SACCSIV – blog ortodox

ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul

Posted in evolutionismul, ziarul Lumina by saccsiv on august 11, 2009

   Citez din articolul Din misterele ştiinţei medicale, al autointitulatului „primul ziar crestin din Romania”:

   „Până la ce vârstă poate trăi omul? Dacă în secolul alXVIII-lea jumătate dintre copii mureau înainte de vârsta de 10 ani, iar speranţa de viaţă nu depăşea 25 de ani, astăzi, în ţările dezvoltate, această cifră a crescut la 85-90 de ani (Japonia are chiar 36.000 de centenari!). În secolul al XX-lea, dezvoltarea politicilor sanitare, vaccinările, ameliorarea condiţiilor de viaţă au permis o creştere spectaculoasă a longevităţii.

   Ce urmează? Se conturează două tendinţe: pe de o parte, „revoluţia verde“ conduce spre un mediu mai curat, mai nepoluat, pe de altă parte, „epidemia“ obezităţii creşte riscul de diabet şi de boli cardiovasculare, riscând să compromită avantajul produs de prima tendinţă. Prin reducerea obezităţii şi a consecinţelor sale s-ar putea ca, în puţini ani, speranţa de viaţă la femei să atingă 95 de ani, cu o longevitate limită de 120 de ani (la bărbaţi longevitatea limită este de 115 ani!).

   Va continua omul să evolueze? Da, dar acest lucru nu se poate observa într-o viaţă de om, deoarece evoluţia este foarte lentă. Dacă australopitecul – omul primitiv – avea un creier în jur de 500 cm3 , a fost nevoie de două milioane de ani să se ajungă la media de azi, de 1.380 cm3! Aceasta înseamnă 100.000 de generaţii, adică faptul că s-au adăugat 8,8 mm3 pe generaţie! Evoluţia este demonstrată şi de atrofia şi tendinţa de dispariţie a unor porţiuni din corp care nu mai sunt utile: măselele de minte, degetul mic de la picior ş.a. Se vor selecţiona, în timp, organismele capabile să posede echipamente enzimatice care să anihileze numeroasele toxine ce provin din mediu şi care pătrund în organism prin aer, apă şi alimente.”

   Despre minunata revolutie verde, le aduc la cunostiinta ca a fost gandita si finantata de Rockefeller Foundation si BANCA MONDIALA:

DOCUMENTARE CELEBRE: “Viitorul alimentatiei”, subtitrare in limba romana si o analiza a sa, un excelent film despre revolutia verde si controlul ELITELOR asupra hranei

   Cat despre evolutionism …                                          

   Ce fel de lumina este cea a ziarului Lumina? A masoneriei? Foarte posibil. Cititi va rog si:

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 11, 2009 at 11:11 am

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Andreea said, on august 11, 2009 at 11:54 am

    Ati vazut cine semneaza articolul?Tatal blasfemiatoarei Alina Mungiu-Pippidi,adica persoana cu mizeria de piesa de teatru Evanghelistii.Este intamplator?Nu,nimic nu este intamplator…ma rog,prof.Mungiu poate scrie ce vrea,este dreptul sau,problema este a celor de la Lumina,care tiparesc ziarul sub inaltul patronaj al Patriarhiei.Cu amaraciune spun,nu stiu cum ne mai rabda Bunul Dumnezeu…

    Apreciază

  3. un.oarecare said, on august 11, 2009 at 11:59 am

    Daca sfarsitul oricum va veni, mi-e teama ca unii dintre noi il grabesc, inconstient sau nu, in loc sa il amane…

    Apreciază

  4. Iubesc Patriarhul said, on august 11, 2009 at 12:22 pm

    Da cum ramane atunci cu vechimea omului de 7515 ani de la Adam? Nu mai crede Biserica acest fapt?

    Apreciază

  5. PrIzA said, on august 11, 2009 at 1:48 pm

    Se incearca o discreditare permanenta, un atac bine stabilit care prin invalire acopera toate ramurile. Biserica este blamata si nu prea mai are sustinatori puternici din punct de vedere al imaginii, in afara de Parintele Justin, Parintele Arsenie si Bartolomeu nu stiu cine poate sa ia cuvantul…cine oare este demn sa ia cuvantul. Un Puric ce la tv spune una si pe la spate…sper sa fie totul bine DOAMNE AJUTA.

    Apreciază

  6. leo said, on august 11, 2009 at 2:22 pm

    „Ia seama deci ca lumina din tine să nu fie întuneric”. (Lc 11,35)
    Mi se pare foarte grav faptul ca un principalul ziar al Patriarhiei Romane publica un articol anticrestin! Se pot sminti multi crestini avand in vedere ca ziarul acopera toata tara, de fapt toate bisericile. O solutie ar fi ca alte articole antievolutioniste, bine documentate, sa fie publicate in reviste ortodoxe cu referire la acest articol ateist!
    Dumnezeu sa ne lumineze!

    Apreciază

  7. Donkeypapuas said, on august 11, 2009 at 2:24 pm

    Domnul Mungiu, fiind om de ştiinţă, n-ar fi trebuit să confunde termenii. De altminteri am mai văzut şi la alţii acest soi de eroare. Aici, făcându-se media între cei morţi din fragedă copilărie cu cei morţi la senectute sau mai de timpuriu – de boli, în războaie – se ajunge la eroarea să se afirme că speranţa de viaţă era 25 de ani! Conform aceleiaşi gândiri ilogice unii au ajuns să afirme că că femeia evului mediu ajunsă la 30 de ani era considerată… foarte bătrână. Păi dacă în lucruri extrem de simple dau aceşti oameni prin bălării, ce mai vreţi să spună referitor la altele mult mai complicate?

    Apreciază

  8. achilianu said, on august 11, 2009 at 4:27 pm

    Salut!
    Vrei sa facem schimb de link-uri? Daca esti de acord atunci lasa-mi un comment ca sa stiu cum sa te trec in blogroll. Pe mine poti sa ma treci Achilianu
    sanatate…

    Apreciază

  9. quintus said, on august 11, 2009 at 4:34 pm

    Omul modern este intr-un continuu regres.Daca omul antic sau medieval respecta natura si stia sa se descurce in orice conditii,noi suntem complet blocati daca ramanem fara curent electric si fara apa din retea.Cat despre prostia cu cresterea varstei…trebuie chiar sa te tragi din maimuta ca sa crezi bazaconiile lor.
    Despre Lumina…masonica.Se prea poate,dar n-ar fi mai bine sa ia cineva taurul de coarne si sa vada cati absolventi ai scolii din Baneasa (fanatici comunisti,adica unelte ale Satanei) au fost trimisi sa urmeze Teologia si sa se infiltreze in Biserica?Se incumeta cineva?

    Apreciază

  10. elena said, on august 11, 2009 at 6:11 pm

    Da,din ce in ce mai bine…si o spun cu mare tristete.Am mai citit derapaje in ziarul Lumina,dar asta mi se pare,de departe,cel mai groaznic…se apropie si ai nostri de „teologii”apuseni,de la Vatican,de pilda,ale caror preocupari principale,in ultimii ani,le-au constituit darwinismul si ozn-urile…Plaga aceasta care a cuprins in totalitate apusul,lipsit de apararea Sfantului Duh si se intinde,incet,incet,si asupra rasaritului…Insa azi sunt optimista,o buna prietena tocmai s-a intors dintr-un pelerinaj in Ucraina,a vizitat Lavra Pecerskaia si a ajuns pana in Crimeea,pe urmele Sf.Luca,mi-a povestit niste chestii absolut fabuloase…iar in ceea ce priveste evlavia,pana acum n-as fi crezut-o,dar sunt deasupra noastra,au o credinta extraordinara,care la noi a inceput sa paleasca serios,de cand a patruns duhul acestor vremuri si de cand cu preocuparile noastre legate de ue si nato si grijile de zi cu zi si alte treburi desarte si vatamatoare…
    Raspunsul cu privire la stramosul nostru,ortodoxul nu-l poate gasi in stiinta moderna,care neaga existenta lui Dumnezeu,ci in Cartea Facerii a Sf.Scripturi si in scrierile Sf.Parinti cu autoritate incontestabila in Biserica.Stramosul nostru nu a fost altul decat OMUL INTAI ZIDIT,ADAM si nu vreo maimuta evoluata…singura maimuta care a evoluat,o puteti vedea la circ…
    In ceea ce-l priveste pe prof.de farmacologie iesean,dl.Mungiu,ce sa mai vorbim,asa tata,asa fiica…insa tampeniile astea puteau fi publicate intr-o revista stiintifica,dar intr-un ziar crestin,problema este scandaloasa,mai ales intr-o societate secularizata,ca in zilele noastre…si mai ales cand credinta a slabit atat de mult,incat unii nu mai pot discerne binele de rau…

    Apreciază

  11. […] ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul  (si inca prin cine? prin tatal Alinei […]

    Apreciază

  12. Creştin Ortodox said, on august 11, 2009 at 7:54 pm

    Sigur ca Adam nu a fost o maimutica draguta. Pacat ca numele de crestin a ajuns sa fie folosit oricum, oriunde, oricand.
    Nu stiu cum autorul a ajuns atat de facil la clz ca, citez „Evoluţia este demonstrată şi de atrofia şi tendinţa de dispariţie a unor porţiuni din corp care nu mai sunt utile: măselele de minte, degetul mic de la picior ” banuiesc ca dumnealui nici macar nu stapaneste teoria evolutiei , din moment ce face confuzii intre adaptare si evolutie. Evolutia fiind definita ca o schimbare continua , treptata si neintrerupta. Dupa definitia dumnealui, daca timp de 100000 de ani omul o sa consume numai alimente lichide, deci nu o sa-si mai utilizeze dentitia catre tritureaza alimentele,aceasta dentitie atrifiindu-se, inseamna evolutie. Foarte interesant!
    Domnul nu stie inca, ca ceea ce incearca omul sa suplineasca prin tehnologie – referitor la longevitate, nu o sa-l aduca la niciun rezultat pozitiv. De ce? Fiindca omul incearca sa trateze simptome si nu cauze. Daca ar aprofunda putin cauzele, ar avea nevoie de mai putine tehnologii. Sau macar ar reusi sa discearna ce tehnologii ii sunt necesare.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  13. Crestin Ortodox said, on august 11, 2009 at 8:35 pm

    @ Elena,
    Te rog mult sa meditezi asupra acestei fraze:” insa tampeniile astea PUTEAU FI PUBLICATE intr-o revista stiintifica,dar intr-un ziar crestin,problema este scandaloasa”.

    Apreciază

  14. elena said, on august 12, 2009 at 11:43 am

    Mea culpa…ideal ar fi,cu adevarat,ca asemenea lucruri sa nu apara nici macar intr-o revista stiintifica,din pacate,astea sunt vremurile in care traim…inclusiv lumea stiintifica se imparte in evolutionisti si creationisti,din pacate,cei din urma sunt mai putini si supusi presiunilor de tot felul.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  15. Doina said, on august 13, 2009 at 4:18 am

    Cand ai o fata atat de urata trupeste si sufleteste, este normal sa-ti doresti sa te tragi din maimuta. Totusi, maimuta cred ca se simte oarecum ofensata ca duduia Muuungiu a evoluat atat de putin in asa o lunga perioada de timp. Si mi este atat de putin pana la sfarsitul lumii!!!!!

    Apreciază

  16. George-Adrian Visan said, on august 14, 2009 at 9:25 am

    Este interesant cum ignoranţa şi fundamentalismul religios merg mână în mână cu teoria conspiraţiei şi pseudo-intelectualismul în blogosferă! Eu nu văd incompatibilitatea între religie şi ştiinţă pe care o proclamaţi voi! Înainte de a abera despre evoluţie mai bine luaţi un manual de biologie sau consultaţi wikipedia…..

    Apreciază

  17. gil said, on august 14, 2009 at 10:50 am

    georgica:imediat ce ai varsta necesara pt a merge la scoala sa ne anunti!nu mai da din coada si nu mai urla ca esti destept!esti destept daca te compari cu maimutele (ca sa fie in tema)si lasa te de palinca p timpul verii!cauta p Goagal la rubrica:doresc o gagica!si lasa ne!lasa ne!asa prosti cum santem nu avem puterea sa vedem desteptaciunea imensa a capusorului tau gol!

    Apreciază

  18. elena said, on august 14, 2009 at 2:58 pm

    Daca sursa ta de „inspiratie”stiintifica este wikipedia,ai cam incurcat-o,George,tata…stiu ca sunt cam „depasite”si perimate,in conceptia ta,dar daca ai vrea sa depasim ignoranta nemaivazuta in care mata ne bagasi,ne-ai indrepta spre cu totul alt gen de lectura…Lasa-ne pe noi in ignoranta si fundamentalismul nostru religios si pune mata mana pe o lucrare serioasa…uite,cauta,de pilda,parerea marelui Prof.Paulescu,descoperitorul insulinei,asupra darwinismului…cred ca gasesti articole si pe Google…daca nici Paulescu nu mai este o somitate a medicinii,zau ca nu mai au rost discutiile…Sa vezi cam cata „ignoranta”si „fundamentalism”religios” vei gasi in lucrarile Profesorului…Succes,e cam greu cu cititul asta,rauvoitorii zic ca strica ochii…

    Apreciază

  19. Nea Anderthal said, on august 20, 2009 at 3:36 am

    Illuminatzii de la „lumina” au mai publicat un articol asemanator pe 11 august semnat tot de blestematul Mungiu!Le-am scris la „zidarii din Dealul masoMitropoliei” dar n-am primit raspuns.Acum cica Danutz,Managarul BOR,ii scrie lui Popeye sa lase religia in scoli!Vrajeala! NU VA MIRATI FRATILOR !NE-AU VINDUT IAR ISCARIOTENII DIN FRUNTEA TARII SI AI BISERICII ! VIN TIMPURI DE BEJENIE!MA INTREB DACA E MAI BINE SA REVIN IN ROMANIA SAU NU !!!!!

    Apreciază

  20. […] ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul […]

    Apreciază

  21. […] ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul […]

    Apreciază

  22. copernic said, on mai 18, 2010 at 8:06 pm

    Nu mi-a venit sa cred ca a putut sa apara asa un articol. am citit multe despre antievolutionism si am constatat ca cei mai multi oameni de stiinta NU mai sunt de acord cu evolutionismul, incluzand pe multi care in tinerete au studiat numai asa ceva.
    STIINTIFIC vorbind evolutionismul este o inchipuire asemanatoare cu ce ar spune un copil despre functionarea unui motor. Pacat ca nu este timp de studiere a acestei MINUNATII care este viata. Spun numai atat CEL MAI COMPLICAT PROCESOR DE CALCULATOR DE LA ORA ACTUALA NU SE COMPARA CU O SINGURA CELULA. Asta o spun cei care au studiat si care arata in sute de pagini ce mecanisme extraordinare au loc concomitent in multele miliarde de celule din corp in fiecare fractiune de secunda, SI ACESTEA NU APAR LA INTAMPLARE CUM AM STUDIAT EU IN RUSINOASA BIOLOGIE COMUNISTA.

    Apreciază

  23. ANTONOVICI CARMEN said, on iunie 2, 2010 at 3:45 am

    sunt aberatii ale unor oameni care nu au citit SF SCRIPTURA,acesti oameni nu stiu care este esenta vietii

    Apreciază

    • marius predut said, on februarie 18, 2011 at 9:22 am

      esti cumva persoana pe care o caut, adica simona ce a locuit in carani?

      Apreciază

  24. […] ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul […]

    Apreciază

  25. […] ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul […]

    Apreciază

  26. […] ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul […]

    Apreciază

  27. […] ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul […]

    Apreciază

  28. […] ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul […]

    Apreciază

  29. […] ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul […]

    Apreciază

  30. […] ADAM A FOST UN MAIMUTOI? Ziarul Lumina promoveaza evolutionismul […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.