SACCSIV – blog ortodox

Video: IPS Andrei l-a decorat pe Victor Ponta cu „Crucea Transilvana”. Se pare ca s-a cantat „VREDNIC ESTE”. Protestatarii de afara au considerat insa ca este cu totul NEVREDNIC

Posted in Laurentiu Streza by saccsiv on decembrie 6, 2013

Conform articolului Victor Ponta a primit „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, premierul a venit însoţit de vicepreşedinţii PSD Ilie Sârbu şi Ioan Rus, fiind întâmpinat de către prefectul Ioan Gheorghe Vuşcan, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi parlamentari PSD de Cluj.

Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, în capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă.

Din articolul Inaugurarea noului sediu al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca de pe site-ul Mitropoliei Clujului, publicat cu o zi inainte, mai aflam ca:

La această mare sărbătoare, alături de  IPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, vor participa IPS TEOFAN,Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, IPSLAURENȚIUArhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului, IPS IRINEUArhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, PSPETRONIUEpiscopul Sălajului, PS VARLAAM PLOIEȘTEANULEpiscop Vicar Patriarhal, PS VASILE SOMEȘANULEpiscop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujuluiși PS IUSTIN SIGHETEANULArhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

Cititi va rog si:

Mitropolitul Andrei i-a acordat “Crucea Transilvana” premierului Emil Boc

IPS LAURENTIU STREZA si MASONERIA: Mitropolitul Ardealului il felicita si incurajeaza pe autorul volumului „Scriitori diplomati romani-francmasoni din secolul al XIX-lea” in „TEMPLUL ASTRA”

 

31 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ionel said, on decembrie 6, 2013 at 6:14 pm

    Foarte frumoasa reactia oameniloor, chiar ma bucur asa trebuie intampinati peste tot acesti tradatori, sa vada si ei ca romanii nu is prosti chiar daca pleaca capul. Bravo lor.

    Apreciază

  2. Obrenovici said, on decembrie 6, 2013 at 6:16 pm

    Francmasonii se decoreaza intre ei.
    laurentiu Streza e din aceeasi „familie spirituala” ca si patriarhul Daniel. Lupi in blana de oaie si pereti varuiti.

    Apreciază

    • pcmouse said, on decembrie 6, 2013 at 6:33 pm

      mai mult de atat pregatesc unirea cu papistasii cu catolicii pregatesc inchinarea la papa!!!vezi pe trinitas.pe fata are tupeul papistasii sa spuna asta.

      Apreciază

  3. pcmouse said, on decembrie 6, 2013 at 6:31 pm

    da!va uram blestematilor de psdisti pnlisti si pdlisti.ordinarilor!poporul va uraste!plecati de la conducere mafiotilor!!!

    de asemenea preoti masoni procip pro catolci.va uram de asemenea mincinosilor!iesiti si spuneti la oameni in fata si spuneti ca pregatiti inchinarea la papa si apoi la antihrist!ca daca nu iesiti va promit ca va lipesc afise pe gardul Bisericilor!lupi in piele de oaie!fratilor dati pe goarna sa stie lumea ce fac lupii in piele de oaie cu noi

    Apreciază

    • Stefan said, on decembrie 7, 2013 at 2:29 pm

      Nu trebuie sa urasti pe nimeni…caci Hristos ii iubeste pe toti si buni si pacatosi…nu te pune in locul Judecatorului, ca s-ar putea ca pacatosul sa se intoarca in ultima clipa, iar tu sa ramai cu osandirea aproapelui. Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut. Uraste pacatul, nu pe pacatos.

      Apreciază

      • pcmouse said, on decembrie 7, 2013 at 8:11 pm

        nu ma pun in locul nimanui.nu iti mai ascunde lasitatea stefan ca nu merge.acestia de la putere sunt niste bagabonti mafioti

        Apreciază

      • Stefan said, on decembrie 7, 2013 at 8:46 pm

        Nu stiu care dintre noi e las…eu mi-am dat numele, dar tu te ascunzi in spatele unui nick. Doi: nu am contestat ca cei de la putere nu ar fi niste ticalosi, ci doar ti-am spus ca nu ar trebui sa urasti pe nimeni, indiferent ce fac. Trebuie sa urasti pacatul si nu pacatosul.

        Apreciază

  4. danielvla said, on decembrie 6, 2013 at 8:04 pm

    Trebuie sa fie o greseala acolo! Laurentiu Streza nu e mitropolitul Clujului, ci mitropolitul Ardealului (de sud) adica de la Sibiu. Cei de la RTV sunt atat de batuti in cap ca nu cunosc nici mitropolitii.

    Cei de la Realitatea vad ca ii mai cunosc: „Premierul Victor Ponta a primit, vineri, din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca.”

    Apreciază

  5. Marius Barbu said, on decembrie 6, 2013 at 8:17 pm

    http://basilica.ro/stiri/cardinalul-koch-in-vizita-la-patriarhia-romana_12410.html

    ereticii la rampa :
    Cardinalul Koch în vizită la Patriarhia Română

    În ziua de 4 decembrie 2013, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit pe Eminenţa Sa Cardinalul Kurt Koch, Preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştine, aflat într-o vizită oficială în România.

    La întrevedere au mai participat Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal

    ====Promovarea Unităţii Creştine

    ==== prin oferirea de burse de studiu unor tineri teologi români şi pentru găzduirea unor comunităţi ortodoxe românești în biserici catolice din diferite ţări europene, spre săvârșirea în acestea a slujbelor ortodoxe în limba română

    =====elaborarea unui document teologic despre primat şi sinodalitate, acceptat de ambele părţi

    =====ca mărturie creștină comună

    ANATHEMA ! ANATHEMA ! ANATHEMA ! la toti ereticii ecumenisti
    fiti pe faza in ianuarie ca incepe spurcaciunea de „rugaciune” in comun

    Apreciază

  6. cosminmatiu said, on decembrie 6, 2013 at 8:25 pm

    Nu exista in lume numai oameni buni, unii sunt buni pentru Dumnezeu, restul sunt buni pentru diavol.

    Apreciază

  7. Radu Humor said, on decembrie 6, 2013 at 8:47 pm

    Iată că ceea ce vă propuneam eu ia amploare :

    Un cetățean român amenință public că nu va mai plăti taxele și impozitele, dacă autoritățile nu vor lua măsuri împotriva celor care au decis și executat acțiunea de luni noapte de la Pungești, se arată într-o scrisoare deschisă adresată Președintelui Traian Băsescu și care a fost primită la redacție.

    Iosif Kiss a trimis o scrisoare către Președintele României și precum și șefilor instituțiilor însărcinate cu ordinea publică, întrucât consideră că Jandarmeria a comis abuzuri împotriva locuitorilor din Pungești care protestau pașnic împotriva explorărilor cu gaze de șist de pe teritoriul comunei lor.

    Cetățeanul acuză faptul că “România a devenit o țară administrată ilegal” din cauza faptului că nu se respectă legile în vigoare și convențiile internaționale asumate.

    Iată texul scrisorii

    Domnule Președinte al României, Domnilor șefi de instituții cu responsabilități în apărarea statului de drept și a siguranței naționale,

    Subsemnatul Kiss Iosif, cetatean roman, domiciliat in Romania, platitor de taxe si impozite in Romania va cer sa luati masurile ce tin de competenta dumneavoastra pentru apararea cetatenilor Romaniei si a drepturilor lor fundamentale, a Constitutiei si tuturor intereselor legitime ale cetatenilor si a comunitatilor locale, interese ce tin de dreptul la viata, la un mediu sanatos, la siguranta individuala si nationala si nu in ultimul rand de dreptul de a fi respectat pentru contributia individuala si colectiva la tot ceea ce inseamna Romania de azi.

    In fapt, este inacceptabil ca statul roman, prin Jandarmeria Romana, sa desfasoare activitati de represiune, impotriva cetatenilor lor care isi exercita dreptul la libera exprimare pe un teren PRIVAT, in legatura cu activitatile de explorare/exploatare a unor resurse de hidrocarburi si nu numai. Am in vedere actiunile desfasurate in ultimele 48 de ore pe raza comunei Pungesti-Vaslui. Daca dumneavoastra nu dispuneti masuri ferme de sanctionare legala a tuturor acelora care au actionati impotriva populatiei locale in afara cadrului legal, ma vad nevoit sa va anunt public ca voi suspenda plata oricarei forme de taxe si impozite pana cand autoritatile competente vor fi reprezentate doar de persoane care inteleg si respecta ca drepturile fundamentale prevazute de Constituia Romaniei si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, pe care Romania si le-a asumat.

    In lipsa oricaror masuri imediate si ferme pentru respectarea Constitutiei Romaniei ma vad nevoit sa imi manifest indoiala asupra legitimitatii si legalitatii cu care persoanele responsabile de securitatea nationala si de administrarea tarii isi desfasoara activitatea, si pe cale de consecinta voi suspenda orice forma de plata sub forma de taxe si impozite pana cand la conducerea tarii vor fi persoane care sunt responsabile in tot ceea ce gandesc si fac in activitatea curenta. Si fara niciun dubiu, imi voi manifesta PUBLIC aceasta indoiala.

    Pe aceasta cale acuz public pe toti responsabilii din Jandarmeria Romana, Ministerul Administratiei si Internelor precum si pe poti aceia care prin activitatea lor profesionala permit incalcarea drepturilor cetatenilor din Pungesti (si nu numai) prevazute de Constitutia Romaniei si de Carta Europeana a Drepturilor Omului referitoare la dreptul la viata, la sanatate si la un mediu sanatos.

    De asemenea solicit public un punct de vedere din partea Presedintiei, Guvernului Romaniei, Agentiei Nationale a Mediului, Agentiei Nationale a Resurselor Minerale, Academiei Romane, Academiei Romane de Stiinte Agricole, a Serviciului Roman de Informatii daca procedeele de prospectare/explorare si exploatare a resurselor de hidrocarburi (indiferent de natura lor) afecteaza sau nu calitatea reurselor STRATEGICE de apa potabila si implicit ce efecte vor exista asupra factorului biotic de pe teritoriile ce fac obiectul acestor lucrari. Cine isi poate permite sa afecteze iremediabil resursa strategica reprezentata de apa potabila? Nu este o chestiune de securitate nationala? Respectarea drepturilor fundamentale prevazute de Constitutia Romaniei reprezinta sau nu o chestiune de securitate nationala?

    Atata timp cat factorii responsabili de apararea Constitutiei si a cetatenilor Romaniei nu respecta cadrul legal existent voi considera ca aceasta tara – Romania- este administrata ilegal si voi suspenda orice forma de “solidaritate sociala” cu cei ce incalca legile deja existente, pana la indreptarea situatiei. Este unica forma de protest pe care o cred eficienta si nu voi ezita sa imi exercit dreptul la libera exprimare vis-a-vis de aceasta probelma.

    Solicit pe aceasta cale demisia factorilor responsabili de aceste incalcari si tragerea la raspundere legala a celor vinovati, respectiv a Primului Ministru Victor Ponta, a ministrului MAI, a sefului Jandarmeriei, a sefului Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, a sefului Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, a Prefectului judetului Vaslui, a Primarului Comunei Pungesti, precum si a tuturor acelora care prin actiunile si inactiunile lor au generat aceasta stare conflictuala care degradeaza imaginea Romaniei in lume.

    La adresele de mai jos aveti doua documente despre realitatile incontestabile ale Romaniei de azi 03.12.2013.

    Click AICI și AICI

    Orice inactiune din partea statului roman referitor la cele prezentate in cele doua documente de mai sus echivaleaza cu o “protectie” adusa unui sistem mafiot, care nu are nimic de-a face cu respectarea cadrului legal si va conduce la mentinerea suspendarii platii taxelor si impozitelor aferente pana la remedierea situatiilor. Daca aceasta inseamna nesupunere civica imi asum responsabilitatea de a fi impotriva nerespectarii legilor intr-un stat de drept.

    In speranta ca veti analiza cu seriozitate cele sesizate in prezenta comunicare , va asigur de atasamentul meu fata de Romania si de regulie unui stat de drept.

    Cu stima,

    Iosif Kiss.

    Apreciază

    • Paul said, on decembrie 8, 2013 at 7:23 pm

      Domnule Kiss, Sunt alaturi de dvs si va sustin demersul,dar din pacate,ochiul care citeste acest demers este tot una cu mana care ne talhareste tara de 24 de ani si in continuare.Legea este dreptul celui mai puternic si noi nu avem forta sa impunem dreptatea.Ei au jandarmi (atletici,unu’ si unu’),antrenati,blindati si bine inarmati.Numai atunci cand si aceste forte de represiune vor intelege pericolul care ameninta viitorul Romaniei si al urmasilor lor,jandarmii,trupele antitero,politistii se vor alatura protestelor noastre si situatia se va putea remedia durabil.UE nu are urechi sa ne asculte,de vreme ce Romania mai poate fi jumulita,dar sa luam exemplul soldatului german care spune:”daca tot trebuie sa mor,de ce sa nu mor luptand”! Sa ramanem solidari in fata celor care pune in pericol existenta poporului roman! Toata consideratia pentru atitudinea politistilor Tailandezi,de la care pot invata si ai nostri ce inseamna sa apartii poporului tau!

      Apreciază

  8. adi said, on decembrie 6, 2013 at 8:57 pm

    din pacate ips andrei al clujului merge din cadere in cadere !

    Cica sfintirea unei biserici de eretici,colac peste pupaza rugaciuni in comun cu ereticii!
    Ma gindesc cu groaza ce vor pati la Judecata cea Infricosata,dar imi este si mila si de credinciosii caldicei care le pica in plasa.Cernerea va fi groaznica ,multi vor cadea neavind traire ortodoxa.
    Traiesc o mare dezamagire vazindu-l pe ecumenistul Andrei facind toate cele de ocara,asa este traim vremurile din urma.Imi pare rau ca nu am fost si eu la acea mica demonstratie impotriva tradatorului de tara ponta(ponzi sau dottore)

    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  9. cosminmatiu said, on decembrie 6, 2013 at 9:14 pm

    NICIODATA NU A FOST MAI USOR SA NE PIERDEM SUFLETELE !!!
    (Daca va pasa de sufletul vostru cititi nu sariti mai departe)

    Daca pana acum ortodocsii traiau tineretea cum puteau, mai in pacate, mai in necredinta, iar cand se apropia batranetea si trupul slabea se intorceau la Dumnezeu, se spovedeau, se impartaseau si se mantuiau, din pacate in scurt timp acest lucru nu va mai fi posibil (e vorba numai de cativa ani), pentru ca nu va mai exista aceasta cale de mantuire ci numai mucenicia. TOTI VOM AVEA DE ALES INTRE DUMNEZEU SI DIAVOL iar cei care vor alege pe Dumnezeu vor pierde tot ceea ce este pamantesc: bani, casa, masa, pensie, servici, asistenta medicala, etc, iar cei care vor alege diavolul vor mai trai putin timp mai bine dupa care vor fi loviti de boli groaznice (cancere) si isi vor pierde vesnic sufletul.
    Actele biometrice contin semnul fiarei, atat numai ca nu este in corp si poate fi aruncat dar in America se practica deja implantarea in mana care reprezinta semnul fiarei dupa cum scrie in Apocalipsa. Vizionati va rog filmuletele pentru ca se intampla azi in America si de la anul se va intampla si la noi. Cei care vor primi cipul implantat pot sa stea 24 din 24 in biserica sa se roage, pot sa faca milostenie toata averea lor, pot sa faca toate faptele bune caci pierduti pe veci vor fi. Din aprilie 2014 se introduce in Romania cartea de identitate biometrica iar cei care o vor accepta deja au pierdut prima batalie si s-au urcat in trenul spre iad. Vor mai putea acei oameni sari din tren ?

    Apreciază

  10. George said, on decembrie 7, 2013 at 6:14 am

    off topic

    mai multe despre Fukushima

    Apreciază

  11. Vali said, on decembrie 7, 2013 at 9:22 am

    „vrednic este”

    Apreciază

  12. M. said, on decembrie 7, 2013 at 1:11 pm

    Invitatie la Sfanta Liturghie de Duminica!

    Sa nu uitam ca doar Sfanta Liturghie mai ne tine pe pamant!

    Sa participam cu mic cu mare!

    Doamne ajuta-ne!

    http://sufletbun.wordpress.com/2013/12/06/invitatie-la-sfanta-liturghie/

    Apreciază

  13. clement said, on decembrie 7, 2013 at 2:54 pm

    „Era o obligaţie din partea oricărui Guvern al României să sprijine această lucrare, aşa cum ESTE IN CONTINUARE O OBLIGATIE PENTRU NOI SI PENTRU VIITOARELE GUVERNE ALE TARII SA SPRIJINE ORICE LUCRARE CE VINE IN SPRIJINUL ELEVILOR, AL STUDENTILOR SI AL BISERICII ORTODOXE. Nu întâmplător, în momente în care multe lucruri ne despart, există două instituţii, Biserica şi Armata, care ne unesc“, a spus premierul Victor Ponta în cuvântul său. „( cf. ziarului Lumina).
    Mi-am permis sa subliniez o parte a mesajului. Lipsa imaginatiei lexicale apartine strict, premiatului.

    Cineva trebuie sa ii sopteasca premierului ca vorba romanului ” Pe unde iese cuvantul, pe acolo iese si sufletul” este adevarata.

    Apreciază

  14. Paul said, on decembrie 8, 2013 at 7:32 pm

    Fereste-ne Doamne,de preotii care poarta sortulete,sub odajdii !

    Apreciază

  15. […] Video: IPS Andrei l-a decorat pe Victor Ponta cu „Crucea Transilvana”. Se pare ca s-a cantat „… […]

    Apreciază

  16. CLANUL PONTA | Saccsiv's Weblog said, on februarie 21, 2014 at 8:57 am

    […] Video: IPS Andrei l-a decorat pe Victor Ponta cu „Crucea Transilvana”. Se pare ca s-a cantat „… […]

    Apreciază

  17. […] Video: IPS Andrei l-a decorat pe Victor Ponta cu „Crucea Transilvana”. Se pare ca s-a cantat „… […]

    Apreciază

  18. […] Video: IPS Andrei l-a decorat pe Victor Ponta cu „Crucea Transilvana”. Se pare ca s-a cantat „… […]

    Apreciază

  19. […] Video: IPS Andrei l-a decorat pe Victor Ponta cu „Crucea Transilvana”. Se pare ca s-a cantat „… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.