SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Japonia – CUTREMUR 8,9 GRADE

Posted in cutremur by saccsiv on martie 11, 2011



Iata si ce mai putem afla din articolul Un tsunami a măturat Japonia după un cutremur de 8,9: sute de răniţi | LIVE TEXT + VIDEO:

10.21 În Rusia, 11.000 de oameni au fost evacuaţi din zonele care ar putea fi atinse de tsunami, inclusiv în Insulele Kurile şi Sahalin.  În urma seismului violent, o alertă de tsnumai a fost emisă şi pentru Rusia, Insulele Marianne, Filipine, Insula Marcus, Guam, Taiwan, Indonezia şi Hawai.

Unele surse susţin că tsunami care a lovit astăzi Japonia a fost mult mai puternic decât cel din Sumatra din 2004.

10.16. O rafinărie de la marginea capitalei Tokyo- Cosmo Oil Co.- a fost cuprinsă de flăcări. Centralele nucleare au fost închise pentru a se preveni un dezastru.

Seismul din Japonia s-a simţit până în capitala Chinei, la Beijing, oraş situat la 2.500 kilometri distanţă. Nimeni nu a fost rănit.

10.05 Reprezentanţii ambasadei ţării noastre la Tokyo au anunţat că cetăţenii români care se află pe teritoriul Japoniei le pot solicitat ajutorul

09.55. Premierul nipon, Naoto Kan, le-a cerut japonezilor să îşi păstreze calmul şi să urmărească informaţiile transmise de televiziuni şi radiouri. A fost formată o echipă de intervenţie şi au fost mobilizate numeroase trupe în zonele afectate.

  • Guvernul face eforturi pentru a reduce pagubele provocate„, a subliniat el.

Oficialul a adăugat că a fost formată o echipă de intervenţie şi au fost mobilizate numeroase trupe în zonele afectate.

09.45. Ministerul Apărării a trimis opt avioane de luptă pentru a survola regiunea cel mai grav afectată. În zonă, se aşteaptă în continuare valuri foarte înalte.

09.42 Oraşul Onahama a fost lovit de valuri de 4 metri care au măturat totul în cale. Cutremurul a fost urmat la scurt timp de replici cu magnitudinea de peste 6 grade pe Richter.

09.40 Televiziunile nipone au difuzat imagini cu maşini, nave şi clădiri distruse de valurile tsunami.

9.32 20.000 de oameni au fost evacuaţi din Wakayama.

09.23 O replică violentă a fost resimţită la Tokyo. Costa Japoniei dinspre Oceanul Pacific a fost lovită de valuri tsunami de 4 metri.

Tsunami de 10 metri în Sendai

09.12. Un tsunami de 10 metri a măturat şi portul Sendai, un oraş cu 1 milion de locuitori situat la 310 kilometri nord de Tokyo. Aeroportul de aici este sub ape. Şi aeroporturile din capitala niponă, Narita şi Haneda, au fost închise.

09.00. În Tokyo, o clădire a luat foc, iar acoperişurile mai multor clădiri au fost cuprinse de flăcări.

ORA 8.50 În urma seismului, mai multe clădiri din capitala niponă au fost evacuate. Şase incendii au izbucnit la scurt timp, unul în aproape de portul capitalei. 4 milioane de clădiri au rămas fără alimentare cu energie electrică.

8.46 ora României- 14.46 ora Japoniei Un seism violent cu magnitudinea de 8,8 pe Richter a lovit Japonia. Este o magnitudine rar întâlnită, seismul din martie anul trecut din Chile a mai avut o amploare asemănătoare.

Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo, unde s-au derulat scene de panică. O alertă de tsnumai a fost emisă şi pentru Rusia, Insulele Marianne, Filipine, Insula Marcus, Guam, Taiwan, Indonezia şi Hawai

Seismul de 8,8 a fost localizat la 400 de kilometri de Tokyo, la o adâncime de 32 de kilometri.

În urma cutremurului, două centrale nucleare de pe coasta Pacificului, în Fukushima, s-au oprit automat. Aeroportul Narita a fost închis temporar.

Televiziunile locale i-au îndemnat pe locuitorii din nordul Japoniei să plece din zonă spre ţinuturi înalte. Potrivit AFP, transporturile aeriene şi feroviare au fost întrerupte într-o mare parte din Japonia.

Două cutremure în trei zile

Este al doilea seism care are loc în Japonia în ultimele 3 zile. Miercuri, un cutremur cu magnitudinea 7,2 pe Richter s-a produs în largul coastelor din nord-estul Japoniei. Din fericire, nu s-au semnalat victime.

În decembrie anul trecut, zeci de oameni au fost evacuaţi în plină noapte din insulele situate în sudul Japoniei, în urma unui cutremur violent cu magnitudinea 7,4 pe Richter care s-a produs în Pacific.

În anul 1933, un seism de 8,1 grade pe Richter a ucis peste 3.000 de oameni. Japonia este una dintre zonele cele mai sensibile din punct de vedere seismic. Aproape 20% dintre cutremurele cu magnitudine mai mare de 6 se produc aici. La nivel mondial, cel mai mare cutremur care a fost înregistrat vreodată a avut loc în Chile, pe 22 mai 1960, şi a avut o magnitudine de 9,5 pe Richter.

Cititi va rog si:

Statisticile arata ca in ultimii ani S-A MARIT SPECTACULOS NUMARUL SEISMELOR pe intreg globul

52 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 11, 2011 at 9:04 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Mihai said, on martie 11, 2011 at 9:06 am

    miroase a HAARP pe acolo…!

    Apreciază

  3. Hermoso said, on martie 11, 2011 at 9:23 am

    asa cred si eu defapt cu siguranta a fost HAARP

    Apreciază

  4. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on martie 11, 2011 at 9:39 am

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  5. Daniel said, on martie 11, 2011 at 10:01 am

    Cel mai probabil exista o legatura intre pestii morti si cutremure… HARP

    Apreciază

  6. Doktoru said, on martie 11, 2011 at 10:45 am

    Mai repede miroase a Matei 24!!!!

    Apreciază

  7. INTERSPEED NEW said, on martie 11, 2011 at 10:50 am

    Va-m avertizat de acum doua saptamani ca vor fi mari cutremure de pamant anul acesta de origine umana si nu naturala.Urmatorul cutrenur va fi in Iran si Turcia.Mai vorbim…..

    Apreciază

  8. Emanuel said, on martie 11, 2011 at 10:50 am

    Salutare! O alta posibilitate:

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/concidenta-sau-nu-super-luna-zguduie-terra-cauzele-calamitatilor.html

    http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/specialistii-romani-despre-super-luna-din-19-martie-nu-vom-dormi.html

    Oricum nu pun baza prea mare ce zic astia de la ProTV, ca din cate stiu eu Sirbu e doar cu numele acolo, media pro fiind in proprietatea presonajelor care trebuie.

    Apreciază

  9. jimmy said, on martie 11, 2011 at 10:51 am

    E cea mai activa zona a pacificului, cercul de foc, e normal sa fie cate un cutremur mare in japonia de aia si-au proiectat cladiri care sa reziste.
    De ce va ganditi la HAARP care sunt elementele care v-au determinat sa considerati in primul rand de vina Haarp si nu natura?
    De ce se grabesc unii oameni sa traga concluzii asa devreme? de aici si decredibilizarea celor care cred in conspiratii.
    Daca era intr-o zona care nu e activa seismic mai ziceam dar asa?

    Apreciază

    • Mihai said, on martie 11, 2011 at 12:32 pm

      pai tocmai ca e cea mai activa si nu lasa de banuit. got the ideea? 🙂

      Apreciază

      • @Daniel-George said, on martie 11, 2011 at 1:51 pm

        Pitica Rosie, nu Jimmy?

        Apreciază

      • jimmy said, on martie 11, 2011 at 3:11 pm

        Ia o carte de geografie din clasa a 4-a si cauta despre miscarile tectonice, toata lumea stie ca acolo e o zona activa cu vulcani, cred ca exageram cand zicem ca e HAARP, daca ar fi asa cum zici tu, ca nu da de banuit inseamna ca toate cutremurele sunt produse de HAARP, ai tu informatii ca este vorba de HAARP si ni le ascunzi?

        Apreciază

      • Grigorescu said, on martie 11, 2011 at 10:22 pm

        jimmy e de clasa a patra, la el deductia nu s-a invatat, inca…

        Apreciază

    • Iones said, on martie 11, 2011 at 9:34 pm

      De vina nu este nici HARP si nici natura, de vina sunt pacatele omenirii .

      Nu modul prin care se declanseaza un dezastrul trebuie sa implice atentia unui crestin ci cauza pentru care acestea au loc.

      Apreciază

      • Mihai said, on martie 11, 2011 at 10:29 pm

        ba eu cred ca este foarte grav ca unii detin o tehnologie prin care pot influenta mediul inconjurator intr-o maniera atat de nefasta pentru altii.

        Apreciază

  10. infiniteladder said, on martie 11, 2011 at 11:02 am

    As vrea sa va aduc in vedere acele carti de joc (Illuminati Card Game) care contin elemente foarte comune realitatii prezente si probabil unii s-ar grabi sa zica ca e doar o coincidenta, insa va spun ca sunt antent planificate. Uitati-va la aceste 4 carti de joc:

    http://img854.imageshack.us/i/volcano.jpg/
    http://img823.imageshack.us/i/meteorstrike.jpg/
    http://img863.imageshack.us/i/hurricane.jpg/
    http://img24.imageshack.us/i/earthquakey.jpg/

    Sa ne asteptam in viitor si la aparitia unor coliziuni dintre meteoriti si planeta.

    Apreciază

  11. @Daniel-George said, on martie 11, 2011 at 11:59 am

    DUMNEZEULE….

    Apreciază

  12. un_mare_pacatos said, on martie 11, 2011 at 12:45 pm

    Oameni buni, de ce de fiecare data cand exista un cutremur major faceti imediat legatura cu Haarp? Nu spun ca nu exista Haarp ,dar nu e bine deloc sa zicem ca vinovatul e Haarp.
    Cutremurul de azi vine de pe urma multor cutremure de 5 grade pe scara Richter ( azi le putem numi presocuri) ce s-au produs in ultimele 2 saptamani exact in aceeasi zona in care s-a produs si azi cel mai puternic cutremur. Daca cutremurul ar fi avut loc cu 120 de kilometri mai la stanga,jumatate din Japonia ar fi fost distrusa complet.Chiar daca acest seism nu s-a produs pe uscat ,cu siguranta cutremurul produs poate fi considerat in continuare extrem de periculos deoarece el poate declansa alte cutremure mult mai periculoase in zona Kyoto. Sa nu uitam si de efectele acestui cutremur pe plan economic. Japonia fiind intr-o mare recesiune economica de vreo 2 ani, risca sa intre in faliment total .

    Apreciază

  13. adriandirnescu said, on martie 11, 2011 at 1:15 pm

    Infoirator… Oricum nimic nu se intampla fara a ingadui Dumnezeu. Am remarcat un aspect. La cat de accesibile sunt tehnologiile de filmat si transmisiunile live reusim sa vedem dezastrul cand se intampla, adica am vazut la tv pe antena 3 cum venea valul si matura totul in cale. chiar au reusit sa-i filmeze pe unii cocotati pe acoperise si faceau semne cerand sa fie salvati . probabil helicoterul acela trebuia doar sa asigure filmarea nu si primul ajutor… Vreau sa fac o paralela cu situatia de la WTC cand impactul avioanelor si demolarea au fost filmate de profesionisti care parca asteptau evenimentul . deci ma intreb aici pe blog… se astepta cineva la acest cutremur? e posibil sa nu fie doar o descarcare a fortelor naturii? Imi exprim compasiunea pentru cei afectati si ma rog: Doamne, sa nu fie asa ceva si la noi ! Sa ne rugam fratilor si sa facem milostenie.

    Apreciază

    • @Daniel-George said, on martie 11, 2011 at 1:55 pm

      Adrian… au reusit sa transmita in timp real.
      Acum daca se intampla ceva rau si cu reactorul nuclear care nu poate fi racit… mai rau ar confirma banuielile spre o conspiratie haarp-ista.

      Apreciază

  14. Fulger said, on martie 11, 2011 at 2:20 pm

    Poate fi efectul HAARP , sper ca nu , daca au reusit sa faca un cutremur de 8,9 grade ganditiva ce s-ar putea intampla in viitor.

    Apreciază

  15. Tardea Raluca Diana said, on martie 11, 2011 at 2:44 pm

    Pedeapsa lui Dumnezeu!Si eu banuiesc ca a fost provocat.Pun o simpla intrebare: de ce s-a produs acest cataclism chiar in ziua cand la ONU trebuia „sa se hotarasca” „interventia fortelor aeriene asupra Libiei”?!Nu vi se pare dubios?!Mie da!Insa tot pedeapsa Divina e,indiferent daca este seism artificial sau natural.

    Apreciază

    • jimmy said, on martie 11, 2011 at 3:14 pm

      Cum vine asta? e pedeapsa divina daca e produsa artificial?

      Apreciază

      • valentin said, on martie 11, 2011 at 4:18 pm

        toti crestinii stiu ca nimic nu misca pe pamant fara voia Tatalui!

        Apreciază

  16. gerik64 said, on martie 11, 2011 at 3:25 pm

    S-au imultit dezastrele asta este clar.Multi vulcani adormiti s-au activat.Daca o sa mai fie seceta si inundatii se va pune problema crizei alimentare si mai acuta.Mai se pune si de cite-o revolutie cine mai stie pe unde si avem un tablou apocaliptic.Am auzit ca Turcia a terminat planul de modernizare si irigare pe Eufrat asa ca ne aducem aminte de profetiile parintelui Paisie aghioritul.

    Apreciază

  17. mircea said, on martie 11, 2011 at 3:54 pm

    Am primit un email de la cineva care ma indemna, asa mai indirect, sa parasesc BOR.
    Nu parasesc si nu voi parasi BOR. Criteriul meu e simplu.
    Atata timp cat Parintii Gheorghe Calciu, Arsenie Boca, Justin Parvu, Arsenie Papacioc (si exemplele pot continua pe randuri intregi) sant in BOR si ne indeamna sa ramanem in BOR, asa voi face. Ca nu oi fi eu mai „destept” decat acesti parinti.

    Apreciază

  18. costea said, on martie 11, 2011 at 4:07 pm

    N-avem cum sa stim daca a fost Haarp sau a fost natural. Dar la urma urmei pentru noi nu stiu daca asta conteaza atat de mult. S-a intamplat pentru ca asa a permis Dumnezeu. Noi romanii sa-i multumim ca ne mai da ceva timp de gandire.

    Apreciază

  19. antibilder said, on martie 11, 2011 at 4:18 pm

    Dumnezeu stie doar ce s-a intamplat cu adevarat azi in Japonia. Mie inca imi da de gandit ceva. Poate e coincidenta, poate nu!
    11.11.2001, ora 8.45-3 luni pana la sfarsitul anului, cam aceeasi ora
    11.03.2011, ora 8.46- a treia luna din 2011!
    Mno nu stiu, numai bunul Dumnezeu stie ce ne mai asteapta. Noi sa fim pregatiti pentru orice si sa ramanem statornici in credinta!

    Apreciază

  20. Mihai said, on martie 11, 2011 at 5:33 pm

    11.09.01 ai vrut sa zici. coincidenta sau nu, haarp sau nu, s-a mai produs o catastrofa.

    Apreciază

  21. Ovidiu said, on martie 12, 2011 at 2:18 am

    Internetul reactioneaza la cutremurul din Japonia! http://www.servicii-it.info/2011/03/internetul-reactioneaza-la-cutremurul.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.