SACCSIV – blog ortodox

Sa ajutam Manastirea Cetatuia. Tiganii isi fac grajduri din ruinele bisericilor contruite in secolele XIII-XVIII

Posted in ORTODOXIE, TIGANI, umanitare by saccsiv on martie 19, 2012

   Iata ce aflam din articolul  http://www.cetatuiamuscel.ro/murmurul_sihastrilor.html:

Manastirea a chemat in judecata mai multe familii de rudari care si-au construit casele pe terenul nostru dar si peste vestigiile arheologice ale trecutului.

Din ruinele bisericilor construite in secolele XIII-XVIII, au mai ramas cateva ziduri intrucat rudarii, necunoscatori ai istoriei dar si nedoritori de a o cunoaste, au folosit pietrele pentru temelii de case si grajduri.

Incercarile noastre repetate de a-i opri s-au lovit de indiferenta organelor locale. Terenul apartine cadastral de comuna Stoenesti iar administrativ de comuna Cetateni. Atunci cand sunt probleme suntem indrumati spre cealalta Primarie, iar acest lucru se intampla de 19 ani.

Dorim a sensibiliza opinia publica dar mai ales pe cei cu stare, sa ajute financiar sau cu materiale, Primaria Cetateni,pentru a face posibila mutarea familiilor de rudari in Catunul Valea Utii, unde au scoala si pamant.

Atunci si numai atunci, in vale, ingerii bisericilor parasite se vor bucura laolalta cu noi, iar mormintele stramosilor nu vor mai fi calcate in picioare, nu se vor mai arunca gunoaie si mizerii peste locurile sfintite aflate la poalele muntelui.

DUMNEZEU SA NE AJUTE.

protosinghel Modest Ghinea

Vietuitorii manastirii Cetatuia:

protosinghel Modest – staret – 48 ani

frate Florian – 32 ani

Cristian – 30 ani

Schitul Sfantul Modest numara 4 calugarite si o sora cu varste cuprinse intre 40 si 95 ani si preotul slujitor ieromonahul Athanasie care are varsta de 29 ani.

La metocul manastirii – biserica Sfintii Romani, slujeste si locuieste permanent preotul Marian Verme. Biserica este deschisa zilnic de la ora 08 la 18. Metocul se afla la intrarea in Valea Chiliilor, 150 metri de la sosea.

MULTUMIRI TUTUROR ACELORA CARE SI-AU ARATAT DRAGOSTEA PENTRU LACASUL DE CULT CE-L REPREZINTA CETATUIA, SCHITUL SF. MODEST SI METOCUL SFINTII ROMANI. BUNUL DUMNEZEU SA VA DARUIASCA PACE, SPOR BINECUVANTAT, INTELEGERE SI MANTUIRE.

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 19, 2012 at 9:43 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Romeo2110 said, on martie 19, 2012 at 11:07 am

    Conform talcuirii canoanelor de catre parintele Cleopa, preotul are libertatea de a lega ori de cate ori este amarat de cineva !
    Parintele Cleopa nu a legat niciodata pe nimeni – castea cu Sorin Dumitrescu – Anastasia.

    Parintii au cel putin doua optiuni: Pasltirea si puterea de a lega.

    DAR MAI INTAI TREBUIE SA DISCUTE CU BULIBASA ! DACA NU LEGAREA RAMANE CA OPTIUNE ! – Ulterior, se poate face si dezlegare, daca se da dovada de pocainta !

    PS: Autoritatile vor sa distruga tot ce inseamna romanism si ortodoxie. Pe de alta parte politistii sunt intimidati si tot timpul acuzati de (Romani Creis si de alte institutii antihristice) ca ii discrimineaza pe tzigani.

    Apreciază

  3. Patricia said, on martie 19, 2012 at 7:49 pm

    Pr Timotei, Dumnezeu sa te ierte,dar nu esti preot dupa umila mea parere!esti un foarte bun cunoscator,al vietii religioase,dar numai preot sau calugar nu esti;un preot nu osindeste un alt preot;cu asemenea grave afirmatii!sa-ti fie rusine

    Apreciază

  4. Romeo2110 said, on martie 20, 2012 at 6:04 am

    Dupa al II lea razoi mondial, pe vremea foametei, manastirea Sihastria era vizitata si jefuita periodic de tot felul de hoti.
    Parintele Cleopa a pus pravila sa se citeasca necontenit Psaltirea. Hotii nu au mai vemit pana in ziua de azi (cartea cu viata parintelui Cleopa era scrisa pe la mijlocul anilor 90).

    Hoardele tziganesti sunt conduse despotic de bulibasha. E suficient Dumnezeu sa ingaduie o ispita mai mare catre acesta, si se va revoca ordinul de devastare a manastirii. In anii 80, un coleg al meu ajunsese profesor de gimnaziu, intr-un sat de tzigani din Bolintin. Singura metoda cu care mentinea o ordine precara in clasa era amenintarea: ‘te spun lui bulibasaha’.

    Apreciază

  5. […] Sa ajutam Manastirea Cetatuia. Tiganii isi fac grajduri din ruinele bisericilor contruite in secolel… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.