SACCSIV – blog ortodox

RUGACIUNEA LUI IISUS – SPUSA PE RESPIRATIE. „Pentru vremurile ce ne stau inainte, daca nu vom avea rugaciune, nu vom rezista”

Posted in ORTODOXIE, RUGACIUNEA INIMII, RUGACIUNII LUI IISUS by saccsiv on ianuarie 8, 2012

1. „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu”, si inspiram;
2. „miluieste-ma pe mine pacatosul”, si expiram.

[…]

Parintele Justin despre rugaciunea launtrica

E o mare pierdere de timp. Nu mai avem alta solutie decat rugaciunea.

E foarte important sa stii sa te rogi. De multe ori si noi, calugarii, stam in manastiri si nu ne rugam, doar ni se pare ca ne rugam. Nu e de ajuns sa mergi la biserica, la slujbe si sa stai acolo ca si cum ti-ai facut datoria, din obligatie. Trebuie sa insistam pe lucrarea launtrica. Degeaba zicem multe rugaciuni cu gura sau cu mintea, daca nu aprofundam, daca nu traim ceea ce ne rugam. Acum si mirenii trebuie sa aprofundeze rugaciunea din inima, pentru ca va fi singura noastra izbavire rugaciunea din inima. Pentru ca in inima este radacina tuturor patimilor si acolo trebuie sa lucram. Pana acum a mai mers cu lucruri superficiale, dar pentru vremurile ce ne stau inainte, nu va fi de ajuns. Daca nu vom avea rugaciune cu strapungerea inimii, nu vom rezista la tot atacul psihologic, pentru ca au metode nevazute de reeducare a mintii. Astazi mi se pare ca nepasarea este cel mai greu pacat. Nu mai simtim nimic la rugaciune, nu avem lacrimi de pocainta. Vor veni vremuri in care numai cei ce vor simti harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rau. Cu mintea omeneasca va fi cu neputinta de ales intre bine si rau. Vor fi mari inselari si numai harul lui Dumnezeu ne va putea izbavi de ele. Asadar, rugati-va, rugati-va sa nu cadeti in ispita inselarii! Pentru ca numai prin rugaciune putem primi harul lui Dumnezeu. Daca nu ne rugam si perseveram in lenevia si nepasarea noastra fara pocainta, atunci este posibil sa pierdem instinctul indreptarii. Sa ne fereasca Dumnezeu sa pierdem instinctul indreptarii!

Dar nu exista riscul ca in aceste stramtorari si pe fondul unei saracii de proportii, oamenii sa intre in panica si sa se ridice unul impotriva celuilalt si sa nu mai existe bunavointa crestina?

Pai tocmai de aceea vom avea nevoie sa invatam rugaciunea launtrica, sa ne putem stapani in aceste situatii si sa nu ne paraseasca harul lui Dumnezeu. Ei asta si urmaresc instaurarea anarhiei, ca astfel sa ia amploare ura si dezbinarea intre oameni, pana si intre crestini.

Cititi va rog intregul articol pe blogul fratelui Apologeticum:

„Rugaciunea lui Iisus” – spusa pe respiratie si spusa cu cuvantul launtric pe pulsul inimii

   Studiati va rog si excelentul material scris la Manastirea Rarau:

RUGACIUNEA LUI IISUS

 

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 8, 2012 at 8:32 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Myanmar said, on ianuarie 8, 2012 at 8:40 pm

    Lider crestin ortodox din Israel, ucis in timpul unei ceremonii

    Gabriel Cadis, liderul Asociatiei Crestinilor Ortodxosi din Jaffa, partea sudica, antica, a orasului israelian Tel Aviv, a fost ucis, in timpul unei ceremonii religioase prilejuite de Nasterea Domnului, dupa calendarul vechi, de catre un atacator imbracat ca Mos Craciun.

    Acestea sunt informatiile emise de comunitatea religioasa locala, preluate de Haaretz. Politia a arestat 6 localnici din regiunea locuita, cu preponderenta, de arabi, dar se presupune ca omorul nu este de natura etnica sau religioasa.

    Mediile israeliene anunta ca liderul crestin a fost omorat cu un cutit, in timpul ceremoniei religioase, prilejuite de Nasterea Domnului, dupa vechiul calendar. Atacatorul a fugit, ascunzandu-se in multime, fiind imbracat ca Mos Craciun.

    Crestinii reprezinta mai putin de 5 la suta din populatia Israelului, o tara a carei principala minoritate religioasa este reprezentata de musulmani. Cadis era arab, ca, de altfel, si cei suspectati de uciderea lui.

    http://www.ziare.com/international/israel/lider-crestin-ortodox-din-israel-ucis-in-timpul-unei-ceremonii-1143750

    Apreciază

  3. oarecare said, on ianuarie 8, 2012 at 9:38 pm

    http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/diverse/lucian-boia

    care aveti timp

    Apreciază

  4. π.Γεώργιος said, on ianuarie 8, 2012 at 9:56 pm

    Par.Timotei in 1920-1923 grecii n-au inceput sa se muta spre patria mama ci cei care n-au fost masacrati de turci au fost alungati din casele lor si din paminturile care sunt grecesti de 3000 de ani
    Blagosloviti si iertati

    Apreciază

  5. geo said, on ianuarie 9, 2012 at 6:59 am

    inca un atac mizerabil la adresa biserii ortodoxe lansat de imunda oficina soros-ista hotnews:
    http://smartwoman.hotnews.ro/Biserica-Ortodoxa-si-sarcina-ei-gemelara

    Apreciază

  6. cezar said, on ianuarie 9, 2012 at 9:27 am

    frate Vasile , ma bucur mult pt articolul de mai sus ,despre rugaciunea lui Iisus …CRED CU TARIE CA NUMAI RUGACIUNEA NE VA AJUTA LA DEOSEBIREA DUHURILOR …lucru de care noi internautii ,ca sa zic asa ,avem mare nevoie ..suntem macinati de mandrie ,multi dintre noi , cu durere o spun..si aceasta ne orbeste , nemaireusind sa deosebim binele de rau in anumite cazuri. DOAMNE AJUTA !

    Apreciază

    • marcel said, on ianuarie 9, 2012 at 9:39 am

      cezare cand rezolvarea problemei este evidenta nu se mai face revelatie caci ii este dat omului sa aiba si partea lui de cununa ,eu stiu oameni care s au rugat sa vada ce sa faca si apoi nu au facut ce dorea Dumnezeu

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 9, 2012 at 9:53 am

        marcel

        Te-am mai rugat, dar nu bagi in seama.

        Tu cand scrii, parca manipulezi pui de gaina folosind manusi de sarma ghimpata.

        Mai aseaza si tu cuvintele in frazele alea.

        Apreciază

      • cezar said, on ianuarie 9, 2012 at 10:01 am

        marcele , poti fi mai explicit ?..sunt un om simplu

        Apreciază

    • marcela said, on ianuarie 9, 2012 at 1:36 pm

      cezare adica daca este in legea bisericii (de exemplu)sa se tina post miercuri si vineri tu sau eu nu ne rugam sa ne vina un inger sa ne spuna daca sa postim mieruri si vineri !!adica ne rugam pentru a ne lamuri lucrurile neclare ,toate bune !!

      Apreciază

  7. bogdan said, on ianuarie 9, 2012 at 10:04 am

    M-am uitat sa vad daca ai un email dar nu am gasit. nu ar fi rau sa pui un email. Ma gandeam ca ai putea prezenta un caz interesant al unui scriitor american ii zice Henry David Thoreau. La un moment dat in viata s-a retras in naura unde si-a facut o casuta simpla.Ar fi bine de scris un articol pentru ca ar fi mobilizator exemplul.

    Thoreau spunea ca Inconjurat de masini atat de puternice omul a devenit o unealta a uneltelor. E un citat f frumos care merita pus intr-un articol.

    Apreciază

  8. Dumitru Calin said, on ianuarie 9, 2012 at 11:12 am

    ADEVARAT este intru totul !. Pe sarmanii greci, /fratii nostrii -/,chiar sa reusit in acesti ultimii 20 de ani ,sa/i dezbine ,sa devina f. egoisti intre ei ,nepasatori ,dar si anarhia etc. ,exact la ce se refera mai ”SUS ”,tot ce este mai rau , pt. a reusii dusmanii vazuti si nevazuti ,sa ne castige cu trup si suflet ,devenind SCLAVii moderni si robii lor . / 10 ani Grecia ?/ .DAR si robii lui SATANA , asa cum sant in crestere in aceste timpuri ,ne avand timp de a merge la biserica ,s/au o educare crestineasca copiilor nostrii prin scumpirea vietii de A traii ,omul mai vrea si lux ,pierde controlul f. usor , cazand in capcana ?. Grecii au avut libertate din 192o parca ?, totusi organizatiile SIONISMULUI si MASONERIA au lucrat masiv pe sute de fronturi ,in special prin drepturile omului si dand in mintea omului / ”tanar” / ,o dorinta de libertatea exagerata ,care nu stiim sa o folosim cu discernamant ,cazand omul slab , in CAPCANELE DIAVOLULUI , vedem si in tara noastra destule in special ,stutendimea este atacata si bolnava f. RAU ,cu sufletele si mintea intunecata ,pt. A nu putea reactiona cu nimic ,si nici nu mai stiu ce este cu ei insusi ,sant pierduti la propiu ,cu busolA cu tot ?. Totul se creaza de anumiti oameni ,/ uneltele lui SATANA ,atei ,pagani etc. / ,care urasc inca , dupa 2000 de ani pe IISUS HRISTOS ,si DREAPTA CREDINTA .ORTODOCSIA ,este ultimul ZID de rezistenta , noi le stam in cale pt. a pune GUVERNUL MONDIAL .Singura scapare este , credinta cat mai intarita ,si UNIREA intre noi cati mai multi ,chiar ortodocsilor de pretutindeni ,asa cum scrie in cartea ”ECUMENISMUL FARA MASCA” , marele luptator grec , Haralambie D. Vasilopulos ,un f. mare luptator care a demascat toate lucrarile DIAVOLESTI ale masoneriei .Este nevoie de OSTASI ,in dreapta lui HRISTOS si la nevoie sa luptam ,fara FRICA ! .Dumnezeu sa ne lumineze mintile si sa dispara URA ,si dezbinarea dintre noi toti . AMIN !.

    Apreciază

  9. Dorin said, on ianuarie 9, 2012 at 3:28 pm

    Apreciază

  10. Dorin said, on ianuarie 9, 2012 at 6:17 pm

    Apreciază

  11. abc Marin said, on ianuarie 9, 2012 at 7:17 pm

    citiți Pelerinul Rus , găsiți multe despre rugăciunea lui Iisus , bună carte.

    Apreciază

    • angelaglobal said, on ianuarie 9, 2012 at 7:58 pm

      Am citit-o.

      Oare e gresit sa ma rog : Doamne Iisuse Hristoase , ajuta-ma sa ajung presedinta Romaniei?

      prezidenta.wordpress.com

      PS. Stie cineva daca Pr Proclu e sanatos?

      Apreciază

      • agerstress said, on ianuarie 9, 2012 at 10:15 pm

        🙂 Sigur ca e gresit. Corect ar fi: „Doamne Iisuse Hristoase, ajuta ROMANIA si poporul ROMAN sa aiba un conducator de talia lui Stefan cel Mare” AMIN.

        P.S.
        „global” vine de la globalizare sau de la acordul-global? Nu de alta, dar una e de „trista amintire” iar cealalta de trista actualitate…
        Nu ma-ntreba de unde vine „stress-ul” ca s-a mai povestit… 🙂
        Fara suparare, dar, stii, noi suntem romani… si cine n-are simtul umorului… ii taiem nasul.

        Apreciază

      • spellmaker said, on ianuarie 9, 2012 at 10:20 pm

        acum o luna era

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 9, 2012 at 10:54 pm

        angelaglobal

        Tu razi de noi?

        Apreciază

  12. spellmaker said, on ianuarie 9, 2012 at 10:24 pm

    Arsenie Boca a explicat rugaciunea inimii astfel: DOAMNE ( APNEE NEGATIVA ),IISUSE HRISTOASE ,FIUL LUI DUMNEZEU ( INSPIRATIE ) ,MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL ( EXPIRATIE ).si tot asa. Dupa 2000 de ziceri se realizeaza Liturghia in inima, si e prima treapta a ei.

    Apreciază

  13. agerstress said, on ianuarie 11, 2012 at 7:26 pm

    Pur si simplu spuneti rugaciunea ca Dumnezeu o aude. Nici macar nu trebuie neaparat spusa vocal. Si cel ce se roaga in duh este auzit caci Duhul Sfant nu asculta vibratii acustice mecanice. Nu cantitatea zgomotului conteaza ci calitatea simtirii si sinceritatea si lepadarea de egoism. Si surdo-mutii se roaga si rugaciunea lor este auzita. Sa nu tratam rugaciunea ca pe un descantec babesc. Prin rugaciunea noastra ne adresam unui Dumnezeu Adevarat, Viu si Prezent si Puternic, nu ne adresam precum budistii, unei statui lipsite de viata care nu aude nici cu proteze auditive.
    Si nu uitati un lucru: nu rugaciunea prin ea insasi ne ajuta (ca sa n-o dam in incantatii si meditatii transcedentale…) ci RASPUNSUL LA RUGACIUNEA NOASTRA ca de-aia e rugaciune si nu descantec.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.