SACCSIV – blog ortodox

Sunt habotnic, bigot, fundamentalist, homofob, extremist si ce mai zice politiCA COrecta

Posted in ORTODOXIE by saccsiv on mai 13, 2011

Citez din articolul Toleranta care duce la lepadare: De teama sa nu fim numiti extremisti, renuntam sa mai fim crestini:

   “Ai grija sa nu fii fundamentalist!” Asa se formuleaza sau se defineste unul dintre cei mai nocivi virusi mentali care au infestat vreodata popoarele lumii. Astazi nu ti se mai zice: „ai grija sa nu privesti cu pofta la femeie straina”, „sa nu minti”, „sa nu judeci sau sa mahnesti pe aproapele”; nici macar „sa nu desfranezi”, „sa nu furi” si „sa nu ucizi” nu ti se mai spune. Dimpotriva: „Baga de seama sa nu fii extremist!”.

Ai dreptul „sa iubesti” si „sa-ti refaci viata” (ori de cate ori se intampla), ai „dreptul asupra propriului corp”, adica esti libera sa faci avort, ba chiar ti se recomanda pentru o multime de motive. La fel, ti se cere sa cunosti cat mai multe religii si sa fii deschis la inchinarea la cat mai multi dumnezei, ca doar „Dumnezeu e acelasi”. Altfel, te numesti fundamentalist.

Nu se scapa nici o ocazie in spatiul public pentru a se face rechizitoriul fundamentalismului. Eventual, se manipuleaza in asa fel faptele si sensurile incat extremismul musulmanilor sa se extinda si asupra imaginii crestinilor. Si de atatea ori ni se repeta aceste lucruri incat pana la urma, ajungem si noi sa credem in ele — sau, cel putin, sa ne autocenzuram in marturisirea adevarului, in manifestarea ca si crestini. Nu cumva sa zica lumea ca suntem fundamentalisti!

Ba, mai mult, se naste un fel de crestinism relativist, al jumatatilor de masura, al sferturilor si zecimilor de masura. Adica, ceva de genul: „Auzi draga, asta tine tot postul – credinciosi suntem si noi, dar nici chiar asa!”. Sau: „Astia sunt extremisti rau de tot, cica nici la televizor nu se uita!”. Intotdeauna exista o stacheta si mai jos, care indica ceea ce este de bon ton, pentru ca „o face toata lumea”. Dar oare crestinismul inteles si trait astfel ne mai poate mangaia si odihni sufleteste? Ne mai poate lumina mintea cu intelesuri dumnezeiesti? Acest fel de cres­tinism ne mai poate oare mantui?

Ati constientizat oare vreodata ca virusul autocenzurii, de teama sa nu fim luati drept fundamentalisti, ne impune tot timpul sa traim si sa gandim intr-un duh complet strain Evangheliei? V-ati gandit vreodata ca atunci cand lumea se va afla intr-un stadiu avansat al patologiei obsesiei de a nu fi extremist ni se va impune sa ne lepadam de Sfanta Scriptura, ca fiind o carte extremista, homofoba si incorecta politic? In unele parti ale lumii occidentale, lucrul acesta a inceput sa fie afirmat deja pe fata. Si, in contextul credintei in corectitudinea politica, cei ce o fac sunt consecventi cu ei insisi, caci Biblia este o carte prin excelenta fundamentalista, dupa cum este definit astazi acest virus. Ca doar Dumnezeu spune: „Eu sunt Cel ce sunt; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine!” (Ies 20:3), iar in Cartea Psalmilor se precizeaza clar: „Toti dumnezeii neamurilor sunt draci” (Ps. 95:5).  Mantuitorul nu lasa loc de confuzii, spunand: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata; nimeni nu vine la Tatal meu decat prin Mine” (Ioan 14:6) – deci nu prin Buddha, Brahma, Mahomed sau prin altcineva.

De asemenea, insasi viata Fiului lui Dumne­zeu, Care S-a facut om, este o marturie graitoare a lipsei de echivoc a Evangheliei – sau daca vreti, in mentalitatea zilei, a fundamentalismului ei.

   Domnul Iisus Hristos, incepand de la ispita de pe Muntele Karantaniei si pana la suirea pe Cruce, nu este deloc preocupat sa nu scandalizeze prin marturisirea adevarului, sa nu creeze impotriviri prin incalcarea traditiilor omenesti.

   Cautati sa Ma omorati, pentru ca cuvantul Meu nu incape in voi. Eu vorbesc ceea ce am vazut la Tatal Meu, iar voi faceti ceea ce ati auzit de la tatal vostru. (Ioan 8:58)Voi sunteti din tatal vostru diavolul si vreti sa faceti poftele tatalui vostru.” (Ioan 8:44).

   Oare cum ar raspunde mentalitatea corect politica a zilei la ispitirile diavolului de pe Muntele Karantaniei: „Si I-a spus diavolul: Daca esti Fiul lui Dumnezeu, zi acestei pietre sa se faca paine” (Luca 4:4) ? Am mai zice noi astazi precum Mantuitorul: „Scris este ca nu numai cu paine va trai omul, ci cu orice cuvant al lui Dumnezeu”? Sau ne-am gandi sa nu fim atat de extremisti si sa luam ce este bun din ceea ce ni se ofera: „Oare nu putem face ciment sau scoate piatra de constructii din pietrele astea, dupa care sa le vindem si sa ne imbogatim?”…

Dar la ispitirea diavolului: „Tie iti voi da toata stapanirea aceasta si stralucirea lor, caci mi-a fost data mie si eu o dau cui voiesc; deci daca Tu te vei inchina inaintea mea, toata va fi a Ta” (Luca 4:7-8), am mai raspunde noi precum Man­tuitorul: „Mergi inapoia Mea, satano, caci scris este: «Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui Unuia sa-I slujesti»” (Luca 4:9)? Sau, ca sa nu cadem in fundamentalism, ne-am gandi: „Pe fata ma inchin astuia, dar in inima mea imi pastrez credinta cea adevarata in Dumnezeu. Iar de bogatia pe care o voi castiga astfel ma voi folosi ca sa fac mult bine: voi ridica spitale, voi face asistenta sociala si sponsorizari la biserici — si uite asa imi castig si sufletul!”

   Mantuitorul a fost prigonit pentru ca marturisea adevarul despre lume si ii chema pe oameni la adevarata pocainta. Nu cumva noua ne este teama ca vom fi luati drept fundamentalisti daca-i sfatuim pe ceilalti sa-si asume o viata si o marturisire crestina? Sau vom spune: „Ia sa-mi vad eu de treaba mea, ca, pana la urma, fiecare cu credinta lui…” Oare oamenii care gandesc asa cunosc cuvantul Mantuitorului, Care spune: „Cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in neamul acesta desfranat si pacatos, si Fiul Omului Se va rusina de el, cand va veni intru slava Tatalui sau cu sfintii ingeri” (Marcu 8:38)?

   Iisus Hristos ar fi putut foarte usor sa scape de ura si prigoana carturarilor si a fariseilor. Trebuia doar sa le vorbeasca putin mai frumos, mai cu ocolisuri, mai diplomatic, facandu-se totodata exponent al poporului in lupta pentru eliberarea poporului evreu de sub romani… Atat trebuia, sa le treaca cu vederea ipocrizia si fanatismul sau, cel putin, sa nu le stigmatizeze in fata multimii. Atunci, toata clasa politica a Israelului l-ar fi proclamat profet si conducator mesianic al poporului. Insa Mantuitorul a fost cu totul extremist pentru duhul lumii! Pana intr-atat incat nici cu Pilat nu a vrut sa vorbeasca, sa-i explice, sa-l roage sa-L elibereze. El s-a lasat complet in mainile Tatalui, pentru a mantui lumea! Si, ca rod al acestei atitudini fundamentaliste pe care a avut-o, Fiul lui Dumnezeu a fost rastignit, a murit pe cruce, a fost ingropat si a treia zi a inviat. In cele din urma, invierea lui Hristos, invierea mortilor si mantuirea noastra au fost posibile numai pentru ca Fiul lui Dumnezeu, de la nastere si pana la moartea pe Cruce, a spus lumii adevarul privind pacatele ei, privind calea cea stramta, judecata care va sa vina si imparatia Cerurilor. Cu alte cuvinte, in mentalitatea comuna a zilelor noaste, pentru ca a fost fundamentalist.

Oare prin teologia jumatatilor de masura – si cu lumea, si cu Dumnezeu – ne vom putea mantui? Nu ni se pare ca acest „si cu lumea, si cu Dumnezeu” a ajuns in zilele noastre sa fie mai mult cu lumea si mai deloc cu Dumnezeu?!

In intreaga istorie a crestinismului, de la martirii primelor secole si pana la cei din pus­cariile comuniste, de la ascetii pustiei Egiptului si pana la cuviosii parinti ai zilelor noastre, crestinii au marturisit cu putere in mijlocul lumii in care au trait credinta in Hristos, s-au nevoit, au rabdat, au suferit pentru Evanghelie, pentru a dobandi harul Duhului Sfant aici pe pamant si a castiga astfel Imparatia Cerurilor.

Acesta este mesajul Invierii lui Hristos: fa­ra asumarea unei vieti cu adevarat cres­tine, a caii celei inguste si a crucii, nu se poate intra in imparatia lui Dumnezeu. Totul este sa scoatem cat mai mult din viata noastra duhul lumii, al relativismului, al amestecului binelui cu raul, adevarului cu minciuna si luminii cu intunericul. Pe masura ce vom reusi aceasta, s-ar putea sa fim tot mai mult aratati cu degetul de catre lume, ca fiind fundamentalisti, dar vom simti tot mai mult prezent Duhul lui Dumnezeu in inima noastra. Atunci nu ne va mai fi frica de ceea ce spun oamenii si legile strambe ale acestei lumi, ci vom fi cuprinsi de dorinta de a ne impartasi cat mai mult din Adevarul care este Hristos – si asa vom trai cu adevarat, si intens, Invierea lui Hristos, poarta vietii vesnice. Hristos a inviat!

 (de Gheorghe Fecioru, editorial aparut in revista Familia Ortodoxa nr. 4/2011)

   Comentariu saccsiv:

   Eu ma stradui sa fiu precum am scris in titlu. Si ma stradui sa-i conving si pe altii. N-am ajuns cu totul astfel, dar imi doresc.

Sa nu ne fie teama ca indoctrinatii de politica corecta ne eticheteaza astfel. Caci asa trebuie sa fim. Asa e bine. Avem modele in Sfanta Scriptura si in Vietile Sfintilor.

La cele excelent spuse in materialul de mai sus mai adaug:

A alege sa nu fim extremisti, fundamentalisti, etc.inseamna a alege autostrada ce duce in iad, care este aceeasi cu cea care ne va duce si la acceptarea cipurilor si a semnului fiarei, la inchinarea la antihrist.

A nu fi extremisti, fundamentalisti, etc. nu inseamna doar a fi pe fata anti crestini. Poate insemna a fi ecumenisti total, acceptand pana si ratacirea new age.

Mai mult, a nu fi real extremisti, fundamentalisti, etc. ne poate crea iluzia ca suntem „traditionalisti”, dar de fapt suntem dintre cei caldicei. Iar asta e cea mai ticaloasa stare, caci iesi cu greu din ea, din simplul motiv ca zici ca asta-i calea. Ba mai mult, de obicei nici nu stii ca esti in aceasta stare de caldicel.

Doua exemple:

1)     Citezi din Sfintii Parinti, vorbesti impotriva ecumenismului, dar nu refuzi total cipul, ca sa nu fi extremist. Ca cica fara cip nu mai poti munci legal sau te tavalesti in chinuri cand esti bolnav sau nu-ti mai merg copii la scoala.

Te faci ca vorbesti despre SISTEM dar ca sa nu fi acuzat de extremism, ii ataci furibund pe cei ce indica clar cine sunt ELITELE, ce plan au si unde vor sa ajunga.

2)     Sa zici ca esti ortodox, dar de dragul luptei impotriva avorturilor sau a homosexualitatii sau a stapanilor banicilor, faci hora mare cu toti ce par a duce aceeasi lupta, de la catolici si pana la anarhisti.

Ei bine, acest virus are o atat de larga raspandire si se manifesta atat de eficient, incat lasa uneori urme chiar si printre cei ce se vor sa fie cat mai traditionalisti, anti ecumenisti si anti cip. Dar ca sa nu fie habotnici, te trezesti cu ei ca incearca sa te convinga ca si artele martiale sau acupunctura sau hipnoza sunt bune si ca si de la „invatatura” indo tibetana poti „invata” cate ceva …

E lesne tare de mers pe autostrada. Noi insa fratilor sa ne straduim sa mergem pe potecuta ce urca muntele.

Cititi va rog si:

Comentariul zilei (22.04.2011): SA FIM INTOLERANTI

Doamne ajuta!

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nelu said, on mai 13, 2011 at 6:57 am

    Cititi un articol care o sa deschida multi ochi si veti intelege ce vremuri traim si ce se intampla in lume.Poate il traduce cineva si pt cei care nu stiu limba engleza.
    http://truth11.com/2011/05/11/ben-fulford-may-10-2011-new-madrid-fault-line-attack-underway-15-nuclear-reactors-targeted%E2%80%A6%E2%80%9Da-long-predicted-golden-age-is-about-to-begin-%E2%80%9D/

    Apreciază

  2. saccsiv said, on mai 13, 2011 at 7:00 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Stefan said, on mai 13, 2011 at 9:28 am

      HRISTOS A INVIAT !
      Frate Saccsiv,am sa ma rog la Bunul Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne intareasca in aceste vremuri pe noi Romanii, si sa-i dea sanatate unui frate de al nostru de pe acest site care e grav bolnav si are nevoie de rugaciunile noastre ! Daca Hristos este in varful muntilor Carpati,acolo vom merge,sau daca va fi sa il cautam prin pesteri,acolo il gasim ! Marturisirea Lui Hristos a fost facuta cu adevarat de catre Martirii inchisorilor,Legionari sau simpli tarani ori muncitori,prin temnitele din Romania si nu din mercedesurile sau palatele BOR ! Marturisirea noastra este una si de nezdruncinat indiferent cat de mult vor sa ne amageasca leprele masonice si aceste elite vandute altor rase ! Pentru fiecare din noi si daca vom fi spulberati in vant aici pe pamant pentru credinta Neamului,acele neamuri din temnite sau din falnica istorie voievodala,nu va fi decat atat : ORTODOXIE sau Moarte ! Pentru toti fratii si surorile care se vor a fi marturisitori ai ORTODOXIEI si nu ipocriti sau falsi ecumenisti,de prin Bucuresti,incercati sa veniti langa noi,cei care deja ne-am intalnit si vom merge impreuna pe aceasta cale a Ortodoxiei marturisite,fara cipuri,carduri si alte inselaciuni lumesti,doar Tricolorul si sfanta Cruce a Lui Hristos Domnul !

      Apreciază

      • danutza said, on mai 13, 2011 at 9:28 pm

        cum il cheama ca sa il pomenim in rugaciuni? sanatate multa sa-i dea bunul Dumnezeu.

        Apreciază

      • Mos Ioan said, on mai 14, 2011 at 10:46 am

        @Stefan

        Ma alatur tie frate Stefan : ORTODOXIE sau Moarte!

        Cum se numeste fratele grav bolnav? ca sa ne rugam pentru el.
        Dumnezeu si Maica Domnului sa-i dea sanatate!

        Apreciază

  3. fanu said, on mai 13, 2011 at 7:02 am

    aşa sunt astfel şi care i problema??? să ascult de politicul corect şi să ajung slugă la stăpânirile vremii sau să urmez ferm pe Hristos… aleg a doua variantă

    Apreciază

  4. Mos Ioan said, on mai 13, 2011 at 7:04 am

    HRISTOS A ÎNVIAT !

    Frate Saccsiv, multumim pentru acest articol fenomenal ca si pentru toate celelalte.
    Bunul Dumnezeu sa te rasplateasca pentru tot ce faci pentru noi !

    Doamne ajuta!

    Acum trebuie sa plec, revin în seara aceasta cu un comentariu mai pe larg, cu ajutorul Domnului.
    Ziua buna tuturor!

    Apreciază

  5. Aparam Ortodoxia said, on mai 13, 2011 at 7:14 am

    Pana mai ieri parea o defectiune tehnica dar azi nici nu imi mai da voie sa ma loghez la blog. Si cred ca este valabila pentru toti bloggeri cu cont la blogger.Nu stiu ce se intampla ori e defctiune ori e cenzura sa nu mai putem posta noi blogeri ori e o defctiune tehnica intradevar cine ma poate ajuta cu un raspuns.?????

    Apreciază

  6. B.Mihai said, on mai 13, 2011 at 7:15 am

    Exista si o filmare a unei conferinte despre frica de a face voia lui Dumnezeu,sustinuta de prof.Ioan Vladuca:

    Partea I

    Partea II

    Apreciază

  7. Aparam Ortodoxia said, on mai 13, 2011 at 7:16 am

    De compatimit acest om dar in acelasi timp exemplu pentru noi.Ma intreb cu o rezistat Iarna in acel frig.http://www.libertatea.ro/detalii/articol/un-barbat-paralizat-din-constanta-isi-traieste-batranetile-in-mijlocul-naturii-in-masina-sa-de-17-ani-trabantul-e-casa-mea-335145.html

    Apreciază

  8. Aparam Ortodoxia said, on mai 13, 2011 at 7:21 am

    Mi se pare mi-e sau indivizi care conduc lumea nu mai au rabdare http://stirileprotv.ro/stiri/international/prima-actiune-pentru-a-l-razbuna-pe-bin-laden-70-de-morti-in-pakistan.html ATENTAT

    Apreciază

  9. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on mai 13, 2011 at 7:47 am

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  10. carmen said, on mai 13, 2011 at 7:59 am

    Initial, totul a plecat de la o tema propusa aici de catre un frate ortodox, apreciat pentru mai toate postarile sale:

    http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12778

    Apreciază

  11. Nelu said, on mai 13, 2011 at 8:37 am

    Fratilor pe goagal a inceput cenzura.Big brother nu mai vra sa postam pe Bloger materiale ce nu le convin.Se pare ca HAARP lucreaza din nou in lume,vezi ce se intampla in Spania,italia,America.Dupa inundatii pe americani se pare ca ii paste un cutremur devastator combinat cu o criza nucleara.Oculta se grabeste vrea moneda unica de la 01.06 ac.

    Apreciază

  12. Costi said, on mai 13, 2011 at 9:33 am

    Mi-am luat deja eticheta de „habotnic” pentru ca am postat un comentariu la un articol in care se spunea despre niste parinti care si-au lasat nou nascuta fiinta sa moara pentru ca ar fi avut sindromul Down si s-ar fi chinuit micuta restul vietii. Cel putin asa si-au justificat ei gestul criminal, in loc sa accepte ce le-a dat Dumnezeu (avand in vedere ca au asteptat 10 ani sa aiba un copil), sa-si creasca cu dragoste copilul, sa-si spele poate astfel pacatele. Deci normal ca am postat un comentariu de dezaprobare a faptei lor. Instant am devenit „habotnic”, etichetat astfel de catre unul intitulat „antiprostie” desi nu stiu ce legatura are habotnicia cu niste principii morale pe care lumea actuala este pe cale sa le piarda. Apoi m-am gandit un pic si am ajuns la concluzia ca a fi crestin adevarat inseamna sa fii si habotnic, sa ai ravna. Nu m-am mai deranjat sa-i explic lui „antiprostie” ca treaba intre noi doi, cu prostia, sta chiar pe dos decat crede el. Era o completa pierdere de timp.

    Apreciază

  13. Costi said, on mai 13, 2011 at 9:42 am

    Da, sunt si homofob, mai ales tinand cont ca de actuala miscare a homosexualilor se folosesc elitele pentru a distruge incet dar sigur conceptul traditional de familie, ca uniune intre barbat si femeie in vederea procrearii si cresterii de copii. Cred ca pe viitor vom vedea chestii si mai oribile – aducerea la egalitate si a altor „orientari sexuale”: pedofilie, zoofilie, necrofilie si care or mai exista pentru ca, nu-i asa, alegerea nu e a celor ce sa afla in astfel de patimi, este o boala.
    Desi ar trebui sa ne explice sistemul de ce daca homosexualitatea este o boala, se vrea punerea ei la egalitate cu comuniunea heterosexuala din familie. Termenul „boala” nu desemneaza o stare de normalitate, deci niciodata nu va fi egalitate intre cele doua stari.

    Apreciază

    • Marius said, on mai 13, 2011 at 1:22 pm

      Ei nu recunosc ca homosexualitatea e o boala, dimpotriva, o considera o stare foarte normala, o „orientare sexuala alternativa” la fel de valabila si normala ca si heterosexualitatea.

      Apreciază

      • Costi said, on mai 13, 2011 at 3:39 pm

        Ai dreptate. Eu zic de faptul ca de curand a aparut un billboard pe care scria ca homosexualitatea nu e o alegere, e o boala. Cred ca nici ei nu stiu sigur ce e. De fapt e ce vor ei sa fie, numai sa le justifice scopurile.

        Apreciază

  14. daniel said, on mai 13, 2011 at 10:07 am

    Foarte adevarat ce scrie in acest articol!!!

    Apreciază

  15. Alexandru Sudiţoiu said, on mai 13, 2011 at 10:15 am

    Mi-am cam făcut o reputaţie din a fi ”habotnic, bigot, fundamentalist, homofob, extremist” la liceu. Din păcate prea mulţi indivizi văd ce este bun ca pe ceva rău şi preferă să fie political correct mergând pe principiul că totul este permis.

    Apreciază

  16. comentator said, on mai 13, 2011 at 10:56 am

    „Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
    Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte.
    Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.” Ioan 15:18-20
    Nu va temeti de ceea ce spune lumea, aveti nadejde … si nadejdea exprimati-o asa: Hristos a inviat!
    Este mare bucurie in cer pentru invierea Domnului iar noi ne intristam de ceea ce spune lumea?
    Noi avem Mantuitor si sa nu ne pierdem nadejdea in Dragostea Lui!
    Maica Domnului se roaga pentru noi! ce aparatoare mai mare avem nevoie?
    Avem Sfintii Parinti, ce exemple mai dorim?
    Nadajduiti fratilor in Hristos si nu va temeti de nimic!
    Hristos a inviat!

    Apreciază

    • Alyssa said, on mai 14, 2011 at 12:14 pm

      @comentator
      Adevarat a inviat!
      Mult m-am folosit de vorbele tale. Domnul sa-ti ajute!

      Apreciază

  17. Ioan C. said, on mai 13, 2011 at 11:12 am

    ” Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul Omului se va ruşina, când va veni întru slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri.” ( Luca 9, 26).

    Apreciază

  18. Crestina said, on mai 13, 2011 at 11:59 am

    E greu sa-i convingi pe cei din jur ce inseamna credinta practicata si nu doar simpla teorie. Culmea e ca tot ei te acuza de bigotism si intoleranta pt ca nu faci asa cum ar crede ei de cuviinta.Drumul spre mantuire e stramt si anevoios chiar si pt noi ,cei care constientizam asta ,pe cand ei nu vad decat o insiruire de restrictii care le umbreste placerea de a trai dupa propria constiinta.Tot ceea ce „iese din peisajul” acestei lumi moderne tine dupa parerea multora de evul mediu si zic ei,incapacitatea de a te adapta la timpuri si nevoi noi.Apoi mai este si mandria,care nu te lasa sa fii smerit si sa accepti ca totul pe lumea asta poti face doar cu ajutorul lui D-zeu si nu de unul singur.Unii nu pot accepta ca trebuie sa faci ascultare de duhovnic si nici nu inteleg cum este cu iertarea pacatelor de catre insusi Mantuitorul atunci cand ne spovedim,sau ca acesta atunci cand ne spune una sau alta poate fi inspirat chiar de Duhul Sfant.
    Multi nu inteleg,dar nici nu vor sa inteleaga,le e frica,ca ,daca ar intelege cu adevarat ce ar trebui sa faca, ar trebui sa renunte la multe dintre lucrurile sau chiar pacatele care le fac placere.Nu e mai bine ca fiecare sa faca ce considera el,in acceptiunea lor?
    Si daca stam sa ne gandim mai bine,sunt destui care nu au deloc credinta(forumurile altor ziare abunda de oameni care condamna religia ortodoxa in general,d’apoi credinta practicata),asa ca nici nu mai ne putem mira de etichetele care ni se pun noua ,astora care vrem sa ne indreptam viata si tindem catre mantuire.
    Apoi degeaba vrei sa-i indrumi pe unii,sa le recomanzi anumite carti,documentare,caci nici nu vor sa auda.Dar daca mass media le baga pe gat tot felul de povesti le iau ca pe sfintele scripturi.Mai se si contrazic cu tine fara sa fi citit macar o pagina din cartile care ar putea sa-i aduca pe drumul cel bun,dar „ei stiu”mai ales daca au si studii superioare,eventual vreun job bine platit,nici nu are rost sa deschizi gura in fata lor.Iar daca la randul tau ai si tu o scoala si accepti aceste „habotnicii” esti deja pierdut pt societate,inseamna ca ai o problema la cap,sau necazurile te-au dus intr-o prapastie de neiesit.Ba ti se mai reamintesc ,ceva „pacate’dintr-o perioada cand nu erai credincios ,ca sa ti se arate ca nu ai dreptul de a vorbi daca nu esti curat ca lacrima(dar oare cati sunt!?)Nu le poti da exemple de sfinti care nu au fost sfinti la inceput(nu inseamna ca asta ma consider),de nici un sfant in general chiar daca a avut o viata virtuoasa.Tin de domeniul fantasticului,mai de graba lumea ar crede ce zice Carmen Hara sau vreun „extraterestru”aterizat in vreo padure.
    Asa ,ca si eu fac parte dintre cei care si-au atras ura si dispretul celor cu care nu sunt pe aceeasi „unda’.Cel mai suparator fapt nu e ca nu-i poti convinge,ci ca e foarte greu sa traiesti printre ei.Dar inca nu e imposibil,ce va mai fi numai bunul D-zeu stie.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Costi said, on mai 13, 2011 at 3:45 pm

      Pai nu-i mai convinge. Le spui o data, de doua ori si apoi nu mai deschizi subiectul. E clar ca nu vor sa auda, tu ti-ai facut datoria de marturisitoare. Si nici nu incerca sa-i lamuresti mai mult, daca nu-i vezi dispusi sa te asculte. A te pune la lupta cu ei incercand sa-i convingi prin puterile tale inseamna mandrie. Tu le spui, si apoi lasi pe Hristos sa le schimbe inima. Asta bineinteles daca au smerenie si dragoste.

      Apreciază

  19. suveranul said, on mai 13, 2011 at 12:26 pm

    Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia. Fara frica fratilor, acum mai mult decat oricand marturisiti ADEVARUL.

    Apreciază

  20. Fulger said, on mai 13, 2011 at 5:39 pm

    Extremist in sensul elitelor ca nu cred ca putem fi ca noua dreapta sa facem baricade.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 13, 2011 at 7:47 pm

      Fulger

      Nu baricade, desigur.

      Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on mai 14, 2011 at 1:43 pm

        Fulger si saccsiv

        Nu vom face baricade de nici un fel. Cine este adeptul baricadelor inseamna ca nu a inteles nici crestinismul si nici vremurile in care traim. Abia asteapta diavolul sa facem baricade sa ne manance pe paine. Pai Mantuitorul degeaba a spus ca cel care va rabda pana la sfarsit va fi mantuit?

        Apreciază

  21. STOP RFID 666 said, on mai 13, 2011 at 6:51 pm

    Fericiti cei habotnici ca a lor este Imparatia lui Dumnezeu. Mai sunt si alte denumiri cum ar fi…..neadaptat, ratacit, sectar, retrograd, venit din alta lume, nebun, fanatic, nu esti in randul lumii, ciudat, irecuperabil. Abia acum intelegem si noi ce a vrut sa spuna Mantuitorul cand a spus ca Imparatia mea nu este din lumea asta. La inceput ma suparam cand imi spunea cineva ca sunt habotnic dar acum mi se pare ceva normal. De la stadiul de suparare am trecut prin faza de acceptare si apoi prin cea de bucurie. Si mi-am dat seama ca daca nu ma injura lumea nu sunt pe drumul cel bun. Biblia spune ca oamenii i-si vor ingramadii invatatori dupa poftele lor. Verbul a ingramadii inseamna ca ei nu vor avea pastori adevarati ci niste invatatori lumesti care sa le slaveasca poftele lor. Invatatorii lumesti sunt peste tot si printre ei sunt foarte multi preoti care de frica strica invatatura adevarata. Poftele lor sunt pacatele de care nu se pot debarasa prin nici o metoda. De fapt cand te adresezi unuia si vrei sa-i arati calea devine isteric si te apostrofeaza ca pe un ciudat. Nu el se ratoieste la tine ci pacatul care se afla in el. Cele mai mari lupte nu le-am dus cu lumea ci cu cu mine insumi si cu familia. Cu familia lupti cel mai mult si cred ca este imposibil sa nu gasesti intr-o familie cel putin un necredincios. Aici e lupta cea mai grea caci de bunurile materiale te mai lipsesti dar de familie mai greu renunti. Si cele mai mari prigoniri vor venii din partea familiei si a preotilor. Si sistemul ne pregateste ceva foarte scarbos. Cred ca toti care nu se vor incadra in noul sistem vor fi declarati nebuni si internati pentru a fi reabilitati si redati societatii. Reabilitarea se va face prin invataturi new age si cu profesori verificati. Cei irecuperabili pentru societate vor fi pentru binele lor injectati cu ceva pentru a nu se mai chinui. Cei mai putini vehementi vor fi pusi sa munceasca pentru binele comunitatii.

    Apreciază

  22. Viorel Grecu said, on mai 14, 2011 at 9:36 am

    Imi place acest articol !

    Apreciază

  23. Raluca said, on mai 14, 2011 at 11:50 am

    Multumesc pt articol si comentariile fratilor si surorilor!
    Asa este STOP RFID 666 cele mai mari prigoniri vin de la unii din familie.
    Asa este. Sistemul v-a incerca sa ne reabiliteze, declarandu-ne pe noi nebuni!
    Niste tentative de acest gen a patit fiica mea care a aterizat din gresala intr-o scola de mari fite(ea invatand pe bune si mult, fiind in banca ei, smerita).
    Frate Costi, bine zici! La Savatie Bastivoi am citit ideea ta si de atunci port mai putine discutii contradictorii cu ratacitii sau nehotaratii, discutii care pana ala urma iti pierd pacea , si mai multa rugaciune pt ei.
    „Rezultatele” au fost mai bune asa.

    Apreciază

  24. agerstress said, on mai 16, 2011 at 10:20 pm

    Daca tin ei cu tot dinadinsul sa-mi puna acest gen de etichete le voi accepta cam in aceeasi maniera in care am acceptat „golanul” lui iliescu dar etichetele acestea nu vor face din mine un fascist de orientare (pseudo)crestina. De ce „(pseudo)crestina”? Pai fascismul numai crestin nu poate fi. Cert este ca nu voi decapita necrestinii pe strada pentru a-mi manifesta eu „crestinismul” inaintea lumii. Noi sa fim doar cu indrazneala si fara compromisuri in marturisirea Adevarului si sa avem grija sa nu alunecam nici in prapastia de stanga si nici in prapastia de dreapta (nu este o aluzie la N.D. ci doar la formele de manifestare extremista cu finalitate criminala aparent diametral opuse dar servind aceluiasi scop).

    Totusi, eu am cunoscut deja metoda asta de etichetare, i-am cunoscut bine efectele, i-am intrezarit inca de pe atunci radacinile, stiu deja cum functioneaza in plan social si deduc cu usurinta cine si de ce o incearca din nou. In nici un caz originea ei nu este crestina. Se incearca izolarea noastra fata de societate prin aceasta campanie de etichetare pentru a minimaliza influenta noastra in societatea in cauza. Adevarul este ca le-am provocat lovituri GRELE, mai grele decat vor sa lase sa se vada si in problema vaccinurilor otravite si in problema cipurilor si in problema monitorizarii abuzive, si in problema traficului de organe, si in problema tuturor „masurilor” anticrestine pe care au incercat sa le ia ca sa nu mai pomenesc de homosexualitate, avorturi, chestiunea evreiasca, impunerea abuziva si falsificata a holocaustului, etc.

    Acum intelegeti ce se intampla? Sistemul a inceput sa reactioneze ca o hiena incoltita si demascata.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.