SACCSIV – blog ortodox

Propunere de dezbatere pornind de la reactia francezilor impotriva fotografiei „PISS CHRIST”. Sa actionam si noi in asemenea caz sau nu?

Posted in blasfemie by saccsiv on aprilie 18, 2011

Citez din articolul Fotografie cu un crucifix scufundat în urină, distrusă de un grup de ultraortodocşi:

O fotografie controversată ce prezintă un crucifix scufundat în urină a fost distrusă de un grup de ultraortodocşi din Franţa. Oamenii, înarmaţi cu şurubelniţe şi ciocane, au nimicit fotografia „Piss Christ” realizată de americanul Andreas Serrano, arată France Soir. Incidentul s-a petrecut duminică, în timpul unei manifestări catolice.
Peste 1.000 de persoane au protestat faţă de expunerea în Franţa a fotografiei, considerată „o blasfemie”. De asemenea, mii de oameni au semnat o petiţie în care era prezentată indignarea faţă de „profanarea lui Iisus”.
Reprezentantul galeriei în care a fost expusă fotografia susţine că a fost ameninţat atât prin intermediul e-mail-ului, cât şi al telefonului.”Sunt persecutat prin telefon. Am primit 30.000 de mailuri de ameninţare, şi nu exagerez. Această ignoranţă, această intoleranţă! Trăim din nou în Evul Mediu!” se plânge acesta.

Vizionati va rog si:

http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/803692/Piss-Christ-opera-de-arta-a-lui-Serrano-fost-distrusa-de-crestini/

Cititi va rog si:

Atacurile anti-creştine din presă continuă

LADY GAGA – „JUDAS”. Marioneta joaca rolul Mariei Magdalena ce este indragostita de Iuda

Fotografia o puteti gasi in articolul Antenei 3.

Daca asa ceva se intampla cu un simbol musulman, deja o puneau de razboi.

Dupa cum bine stiti, sunt printre putinii care nu promoveaza ideea de baricade. Cred insa ca daca vreo spurcaciune ar realiza si expune ceva similar in Romania, voi chema dupa puterile mele la o actiune similara cu cea a francezilor.

Poate gresesc si daca fratii si surorile mele gasesc vreun cuvant al Sfintilor Parinti care indeamna in astfel de cazuri la nonactiune, atunci eventual ma voi razgandi.

Cititi va rog si:

STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un serial HBO. Altii fac piese de teatru in care-L descriu pe Mantuitor homosexual …

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 18, 2011 at 4:51 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. GABRIEL din Canada said, on aprilie 18, 2011 at 4:56 pm

    de ce ultraortodocsi, parca erau catolici, nu mai inteleg nimic

    Apreciază

    • Ioan C. said, on aprilie 18, 2011 at 5:10 pm

      Ultraortodocsi in sensul de fundamentalisti, cum ar trebui sa fim si noi. Tot asa exista evrei ultraortodocsi. Termenul ” ultraortodox” are in cazul de fata sens etimologic ( gen ” preacredincios”), deci nu cu referire la Biserica Ortodoxa.

      Apreciază

      • fanu said, on aprilie 18, 2011 at 5:27 pm

        erau catolici numa că slugile lu voiculescu nu ştiu franceză 🙂 şi astfel ajung mari jurnalişti de trust al unui securist

        Apreciază

      • Marius said, on aprilie 18, 2011 at 8:17 pm

        Off topic:
        Fanu, fara suparare, dar esti cumva membru PDL? Numai la astia am mai vazut atata incrancenare la adresa postului Antena 3. Cred ca daca ne uitam in jur, Basescu si ai lui au facut incomparabil mai mult rau decat Voiculescu.

        Apreciază

      • danutza said, on aprilie 18, 2011 at 9:25 pm

        marius, fara suparare, dar mai rau decat au facut securitatea ( PC) si comunistii (PSD) nu cred sa fi facut cineva in romania. sa nu intelegi acum ca-l iubesc pe basescu sau clica pdl-ista. toti sunt o apa si-un pamant, asa ca sa nu mai aruncam doar in basescu pietre, ca ar trebui in toata clasa politica. stii ca in particular multi psd-isti au afaceri impreuna cu pdl-istii cu care se injura la tv?
        dar antenele lui felix, ca si gandul (pro tv) au o campanie antihristica sustinuta ( + romania libera si evz).si o mai ia pe aratura si realitatea.

        Apreciază

    • Kerkyra said, on aprilie 18, 2011 at 5:30 pm

      @Gabriel

      Dupa cum traduc cei din presa romaneasca adica foarte anapoda de obicei, ma gandesc la urmatorul fapt:

      ultraortodocsi probabil e o traducere/interpretare nefericita pentru credinciosi catolici traditionalisti, sau catolici traditionalisti, sau catolici practicanti. Tinand cont ca Franta spre deosebire de absolut orice alta tara din lume, este un stat ateist nu de 50-100 de ani, ci de 220 de ani, probabil acolo orice catolic asumat e socotit practicant sau „ultra”.

      si la evrei se foloseste termenu de evrei ortodocsi, care are sensul de evrei traditionalisti-practicanti, hasidici mai ales.
      Ortodox fiind un epitet care insemana drept salvitor, avand intelesul de traditional, sau primar, neafectat de o doctrina/erezie sau curent ulterior, este folosit iata si in alte cercuri decat crestinismul=ortodoxia. Nu stiu daca aceasta folosire este un abuz, probabil un teolog ne-ar putea lamuri.

      Apreciază

  3. claudia said, on aprilie 18, 2011 at 5:04 pm

    Nu stiu unde sa scriu, dar este un anunt important, in data de 1 mai 2011, la manastirea Lainici are loc slujba de canonizare a Sf Irodion, staretul acestei manastiri si duhovnicul Sf Calinic de la Cernica.

    Apreciază

  4. GABRIEL din Canada said, on aprilie 18, 2011 at 5:15 pm

    sacciv, oare crezi ca nu au facut si mai rau in Romania?(vezi recentul afis cu bebelusii , care tot aici se incadreaza). Blasfemia circula cu viteza luminii, lumea tace si merge mai departe. Sunt foarte surprins ca francezii au protestat cum trebuie, bravo lor! Dupa parerea mea in lume a inceput sa scada mult numarul ateilor si sa fie inlocuiti de antihristi. Parintele Seraphim Rose spunea ca ateismul este avancamera antiteismului, adica antihristilor.Asa-zisul artist ce blasfemiaza in Postul Mare pe Mantuitorul nostru , Domnul Iisus Hristos, este clar un satanist modern, nu mai prejos decat satanistii din muzica, politica etc.Cu acestia nu trebuie umblat cu manusile, trebuie avuta o atitudine clara , fara echivoc.Daca vi se cere crestini, sa aveti toleranta fata de homosexuali, raspundeti fara echivoc, nu va fie frica de consecinte-Dumnezeu ne vede mereu.Frica e de la diavol si ne baga in iad. Sa nu tacem cand nu trebuie, sa tacem cand trebuie!

    Apreciază

  5. Ioan C. said, on aprilie 18, 2011 at 5:22 pm

    Iubiţi fraţi în Hristos Domnul,
    ” Cel ce crede în Fiul are viaţă veşnică, iar cel ce nu ascultă de Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.”
    ( Ioan 3, 36).

    ” Călcând cineva Legea lui Moise, e ucis fără de milă, pe cuvântul a doi sau trei martori;
    Gândiţi-vă: cu cât mai aspră fi-va pedeapsa cuvenită celui ce a călcat în picioare pe Fiul lui Dumnezeu, şi a nesocotit sângele testamentului cu care s-a sfinţit, şi a batjocorit duhul harului.” ( Evrei 10, 28- 29).

    Apreciază

    • Ioan C. said, on aprilie 18, 2011 at 5:26 pm

      ” Adevărat grăiesc vouă că toate vor fi iertate fiilor oamenilor, păcatele şi hulele câte vor fi hulit;

      Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda veşnică. ”
      ( Marcu 3, 28- 29).

      Apreciază

  6. STOP RFID 666 said, on aprilie 18, 2011 at 5:22 pm

    In primul rand este vorba de catolici traditionali. Trebuie sa reactionam intr-un fel adica prin manifestatii pasnice. Afisul trebuia rupt. Marturisirea are un rol foarte important in Ortodoxie. Capul Bisericii, Hristos si crucea sa trebuiesc aparate chiar cu pretul vietii.

    Apreciază

  7. STOP RFID 666 said, on aprilie 18, 2011 at 5:42 pm

    Apropo de cruce. I-mi spunea un sectant ca de ce port crucea la gat ca ma dau mare ca ea trebuie sa fie in sufletul meu. I-am raspuns ca cel ce vede crucea in afara se bucura si asta inseamna ca o are si in inima, dar cel ce nu o are in suflet se intristeaza cand o vede in afara. Nu a mai zis nimic. I-am zis de ce ei pun crucea pe bibliile lor. Nu a putut sa-mi raspunda. Le-am zis ca pun crucea pe biblii ca sa le ia ortodoxii ca altfel nu le-ar lua. Adica sunt vicleni, vicleni,vicleni.

    Apreciază

  8. infanteristulvoinic said, on aprilie 18, 2011 at 5:58 pm

    Eu cred ca si solutia scufundarii in urina a „artistului” este eficienta, macar cu capul… sau mai bine, o bataie buna sa se pise pe el.

    Apreciază

  9. KTM said, on aprilie 18, 2011 at 9:05 pm

    Reprezentantul galeriei spunea printre randuri la final urmatoarele :
    Această ignoranţă, această intoleranţă! Trăim din nou în Evul Mediu!” se plânge acesta.

    Pai domnule reprezentant de galerie ce ai zice daca as veni la tine sa-ti cer s-a imi expui urmatoarea opera de arta cu numele MA RAHAȚESC PE FAȚA LU MĂTA , ca banuiesc ca măta e cel mai sfant lucru pe care il ai . Ce ai zice domnule reprezentant de galerie , la fel l-as intreba si pe nenorocitul care a creat acest tablou , v-ar place sa va spun ca asta i-as face lui măta aia a voastra . Sunt curios ce ar spune nestimabili neoameni . Probabil ca dupa mintea lor s-ar raporta din nou la Evul Mediu , pentru ca se pare ca in lumea lor SuperDemocratica „adevarul” SuperLibertin se demonstreaza doar atunci cand arunci cu rahat in tot si te astepti ca sa fi aplaudat . Aceasta sa fie NOUA PROBA A LIBERTATII ? , daca da atunci mai bine in Evul Mediu .

    P.S. Este evident ca este o provocare impotriva lumii Crestine , cred ca ar trebui sa luam o atitudine ferma dar pasnica . ” Ei ” se asteapta sa fie violente ca sa poata actiona impotriva noastra , dar sa nu le facem jocul desi acest lucru este foarte greu de controlat . Oricum dupa parerea mea nu putem sa tacem si sa ne facem ca nu vedem . Pe moment cred ca ar trebui sa ne consultam fiecare cu duhovnicul sau si sa vedem ce atitudine i-au marii parinti si bisericile ortodoxe .

    Apreciază

  10. mihai8 said, on aprilie 18, 2011 at 9:05 pm

    repet si eu:este vorba de catolici traditionalisti.frate sccsiv,eu cred ca au facut bine.am o curiozitate:parca exista o lege impotriva celor care batjocoresc semnele ,simbolurile religioase,repet nu stiu sigur,stie cineva?
    sa ne mai si distram 😛 :

    http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/803065/Cazatura-spectaculos-de-dureroasa-marca-Lady-Gaga/

    Apreciază

  11. Maxim said, on aprilie 18, 2011 at 10:10 pm

    ”Dacă auzi pe cineva hulind pe Dumnezeu în mijlocul târgului,apropie-te de el şi ceartă-l şi de este trebuinţă,loveşte-l peste obraz şi zdrobeşte-i gura,şi se va sfinţi mâna ta prin această lovire.Şi de te vor duce la judecată,du-te;şi de va căuta să te pedepsească judecătorul pentru aceasta ,zi cu îndrăzneală:că l-ai lovit fiindcă a hulit pe Împăratul Îngerilor.Iar de va fi trebulnţă, să suferi şi moarte,pentru că ai înţelepţit pe fratele tău;răbdarea aceasta în loc de mucenicie se va socoti ţie.”Sfântul Ioan Gură-de-Aur,citat de Sf.Nicodim Aghioritul în”Hristoitia”,pag:282,cap.:155,ed.:BunaVestire,Bacău,1997.

    Apreciază

  12. Leo said, on aprilie 19, 2011 at 8:57 am

    Am intrebat odata un duhovnic de ce se ridica impotriva lui Dumnezeu atat de multi oameni. Mi s-a raspuns intr-un mod neasteptat pentru mine: „Unora le e frica de diavol pentru ca ii chinuie daca nu fac ceea ce li se porunceste.”
    S-au dat pe mana diavolului si nu mai pot scapa din ghearele lui.
    Armele crestinilor sunt Sf. Cruce si icoanele(atacate de slugile diavolului pentru ca il ustura rau), Sf. Liturghie, moliftele si alte rugaciuni (atacate din interiorul bisericii), Sf. Taine si mai ales Sf. Euharistie care ne mai tine inca in viata.
    Este evident ca trebuie sa reactionam impotriva hulirii Domnului nostru Iisus Hristos si il avem pilda elocventa pe Pr. Paisie Aghioritul care a scos monahii din Muntele Athos pe strazi. Este un duh viclean care ne imbie sa nu facem mai nimic ci numai sa ne rugam!
    Eu cred ca trebuie sa ne rugam sa nu cadem in ispita si sa avem puterea de a nu ne lepada si de a face fapte bune printre care cea mai actuala este marturisirea credintei.
    Sf. Mare Mucenic Mina s-a retras in pustie s-a rugat, s-a intarit si apoi s-a dus singur la marturisire. Nu a ramas in pustie sa-si scape viata si s-a dus sa dea rod insutit.
    Incununarea rugaciunii este dragostea, adica jertfa pentru Dumnezeu si pentru aproapele.
    Sa ne lumineze Dumnezeu si sa ne invredniceasca sa fim partasi patimilor Lui pentru a invia si noi din mormantul nesimtirii. Amin!

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on aprilie 19, 2011 at 6:41 pm

      Leo
      Frate ai dreptate in tot ce ai zis. Mi-a zis un preot ca nu ne poate face nimic cipul daca ne rugam. Mare inselare si mare amagire. Fara marturisire nu se poate. Nimeni nu tine lumina sub obroc sau sub pat. Asadar daca esti o lumina iesi la marturisire. Oricine, spune Mantuitorul, ma va marturisi inaintea oamenilor il voi marturisi si eu inaintea Tatalui Meu.

      Apreciază

  13. el said, on aprilie 19, 2011 at 1:04 pm

    @Leo

    Da frate MARE ADEVAR ai zis :” Este un duh viclean care ne imbie sa nu facem mai nimic ci numai sa ne rugam”______
    Subscriu intocmai si marturisesc ca este FOARTE RASPANDIT acest drac si MULTI ucenici si-a agonisit printre cei ce-si zic crestini ortodocsi dar nu sunt dupa fapte.Asa ii invata si cu CIP-urile, chipurile DOAR sa se roage si sa nu se tulbure,ca nu sunt ele pecetea finala,nici macar cadere dupa mintea lor SMINTITA –vezi bolgul RIC–!!!

    Apreciază

  14. Fulger said, on aprilie 20, 2011 at 2:37 pm

    Daca cineva ne blasfemiaza religia nu putem sta cu mainile in san dar nici sa incepem sa ii ,,ciuruim,, pe cei care se impotrivesc noua , noi nu suntem o religie ,,violenta,,.

    Apreciază

  15. credoHristos said, on ianuarie 14, 2013 at 1:55 pm

    groaznic. iti vine sa plangi amarnic. sfanta Cruce a lui Iisus in felul acesta. Cand nu-l ai pe Hristos, diavolul te coboara usor pe spirala iadului, tot mai jos. trist, trist, trist.

    Apreciază

  16. […] Propunere de dezbatere pornind de la reactia francezilor impotriva fotografiei „PISS CHRIST”. Sa… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.