SACCSIV – blog ortodox

Tarile UE nu vor mai importa petrol din Iran

Posted in IRAN, PETROL, UE by saccsiv on ianuarie 4, 2012

Iata ce aflam din articolul Acord de principiu al Guvernelor din tarile UE: Importurile de petrol din Iran, interzise:

Guvernele tarilor membre UE au ajuns la un acord de principiu ce vizeaza interzicerea importurilor de petrol din Iran, anunta Reuters, citand surse diplomatice europene, potrivit Mediafax. Data de la care va intra in vigoare embargoul nu a fost deocamdata stabilita, insa informatia a atras imediat cresteri ale cotatiilor petrolului si aurului. Embargoul european face parte dintr-un plan al Occidentului menit sa preseze Teheranul sa abandoneze programul sau nuclear.
Acordul a venit in urma discutiilor de la sfarsitul lui decembrie dintre delegatii tarilor UE, iar obiectiile, venite in special din partea Greciei, au fost retrase, au precizat diplomatii: „Au fost facute numeroase progrese. Principiul de a introduce un embargou asupra importurilor de petrol din Iran a fost convenit”, a spus una dintre surse.
Si Statele Unite au impus de la 1 ianuarie noi sanctiuni Iranului, prin care exclud din sistemul financiar american bancile care colaboreaza cu banca centrala din Iran, blocand astfel principala sursa de plati pentru petrolul iranian.
Diplomatii europeni au precizat ca este luata in calcul si interzicerea exporturilor de echipamente petroliere catre Iran si noi masuri impotriva livrarilor de petrol. Ei au precizat ca se discuta inca daca embargoul asupra importurilor de petrol iranian sa fie aplicat imediat dupa aprobare sau dupa cateva luni.
Unele tari eurpene sunt ingrijorate in legatura cu impactul economic al acestui embargou, intr-o perioada in care Europa se lupta cu problema datoriilor suverane.
Iranul furnizeaza statelor din UE circa 450.000 de barili de petrol pe zi, Uniunea Europeana fiind a doua mare piata pentru petrolul iranian dupa China.
Comisarul pentru Energie Guenther Oettinger a declarat ca daca importurile de petrol iranian vor fi interzise, Uniunea se va putea aproviziona din alta parte, in special din Arabia Saudita.
Tensiunile dintre Occident si Iran, al doilea mare producator de titei din OPEC, au urcat deja cotatia petrolului.

Iranul ameninta ca va ataca portavionul american John C. Stennis daca acesta va fi mutat in Golf

Articolul zilei (07.11.2011): A APARUT MOTIVUL ATACARII IRANULUI? ONU vor oferi probe si fotografii ce demonstreaza faptul ca Iranul dezvolta pe ascuns arme nucleare

 

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 4, 2012 at 8:34 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Damian Stănculescu said, on ianuarie 5, 2012 at 6:10 am

      Salutare, bine v-am gasit!

      Am gasit pe peretele unui bun prieten, acest blog! L-am rasfoit, mi se pare foarte util si pertinent in argumentatie.

      Vreau sa recomand doua articole despre:

      1) Unul national, local..
      http://www.b1.ro/stiri/externe/intedic-ie-pe-internet-belarusul-va-restric-iona-accesul-pe-site-urile-straine-18323.html
      Intedicție pe internet: Belarusul va restricționa accesul pe site-urile străine
      (Cu alte cuvinte Belarusul a inchis internetul bine mersi)

      2)
      Procedura prin care vor inchide „pirateria” la nivel global

      Modalitate de cenzura tot la nivel global, de catre una/mai multe anumite institutii!

      Consider ca aceste lucruri trebuie mediatizate

      Apreciază

    • Veaceslav said, on ianuarie 5, 2012 at 11:49 am


      Prim-ministrul rus Vladimir Putin i-a felicitat pe compatrioţii sai de Anul Nou – 2012 intr-un mod foarte neobişnuit pentru majoritatea ortodocşilor din Rusia.
      „Anul care urmeaza – este anul Dragonului dupa calendarul asiatic. M-am născut exact in anul Dragonului. Ca regulă, acestea sunt niste momente norocoase asa cum le-am avut întotdeauna. Sper că si de aceasta data dragonul va aduce noroc, bogăţie şi prosperitate in fiecare familie rusă, tuturor cetatenilor nostri. As vrea sa-i felicit pe toti cetăţenii cu anul nou care vine”, -!. a spus Putin.
      Domnul Putin se pare ca deja a uitat ca pe steagul Rusiei, pe stema este infatisat cum Sf Mc Gheroghe invinge dragonul.

      Apreciază

      • un_mare_pacatos said, on ianuarie 5, 2012 at 2:05 pm

        De necrezut!Am ramas fara cuvinte afland aceasta stire incredibila. E clar ca el nu vroia altceva decat sa spuna ca principala aliata a Rusiei este China.

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on ianuarie 5, 2012 at 2:38 pm

        Ce rost are sa cauti noduri in papura, sau sa critici declaratiile lui Putin? Ce ai vrea, sa tina predici?

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • Veaceslav said, on ianuarie 5, 2012 at 5:01 pm

        Pr. Vasile,
        Ma ierta-ti insa cum poate aduce anul dragonului noroc, bogatie si prosperitate in casa unui crestin ortodox, oare de la dragon asteptam noi ajutor sau de la Dumnezeu?

        Apreciază

      • marian said, on ianuarie 5, 2012 at 5:06 pm

        Iarta-l Doamne si pe robul tau, Putin!
        Poate ca mintea si sufletul, nu-i mai apartin.

        Apreciază

      • Pr. vasile said, on ianuarie 5, 2012 at 5:50 pm

        Veaceslav, dragonul nu aduce nimic, nicibun nici rau, anul dragonului este o denumire care nu are de a face cu nici un dragon, cum nici anul cainelui sau al iepurelui sau al maimutei nu au nimic comun cu cainele sau iepurele sau maimuta.
        Am ajuns sa ne impacientam si sa ne nelinistim de la orice cuvant auzit sau citit, si asta nu este bine.
        Daca suntem crestini, atunci sa dovedim aceasta prin fapte, sa dovedim ca prin rugaciune si fapte bune dobandim pacea sufleteasca pe care nu poate sa ne-o tulbure cuvintele citite sau auzite.

        Pr. Vasile

        Apreciază

      • Veaceslav said, on ianuarie 5, 2012 at 6:21 pm

        Pr. Vasile,
        Asa sa fie, insa am postat acest video deoarece multi mai cred ca Putin este un ortodox si isi pun sperantele in el. Insa faptele lui sunt total diferite de a unui crestin.
        Ma iertati parinte.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • timisorean1 said, on ianuarie 7, 2012 at 4:52 pm

        Nici mie nu mi se pare normal ce-a zis Putin.

        Apreciază

  2. mishuleu said, on ianuarie 4, 2012 at 8:37 pm

    Cum nimeresc ei mai multi iepuri deodata. Le da dracu minte. O sa fie un an greu. Deja se preconizeaza cresterea pretului motorinei peste benzina. Se vor scumpi multe. Nu degeaba zicea par. Iustin sa ne invatam cu postul.

    Apreciază

  3. mihai4 said, on ianuarie 4, 2012 at 8:37 pm

    Apreciază

    • mishuleu said, on ianuarie 4, 2012 at 8:47 pm

      Probabil ca omu nu face parte din grupul celor ce se plimba goi printr-o padure si se inchina la o bufnita din piatra in Bohemiam Grove. Crede si el in demo(no)cratie si liberalism. Chiar daca, poate are intentii bune, din pacate e prea mic sa poata face ceva.

      Apreciază

      • marian said, on ianuarie 4, 2012 at 10:30 pm

        Am dat si eu, aseara, parca, un link spre acest video. Sa nu uitam ca si sclavul Obama, s-a cocotzat pe valul simpatiei reale, promitzand poporului IN PRIMUL RAND(!!!) REDESCHIDEREA AFACERII 911! Woooooooooowwwww! Ce bomba, au zis cu totii! Dar, intr-o zi, cand deja stafful de campanie se stia cu victoria la buzunar, Obama, la un discurs electoral, a cerut cu maxima blandete sa nu se mai arate bannerele cu nainilevanwasaninsaid jab. Pardon? S-a sucit Obama? Evident ca nu. Si-a dat doar o parte din arama pe fatza. Lumii nu ii mai pasa! Era deja unul de-al lor. In fond, pe cine altul sa fi votat? Pe Palin? Nu pasa nimanui ca acel YES WE CAN, in reversed playback suna thank you satan… Era pura coincidentza, dupa unii. Nu exista coincidentza, dupa mine. Poate gresesc, dar… cica, singura LIMBA care se preteaza la transmiterea mesajelor satanice e „minunata” lba engleza. Asa au aflat unii care sunt mai tineri si mai scormonitori decat mine. Protocoalele batranilor inteleptzi(oare???) ai sionului scriu negru pe alb, ca, au si vor avea mereu oameni infiltrati in orice factziune a opozitziei. Asadar, oriunde ne-am intoarce, TOT EI SUNT, ei, satanele, da. E trist, dar, e sansa noastra de a ne lupta cu fiarele astea. Noi, cu credinta, cu smerenia, cu rugaciunea su adevarul din noi care e Sfanta Treime, Jertfa Mantutorului, simbolul suprem al imbratisarii pline de dragoste catre o omenire, vai, atat de chinuita, asa de putin perfecta. Impotriva Lui Dumnezeu nu se castiga! Ei, sistemul, stiu asta, dar, vor sa piarda pe cat mai multi.

        Apreciază

  4. nea Anderthal said, on ianuarie 4, 2012 at 9:18 pm

    off topic
    Atentie la acest nebun:

    http://www.kevinwarwick.com/

    Apreciază

    • mishuleu said, on ianuarie 4, 2012 at 9:27 pm

      La asa ceva se ajunge in cazul utilizarii stiintei prin eliminarea din ecuatie a lui D-zeu. Ne facem noi dumnezei crezand ca putem deveni nemuritori. Asta e si unul din scopul elitei prostita de Satan, sa cerceteze sa gaseasca formula magica pentru nemurire. Sfantul Graal e un mit, da aia is prea intunecati la minte sa inteleaga. Incerca si ei saracii.

      Apreciază

      • marian said, on ianuarie 4, 2012 at 10:35 pm

        Varfurile lor sunt convinse ca vor pierde, nefiind toti la fel de idioti. Ei stiu ca au ceasurile NUMARATE, dar, nevrand sa se caiasca, vor sa atraga pe cat mai multi dintre oameni in tabara lor, tabara care va umple iadul.

        Apreciază

      • mishuleu said, on ianuarie 4, 2012 at 10:58 pm

        Elita asta care se inchina direct tatalui minciunii care li se arata ca si un inger de lumina cum erau ei inainte de a fi izgoniti din rai sau forma de extraterestru cum i s-a aratat lui Aleister Crowley sunt pacaliti. Eu cred ca daca ei ar vedea unde vor ajunge cu adevarat dupa moarte si ce ii asteapta acolo s-ar cai de frica. Numai ca D-zeu nu vrea asta. Ar fi incorect fata de noi crestinii care doar am crezut fara sa vedem. Si mai e si faptul ca bunul D-zeu nu vrea sa te aduca de partea Lui folosind frica, arma mamonei ci prin dragoste. Deci baietii o sa se intalneasca cu viermele care nu doarme niciodata.

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on ianuarie 5, 2012 at 11:15 am

        IATA CE SCRIE SATANISTUL MARX

        „Aburi infernali se ridică şi umplu creierul,
        până când înnebunesc şi inima mi se schimbă cu desăvârşire.
        Vezi această sabie?
        Prinţul întunericului mi-a vândut-o.
        Pentru mine el este cel care masoară timpul şi dă semnalul,
        Cu tot mai multă îndrăzneală interpretez dansul morţii”

        „Pierdut, pierdut.
        Timpul meu a trecut ca nimica.
        Orologiul s-a oprit, casa pigmeului s-a surpat.
        În curând voi strânge la pieptul meu veşnicia şi în curând Voi urla proferând blesteme gigantice la adresa omenirii.”

        „Dacă există Ceva care devorează,
        Mă voi arunca înăuntrul său,
        chiar dacă ar fi să ruinez lumea,
        Lumea care se interpune între mine şi prăpastie,
        Am s-o sfărâm în bucăţi cu blestemele mele neîntrerupte,
        îmi voi arunca braţele în jurul realităţii ei aspre,
        Iar lumea va trece mută, îmbrăţiţându-mă,
        Ca apoi să mă scufund într-o nimicnicie absolută,
        Pierind în neant; aceasta ar însemna a trăi cu Adevarat”

        Astfel am pierdut cerul,
        O ştiu prea bine.
        Sufletul meu, odinioară credincios lui Dumnezeu este sortit infernului”.

        Apreciază

  5. "IISUS ESTE DOMNUL" said, on ianuarie 5, 2012 at 9:52 am

    Studiu biblic, al unui frate, despre inexactitatile din biblia Cornilescu

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/01/05/studiu-biblic/

    Apreciază

  6. deveghepatriei said, on ianuarie 5, 2012 at 9:55 am

    http://oasteadigitala.com/ – Cand securistii se apuca de facut bloguri:))) Se pare ca in spatele acestui site, in care esti atacat de la bun inceput, sa afla niste baieti veseli cu ochii albastri!

    Apreciază

  7. nea Anderthal said, on ianuarie 5, 2012 at 10:33 am

    ..de ultima ora:

    http://www.presstv.ir/detail/219346.html

    Apreciază

  8. STOP RFID 666 said, on ianuarie 5, 2012 at 10:51 am

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/159064.html

    Apreciază

  9. nea Anderthal said, on ianuarie 5, 2012 at 10:53 am

    …si cea mai tare gluma care am auzit-o in ultimul timp:

    http://ro.news.yahoo.com/stephen-hawking-la-70-ani-m%C4%83-g%C3%A2ndesc-tot-090408402.html

    ps:asta explica afirmatiile lui referitoare la Dumnezeu si tot ce a scris acest (n-am cuvinte sa-l descriu!).Ma intreb oare e in toate mintile sau este una din jignirile repetate pe care le primeste Europa din partea vampirilor-economici mondiali..

    Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on ianuarie 5, 2012 at 1:52 pm

      Nu mai crede ce zic meteorologii intrucat ei dau niste prognoze de doare mintea. Eu de vreo 2 ani am tot citit deseori prognozele pe termen lung a unor meteorologi foarte cunoscuti in lume si de fiecare data au esuat. Ultima prostie spusa de ei a fost ca incepand cu mijlocul lunii decembrie vor fi multa zapada si temperaturi extrem de joase.la noi in tara. Era minunat daca era asa,mai ales ca la noi este foarte multa seceta,ploile din ultimele 4 luni au fost aproape total nesemnificative si nici macar nu s-au strans macar 50 mm de precipitatii in zonele ex-carpatice. Oricum Pamantul a luat-o razna la propriu.Se asteapta multe cataclisme naturale in viitorul apropiat: vor fi multe cutremure importante in diferite zone ale lumii,eruptii vulcanice,schimbari de temperaturi,seceta. Vreau sa scriu cate ceva despre vulcanii importanti in lume: Hierro in acest moment inca erupe dar aproape niciun vulcanolog nu a oferit nicio explicatie clara a fenomenului ciudat pe care il are acest vulcan,iar vulcanul islandez Katla se incapataneaza sa nu erupa,dar este de asteptat s-o faca asta in orice secunda. Astazi tocmai a erupt vulcanul Etna dar de data asta intr-un mod „nervos” ,de asemenea tot azi a erupt si un vulcan chilian Callaqui. Un alt vulcan ce ar putea sa ameninte toata planeta este vulcanul bolivian Uturuncu care creste in inaltime in fiecare cu minim 2 cm si in cazul in care va erupe in viitorul fie indepartat sau apropiat,toata America de Sud ar fi acoperita cu un strat gros de minim jumatate de metru de cenusa.

      Apreciază

      • doktoru said, on ianuarie 5, 2012 at 2:05 pm

        Adevarul este ca si meteorologii sunt un fel de astrologi ,poate ninge poate ploua sau poate nici una din amandoua…cred ca i un fel de mica vrajitorie !!!

        Apreciază

      • Pr. Vasile said, on ianuarie 5, 2012 at 3:01 pm

        In trecut meteorologii mai foloseau instrumente si metode traditionale, acum apeleaza la simularile pe calculator.

        Pr. Vasile

        Apreciază

  10. Dorin said, on ianuarie 5, 2012 at 1:32 pm

    Propaganda,Manipulare sau Adevar?

    http://www.yoda.ro/alte-categorii/mingi-de-foc-deasupra-americii-vezi-ce-a-surprins.html

    Apreciază

  11. ORTODOX said, on ianuarie 5, 2012 at 1:34 pm

    Ce putere are Dragostea

    Apreciază

  12. mishuleu said, on ianuarie 5, 2012 at 1:38 pm

    Apreciază

  13. STOP RFID 666 said, on ianuarie 5, 2012 at 2:08 pm

    IMAGINILE DIN AEROPORTUL DENVER NE ,,POVESTESC” EPOPEEA CE URMEAZA

    Apreciază

  14. Set said, on ianuarie 5, 2012 at 2:33 pm

    Cel mai curat Tatal Nostru:

    Apreciază

  15. Inca o emisune interesanta a lui Tudor Barbu said, on ianuarie 5, 2012 at 3:36 pm

    Inca o emisune interesanta a lui Tudor Barbu la OTV.

    Apreciază

  16. STOP RFID 666 said, on ianuarie 5, 2012 at 6:52 pm

    DESPRE STEME SI SIMBOLURI – SA ZICA ACEIA CARE SPUN CA NU INSEAMNA NIMIC

    http://www.cancan.ro/actualitate/intern/ungurii-ne-au-mai-facut-o-aroganta-stema-ungariei-a-fost-pusa-pe-frontispiciul-liceelor-din-harghita-si-covasna-201324.html

    Apreciază

  17. STOP RFID 666 said, on ianuarie 5, 2012 at 7:03 pm

    REFORMA STATULUI IN ACTIUNE

    http://www.gandul.info/news/basescu-a-promulgat-taxa-auto-2012-9128928

    Apreciază

  18. danutza said, on ianuarie 5, 2012 at 8:10 pm

    http://www.radiodobrogea.ro/stiri/
    cititi despre cardul de sanatate!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.