SACCSIV – blog ortodox

FOTO: In 2007 un crater urias a aparut in orasul rusesc Berezniki

Posted in FOTO, GROPI, PRO TV, RUSIA by saccsiv on noiembrie 20, 2011



Iata ce aflam din articolul Oras inghitit de aparitia inexplicabila a unor cratere. Ce se intampla cu o regiune din Rusia:

Orasul Berezniki din regiunea Perm, Rusia, risca sa dispara din cauza unor cratere care s-au format inexplicabil in ultimii ani. Ceea ce este cu atat mai grav este faptul ca gropile cresc in diametru, dar si in adancime de la o zi la alta.

O explicatia a celor de la http://www.englishrussia.com ar fi aceea ca inainte ca orasul sa fie construit in zona a existat o mare, Marea Perm, care s-ar fi retras si astfel aparitia lui Berezniki a fost posibila. Acum, acest detaliu este cel care le da batai de cap locuitorilor.

Prima groapa ar fi aparut intr-o gara, in 2007, in apropierea unei mine de potasiu. Un vagon de marfa s-ar fi prabusit in ea, iar la un interval de cateva zile nu mai putea fi vazut tocmai din cauza ca groapa ar fi dobandit o adancime de peste 200 de metri.

Specialistii se asteapta ca groapa respectiva se va extinde si va distruga singura linie de cale ferata ca duce spre cunoscutele mine de potasiu din Berezniki, cele care asigura 10% din potasiul lumii.

O alta explicatie pentru aparitia gropilor ar fi faptul ca minele nu au fost construite corespunzator.

Sursa: New York Times / englishrussia.com

   Comentariu saccsiv:

Articolul preluat acum de Pro TV a aparut in 2007:

http://englishrussia.com/2007/10/29/a-giant-sinkhole/#more-1586

   Acolo gasiti multe fotografii ale craterului de care se vorbeste si in:

http://en.wikipedia.org/wiki/Berezniki

La o cautare rapida pe google nu am aflat ce s-a mai intamplat cu marea groapa.

Nu ma pricep, dar pare reala.

Cititi va rog si:

VIDEO: GROPI URIASE aparute pe glob in urma activitatii SEISMICE din ultima vreme?

VIDEO: Se petrece ceva cu pamantul? Un crater urias aparut pe o sosea din Florida a inghitit o masina si a fortat evacuarea a 11 familii din zona, deoarece se mareste continuu

VIDEO: Inca un CRATER APARUT DIN SENIN … De data aceasta in Germania

VIDEO: Un crater a aparut si in Romania, in Valcea. Are 20 metri adancime, 8 in diametru si a distrus o casa …

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 20, 2011 at 1:52 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Stone said, on noiembrie 20, 2011 at 2:12 pm

    Presupun ca din cauza exploatarilor miniere, sau de gaze naturale. Nu cred ca rusii sunt asa de preocupati cu grija fata de mediu. Si la noi au aparut pe la Ocna Mures anul trecut.

    Apreciază

  3. Prahovean said, on noiembrie 20, 2011 at 2:54 pm

    Chestia cu marea Perm pare destul de clar o chestie evoluționistă, dar chiar și așa, nu ar justifica, cred eu, gropile. Pentru că ar fi destule „mări fosile”, inclusiv în România, și acolo nu apar gropi. Și de ce ar fi așteptat atunci mii sau milioane de ani gropile ca să apară?

    Apreciază

  4. Pr. Vasile said, on noiembrie 20, 2011 at 3:05 pm

    offtopic:

    Sinaxa Clericilor şi Monahilor Ortodocşi:
    SPUNE MULTE FURIA PATRIARHULUI ECUMENIC
    LA MAREA LAVRĂ A SFÂNTULUI MUNTE

    http://graiulortodox.wordpress.com/2011/11/18/84-spune-multe-furia-patriarhului-ecumenic-la-marea-lavra-a-sfantului-munte/

    Apreciază

  5. Stefan said, on noiembrie 20, 2011 at 4:57 pm

    Probabil asa va disparea si moscheea de pe Muntele Templului si asa vor reusii evreii sa construiasca al treilea templu fara prea mult scandal din partea musulmanilor.

    Apreciază

  6. paul said, on noiembrie 20, 2011 at 5:22 pm

    Parintii politistului care nu si-a mai revenit din cama din cauza ca a fost lovit in cap de un interlop , le-a fost sugerat de catre medici sa il deconecteze de la aparate si sa ii doneze organele:
    video reportaj
    http://www.acasatv.ro/emisiuni/politistul-lovit-in-cap-de-un-interlop-nu-a-iesit-din-coma-la-un-an-dupa-intamplare-medicii-spun-ca-nu.html

    Apreciază

  7. razvanrinder said, on noiembrie 20, 2011 at 5:25 pm

    In „Maica” Rusie oamenii nu conteaza, mediul nu conteaza, natura nici atat. Acum rusii platesc pentru prostiile lor din trecut.

    Apreciază

    • tataia said, on noiembrie 20, 2011 at 9:04 pm

      1. Tu nu esti credincios.
      2. Suferi de rusofobie.

      Apreciază

      • razvanrinder said, on noiembrie 20, 2011 at 9:08 pm

        Ba da, sunt credincios. Dar nu sunt fanatic. Aici e diferenta.
        Rusofobie???? Rusii platesc pentru ca in trecut au avut un guvern criminal care si-a batut joc de natura.

        Apreciază

  8. Aurora said, on noiembrie 20, 2011 at 9:56 pm

    @razvanrinder
    Rusii sunt un popor minunat, de vina e doar vodka si conducatorii lor bolsevici care i-au distrus si i-au pervertit ca natie. Dar Maica Rusie nu va pieri. Este pravoslavnica, a dat mari sfinti, nu mai aruncati cu pietre in poporul rus care l-a dat pe marele Dostoievski. Si pe staretii de la Optina si Lavra Pecerska.

    Apreciază

    • razvanrinder said, on noiembrie 21, 2011 at 9:53 am

      Pai nici nu am dat cu pietre in poporul rus. Insa bolsevicii de care ai amintit sunt responsabili in mare parte cu dezastrul acestei natiuni. Probabil acele gropi imense care apar sunt rodul vreunei activitati de pe vremea lui Stalin care acum nu mai are loc.

      Apreciază

      • marcela said, on noiembrie 21, 2011 at 6:16 pm

        razvane bolsevici au fost si n romania si n bulgaria si n serbia si n … tu crezi ca aparitia unor gropi in mai multe locuri din lume cam in acelasi timp are de a face doar cu ecologia ?? colegii de coment au vrut sa ti atraga atentia ca ar putea fi si niste semne dumnezeiesti ca sa ne sperie,sa ne oprim de la rele ca sa nu ne mai gandim la acest pamant cazut ca urmare a pacatelor,sa nu ne facem cetate statatoare definitiva aici ,dar tu nu te ai prins ci o ti tot p aia ca esti credincios !! da oi fi credincios dar incepator,scuze,mai transpira si nu te autoapara fara argumente ,tu ai numai argumente materiale si spui ca esti credincios ?? crezi in materie da???

        Apreciază

      • marcela said, on noiembrie 21, 2011 at 6:19 pm

        razvan ai citit si ca bolsevismul este de fapt marxism leninism ?? si a fost implantat cu bani de la niste actionari americani?? scuze ca ti repet ai doar o parte din buchet si ti se pare ca ai o gradina

        Apreciază

    • colaps said, on noiembrie 21, 2011 at 9:53 am

      Nu strică:


      – „Inima oamenilor nu e decât un câmp de bătălie în care se luptă Dumnezeu cu diavolul”.
      – „Dacă vrei să învingi lumea toată, învinge-te pe tine însuţi”.
      – „Vreau să trăiesc pentru nemurire, iar compromisuri şi jumătăţi de măsură nu voi accepta”.
      – „Tot pe lume este trecător, singur adevărul e veşnic.”
      – „Oamenii au fost făcuţi ca să fie fericiţi, şi numai acela care se simte pe deplin fericit este într-adevăr vrednic să-şi spună: „Am îndeplinit porunca lui Dumnezeu pe acest pământ. Dreptcredincioşii, sfinţii, mucenicii au fost cu toţii fericiţi.””
      – ”Dacă în inima ta sălăşluieşte căinţa, înseamnă că iubeşti cu adevărat. Iar dacă iubeşti, Dumnezeu te va primi la sine… Iubirea plăteşte totul, răscumpără totul.”
      – „Viaţa e un rai, numai că noi nu vrem să ştim, căci dacă am vrea să ştim chiar mâine s-ar întinde raiul peste toţi.”
      – „Nu există bunăvoinţă şi caritate dacă nu există credinţa în nemurire.”
      – „Nu există un mijloc mai bun de îndreptare decât să te gândeşti cu pocăinţă la cele ce-ai săvârşit.”
      – „În sărăcie mai păstrăm încă nobleţea sentimentelor înnăscute. În mizerie însă, nu le mai păstrează nimeni niciodată!”

      – „Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos Se află în afara adevărului şi ar fi real, că adevărul se află în afara lui Hristos, aş prefera să rămân cu Hristos, decât cu adevărul.”

      – „Iar cine n-are popor, nu are nici Dumnezeu! Să se ştie, aşadar, că toţi aceia care încetează să-şi înţeleagă propriul lor popor şi pierd legătura cu el, negreşit îşi pierd şi credinţa strămoşească, devin sau ateişti, sau nişte indiferenţi. Ăsta e adevărul! Este un fapt confirmat de realitate.”

      ~~ F. M. Dostoievski

      Mare om !

      Apreciază

      • agerstress said, on noiembrie 23, 2011 at 11:14 am

        Citez:
        – „Dacă mi-ar demonstra cineva că Hristos Se află în afara adevărului şi ar fi real, că adevărul se află în afara lui Hristos, aş prefera să rămân cu Hristos, decât cu adevărul.”

        Aici a cam scrantit-o autorul afirmatiei. In primul rand este un nonsens sa fii inafara adevarului dar sa fii totusi real… In al doilea rand afirmatia, asa cum este formulata aici, denota fanatism religios pur. Hristos a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul, Viata” insa autorul frazei de mai sus demonstreaza ca a ales doar numele Lui Hristos (la modul iaca asa vreau eu) si Ii neaga fiinta printr-o conditionare absurda.
        Nu la-s crede pe Dostoievski in stare de o asemenea eroare decat, cine stie, sub influenta catorva pahare de vodka insa daca ar fi fost asa ar fi dres-o negresit dupa trezire. Banuiesc ca in scrierea originala cuvantul „adevarul” era scris cu ghilimele (care cu siguranta fac diferenta) pentru a sugera falsele convingeri ale omenirii ci nu adevarul propriuzis.

        Apreciază

    • razvan said, on noiembrie 21, 2011 at 10:45 am

      Dostoievski este un scriitor foarte bun….finlandez 🙂 sau neamt daca preferi 🙂 Eu nu sunt rusofob, am evlavie la sfinti minunati precum Sfantul Serafim de Sarov, Sfanta Xenia din Sankt Petersburg, sau Sfantul Luca al Crimeii. Dar tine minte, Aurora, ca nu doar conducatorii bolsevici i-au pervertit ca natie ci si tarii lor expansionisti sprijiniti de teologi filetisti (sovini nationalisti).

      Ateismul sovietic a dus la omorarea a 13 000 000 de crestini, dar e pacatul nostru daca ignoram faptul ca in perioada 1812 – 1918 romanii nostri din partea de est a Moldovei (inclusiv partea care se cheama acum Transnistria) au dus-o extrem de prost, au fost deznationalizati, dezradacinati si fortati sa se rusifice. Nu uita ca dupa razboiul de independenta, noi, care i-am ajutat pe rusi, a trebuit sa le „cedam” 2 judete la Marea Neagra. Si conducatorii rusi de atunci nu erau bolsevici, ci „pravoslavnici”. Sunt foarte curios care a fost tarul Rusiei in acele timpuri, sper din tot sufletul sa nu fie unul trecut in randul sfintilor, ca iar o sa am o problema cu „pietistii” 🙂 (nu vreau sa starnesc spirite daca glumesc, zic doar ca ma supara cand vad ca unii din nationalism fac erori grave in ortodoxie, care’s ca o palma data natiei noastre si noi mai le si luam apararea. Sper sa nu gresec daca zic asta: daca ti-ai batut joc de alte popoare nu poti fi sfant, decat daca L-ai marturisit pe Hristos cand ai murit, caz in care, dupa moarte, esti cam obligat, de acolo de sus, sa ajuti popoarele persecutate).

      Si nu acuz tot poporul rus, doar pe acei rusi care au avut aceasta mentalitate expansionista sub masca dragostei de ortodoxie. Ei, in grandoarea lor, vroiau sa cucereasca orasul Constantinopol, calcand peste celelalte natii. Conform planului lor, in noul Imperiu Bizantin Rusesc, Moldova si Tara Romaneasca ar fi fost 4 gubernii si am fi fost cu totii rusi. Noi, romanii le-am stat ca un ghimpe, ca un cui in talpa, ei in lacomia lor reusind sa ia doar o mica parte fata de cat isi doreau.

      Informatiile acestea le-am preluat dintr-o carte despre istoria Basarabiei scrisa chiar de un rus, dizident la Berlin inainte de Al Doilea Razboi Mondial si care trateaza problema surprinzator de obiectiv. Deci, vezi, am intalnit si rusi de isprava:) O s-o scanez, o pun pe net si daca e si saccsiv de acord, voi posta linkul pe blog.

      Pe fratii ortodocsi rusi cu o mana ii imbratisez si cu alta le bat obrazul (daca nu le-as bate obrazul n-as avea dragoste fata de stramosii mei. Trebuie sa ai dragoste si fata de unii si fata de altii, nu?) Nu e vorba nicidecum de ura pentru ei, ci mai mult nemultumire pentru faptul ca noi romanii desi crestini cu 1000 ani inaintea lor, in loc sa-i invatam noi pe ei cum s-ar fi cuvenit, acceptam sa le fim eternii discipoli (cuvantul „sclav” e unul prea urat) si in loc sa ne aparam demnitatea, sarim ca arsi cu comentarii gen „tu nu esti credincios. n-ai voie sa te iei de marele popor rus” si alte asemenea aberatii de fiecare data cand cineva sesizeaza ceva in neregula cu acestia.
      Scuze pentru ton, dar chiar m-au indignat comentariul tau si al lui tataia. Nu e ceva personal, sper ca am fost cat de cat convingator si n-am scris atata degeaba.
      Dumnezeu ne-a facut romani cu un motiv, hai sa nu ne mai dam tot timpul dupa firea altora si sa incercam sa ne dam si dupa firea noastra.

      Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 21, 2011 at 10:57 am

        razvan

        Posteaza-l.

        Apreciază

      • admin said, on noiembrie 21, 2011 at 12:26 pm

        @saccsiv
        Azi nu pot, dar zilele astea – sper, cat de curand, ti-l voi trimite pe mail si-l voi posta pe pagina asta.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • X-Iurie said, on noiembrie 21, 2011 at 7:49 pm

        Lasatii pe rusi in pace si mai debarasativa fratilor de rusofobie ca nui bine asta , rusii au acum necazurile lor , poporul rus nu cred sa vrea rau vreunui popor ortodox (sa nu incurcam poporul rus cu guvernarea de acolo tradatoare) , sa nu uitam ca rusii is unica forta care inca se poate pune in poara si impotrivi cit de cit vestului antihristic si asta chiar daca sunt slabiti foarte tare de guvernarea de acolo care este in prezent impotriva poporul propriu … , sa speram ca se vor trezi inca rusii din somn si poate ne vor apara si pe noi ! ca daca cad rusii cadem si noi , poporul lor e ca si poporul nostru Ortodox , iar asta trebuie sa ne uneasca nu sa ne dezbine !

        Apreciază

  9. Aurora said, on noiembrie 21, 2011 at 1:47 pm

    @Razvan
    Eu nu spun ca rusii sunt perfecti, nu ma inchin in fata nici unei natii, ci doar in fata lui Dumnezeu si asa cum e si firesc, imi iubesc limba si tara mea. Vecinii ,de multe ori sunt invidiosi pe marul din curtea ta ca nu se scutura si la ei si uneori, ca sa mai castige putin teritoriu, chiar si un centimetru, muta gardul cand esti plecat in concediu. Nu ignor tendintele expansioniste ale rusilor si nici multimea defectelor lor – dau numai un exemplu, felul ticalos cum se purtau soldatii rusi – armata „eliberatoare” – cand au venit sa ne scape de nemti. Dar aici noi nu vorbim de profilul unor popoare caci toate au unele cusururi, de pilda grecii nu sunt foarte primitori si iubitori de oaspeti si nici foarte darnici. Noi vorbim despre credinta ortodoxa, singura care conteaza. Si cred ca natiile care au dat sfinti nu sunt de tot pierdute.

    Apreciază

  10. […] FOTO: In 2007 un crater urias a aparut in orasul rusesc Berezniki […]

    Apreciază

  11. […] FOTO: In 2007 un crater urias a aparut in orasul rusesc Berezniki […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.