SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul Andreicut: criza spirituala este evidentiata de slabul progres al miscarii ecumenice …

Posted in ECUMENISM, IPS Andrei by saccsiv on iunie 9, 2011

Aflam la finalul articolului Mitropolitul Andreicuţ despre rădăcinile crizei economice ca:

În opinia înaltului ierarh, “criza spirituală pe tărâm religios este evidenţiată de puzderia de confesiuni ce apar peste noapte, dar şi de slabul progres al mişcării ecumenice în cadrul creştinismului“.

Comentariu saccsiv:

   Adica daca n-ar fi o criza spirituala, s-ar inregistra progrese la miscarea ecumenica. Asadar, Mitropolitul nu doar ca nu este multumit de progresele miscarii ecumenice, ci i se pare ca se bate pasul pe loc din cauza crizei spirituale.

De fapt, unul din motivele crizei spirituale este tocmai parasirea ortodoxiei si acceptarea ecumenismului, ba chiar a ecumenismului total ce promoveaza ideea mai multor cai de a se ajunge la acelasi Dumnezeu.

Criza spirituala este deci una din consecintele acestei cumplite erezii:

VIDEO – Dumitru Staniloae: „Ecumenismul este produsul masoneriei„, mari duhovnici romani despre ecumenism – video, analiza fenomenului

   Si vinovati de ea sunt si tocmai astfel de ierarhi ce pregatesc imparatia antihristului:

Text remarcabil despre ANTIHRIST

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA …

Iata asadar ca acest ierarh merge extrem de decis pe drumul pe care a pornit:

Mitropolitul Clujului ANDREI ANDREICUT recunoaste: VA FI UN ZIDAR AL ECUMENISMULUI …

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 9, 2011 at 10:45 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. DM said, on iunie 9, 2011 at 11:27 am

    Off topic

    Citez din urmatorul articol:

    http://www.contributors.ro/sinteze/un-presedinte-pentru-europa/

    „In ziarul The Times de astazi, 9 iunie 2011, fostul premier britanic Tony Blair avanseaza o propunere revolutionara: un presedinte al Europei ales direct de toti cetatenii continentului! Argumentul dlui Blair este ca Europa de astazi nu se mai jusifica prin necesitatea mentinerii pacii pe continent, asa cum o facea cand a aparut, ci prin necesitatea de a-si asigura si mentine locul in noua ierarhie de putere, in curs de cristalizare pe scena globala!”

    Nu am verificat stirea pe tT, dar ma gandesc ca nu este falsa. In concluzie … am ajuns si in postura sa ne alegem un „rege” pe Europa.

    Doamne ajuta!

    Daniel

    Apreciază

  3. STOP RFID 666 said, on iunie 9, 2011 at 12:26 pm

    Hristos a zis……vor veni multi in Numele Meu si vor amagii pe multi. Mai fratilor voi credeti ca ajunge cineva in functii de conducere fara a fi cu ,,ei,,?. ,,Ei,, adica lupii in piele de oaie. Toate lucrurile sunt aranjate deja. Mitropolitul Andreicut e sigur prin vre-o loja ceva. S-au vandut pentru bani si pentru putere. Vai de capul nostru.

    Apreciază

    • Mos Ioan said, on iunie 9, 2011 at 4:54 pm

      @ STOP RFID 666

      Sunt de acord cu tine. Mitropolitul Andreicut a fost „sfintit” si de vreo loja……….. iar acum joaca cum îi cânta fratii mai mari……

      Unde esti RGogu ca sa-mi mai povestesti putin de acest „Rob” al lui Dumnezeu…………????
      Am avut dreptate, deci, în privinta „Înalt Prea Sfintitului” Andreicut………..
      Cât priveste Râpa Robilor de la Aiud, acest tradator Andreicut, si-a dat în petec din nou…………

      Deci, Rgogu spune-i „Preacuviosului” Andreicut al Clujului ,sa se lase de meserie……….

      Apreciază

      • Marius8eu said, on iunie 10, 2011 at 6:19 pm

        @STOP RFID 666

        Mitropolitul Andreicut a zis bine ecumenic, a nu se confunda, nu este acelasi lucru cu ecumenist.
        Eu stiu ca ecumenic = este diversitatea din interiorul Ortodoxiei si Biserica se roaga pentru unirea tuturor bisericilor Ortodoxe sa avem aceasi traditie exp Tatal nostru nu il zicem toti la fel (painea noastra cea spre fiinta / cea de toate zilele), Crezul ( si S-a suit la ceruri / S-a inaltat) si in ritualul Sfintei Liturghii in anumite biserici este putin diferit. Este de dorit sa avem Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica fara diferente de la un lacas la altul, o unitate deplina eumenica. Va rog sa ma contraziceti daca am gresit

        Maica Domnului sa va ajute.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 10, 2011 at 6:27 pm

        Marius8eu

        Asa speri tu … Din pacate se leaga cu un discurs din martie:

        https://saccsiv.wordpress.com/2011/03/28/mitropolitul-clujului-andrei-andreicut-recunoaste-va-fi-un-zidar-al-ecumenismului/

        Apreciază

  4. natalia said, on iunie 9, 2011 at 12:46 pm

    Ii spun o singura vorba inaltului ierarh Andrei:criza spirituala se datoreaza nu atat asa zisului slab proces de dialog ecumenic sau cum s-o numi ci mai ales prin starea morala a societatii datorata multor pacate cum ar fi de exemplu SODOMIA si HOMOSEXUALITATEA in general fata de care sfintia sa nu vad sa fi luat o pozitia oficiala in a o condamna cu ocazia manifestarilor scarboase care ne-au fost prezentate in mass-media de curand.Ca mitropolit al Ardealului tace malc in legatura cu regionalizarea tarii noastre care poate conduce la divizarea teritoriului si cipiurea fortata a poporului.Sunt atatea probleme si lor de arde de ecumenisme care oricum nu conduc nicaieri…nu inteleg de ce se ocupa de faza asta cand majoritatea romanilor botezati in dreapta credinta sunt de fapt cam despartit de trupul Bisericii din difertie motive ba mai rau se simt abandonati si nereprezentati de inaltul cler.Pe acestia cu ii lasam?Ce unire de „biserici” se urmareste cand Biserica se imputineaza datorita pacatelor in care cade poporul uneori si din nestiinta si din lipsa de implicare a pastorilor intr-o anumita masura?Tinerilor li se promoveaza inca de la scoala pacatul si perversiunea ca pe ceva normal…si de unde sa afle adevarul daca Biserica oficiala se limiteaza doar la comunicate strict politic corecte…caci si dialogul interreligios face parte tot din aceeasi categorie.Decat sa urmaresc oficinele lor gen Trinitas tv mai bine ma uit la …http://www.youtube.com/watch?v=IoY1qQ-l7mE
    Fatarnicia lor este vizibila asa flagrant cu ochiul liber
    P.s. sa-mi fie ci iertare ca vorbesc asa si probabil ca am o atitudine cam dura insa tara arde si baba se piaptana.
    NU il promovez, pe Rapcea caci are si el ratacirile lui dar cel putin se implica,vorbeste face ceva concret si poate cu ajutorul lui Dumnezeu va ajunge si el pe drumul cel bun.Dar omul asta in ratacirile lui pare mai sincer si mai conectat la adevaratele probleme decat tot felul de lupi in piele de oaie(nu-i nominalizez caci nu-i stiu cu ceritudine insa sigur exista caci se vad „roadele” lor peste tot)

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on iunie 9, 2011 at 1:32 pm

      natalia

      Ai dreptate. Unul ca Rapcea chiar daca are si el ratacirile lui cu ajutorul lui Dumnezeu se poate trezii. Dar cu Andreicut (uau) e mai greu deoarece el este lepadat sau caldicel. El se poate ,,convertii,, numai printr-o experienta dramatica. Dar vorba aia ….. daca ai fi cald sau rece dar daca esti caldicel te voi scuipa din Gura Mea. De ce va fi scuipat? Pentru ca este viclean si cu viclenie nu poti sa vezi Fata lui Dumnezeu.

      Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 9, 2011 at 1:39 pm

      natalia

      Nu-i bine nici cu divertismentul tv, nici cu yoga.

      Apreciază

      • natalia said, on iunie 9, 2011 at 6:08 pm

        Ai dreptate ,dar poate asta-i nivelul lui Mihail Rapcea…merge sa fie auzit pretutindeni, probabil asta este modul in care intelege el lupta antisistem…Macar incearca ceva… sa speram ca isi va reveni din ratacirea yoga.La o alta emisiune,care nu era pe un post tv mainstream vorbea despre tradarea ortodoxiei prin ecumenism si despre pericolul unei religii mondiale….s-o fi lasat de yoga intre timp?Sunt sceptica dar cine stie…
        Ps. nu mai uit de fel la Capatos nici macar la Mircea Badea insa emisiunea trata problema homosexualitatii si asa zisei discriminari a minoritatilor sexuale si era sub forma de dezbatere in contradictoriu,la un moment dat s-a vb si despre problema cipurilor si despre binefacerile UE IN GENERAL.Nu o recomand neaparat…

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 9, 2011 at 7:46 pm

        natalia

        Nu s-a lasat de yoga.

        Apreciază

      • natalia said, on iunie 10, 2011 at 7:52 am

        Amesteca adevarul cu minciuna pai nu e bine

        Apreciază

    • Florin said, on iunie 9, 2011 at 1:53 pm

      sodomia si homosexualitatea nu e reprezentativa pentru romania. As pune avorturile pe prima pozitie si apoi nepasarea fata de credinta.

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 9, 2011 at 2:28 pm

        Florin

        Te stradui cam des sa abati discutia de la homosexualitate …

        In ceea ce priveste sodomizarea femeii de catre barbat, din pacate cat de curand va deveni o perversiune generalizata in randul tinerilor. Deja, la aceasta grupa de varsta, sunt minoritari cei ce considera sexul oral a fi ceva anormal.

        Apreciază

      • MIhaela said, on iunie 9, 2011 at 3:49 pm

        Romani a, cu” R”, nu cu „r”,frate!

        Apreciază

  5. evtodiev said, on iunie 9, 2011 at 12:54 pm

    OffTopic

    Presedintele Obama a declarat luna iunie ca „luna homosexualilor” in Statele Unite ale Americii!

    NOW, THEREFORE, I, BARACK OBAMA, President of the United States of America, by virtue of the authority vested in me by the Constitution and the laws of the United States, do hereby proclaim June 2011 as Lesbian, Gay, Bisexual, and Transgender Pride Month. I call upon the people of the United States to eliminate prejudice everywhere it exists, and to celebrate the great diversity of the American people.

    IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto set my hand this thirty-first day of May, in the year of our Lord two thousand eleven, and of the Independence of the United States of America the two hundred and thirty-fifth.

    BARACK OBAMA
    Sursa;

    http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2011/05/31/presidential-proclamation-lesbian-gay-bisexual-and-transgender-pride-mon

    Apreciază

  6. ADRIAN said, on iunie 9, 2011 at 1:34 pm

    DACA ASTA A INTELES IPS ANDREI , E GRAV SI MAI ALES DACA ASTA A AFIRMAT…SA NU IL CONDAMNAM, POATE ESTE IN INSELARE ASA CUM MULTI IERARHI AU PATIT..SA-L LUMINEZE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS SI SA-L INTOARCA LA LUMINA ORTODOXIEI.
    IPS ANDREI, OARE ASTA A INVATAT EL DE LA PARINTELE IOAN IOVAN?
    E DESTUL DE CIUDAT CUM MAI TOTI IERARHII, SAU CEI CARE SE SCOLESC , FACA ACESTE STUDII NUMAI LA ERETICI?CE PARTASIRE AVEM NOI CU EI?
    DIN PACATE SI RUGACIUNILE IN COMUN , NU FAC DECAT SA OBISNUIASCA OAMENII CU LUPII IN BLANA DE MIEL….AR TREBUI SA LLUAM ATITUDINE DIRECT IN BISERICA SI SA MARTURISIM ADEVRAUL CEL UNU’ IN HRISTOS.
    DUMNEZEU SA NE AJUTE!

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on iunie 9, 2011 at 6:12 pm

      Am apreciat la IPS Andrei Andreicut faptul ca dupa 1990 a fost primul care a reeditat o serie de scrieri ascetice rare la acea vreme:
      – Patericul egiptean,
      – Limonariul,
      – Sbornicul, 2 vol. si altele.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • MUNTEAN VASILE said, on iunie 10, 2011 at 8:28 pm

        Bravo parinte VASILE ..ma cheama VASILE si pe mine MUNTEAN si ma bucur ca sunteti de partea Mitropolitului nostru de Cluj Domnul sa-l intareasca sa ne pastoreasca cu bine pe mai departe …chiar acum intrase mama in camera si mi-a zis ca a auzit de dansul ca in zilele astea in care se discuta desprec regionalizari ale tarii si lumii.. INALTUL NOSTRU MITROPOLIT A AVUT O ATITUDINE PRO NATIONALA , PRO CRESTINA, ADEVARATA SI IMI PARE BINE CA NU S-O LASAT – ABIA ASTEPT SA GASESC ,MATERIALE CU DESPRE CE-I VORBA – EU ACU NU MAI POT STA CA AM DE INVATAT PT LICENTA a scos Inaltu MITROPOLIT ANDREI l multe carti bune care aduc cinste LUI Hristos Domnul INAINTEA OAMENILOR ..ASA CA LASATI RAUTATEA SA MERGEM LA SLUJBE , SA NE OCUPAM DE IMPLINIREA INVATATURILOR LASATE DE MANTUITORUL IN BISERICAI DREPT CREDINCIOASA ORTODOXA

        Apreciază

  7. magelan said, on iunie 9, 2011 at 2:15 pm

    Dc era inca ips bartolomeu…alta era situatia.asta e… Un ierarh ca Sf Ioan Gura de aur care o critica pe imparateasa pentru luxul in care traia,nepasandu-i ca poate fi exilat.sau mai aproape la noi mitropolitii, Dosoftei sau Varlaam.oamenii verticali,cu adevarat verticali…

    Apreciază

  8. Pr. Vasile said, on iunie 9, 2011 at 6:10 pm

    Daca tot veni vorba de ecumenism, eu zic sa facem o lista cu lucrarile disponibile in format digital si sa le difuzam tuturor celor cunoscuti, inclusiv la preoti si ierarhi. Unde se poate putem folosi adresele de email.
    Mereu ma gandesc ca nu-i suficient ca eu stiu, ci mai trebuie sa ajutam si pe altii sa se lumineze. E si aceasta o fapta a milei crestine.
    Nu-i suficient sa ne minunam ce zic unii si altii, sau ce declaratii oficiale se mai fac, ci sa ne implicam mai mult in luminarea fratilor si semenilor nostri.
    Da, materialele sunt pe net si sunt disponibile oricui, insa fara ajutorul nostru, fara patosul si credinta noastra putini le vor citi, si putini le vor lua in seama.

    O parte din cartile ortodoxe ce demasca erezia ecumenista se afla in arhiva Bibliotecii Teologice Digitale:

    Iata o lista cu carti disponibile de care am cunostinta:

    – Arhim. Serafim si Arhim, Serghei, Irtodoxia si ecumenismul (reeditata de curand);
    – Arhim. Epifanie Teodoropol, Cele doua extreme: Ecumenismul si stilismul;
    – Ierom. Agapit Popovici, Ecumenismul incotro? O noua viziune asupta ecumenismului sincretist;
    – Ierom. Agapit Popovici, Documente ortodoxe privind erezia ecumenista;
    – Arhim, Haralambie D. Vasilopulos, Ecumenismul fara masca;

    la aceste carti se pot adauga si materialele publicate pe diverse siteuri.
    In prezent ma stradui sa difuzez ultimile trei carti, credinciosilor si cunoscutilor.

    A venit vremea cand trebuie sa ne lamurim asupra atitudinii ce se cuvine sa o avem fata de ecumenism si actiunile ecumenice.

    Pr. Vasile

    Apreciază

  9. nuca said, on iunie 9, 2011 at 7:40 pm

    “Chiar daca oamenii implicati in aceste lucruri, nu sunt ei insisi intelepti, totusi Dumnezeu calauzeste Biserica. Noi stim ca El va fi cu Biserica pana la sfarsit, drept pentru care nu avem nici un motiv sa ne pierdem cumpatul, sa cadem in apostazie si erezie”

    Parintele Serafim Rose

    Apreciază

  10. Ioan C. said, on iunie 9, 2011 at 9:18 pm

    In opinia mea tocmai miscarea ecumenica e chiar rodul crizei spirituale.
    Daca am avea credinta, multa nu putina, am lupta sa ne propagam credinta, nu diluand-o ca sa o amestecam cu a altora.
    Ortodoxia este ortodoxie si atat. Greco-catolicismul e deja altceva, nu mai e ortodoxie curata.

    Apreciază

  11. crestin din baisoara said, on august 23, 2011 at 1:16 pm

    ZIIUA DE 20.08 11 NU IA ADUS CINSTE MITROPOLITULUI DE CLUJ LA BAISOARA , LOZINCA ESTE ,,, MIROPOLITUL E CA PRIMARITA SI PRIMARITA CA MITROPOLITUL , TREBUIA SA O INTREBE UNDE EATE AVEREA , TERENURILE CRESTINILOR DIN MUNTELE BAISORII , ORTODOXII SUNT SARACI , SI CATOLICII BOGATI , TREBUIE SA L INTERESEVE CREDINTA , DAR NICI PE DEPARTE IL INTERESEAZA BANII PRIMARITEI
    NU AVEM O IMPRESIE BUNA . SA VERIFICE MITROPOLTUL AVERILE ORTODOXILOR DIN MUNTELE BAISORII , PADURILE DE SUTE DE MII DE EURO , VINDUTE DE PRIMARITA FIRMELOR CARE EXPLOATEAZA LEMNELE , FEMEIE VRAJITOARE , IL SEDUCE PE MITROPOLITUL CU PRIVIREA EI AMETITOARE , BRAVO LUI …….

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.