc.) ale legionarilor, pe care însă ei i-au condamnat cu ură, i-au torturat și ucis, i-au numit criminali, bandiți, uneltitori împotriva orânduirii sociale, dușmani ai poporului și așa mai departe…
      Alții intră în Rotary perfect conștienți de ceea ce fac, din materialism și oportunism, pentru a accede mult mai ușor la funcții importante în cadrul statului pentru care se cere, în mod neoficial, calitatea de mason. Pentru că mulți masoni sunt în structurile de conducere ale statului și ei decid asupra posturilor scoase chipurile la concurs. Adică întră mai întâi în Rotary și acolo sunt selectați de trei maeștrii, care le fac recomandarea și probabil și inițierea în cadrul lojilor francmasonice.
      Un aspect deosebit de important este că rotarienii, ca și masonii, ca și yoghinii și sectanții, se prezintă din postura de ,,creștini”. Aceasta doar ca să dea bine în fața publicului neinformat. A fi creștin însă înseamnă să urmezi lui Hristos (Christos în latină). Din punct de vedere teologic și duhovnicesc, ei sunt cu toții în afara Bisericii lui Hristos dar totuși pretind a fi creștini, iar unii își arogă dreptul că ar face parte din ,,Biserici”. Toți aceștia sunt în rătăcire, pentru că nevându-l pe Hristos decât eventual în mod formal și de fațadă, slujesc vrăjmașului de moarte al ortodoxiei, diavolului. Această ipocrizie sau fariseism este combătută însăși de Mântuitor, când ne arată că ,,nu putem sluji la doi domni, și lui Dumnezeu și lui Mamona”. De altfel, ei toți venerează am putea spune mari personalități din cultură precum Mircea Eliade, care a experimentat yoga și s-a apropiat prea mult de religiile orientale pe care le-a studiat îndelung. Se știe însă că dânsul a murit nespovedit și neîmpărtășit, că s-a lepădat din păcate de ortodoxie. ȘI NU NUMAI CĂ NU SUNT CREȘTINI, DAR MASONII SUNT VRĂJMAȘI DE MOARTE AI ORTODOXIEI. NU ÎN MOD DIRECT, SE ÎNȚELEGE…
      Un alt aspect semnificativ. Rotarienii au o părere mult prea bună despre masonerie… Nici nu putea fi altfel. Pentru ei, există destui francmasoni care au adus un aport substanțial la dezvoltarea societății pe plan local, național și internațional, care au susținut cultura, învățământul, sistemul de sănătate și de protecție socială. Se exclude faptul că marile personalități au fost racolate de masonerie (unii chiar de pe băncile facultății), că au fost amăgiți și ulterior s-a profitat de pe urma operei lor, pentru a-și crea ei o imagine cât mai atractivă. Tehnica aceasta este folosită de altfel și în politică.
      Ca să dau un exemplu, întâmplarea a făcut să discut recent câteva minute cu o doamnă și, abia aproape la sfârșitul conversației dânsa s-a recomandat ca fiind rotariană. A fost o mare surpriză pentru mine și datorită acestei întâlniri am avut și inspirația să încerc să scriu și pe această temă. Pentru că tema articolelor mele, mai ales în ultima vreme, este ancorată în realitatea cotidiană și se datorează unor observații care pur și simplu mi-au atras atenția.
      Iar doamna cu pricina nu a pierdut ocazia ca să-mi ,,reproșeze” în mod voalat activitatea intensă de pe internet din ultima vreme, că sunt cam ,,excesiv” și că nu cunosc realitatea din interior. De pildă, nu este adevărat, susține dânsa că rotarienii se întâlnesc prin rotație în locuința unuia dintre ei, ci această rotație se face de fapt la nivelul conducerii Clubului Rotary. Adică, în fiecare an este un alt membru rotarian. Ceea ce ar putea fi adevărat parțial. Dar sunt cazuri când conducerea nu s-a schimbat anual, după cum am aflat din alte surse. Este un amănunt care nu contează până la urmă. Așa cum profesorul Ion Coja aproape că îi venerează pe unii dintre amicii săi francmasoni (precum marele maestru Viorel Danacu), tot așa distinsa doamnă îmi mai arătase cât de fascinată era de personalitatea lui George Muntean de la Iași, căruia se datorează în mare măsură înființarea și consolidarea Universității Ștefan cel Mare din Suceava, despre care a aflat ulterior și târziu că fusese francmason. Dar recentele mari modernizări ale acestei Universități nu au fost făcute tot cu sprijinul direct al francmasonilor, care ne-au ajutat să beneficiem de fonduri europene foarte importante? Asta înseamnă că trebuie să îndrăgim francmasoneria?
      Apar unele întrebări. De unde provine această denumire de Rotary? De ce pe siglă apare ROTARY INTERNATIONAL? De ce rotarienii au renovat Mănăstirea Cetățuia din județul Iași?
          În articolul ,,CLUBUL ROTARY: Mafie, Politică, Afaceri necurate, Masonerie, Proiecte Anti-Romania” (blogul Nationalisti.ro, 12 august 2013, preluând un articol de pe blogul Moarte Lumii Noastre, deveghepatriei, 18 iunie 2012) putem citi următoarele:
          ,,Despre „cluburile de serviciu“ circula multe legende. Cea mai răspândită spune că Rotary este antecamera masoneriei. Și logica este simplă. Cluburile reunesc oameni de afaceri și factori de decizie din toate domeniile de activitate care se întâlnesc periodic, schimbă impresii, se pun de acord cu privire la mersul economiei și al politicii. Una peste alta, e adevărat că rotarienii au ritualuri și reguli interne care amintesc de masonerie. În primul rând, pentru a intra în club, ai nevoie de recomandarea a doi nași. Până la urma, cât adevăr se afla însă în aceste lucruri? ,,Nu avem nici o legatură cu masoneria. Dovada cea mai bună este că printre membrii noștri se află și reprezentanți ai clerului. Or, se știe că preoții și masonii nu stau în același loc“, explica Dragoș Nițulescu, actualul guvernator al Districtului 2241 al Rotary International, care reunește România și Republica Moldova. Spre deosebire de masoni, care sunt o societate discretă, rotarienii sunt transparenți. (…) Dacă nu sunt masoni, atunci ce interese au cei 1,2 milioane de rotarieni din toată lumea, din care peste 2.000 se află în România și Republica Moldova? Principiul declarat al celor de la Rotary este „a servi mai presus de sine însuși“. De la un principiu asemănător pleacă și sloganul Lions, care reunește 1,4 milioane de membri pe plan mondial, dintre care peste 1.000 de români. Pe scurt, obiectivul cluburilor de serviciu este strângerea de fonduri pentru rezolvarea unor probleme comunitare. „Rotary suplimentează incapacitatea statului de a rezolva probleme sociale“, declara oficial guvernatorul Rotary. Banii colectați din donații proprii și sume atrase sunt folosiți pentru donații către spitale, școli, mediul rural sau pentru burse. „Vrem să restituim societății ce am primit“, adaugă Gabriel Iosif, director general Osram Romania și membru Rotary. (…)
          În 1991, Adrian Năstase (mason de grad 32 – n.a.), pe atunci ministru de externe, a primit o solicitare din partea rotarienilor francezi pentru reînființarea organizației în România. „În 1992, a reînviat primul club Rotary în România, iar Nastase a devenit membru de onoare“, povestește Valentin Negoiță, responsabil cu comunicarea în Rotary. (…) „Cine poartă insigna Rotary are un cec în alb în fața oamenilor de afaceri care fac parte, la rândul lor, din club“, afirma Dragoș Nițulescu (…) Roata dințată, simbolul Rotary, este în același timp o legitimație care deschide uși importante în străinătate. „Peste tot în lume unde am văzut că are loc o întrunire Rotary am intrat fără probleme și mi-am făcut contacte“, spune Ernst Depner, om de afaceri de origine română care s-a stabilit în Germania. Adevărul e că atunci când faci o călătorie de afaceri peste hotare, e o binefacere să ai acces direct la oameni-cheie din administrație sau la businessmani din diverse sectoare. Viceversa, și străinii care vin în România se descurcă mai ușor dacă sunt membrii unui club de serviciu și își contactează confrații locali. Uneori iese și de o afacere. (…) Mergând pe aceeași idee, dincolo de a fi societăți secrete, cluburile de serviciu sunt o microsocietate românească sau, mai bine zis, o societate în varianta condensată. Membrii lor nu au obiectivul să influențeze destinul țării, așa cum au făcut masonii prin alegerea simultana a lui Cuza în Moldova și Țara Românească sau prin organizarea Revoluției de la 1848, ci să ajute societatea și să facă lucrurile să se miște mai repede în business și în administrație. Roata dințată de la Rotary trebuie să meargă ca unsă. (…)
          Societatea Rotary s-a înfiinţat în 1905, în Statele Unite (la Chicago), la iniţiativa avocatului Paul P. Harris. Titulatura provenea de la practica membrilor de a se întâlni prin rotaţie la sediul clubului. Aria de răspândire a asociaţiei s-a extins rapid, în Statele Unite (din San Francisco până în New York), Canada, şi apoi în toată lumea. Deja în 1925 existau 200 de cluburi, cu peste 20.000 de membri. Printre aceştia, şi numeroşi intelectuali ai vremii, avocaţi, medici, politicieni. Bunăoară, rotarieni au fost Thomas Mann (scriitor german) şi Jean Sibelius (compozitor finlandez). În România, rotarienii au pătruns în 1929. În următorii şapte ani au apărut cluburi la Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cernăuţi, Arad, Câmpina, Iaşi, Cluj, Ploieşti. Câţiva miniştri români au fost atraşi de nobilele idealuri ale asociaţiei. Împreună cu celelalte organizaţii masonice, Rotary a fost interzis în timpul guvernării antonesciene şi comuniste. Este deja de notorietate faptul că Adrian Năstase, prim-ministru al României între 2000 şi 2004 este mason de grad 33, cavaler de Malta şi face parte din Clubul Rotary. Într-un interviu din anii ‘90, Adrian Năstase vorbeşte despre faptul că este cavaler de Malta, lucru pe care îl menţionează şi în CV-ul postat pe site-ul Parlamentului. Eugen Ovidiu Chirovici, actualul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale, a fost consilier pe probleme economice în cabinetul lui Adrian Năstase.”
          În articolul ,,Clubul Rotary – o ramură a masoneriei – și-a făcut cuib în Biserica Ortodoxă din România” de pe același blog (7 aprilie 2014) se precizează că ,,acest club bântuie prin unele mănăstiri, este știut că deține controlul unor orașe întregi din România și puteți verifica acest lucru observând la intrarea în anumite orașe sigla Rotary – roata dințată”. Putem spune că sunt chiar câteva mii de districte ale organizației Rotary în România. Personal am văzut asemenea plăcuțe în orașe mai mari. Iar în articolul ,,Ce nu știați despre Rotary Club” de pe același blog (și aceeași zi) semnat de Mihaela Gheorghiu scrie:
          ,,Există locuri în care factorii de decizie din politică, afaceri, educaţie şi sănătate se întâlnesc departe de ochii „profanilor”, stabilesc alianţe de culise şi dau verdicte care sunt în defavoarea a milioane de oameni. Rotary este una din grupările reprezentative pentru aceste cluburi elitiste, care funcţionează după reguli şi principii identice cu cele ale francmasoneriei.” (…) Clubul Rotary a fost fondat de un mason. Rotary a fost fondat în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. La prima întâlnire au participat doar patru persoane (…) Acest început dezastruos contrastează izbitor cu rapida răspândire pe care Rotary o cunoaşte de la un moment dat încolo şi care se datorează, fără îndoială, intervenţiei din umbră a francmasoneriei. Cum altfel ar fi fost posibil ca, în scurt timp, ceea ce începuse ca o întâlnire între doi anonimi să aibă deja anvergură naţională? În 1910 Asociaţia Naţională a Cluburilor Rotary îşi deschide prima filială în afara graniţelor SUA, în Canada, iar în următorul an ajunge şi în Europa, la Dublin. Cucerirea lumii continuă, astfel că în 1922 este prezent pe şase continente, are 20.000 de membrii şi îşi schimbă numele în Rotary International. În prezent numără la nivel mondial 1,2 milioane de membri, printre ei găsindu-se numai persoane influente cum ar fi preşedinţi sau directori de mari companii şi politicieni.
          Legendele Rotary spun că numele grupării vine de la obiceiul membrilor de a-şi ţine întâlnirile săptămânale prin rotaţie, acasă sau la biroul unuia dintre ei. Cu timpul, întâlnirile au început să se ţină în hoteluri. Acest lucru face ca astăzi, în holurile celor mai mari lanţuri hoteliere din lume, cum ar fi Marriott, Hilton sau Crowne Plaza să fie plasate, chiar la recepţie, anunţuri privind ziua şi ora când se ţine întâlnirea Rotary. De altfel, proprietarii şi managerii acestor hoteluri fac parte din club, iar impunerea pe piaţă a respectivelor hoteluri se datorează în mare parte afilierii acestora la Rotary.
          Cercul închis al „Elitei” masonice. Rotarienii au ritualuri şi reguli interne asemănătoare cu masoneria. Sunt o organizaţie la fel de închisă şi de secretoasă ca şi aceasta. La intrare se face o selecţie atentă: sunt invitaţi să facă parte din club fie cei care ajung să fie indispensabili proiectelor rotariene, fie tinerii care provin din familii de rotarieni şi sunt apoi propulsaţi în poziţii cheie în lumea afacerilor şi politicii. Ca şi în masonerie, este nevoie deci de o invitaţie din partea cuiva din interior. În Rotary lucrurile sunt încă şi mai stricte, fiind nevoie obligatoriu nu de unul, ci de doi garanţi interni, numiţi „naşi”. Pe lângă aceste similitudini există şi alte aspecte care demonstrează că Rotary şi masoneria sunt doar două faţete ale aceleaşi puteri globale. Până în 1933 cluburile Rotary nu acceptau în rândurile lor decât masoni. Ulterior s-a renunţat la aceasta regulă, însă şi astăzi mulţi din membrii Rotary semnează condica şi în lojile masonice.
          O organizaţie satanică cu aceleaşi concepte ca şi masoneria. În aceste condiţii, afirmaţia făcută în revista de afaceri, Bussiness Magazin de Dragoş Niţulescu, care conducea Rotary România în 2006 este doar o poveste bună de adormit copiii: „Nu avem nicio legătură cu masoneria. Dovada cea mai bună este că printre membrii noştri se află şi reprezentanţi ai clerului. Or, se ştie că preoţii şi masonii nu stau în acelaşi loc.“ Acele vremuri sunt de mult apuse. Este adevărat că în 1928 mai mulţi episcopi spanioli au declarat că Rotary „nu este altceva decât o organizaţie satanică cu acelaşi fond şi concepte ca şi masoneria. Conform documentelor pe care le deţinem, Rotary este o organizaţie suspectă şi trebuie să fie considerată la fel de groaznică şi de perversă ca şi masoneria.” Dar la fel de adevărat este şi faptul că, de atunci, tot mai multe feţe bisericeşti au ajuns să deţină funcţii importante în Biserică tocmai datorită apartenenţei lor la masonerie. Am asistat chiar în România la alegerea unui patriarh mason cu sprijinul unor masoni notorii, care făceau parte din Colegiul bisericesc (Sorin Frunză Verde şi Constantin Bălăceanu Stolnici sunt doar două exemple în acest sens).
          Un istoric rotarian confirmă strânsele legături ale clubului Rotary cu masoneria. Legăturile strânse dintre masonerie şi Rotary sunt şi mai evidente dacă analizăm situaţia din Marea Lojă a Angliei (…) Istoricul Wolfgang Ziegler, care este totodată şi membru Rotary, demonstrează că există strânse legături între Rotary şi francmasonerie. „Legăturile dintre Rotary şi masonerie sunt vechi şi nu trebuie privite cu suspiciune, susţine el. În unele ţări est europene noile cluburi Rotary sunt chiar domeniul exclusiv al francmasonilor. În orice caz, existenţa medaliilor pe care apare roata Rotary alături de simboluri masonice arată că legăturile sunt încă puternice şi astăzi”.
          Programul Rotary Polio Plus, o ameninţare la adresa generaţiilor viitoare. După ce mii de copii au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, România a ajuns să fie ţara cu cel mai mare număr de copii bolnavi de SIDA. În 1997, jumătate din copiii bolnavi de SIDA din întreaga lume erau din România. Acesta este doar unul dintre efectele acţiunilor „umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurător. În 1985, Rotary anunţa întregii lumi că va eradica virusul poliomielitei până în anul 2000. După ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaraţii, peste o jumătate de miliard de dolari şi a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continuă să existe. În urma specialiştilor Rotary au rămas zeci de mii de morţi sau de infirmi care s-au îmbolnăvit de poliomielită, leucemie sau cancer după ce li s-a administrat vaccinul. Numărul impresionant de victime i-a obligat pe cei de la „Alianţa pentru vaccinuri” să admită existenţa unor riscuri ale vaccinului antipolio. Cu toate acestea, oficialităţile nu fac nimic pentru a stopa această campanie ucigaşă. De ce? Pentru că membrii Rotary, care în viaţa „profană” ocupă poziţii importante în instituţiile medicale naţionale sau internaţionale şi chiar în guvernele unor ţări în care se organizează astfel de campanii, nu vor lua niciodată o decizie neconformă cu politica clubului. Aşa că genocidul continuă. (…) Vaccinul antipolio, o armă importantă în demersul masoneriei de a reduce populaţia globului. (…) În loc să fie stopat progamul Polio Plus care răspândea acest virus, au fost stopaţi, discreditaţi, marginalizaţi şi persecutaţi exact cei care i-au demonstrat periculozitatea. Întrebat de ce s-a procedat aşa, dr. Sabin a dat un răspuns demn de doctorul nazist Mengele: „Nu cred că este cazul să panicăm publicul. Până la urmă, ce mare lucru, copiii voştri sunt injectaţi cu un virus al cancerului, atâta tot!” (…) Însă pentru rotarieni vaccinurile sunt mai „profitabile”, din punct de vedere al costurilor, decât hrănirea şi crearea de condiţii de viaţă prielnice pentru aceşti copii. În fond, companiile pe care le conduc majoritatea dintre ei sunt chiar cele care contribuie la sărăcirea ţărilor în care trăiesc aceşti copii.”
          Doritorii ar putea consulta în plus articolele:
          ,,ROTARY CLUB: ,,Nu suntem masoni”. Păi nici nu trebuie… Ziarul Gândul îi elogiază” (blogul saccsiv, 23 mai 2011);
          ,,Rotary – o ramificație a masoneriei” (blogul Bucovina Profundă, 24 iulie 2014);
          ,,Rotary – Grădinița Masoneriei – DIALOG DESPRE ORGANIZAȚIA ROTARY cu Mitropolitul Augustin al Florinei (blogul Bucovina Profundă, 24 iulie 2014)
          
          Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie, 27 iulie 2014

      Apreciază

  3. geo said, on iulie 25, 2014 at 11:02 am

    These Top 10 Food Companies Control Nearly Everything We Eat

    http://www.alternet.org/food/food-brands-climate-change

    Here are over 5,000 sites that track you with canvas fingerprinting

    http://bgr.com/2014/07/24/canvas-fingerprinting-what-sites-use-it/

    Essence of Neoliberal Empire: Social Chaos and World Destruction

    http://libya360.wordpress.com/2014/07/22/essence-of-neoliberal-empire-social-chaos-and-world-destruction/

    (BRUSSELS) – European public debt – the accumulated total of government budget deficits and borrowing – rose sharply earlier this year, reversing a downtrend when the economic crisis eased, official figures showed on Tuesday.

    The 28 European Union states are supposed to keep total public debt below the equivalent of 60 percent of annual economic output, while annual budget deficits must not exceed 3.0 percent.

    For years however these limits have been breached and total debt increased sharply during the crisis as governments borrowed even more to bolster their economies.

    The result is that total debt in the 18 eurozone countries rose to 93.9 percent of gross domestic product in the first three months of 2014, up from 92.7 percent in the fourth quarter 2013.

    In the full 28-member EU, total debt rose to 88 percent from 87.2 percent, the Eurostat statistics agency said.

    http://www.eubusiness.com/news-eu/eurozone-finance.x5b

    Meet the Online Tracking Device That is Virtually Impossible to Block

    A new kind of tracking tool, canvas fingerprinting, is being used to follow visitors to thousands of top websites, from WhiteHouse.gov to YouPorn.

    https://www.propublica.org/article/meet-the-online-tracking-device-that-is-virtually-impossible-to-block

    Health Data Isn’t Just for Hospitals
    How planners in Oregon and Kentucky use smartphones to collect valuable information.

    http://www.govtech.com/health/Health-Data-Isnt-Just-for-Hospitals.html

    Let’s put together three areas on the geopolitical and economic map:
    – Ukraine
    – Latin America
    – Central Asia

    What do we have?

    A conflict theatre that pitches against each other: Russia, Europe, China and the US. This conflict is drawn across both geopolitical and economic spheres and is, largely, fought via PR and finance. It is, however, a conflict that continues to shift the global balance of power East and South, away from its traditional focus on the West and North.

    Let’s take a look at all three theatres of the conflict. Keep in mind that in 2013, Russian total energy output grew by 1.5% y/y to rise to 15% of the global output. This represents the largest combined oil & gas output in the world. In natural gas, Russia supplies 22% of the world total. But… and there is a proverbial ‘but’… US gas output is growing and US exports of LNG are growing too.

    http://trueeconomics.blogspot.ie/2014/07/1772014-geopolitics-of-russian-gas-oil.html

    Cyber Criminals Use Malaysia Airlines Flight MH17 Plane Crash News to Bait Users

    http://thehackernews.com/2014/07/cyber-criminals-use-malaysia-airlines.html

    while everybody is worrying about this shootdown, the ukies have launched a fierce 3-front offensive, using long-range missiles among other things

    https://niqnaq.wordpress.com/2014/07/18/while-everybody-is-worrying-about-this-shootdown-the-ukies-have-launched-a-fierce-3-front-offensive-using-long-range-missiles-among-other-things/

    Saying That You’re Not Concerned Because The NSA Isn’t Interested In You Is Obnoxious And Dangerous

    https://www.techdirt.com/articles/20140703/18113427778/saying-that-youre-not-concerned-because-nsa-isnt-interested-you-is-obnoxious-dangerous.shtml

    America: No longer 1 nation, 1 people

    http://www.wnd.com/2014/07/america-no-longer-1-nation-1-people/

    Natural Albania: Macedonia is dead, Serbia is next

    http://inserbia.info/today/2014/07/natural-albania-macedonia-is-dead-serbia-is-next/

    All Aboard: Next Stop the Real Europe

    http://everything-pr.com/all-aboard-next-stop-the-real-europe/249596/

    Bastille Day: Celebration of an illusion of freedom

    http://www.commdiginews.com/history-and-holidays/bastille-day-celebration-of-an-illusion-of-freedom-21604/

    13 ways the NSA spies on us

    Over the last year, through the revelations of Ed Snowden and independent reporting by others, we’ve learned more and more about the National Security Agency’s spying programs. Indeed, there have now been so many revelations that it can be hard to keep them straight. So here’s a handy guide to the most significant ways the NSA spies on people in the United States and around the world.

    http://www.vox.com/2014/7/9/5880403/13-ways-the-nsa-spies-on-us

    A ‘schism’ has emerged between the countries that plan to receive gas from South Stream and the EU Commission in Brussels
    Italy to help Russia’s South Stream overcome EU Commission hurdles

    http://www.neurope.eu/article/italy-help-russias-south-stream-overcome-eu-commission-hurdles

    A Nicaraguan committee approved a proposed route on Monday for a $40 billion shipping channel across the Central American country that would compete with the Panama Canal.

    The committee of government officials, businessmen and academics approved a 172 mile (278 km) route from the mouth of the Brito river on the Pacific side to the Punto Gorda river on the Caribbean that was proposed by executives from the HK Nicaragua Canal Development Investment Co Ltd (HKND Group).

    The Hong Kong-based HKND group, which is leading the project, is headed by Chinese lawyer Wang Jing, who also heads Chinese company Xinwei Telecom Enterprise Group.

    http://stratrisks.com/geostrat/20191

    Privacy Tools: How to Block Online Tracking

    Many companies track your behavior and request information about you without explicitly asking for your permission. Here’s how to combat the trackers.

    http://www.propublica.org/article/privacy-tools-how-to-block-online-tracking

    The Overwhelming Collateral Damage Caused by the National Security State’s Massive Dragnet

    http://dissenter.firedoglake.com/2014/07/07/the-overwhelming-collateral-damage-caused-by-the-national-security-states-massive-dragnet/

    U.S., NATO, Boosting Military Cooperation And Transport With Azerbaijan, Georgia

    http://securityassistance.org/content/us-nato-boosting-military-cooperation-georgia

    ISIS gains highlight ‘aggressive’ use of water as weapon of war

    http://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2014/Jul-21/264554-isis-gains-highlight-aggressive-use-of-water-as-weapon-of-war.ashx

    UAE offered to fund Israel’s Gaza offensive provided Hamas was eliminated

    http://thepeninsulaqatar.com/news/qatar/292061/uae-offered-to-fund-israel-s-gaza-offensive?

    South Stream puts Serbia in conflict with EU

    http://www.turkishweekly.net/news/169377/south-stream-puts-serbia-in-conflict-with-eu.html

    France signs one billion euro navy deal with Egypt

    http://www.worldbulletin.net/middle-east/140990/france-signs-one-billion-euro-navy-deal-with-egypt

    Apreciază

  4. George said, on iulie 25, 2014 at 11:17 am

    „Religion’s era is over, we have civility, we know more now” – Karim Rashid

    sa va uitati la min 1:28 ce inel cu piramida are baiatul

    Apreciază

  5. Vali said, on iulie 25, 2014 at 11:21 am

    Rusia prezinta probe (imagini satelitare, inregistrari si interceptari) in legatura cu catastrofa avionul malaesian, uitati-va aici:

    Apreciază

  6. Mircea Puşcaşu said, on iulie 25, 2014 at 1:07 pm

    Sa intelegem bine: asa zice Humanitas ca zice Securitatea ca zicea Parintele Arsenie… E clar. Nu?

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 26, 2014 at 10:55 am

      Da. Miroase a diversiune securistică. Și cum spune un frate, ținta lor este tot NECANONIZAREA SFINȚILOR ÎNCHISORILOR, PENTRU LEGIONARISM… Care legionarism ,,este o rusine a trecutului care scarbeste pe orice om cu mintea luminata”. Se vede din aceste cuvinte, că nu puteau aparține unui mare duhovnic, care a fost părintele Arsenie Papacioc…

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 26, 2014 at 11:05 am

        Am găsit undeva că, chiar ar exista o masonerie kaki, adică formată din foste cadre din Securitate, armată, miliție și poliție, jandarmerie… Oare pe la editura Humanitas și ziarul Gândul nu este nici măcar unul din aceștia?

        Apreciază

  7. Iani said, on iulie 25, 2014 at 3:00 pm

    Nu se poate pune nicio baza in acest citat. 1) pentru ca nu am incredere in Humanitas, stiut fiind de partea cui este si pe cine promoveaza 2) Nu am incredere in ce afirma Securitatea, erau multe falsuri si greseli acolo. Practic nu este clar: in ce context ar fi zis parintele Arsenie asa ceva ? Intr-o ancheta ? cand era arestat ? Ori este raportat de un turnator ca ar fi zis asta ? Trebuie vazut, fiindca e foarte important. In afara de asta, exista si posibilitatea sa se fi fabricat, falsificat un document ulterior si sa se bage acolo pentru compromiterea parintelui in fata camarazilor lui. Poate chiar dupa 89. Poate chiar in zilele noastre. De ce ar fi imposibil ? 3) Chiar dacam, prin absurd, parintele ar fi zis asa ceva la un moment dat, ar fi spus-o fie batut in vreo anpcheta, fie vreunui ins pe care il stia informator si ca sa deruteze Securitatea, fie cine stie in ce context. Se cunoaste foarte clar, din toata viata parintelui Arsenie, ca nu s-a dezis niciodata de Miscarea Legionara si nici nu era omul care sa o faca. O simpla vorba aruncata intr-o sursa dubioasa nu poate schimba nimic.

    Apreciază

    • Iani said, on iulie 25, 2014 at 3:10 pm

      In multe cazuri notele informative pe care unii turnatori le dadeau Securitatii contineau minciuni sau exagerari, spuse de ei din varii motive. Repet, arhiva Securitatii este o sursa pretioasa, dar trebuie luata cu rezerva si cu prudenta, nu ca si cum acolo ar exista adevarul absolut.
      Mi-am adus aminte de o afirmatie a parintelui arsenie, este filmat, cineva ii spune ca s-ar fi afirmat ca parintele Staniloae ar fi fost ecumenist. Si parintele Arsenie raspunde: „Nu putea un Staniloae sa fie ecumenist. Pai asa, poate vor spune ca Sf Neculai a fost ecumenist”.
      Frumos, nu ?
      Cand stii viata intreaga a unui om, o afirmatie ivita provocator nu poate schimba ceea ce se stie despre acel om.

      Apreciază

  8. Felix said, on iulie 25, 2014 at 3:03 pm

    https://www.dropbox.com/s/sor05f6ncbwvd3l/Arsenie%20Papacioc%20reeducat%20postmortem.pdf Am atasat pagina scanata unde ni se prezinta un Arsenie reeducat! Mai sunt mostre de reeducare si la alte pagini. Tinta este de fapt tot necanonizarea sfintilor inchisorilor! Acum daca au chipurile declaratia Parintelui Arsenie, lucreaza cu materialul clientului!

    Apreciază

    • Iani said, on iulie 25, 2014 at 5:58 pm

      Multumesc ! Acum am citit si este clar ! Este vorba de nota informativa a unui turnator, pe care nu se poate pune nicio baza. Nu putem sti daca relateaza exact, exagereaza sau minte sau falsifica ce a spus parintele. Dar daca ar fi adevarat ca acestea chiar au fost cuvintele parintelui Arsenie, este ofoarte mare probabilitate ca el, stiindu-l sau banuindu-l pe celalalt ca este informator al Securitatii, sa fi spus intentionat aceste cuvinte, ca sa deruteze Securitatea, poate ca sa il creada „vindecat de legionarism” si sa il lase in pace. Nu este nicio lepadare aici, foarte foarte multi fosti detinuti politici erau prudenti si una vorbeau cu prietenii apropiati, alta vorbeau cu cei pe care ii banuiau informatori. Nu aveau niciun interes sa isi puna in cap Securittea mai mult decat era cazul. Nota informativa nu are nicio valoare si nu il incriminaza cu nimic pe Arsenie Papacioc. Eu daca eram editor nu o publicam, dar ce pretentii sa ai de la Humanitas. Au facut intentionat probabil.

      Apreciază

  9. Iani said, on iulie 25, 2014 at 4:00 pm

    Iata ce spunea parintele Arsenie Papacioc in 2005 despre Legiune si despre Corneliu Zelea Codreanu:
    „Pe mine, Legiunea m-a ajutat enorm de mult, ca era o lupta severa si intima ca sa facem un om nou in noi. A fost foarte necesara pentru viata mea. Principiile de educatie legionara erau extraordinare. Era o educatie care te angaja. Asta m-a scos dintr-o latenta stare de tanar care voiam ceva si nu stiam ce. Si a aparut Legiunea, cu entuziasm, cu vitejie, patronata de Arhanghelul Mihail. Aspectul acesta m-a biruit complet, stiam troparul Arhanghelului Mihail din copilarie. L-am cunoscut pe Codreanu, am avut multe discutii cu el si l-am apreciat foarte mult. Nu putem gandi Legiunea fara voia lui Dumnezeu, chiar daca a plecat de la niste cauze materiale, istorice” (Parintele Arsenie papacioc, Testament. Cuvinte de folos, Editura Areopag, Editura Meditatii, 2012, paginile153 – 154).

    Apreciază

  10. Ioannis said, on iulie 26, 2014 at 1:37 am

    Man. DERVENT cu acest Staret Andrei este cazuta, o spun cu mare regret, am avut duhovnic acolo pana acum o luna.
    Se organizeaza anual tabara artistica internationala din care rezulta picturi si sculpturi hidoase, foarte ciudate, cu simbolistica masonica-oculta, bufnite, obeliscuri si reprezentari cu tenta erotica ‘impodobesc’ domeniul manastirii. Iar cine va urca la etajul doi la arhondaric unde se cazeaza pelerinii, va vedea in centrul acelui hol un tablou mare care prezinta o spurcaciune de catedrala gotica de zici ca e cuib de lilieci. Eu am scuipato de vreo doua ori… Însă problemele Derventului sunt mult mai multe…. continuand cu ochiul lui horus de la icoana din fata altarului si pana la duhovnicii care strang in brate fete la spovedanie, lucru confirmat (cu bucurie)de mai multe cunoscute. Sau telefoanele cu indicatii „de drepţi” primite de fostul meu duhovnic (Ieromonah Visarion) in timpul spovedaniei, care era probabil ascultat si controlat sa dea sfaturi duhovnicesti care pe mine aproape m-au distrus… Indemnul la tacere si nemarturisire in cazul actelor biometrice si a ecumenismului fac tabloul complet al acelui loc, in prezent, iar acum Staretul Andrei a editat o carte la Humanitas in care publica o arhiva a securitatii in care Pr Arsenie ar fi blamat miscarea legionara. Nu spun acestea cu ura, ci cu mahnire, indemnandu-va la rugaciune pentru cei ce cad, caci iadul este VESNIC. Fereasca Dumnezeu!

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 26, 2014 at 10:48 am

      Mai poate confirma cineva cele spuse de frăția ta?

      Apreciază

      • Partizanu said, on iulie 27, 2014 at 8:56 am

        Frate mergi in teren si te informeaza. Eu stiu si alte BAZACONII dar am canon sa nu DENIGREZ „UNITATEA” biserici. Sa stii ca noi aici pe PAMANT APOSTOLIC cu stam la coada sa pupam moastele si mana care ne otraveste la predica..

        Apreciază

      • Ioannis said, on iulie 27, 2014 at 5:43 pm

        Despre tabăra de creaţie se poate afla pe net, există linkuri, iar despre operele de “arta” prezente acolo (multe bufniţe, obeliscuri şi segmente în cercuri cu tentă erotică) vă invit pe toţi să mergeţi acolo să le admiraţi cu ochii dvs, se încadrează la capitolul artă abstractă probabil, eu am ceva poze pe mobil, iar cand voi merge data viitoare voi incerca sa le cuprind pe toate şi să le expun pe blogul personal deşi timpul meu liber lipseşte cu desăvârşire. Cât despre cele petrecute direct cu fostul meu duhovnic, mai cunosc toate acestea soţia mea sau vechi cunoştinţe.
        Aş mai vrea să adaug şi alte întâmplări bizare observate la Dervent:
        1. Undeva departe, în vara 2011, în timp ce conduceam lejer maşina prin prăfosul drum de vară al oraşului Băneasa spre Dervent, 3 maşini negre de teren m-au depăşit în foarte mare viteză prin acel praf, printre săteni. Abia după circa 20 min după ce am ajuns la Dervent, am văzut cele 3 maşini în parcarea de afară a manăstirii, şi am început să devin curios. Nici nu apuc să intru pe poarta mănăstirii că 4-5 vlăjgani foarte înalţi şi bine făcuţi, cu aliură de luptători, ieşeau satisfăcuţi pe poarta mănăstirii, spre maşini. Nu ştiu cine şi ce sunt acei oameni, sau ce au făcut acolo, însă numai pelerini nu erau. La Petru Vodă mi s-a spus că acei oameni în negru ar putea face parte dintr-un soi de poliţie specială, internaţională…
        2. De când a pătruns sminteala statuilor şi a sculpturilor atotprezente în domeniul mănăstirii , paznicul de noapte al mănăstirii s-a sinucis aruncându-se în faţa trenului, undeva in Primavara 2014
        3. Ieromonahul Visarion îmi pare un feminist convins, care împovărează şi incriminează la exces bărbatul, încurajând femeia să fie conducătorul familiei. Mie personal mi-a spus că “nu ai pic de înţelepciune, femeia ta să nu facă ascultare de tine, ci tu de ea” plus alte neorânduieli foarte grave. Iar dacă îi întrebi ceva de actele biometrice, îţi răspound sec “observ că eşti biruit de problema cipurilor, dar noi trebuie să ne rugăm, însă creştinul trebuie să fie liniştit, tulburarea este de la d….. ”
        Ţineţi cont că m-am expus destul de mult, şi mă repet, SINGURUL motiv pentru care aleg să fac aceste dezvăluiri nu este spre a denigra pe cineva, ci este pentru a îndemna oamenii să păşească cu extrem de mare prudenţă nu numai pe acolo, ci mai peste tot.
        ORTODOXIE sau MOARTE!

        Apreciază

  11. cristi o. said, on iulie 26, 2014 at 2:24 am

    Editura „humanitas” – latura intelectuala a masoneriei… Cozile de topor de acolo nu sunt ca cele din colhoz, pline de aschii si noduroase, nici vorba. Sunt fin slefuite, baituite, unele cu incrustatii si lacuite de-ti iau ochii…

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 26, 2014 at 8:56 pm

      Se poate ca loja masonică Humanitas din București să coincidă total sau parțial cu această Editură Humanitas. Am observat ce fel de cărți sunt editate aici și ce fel de autori… Mi-ar fi părut sicer rău dacă mi-ar fi publicat și mie vreo antologie sau vreun volum de articole…

      Apreciază

      • cristi o. said, on iulie 27, 2014 at 8:18 pm

        Sa fie editura proprie a lojei respective? Ca are legaturi cu masoneria, nu mai e un secret. Dar, sincer, nu m-a preocupat prea mult editura respectiva. Nu contest calitatea hartiei folosita de ei, dar, pentru mine, a contat mai mult opera, nu luciul copertilor. Eu nu prea colectionez carti, sa arate bine in biblioteca, imi place, mai degraba, sa le citesc.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 27, 2014 at 8:46 pm

        Chiar denumirea de HUMANITAS ne trimite cumva cu gândul la filozofia umanistă iudeo-masonică…

        Apreciază

      • cristi o. said, on iulie 27, 2014 at 11:39 pm

        Denumirea? Da, e posibil, prin prisma asta, avand in vedere ca „zidarii” sunt ahtiati dupa simboluri, numerologie, tarot, trimiteri de tot felul si alte nascociri bolnave…

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 28, 2014 at 12:17 am

        Noi orotodocșii Îl aducem Slavă lui Dumnezeu. Ei – masonii – venerează Omul și se închină zeiței rațiunii. Ei se cred iluminați. Poate că așa sunt, fără lumină. Pentru că lumina lumii este Hristos, pe care ei, încă începând cu iudeii farisei și cărturari (care nu l-au primit pe Fiul lui Dumnezeu) nu Îl acceptă nici astăzi. Însă când va veni altul în numele Lui, pe acela îl vor primi… Pe falsul Mesia… Pe antihrist.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 28, 2014 at 12:17 am

        Erată: Îi

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 28, 2014 at 12:19 am

        Erată: ortodocșii. E târziu și… am obosit.

        Apreciază

  12. Felix said, on iulie 26, 2014 at 8:37 am

    Asta e doar inceputul. Mrea Techirghiol va lansa viata Parintelui Arsenie. Este la tipar. Acum unele maici din conducere spun credinciosilor sa nu mai cumpere ce s/a editat pana acum cu Parintele Arsenie ca fac pacat. Deja cartea Testament,Viata si invataturile Parintelui Arsenie a fost returnata autorului. Probabil vom citi o carte in care nu se va sufla vorbulita de cipuri, ecumenism, miscarea legionara, molitfele Sfantului Vasile cel Mare etc.

    Apreciază

  13. Felix said, on iulie 26, 2014 at 2:12 pm

    Am auzit si eu marturii de la credincioase care s/au spovedit la Dervent ca li s\au pus intrebari la spovedanie privind anumite detalii intime ale actului firesc binecuvantat pentru cei cununati religios sau celor necasatoriti li s\au cerut detalii intime privind ispita trupului. Apoi Staretul Andrei a mai fost dat in public cu anumite decizii abuzive pe timpul cand era vicar. Probabil dupa aceasta
    „ascultare” pe care a indeplinit-o va fi promovat. Da bine la popor sa gireze cartea am aflat rostul meu=am fost reeducat, un staret care se pretinde ucenic al Parintelui Arsenie! Lui Iacoboaie Radu!

    Apreciază

  14. Felix said, on iulie 26, 2014 at 6:07 pm

    E o confirmare! Intrebarea pusa lui Ioannis: Mai poate confirma cineva?

    Apreciază

    • Felix said, on iulie 27, 2014 at 2:31 pm

      A aparut la vanzare la Mrea Techirghiol Intre timp si vesnicie. Viata Parintelui Arsenie. Maicile o gireaza prin cuvant inainte. Sunt date biografice ale Parintelui Arsenie. O parte din aceste date au mai fost publicate in Vesnicia ascunsa intr\o clipa sau in Iata duhovnicul Parintele Arsenie Papacioc.Sunt cenzurate subiecte precum cipurile boimetrice fata de care Parintele Arsenie a avut ceva de spus. Sunt cenzurate subiecte gen ecumenismul=erezie despre care Parintele Arsenie a vorbit pe larg in cartea Singur Ortodoxia. Nu se spune nimic de molitfele Sfantului Vasile cel Mare pe care Parintele Arsenie le citea miercurea, vinerea si Duminca in fiecare saptamana! Se spune ceva insa despre apartenta Parintelui Arsenie de miscarea legionara dar foarte pe scurt!Deci o biografie a Parintelui Arsenie cenzurata, politic corect alcatuita!

      Apreciază

  15. Ioannis said, on iulie 27, 2014 at 5:47 pm

    Despre tabăra de creaţie se poate afla pe net, există linkuri, iar despre operele de “arta” prezente acolo (multe bufniţe, obeliscuri şi segmente în cercuri cu tentă erotică) vă invit pe toţi să mergeţi acolo să le admiraţi cu ochii dvs, se încadrează la capitolul artă abstractă probabil, eu am ceva poze pe mobil, iar cand voi merge data viitoare voi incerca sa le cuprind pe toate şi să le expun pe blogul personal deşi timpul meu liber lipseşte cu desăvârşire. Cât despre cele petrecute direct cu fostul meu duhovnic, mai cunosc toate acestea soţia mea sau vechi cunoştinţe.
    Aş mai vrea să adaug şi alte întâmplări bizare observate la Dervent:
    1. Undeva departe, în vara 2011, în timp ce conduceam lejer maşina prin prăfosul drum de vară al oraşului Băneasa spre Dervent, 3 maşini negre de teren m-au depăşit în foarte mare viteză prin acel praf, printre săteni. Abia după circa 20 min după ce am ajuns la Dervent, am văzut cele 3 maşini în parcarea de afară a manăstirii, şi am început să devin curios. Nici nu apuc să intru pe poarta mănăstirii că 4-5 vlăjgani foarte înalţi şi bine făcuţi, cu aliură de luptători, ieşeau satisfăcuţi pe poarta mănăstirii, spre maşini. Nu ştiu cine şi ce sunt acei oameni, sau ce au făcut acolo, însă numai pelerini nu erau. La Petru Vodă mi s-a spus că acei oameni în negru ar putea face parte dintr-un soi de poliţie specială, internaţională…
    2. De când a pătruns sminteala statuilor şi a sculpturilor atotprezente în domeniul mănăstirii , paznicul de noapte al mănăstirii s-a sinucis aruncându-se în faţa trenului, undeva in Primavara 2014
    3. Ieromonahul Visarion îmi pare un feminist convins, care împovărează şi incriminează la exces bărbatul, încurajând femeia să fie conducătorul familiei. Mie personal mi-a spus că “nu ai pic de înţelepciune, femeia ta să nu facă ascultare de tine, ci tu de ea” plus alte neorânduieli foarte grave. Iar dacă îi întrebi ceva de actele biometrice, îţi răspound sec “observ că eşti biruit de problema cipurilor, dar noi trebuie să ne rugăm, însă creştinul trebuie să fie liniştit, tulburarea este de la d….. ”
    Ţineţi cont că m-am expus destul de mult, şi mă repet, SINGURUL motiv pentru care aleg să fac aceste dezvăluiri nu este spre a denigra pe cineva, ci este pentru a îndemna oamenii să păşească cu extrem de mare prudenţă nu numai pe acolo, ci mai peste tot.
    ORTODOXIE sau MOARTE!

    Apreciază

  16. […] Iata comentariul fratelui Felix postat la articolul ASA APARE LA “HUMANITAS”? Parintele Arsenie Papacioc: “LEGIONARISMUL este O RUSINE A TRECUTULU…: […]

    Apreciază

  17. […] ASA APARE LA “HUMANITAS”? Parintele Arsenie Papacioc: “LEGIONARISMUL este O RUSINE A TRECUTULU… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.