SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: SINUCIDEREA ASISTATA. Documentar socant: filmarea unui batran ce se otraveste asistat, intr-o clinica din Elvetia

Posted in SINUCIDERE ASISTATA by saccsiv on iunie 15, 2011

Citez din articolul Documentar şocant despre sinuciderea asistată la o clinică din Elveţia:

Un documentar despre sinuciderea asistată a scandalizat Marea Britanie. Telespectatorii au văzut cum un bolnav îşi încheie socotelile cu viaţa la o clinică din Elveţia, iar realizatorul documentarului are de dat explicaţii cât mai convingătoare în apărarea sa.
Imaginile sunt şocante. Aşezat pe canapea, bărbatul de 71 de ani îşi sărută soţia şi dă peste cap o licoare semitransparentă dintr-un pahar din plastic. Cere apoi puţină ciocolată. Băutura care îi va curma viaţa este amară, dar nu mai contează. Vrea să moară şi să scape de suferinţă.
Asta a dorit să arate lumii scriitorul şi jurnalistul Terry Pratchett, realizatorul documentarului filmat la o clinică din Elveţia.

Terry Pratchett trăieşte, şi el, în suferinţă. Are maladia Alzheimer şi s-a gândit adesea la sinucidere. Dar atât. Asta le şi transmite celor care îl acuză că promovează euthanasia. Crede însă că există pe lume şi drepturi mai importante decât cel la viaţă.
Aproape 1.000 de britanici au sunat, indignaţi, la BBC după difuzarea documentarului. Iar un fost arhiepiscop a acuzat postul de propagandă pro euthanasie.

Vizionati va rog si:

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/809405/Un-documentar-despre-sinuciderea-asistata-a-scandalizat-Anglia/

Iata si ce putem citi in articolul Documentar despre sinuciderea asistată – proiectat în şcolile din Marea Britanie:

Un documentar despre sinuciderea asistată se proiectează în şcolile din Marea Britanie. „Doctorul Moarte” (Dr Philip Nitschke), un personaj controversat care susţine eutanasia umană, apare în film demonstrând cum se foloseşte un aparat care face injecţii letale la oameni. Prelaţii Bisericii Anglicane au condamnat filmul ca fiind „o invitaţie la sinucidere”, scrie Daily Mail.

Filmul de 20 de minute este folosit drept material de documentare şi dezbatere pentru elevii de 14-18 ani care au optat pentru psihologie la examenele naţionale.

Doctorul Nitschke a ţinut nişte cursuri cu doi ani în urmă în care a vorbit despre metode de sinucidere folosind droguri mexicane sau morfină. Doctorul a fost şi coautor la o carte în care sunt descrise opt metode de eutanasiere pentru bolnavii în stare terminală. Nitschke şi-a pierdut licenţa de practică.

Subiectul este foarte controversat şi dezbătut. Eutanasia înseamnă o metodă medicală de provocare a unei morţi nedureroase unui bolnav incurabil. Eutanasia poate fi voluntară, la cererea sau cu consimţământul pacientului , non-voluntară – eutanasierea unui pacient care suferă de o boală mintală (demenţa). Sinuciderea asistată înseamnă că pacientul îşi ia viaţa cu ajutorul unui doctor.

Cei care au condamnat activitatea doctorului Nitschke spun că nu se poate şti ce stare mintală au oamenii care participă la dezbaterile despre sinucidere. Ei spun că este periculos şi iresponsabil să faci cunoscute informaţii despre eutanasiere când nu ai de unde să ştii la cine ajung şi ce vor face aceşti oameni când au în mână un ghid care îţi explică detaliat cum să te sinucizi.

Comentariu saccsiv:

   Iata asadar o modalitate de a ajunge in iad cu „demnitate”.

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 15, 2011 at 9:00 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. STOP RFID 666 said, on iunie 15, 2011 at 12:58 pm

    Sinuciderea asistata va fi promovata de NOII STAPANI ca fiind ceva bun. La inceput va fi pentru oamenii ,, fara speranta,, si cu demnitate. Apoi vor trece usor usor la alte ,, categorii,, ( de ex. handicapatii). Vor zice ……..ce rost are sa se mai chinuie? Si cum viata va devenii din ce in ce mai grea vor fi foarte multi ,,candidati,, pentru sinuciderea asistata. Dar totul a inceput de la drogarea asistata. Pentru grija si siguranta drogatului i se ofera siringa sterilizata si asistenta medicala. Vedeti ce grija au astia pentru trup? Trupul e noul idol. Dar depre suflet indrazneste cineva sa zica ceva? Nu cred pentru ca nu-l lasa STAPANUL. Au inceput tinerii sa se sinucida pe capete. O sa le iasa pe nas fumurile si betiile asistate. Pana acum s-au distrat si au jucat iar acuma vine nota de plata. Care nu este alceva decat Judecata lui Dumnezeu.

    Apreciază

  3. sol said, on iunie 15, 2011 at 1:58 pm

    Virusul sinuciderii e mai greu de indus… dar odata facut inceputul, pe urma e simplu. si cat de simplu va fi, de ex , pe urma, sa convingi pe cineva ca are o boala incurabila, eventual in stadiu terminal, pentru ca „firescul” pas sa-i vina omului in minte .: dorinta de a scapa de ea prin moarte? si uite cum se prefigureaza crima perfecta…..

    Apreciază

  4. adriandirnescu said, on iunie 15, 2011 at 4:28 pm

    …. Am muncit vreo trei ani jumatate in Belgia si va vorbesc din cea ce am prins de acolo… Nu vreau sa judec pe nimeni sau sa vorbesc de rau, va zic doar cate ceva asa cum am receptionat eu. Am lucrat impreuna cu echipe de belgieni. si din zece, sapte cred ca erau divortati si cred ca opt se drogau constant. Inclusiv la lucru practicau treaba asta si mai ales la volan…. dati click pe http://www.groaznic.wordperss.com sa vedeti rezultatul modului de a conduce cel putin beat. Dumnezeu m-a scapat din acel accident mortal, dar au ramas orfani doi copii de roman…
    Nu stiu de unde e „granitza iadului in lumea asta”, dar eu va zic ca de cate ori am revenit in tzara simteam ca aici e altceva fatza de occident. La ei parca totul e fals. Nu am gasit pe nimeni cu preocupari spirituale printre belgienii cu care am lucrat. discutile cu ei se rezumau la bani, masini, neveste, amante… Rar cand gaseam pe unul sa aduca vorba de familie si copii. Am observat ca toti fug de suferintza si isi negociaza la sange orice drept. Nu lasa de la ei aproape deloc. totul se invarte in jurul unor socoteli stricte de profit. Se cauta luxul comfortul, distractia si hazul nebun aproape diabolic de situatii care pe un crestin l_ar intrista pana la plans. Cel puitn pentru mine timpul petrecut acolo a fost o perioada de prostitutie intelectuala. Ma rugam in sine si abia asteptam sa vin in tzara la Sfanta Liturghie. Ar fi multe de povestit dar vreau sa scot esentialul si sper sa nu gresesc.
    In tarile astea dupa care noi ramanii tanjim sa muncim pentru ca la noi nu avem de lucru si nu suntem platiti, la astia, se traieste altfel decat la noi. La ei a suferi e ceva de neconceput. (eu cand am fost internat la ei cu accidentul pomenit mai sus, veneau la mine cu calmante din ora in ora…) Nu cred ca ei isi pun probleme spirituale, mai ales ca de cele mai multe ori morala lor lasa de dorit.
    Pentru multi dintre ei moartea este sfarsitul si atat. Si daca de cateva generatii bune ei au pierdut legatura cu sufletul, la ce sa ne asteptam decat la tendintza de a pacalii suferintza si a face totul cat mai roz.
    La ei am observat prima data tehnologia 3D aplicat la televizor . Ce sa ne mai miram? Tendintza tehnicii si a confortului e aceea de a rupe definitiv sau cat mai de neregasit omenescul din oameni. Cum am ajuns la ideea asta? simplu ! De cate ori am revenit acasa in perioada cat am lucrat la belgieni mi se lamureau in minte unele aspecte ale vietzii simple. La noi e saracie, sunt greutatzi si oamenii sufera de lipsuri… dar la noi oamenii au suflet, merg la biserica, rabda greutati, se roaga unii pentru altii se incurajeaza, La noi sunt manastiri sunt calugari, la noi e alt aer si inca mai socializam destul de bine. Adevarul se mai spune chair daca poate mai mult pe internet si in cercuri mai stranse, dar oamenii au credintza si merg la biserica. ei au nadejdea ca nu se termina totul aici.
    Desi tendintza in massmedia oficiala e de a aduce pe tava stilul spurcat de la cei ce nu mai cred in suflet… prin promovarea excesiva a luxului, a confortului si a obtinerii cat mai usoare a banilor, totusi cel puitn duminica oamenii merg la Bisserica. Sa facem un efort de a pastra cat de multa simplitate si sinceritate in traiul nostru cotidian si sa nu ravnim la tehnologiile cu care ne agaseaza cei ce vor sa ne subjuge spiritual. Va-ti gandit vreodata ca cei ce pun lumea la cale (elitele cum le spunem pe aici) au un mod de a trai cat mai simplu si dupa reguli bine stabilite, macar ca sunt condusi de intentii scarboase….? Sunt sigur ca traiesc simplu, manaca simplu si se intalnesc fatza in fatza pentru a discuta planurile lor. Sa fim atenti ca aici e o taina, de care si cei rai profita la maxim. Pentru a duce ceva la bun sfarsit e recomandata simplitatea , sinceritatea si contactul direct cu oameni cu aceleasi aspiratii. Sa luam aminte pentru ca suntem zilnic atacati cu iluzia realitatilor virtuale, a comunitatilor virtuale pana la obtinerea unor personalitati virtuale. Sa nu rupem legatura cu cea mai simpla manifestare a omenescului. Contactul direct cu oamenii, fata in fata, sa facem milostenie si sa participam la lauda in comun a lui Dumnezeu reala in biserica, cel puitn la Sfanta Liturghie. Suntem asaltati tot timpul de modalitati de comunicare virtuala pentru ca cei ce vor sa ne conduca ca pe prosti stiu adevarul si ei traiesc sigur dupa reguli simple si clare. Imprastierea e periculoasa si rupe sansele de reusita in orice facem. Sa invatam de aici din tzara de la oamenii calugari, de la cartile de valoare ce le avem, si sa mergem fratilor cel putin duminica la biserica. Nu am vrut sa judec pe nimeni sau sa vorbesc cu rautate, am si eu pactele mele dar nadajduiesc in Dumnezeu ca ne va pazi si nu vom pierde ca neam simtamintele ce ne leaga de adevaratele valori ce le-au pastrat si cei dinaintea noastra. Doamne ajuta!

    Apreciază

  5. un alex said, on iunie 15, 2011 at 7:08 pm

    Un reportaj despre sinuciderea asistata difuzat in data de 16 mai 2011pe tvr 2 http://www.tvr.ro/articol.php?id=103403 .
    In filmuletz se gaseste parerea unui preot ortodox, al unui presedinte de comisie de bio-etica, precum si parerea unui avocat al societatii romane pentru drepturile omului. Interesanata este opinia avocvatului pus in situatia ipotetica de a apara drepturile unui potential sinucias, care spune ca in virtutea drepturilor omului, Curtea Europeana recunoaste dreptul omului la sinucidere in anumite conditii.

    Apreciază

  6. aDY said, on februarie 19, 2014 at 10:57 pm

    De curand am trecut printr-o experienta terifianta: am fost suspectat de SLA de un medic neurolog, din cauza unor fasciculatii si ROT diminuate. Unica investigatie care poate diagnostica corect aceasta maladie oribila si necrutatoare este EMG, o investigatie extrem de brutala si dureroasa. Intre ziua recomandarii si ziua investigatiei propriu-zise s-au scurs 3 zile de cosmar, in care m-am gandit la sinucidere asistata in caz de rezultat pozitiv. Cautati pe net aceasta boala si verificati ce inseamna si cum se produce sfarsitul. Oricum, extrem de repede: se da o speranta de supravietuire de 2-4 ani dar in realitate, putini depasesc 2 ani. Exista cazuri care mor dupa 6 luni, iar debutul poate sa apara intre 20 s 65 de ani (sau mai tarziu). Rezultatul meu EMG a fost SLA negativ, electromiografie cu profil normal. Am plecat din cabinet si, in masina in drum spre casa, am plans cu hohote aproape tot drumul. A fost, pe de-o parte eliberarea tensiunilor psihice, si pe de alta parte, gandul la cei care au primit “celalalt diagnostic”. Cum ar fi fost drumul acela cu…”celalalt diagnostic”?
    Boala inseamna prescurtat moartea extrem de rapida a neuronlor motori. Nu se cunoaste etiologia si nu exista tratament. Odata diagnosticata, persoana este condamnata la o moarte oribila si extrem de rapida. Se pierd repede si pe rand capacitatea de vorbire, de deglutitie, de masticatie, cea locomotoare si cea respiratorie. Bolnavul saliveaza abundent, putandu-se sufoca cu propria saliva. Cand nu mai poate manca i se practica o gastrectomie, fiind hranit din exterior. Cand nu mai poate respira din cauza arofierii muschilor toracici ca urmare a mortii neuronilor motori care le transmit comenzile necesare, li se face traheostomie (o gaura in trahee) prin care se itroduce un tub legat la un ventilator pentru asistarea functiei respiratorii. Sa fiu bine inteles: inafara unor jalnice paliative, NU EXISTA LEAC SI NICI SPERANTA!!! Cei diagnosticati cu cancer pot spera la vindecare totala in functie de cand este depistat, pentru ca se poate trata chirurgical oncologic, exista citostatice, radio terapie…. SLA = MOARTE fara drept de apel. Si atunci intreb: cine este mai criminal, cel care-i face bolnavului traheostomie ca sa mai horcaie cateva zile in plus, din respect pentru “sacralitatea vietii” sau cel care ii da drumul la doza letala de clorura de potasiu in perfuzie dupa ce a fost anesteziat (adormit) in prealabil?! Asa-zisele “valori morale” sunt nule in fata acestor argumente. Bla-bla, bla-bla, bla-bla….in numele “sacralitatii vietii”sa crapam ca niste caini, iar familiile sa suporte aceste agonii inimaginabile?! Pentru cei care doresc cu adevarat sa patrunda in esenta tragediilor personale ale celor prinsi in acest joc al mortii, le recomand linkul urmator:http://raspunsuri.rol.ro/art/803-70-exista_tratament_SLA_(scleroza_laterala_amiotrofica).htm

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 20, 2014 at 4:19 am

      aDY

      Il intorci spatele bunului Dumnezeu apoi zici: nu exista vindecare …

      Apreciază

    • ion said, on februarie 9, 2015 at 12:53 pm

      Salut. Asa este . Esti fericit ca ai scapat. Noi nu am scapat. Atunci cand rezultatul a venit si diagnosticul a fost indubitabil viata noastra a luat o turnura cumplita in care iadul era vacanta de duminica. Dupa un an , fata mea a murit iar eu am ramas prins intr-o lume pe care nu stiu daca sa o urasc sau sa o accept asa cum este avand speranta ca nu mai este totusi asa de mult de stat in ea.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.