SACCSIV – blog ortodox

Franks fata de Romania: CA DE LA STAPAN LA SCLAV. Basescu fata de romani: CA DE LA BAIAT LA GAOZARI …

Posted in FMI, ILIE SERBANESCU, JEFFREY FRANKS, Romania, Traian Basescu by saccsiv on februarie 16, 2011

Sa nu uitam ca Basescu a fost artizanul acordului cu FMI … Pentru tot ceea ce ni se intampla de atunci incoace si lui trebuie sa-i „multumim”.

Citez din articolul Acordul cu FMI: bilant dramatic:

Spiritele de gluma facute de d-l Franks de la FMI la adresa economiei din Romania nu exprima altceva decat cinismul cu care stapanul de o anumita factura intelege sa-si trateze sclavul cazut la pamant. Sclav care nici macar nu se razvratise. Dar pe care stapanul, spre luarea aminte a altor sclavi de pe mapamond, l-a trantit la pamant lovindu-l sistematic in toate partile si din toate partile.

Parabola folosita de d-l Franks cu privire la economia din Romania – „operatia reusita, pacientul mort” – este de fapt visul FMI, caci stabilitatea economica urmarita – si, spune d-l Franks, obtinuta in Romania – este realizata cel mai bine cand sistemul fizic sau social la care se refera ajunge in echilibru total, adica moare.

Victoria FMI asupra economiei din Romania, trebuie sa o recunoastem, este totala.

Tot ceea ce FMI si-a propus a si realizat!

Primul obiectiv – nu cel mai important, dar esential pentru atingerea celorlalte si oricum cel dintai in plan cronologic – a fost acela ca statul roman, pe cheltuiala sa, sa aduca din afara (si FMI s-a oferit generos sa-i dea imprumutul) la dispozitia firmelor straine din Romania finantarea pe care in contextul crizei acestea o pierdusera din chiar partea mamelor lor din Occident.

Punct ochit, punct lovit!

Rezultatul concret: firmele straine nu au mai rostogolit pe cheltuiala lor datoriile subsidiarelor lor din Romania, care au continuat sa se finanteze din banii pusi la dispozitie de statul roman.

De platit, plateste acesta din urma, de fapt contribuabilii sai, salariatii sai, pensionarii sai, prin taierile de salarii si programe sociale si prin majorarile de impozite. Bancile straine, placa turnanta a acestei nelegiuiri economice, pot trai bine mersi de acum incolo cativa ani fara economia despre care se stie ca nu are de unde sa mearga.

Indatorarea a trecut pe capul sectorului public, care va contracta mereu mai multe imprumuturi de la bancile straine din afara sau din Romania nu pentru a dezvolta cumva tara, ci pentru a plati datoriile vechi. Sa recunoastem ca este o miscare maiastra!

Atat de minunata incat ar fi fost si pacat ca, dupa operatie, pacientul sa mai si traiasca!

Principalul obiectiv – care este in curs de realizare, dar a carui atingere nu era posibila decat dupa crearea situatiei economice pe care o presupunea reusita in privinta obiectivului anterior – este sclavagizarea relatiilor de munca in Romania.

Aflat in pierdere de pozitie din cauza democratizarii tehnologiilor care au putut astfel sa se uneasca cu forta de munca ieftina in diverse tari emergente, capitalul international a pornit o adevarata ofensiva impotriva muncii din propriul spatiu.

In joc este modelul social din tarile dezvoltate si cuceririle istorice ale muncii din aceste tari.

Sclavagizarea din nou a relatiilor de munca, ce reprezinta obiectivul major al capitalului international in perioada actuala, are nevoie de un experiment.

Romania – aflata la periferia sistemului, dar totusi in Europa – ofera un teren excelent de experimentare.

Caci experimente in tarile centrului sunt deocamdata excluse. Nu se pot face incercari aici decat dupa niscai brese create la periferie.

D-lui Franks i s-a incredintat o misiune importanta in Romania. De aici si aroganta cu care isi trateaza asa-zisii interlocutori.

Sclavagizarea relatiilor de munca este cadoul principal facut de FMI capitalului, dar nu singurul.

Este obligatoriu de subliniat: capitalului strain!

Pentru ca, din pacate, capitalul autohton, desi in ce priveste relatiile de munca a pus botul la unele masuri impuse de capitalul strain, se alege doar cu faramituri! Un cadou masiv pentru capitalul strain este liberalizarea ceruta expres de FMI la gaze naturale.

Aceasta inseamna desfiintarea cosului pe baza caruia se calculeaza preturile la gaze pentru consumatori si care, format fiind precumpanitor din gaze exploatate intern, permitea pana acum un pret de livrare cat de cat rezonabil.

Liberalizarea implica alinierea preturilor interne la pretul gazelor din import si deci practic dublarea pretului gazului la consumatori, inclusiv la cei casnici care beneficiau pana acum de preturi reglementate, si nu liberalizate.

Castigatori neti care isi vor umple buzunarele sunt trei companii straine: OMV, care exploateaza jumatate din gazele lasate de Dumnezeu romanilor si care cerea de mult respectiva aliniere, si cele doua companii GDF (franceza) si E.ON (germana) de distributie a gazelor si care zbierau cat le tinea gura la Autoritatea de reglementare sa fie majorate tarifele la consumatorii casnici.

Sa nu uitam nici cadoul pe care FMI il face investitorilor privati, obligand statul roman, aflat la ananghie, sa privatizeze pe nimic active intregi sau pe bucati din companii strategice atatea cate au mai ramas dupa jaful, facut tot sub presiune externa, in jalnica si oneroasa campanie „vreti aderarea (la UE), dati economia”, in care s-au externalizat fara noima intreaga exploatare a petrolului, jumatate din exploatarea de gaze, distributiile de electricitate si distributiile de gaze naturale.

Acum, vizate sunt CFR Marfa, Oltchim si pachete substantiale de actiuni din Romgaz, Hidroelectrica, Transgaz, Transelectrica.

Vai ce a ajuns biata Romanie! FMI a manevrat de o asemenea natura incat vinderea acestor ultime mobile din casa a devenit obligatorie, caci altfel statul roman n-ar avea din ce rambursa chiar imprumutul masiv de la FMI-UE.

Sa fie clar, FMI, in al doilea acord, nu mai da bani Romaniei nu pentru ca Romania nu ar mai avea nevoie, ci pentru a o obliga sa se imprumute de la bancile straine din strainatate sau din tara.

Acesta este de fapt cel mai mare cadou facut de FMI capitalului privat strain! Sa-i fie de bine, caci noua ne va fi doar din rau in mai rau!

Analiza de Ilie Serbanescu

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si articolul din martie 2009:

Catre toate blogurie anti-sistem: ROMANIA GAME OVER in cazul in care se va semna acordul de imprumut cu FMI

Util este si:

Cum se leaga lucrurile: conditiile aderarii Romaniei la UE, refuzul guvernarii de a pregati un plan anti-criza, motivele reale ale acordului de imprumut cu FMI si iminentele masive miscari de strada

Alte articole ale analistului:

Ilie Serbanescu reaminteste de ce a venit FMI-ul si ca Romania nu mai are parghii si instrumente sa implementeze strategii …

Ilie Serbanescu: O masura necesara – SUPRATAXAREA BANCILOR

Ilie Serbanescu: „Pentru capitalul străin lucrurile sunt clare şi simple. Statutul forţei de muncă din România trebuie să fie acelaşi cu statutul deja existent de ţară bananieră al României” …

VIDEO – Ilie Serbanescu: E apocaliptic, puterea vinde Romania ungurilor, ca sa poata taia pensiile si salariile

Legat de cele scrise in articolul de fata, cititi va rog si:

Articol dur in Cotidianul: Asasinul economic Jeffrey Franks a ucis şi economia Argentinei

Financial Times: ROMANIA pare a fi un EXPERIMENT CONTROLAT …

FMI ne invata sa reincepem in forta PRIVATIZARILE. GOLDMAN SACHS si prietenii sunt deja la Bucuresti … TABEL cu ce mai poate vinde Romania

FMI cere Romaniei sa-si privatizeze companiile viabile …

FMI ne obliga sa scumpim gazele …

Asadar, cumva zice bine Ilie Serbanescu:

… cinismul cu care stapanul de o anumita factura intelege sa-si trateze sclavul cazut la pamant.”

De aceea papusarii l-au si ales pe Basescu la „alegerile” din 2009 sa ne fie presedinte. Caci el priveste poporul roman precum baiatul de dupa blocuri priveste gaozarul. Pentru cei ce nu stiu ce-i aia, ii rog sa citeasca:

Controlare prin SODOMIZARE si umilire sexuala

De ce am ales mizerabilul cuvant? Pentru ca Basescu l-a ales si l-a folosit. Faptul ca s-a scapat cand i s-a adresat unui ziarist si tot ceea ce face de cand e presedinte, dovedesc din plin conceptiile lui. Si acesta este si unul dintre motivele pentru care promoveaza si sodomia, ca sa fie chiar si la propriu cat mai multi gaozari in tara asta:

VIDEO (si transcriptul): TRAIAN BASESCU promovand casatoriile intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia …

Si pana la urma, cine se aseamana se aduna:

VIDEO: Nepoata lui BERCEA MONDIALU’, al carei nas este MIRCEA BASESCU, a fost BOTEZATA IN BANI … La propriu

Lista nasilor membrilor CLANULUI TIGANESC Mondialu’, exemplu clar al legaturii stranse dintre LUMEA INTERLOPA si ADMINISTRATIE

Mai e o vorba dupa blocuri cand baietii catalogheaza pe un altul ca fiind fraier sau gaozar: „asta ti-e menirea”. Si asta nu deoarece acela chiar ar fi la propriu astfel, ci deoarece baietii se considera stapani. Si se simt stapani mai ales amintindu-le celorlalti statulul, categoria in care au fost catalogati. Asta desigur, dracii ii invata, chiar daca ei nu-si dau seama.

Franks si Basescu gandesc aidoma baietilor de asfalt. Ei nu sunt propriu zis ELITE, ci mai degraba vatafi si un soi de marionete de rang inalt. Dar gandesc la fel …

ELITELE se considera stapanii planetei, restul fiind in opinia lor sclavii. Iar vatafii ii considera pe ceilalti tot la fel: niste sclavi. De aceea acea „sclavagizare din nou a relatiilor de munca. De aici si comportamentul lui Basescu fata de tara si popor.

A nu se intelege ca ceilalti din esicherul politic parlamentar sunt altfel:

PARLAMENTUL si GUVERNUL Romaniei, marionete ale PAPUSARILOR planetari

Insa Basescu este mai rau decat toti ceilalti la un loc.

Dar menirea poporului roman, precum si a celorlalte popoare, nu este aceea de sclavi si gaozari. Iar cei precum Franks sau Basescu vor constata curand. Caci vine revolutia. Si va fi cumplita.

De ce apar astfel de articole in mass-media? Deoarece se pregateste terenul. Se indica dusmanii popoarelor. Din pacate sunt tinte false, caci sunt doar marionete. Dupa cum am mai spus, chiar ELITELE sunt motorul din spatele acestei revolutii:

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

Caci revolutia si razboiul vor aduce solutia: antihristul …

Marionetele si vatafii se cred stapani, insa ei nu sunt decat tinele asupra carora se vor buluci masele in furia lor. Pionii de sacrificiu. Asta nu pricep ei spre nefericirea lor. Si din pacate nici masele nu pricep ce li se pregateste. Popoarele intr-adevar nu au menirea de a fi sclave unor ELITE, insa solutia nu este revolutia, ce in final tot la un statut de sclav ii va aduce.

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 16, 2011 at 8:11 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • #Cosmin said, on februarie 16, 2011 at 5:46 pm

      Stiu ca ati mai vazut-o dar… asta-i tare de tot. Rockeffeler s-a senilizat de tot. Au preluat afacerile, tinerii familiei !

      Apreciază

  2. furazolidon said, on februarie 16, 2011 at 8:23 am

    As vrea sa am tara mea!

    Apreciază

  3. mircea said, on februarie 16, 2011 at 8:48 am

    Ce spune parintele Arsenie Boca:

    ” La sfirsitul istoriei, aceiasi doi nebuni, bogatul si ateul, se vor lua la bataie, vrand fiecare sa fie singur stapanitor al tarinei, unul cu rostul ca sa exploateze pe toti oamenii pentru cresterea vitelului sau de aur, celalalt sa exproprieze si pe Dumnezeu din dreptul de Autor al lumii. Planul luciferic al acestuia e mai tare decat al celui dintai si „va birui”. ”

    Apreciază

    • mircea said, on februarie 16, 2011 at 8:50 am

      ” Din invataturile Parintelui Arsenie Boca, Talantii Imparatiei „

      Apreciază

    • mircea said, on februarie 16, 2011 at 8:52 am

      ” Din invataturile Parintelui Arsenie Boca, Talantii Imparatiei”

      Apreciază

    • stef said, on februarie 16, 2011 at 4:19 pm

      Romania = stat feudal.

      Apreciază

  4. Dan Tanasescu said, on februarie 16, 2011 at 8:58 am

    Şi după ce pacientul va muri, „doctorul” va veni şi îi va lua casa…

    Apreciază

  5. Fulger said, on februarie 16, 2011 at 9:06 am

    ,,Franks si Basescu gandesc aidoma baietilor de asfalt. Ei nu sunt propriu zis ELITE, ci mai degraba vatafi si un soi de marionete de rang inalt. Dar gandesc la fel …,,

    ,,Si vom alege dintre creaturi o creatura care sa ii conduca , si nu va face nimic in voia lui.,, O propozitie din protocoalele francmasonilor.

    Concluzie: toti conducatori impreuna cu populatia sunt creaturi sunt folosite pe post de momeala, si nu inseamna nimic pentru cei care conduc din umbra.

    Apreciază

  6. nea Anderthal said, on februarie 16, 2011 at 9:32 am

    …si daca ajungea la conducere „Pro$tanaku’ sau „Bombo” sau „Felix” era oare mai bine?Acum s-a terminat cu „pirivati$area”(mai corect: s-a furat cam tot ce a fost a Statului!) si se simte golul..

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 16, 2011 at 9:59 am

      nea Anderthal

      Asta e „motivatia” militantilor pro Basescu. Vorbim de fapte prietene, nu facem presupuneri. Daca si cu parca.

      Toti sunt ticalosi. Dar Basescu ii intrece pe toti si a dovedit-o.

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on februarie 16, 2011 at 10:07 am

        ..sunt de acord cu tine ca Ba$e e asa cum ai scris dar NU CRED ca ceilalti nemernici de care am scris ar fi facut ceva mai bine! Nu uita insa ca multe dintre legile de care ne plangem noi acum au fost „negociate” de guvernele PSD !Uite pe Apologeticum si vezi un articol despre ce se va intimpla in curind: „arenda$i ” straini vor conduce tara ! Romanii sunt dezamagiti si scarbiti de „ale$$ii” lor si vor accepta pe straini !Asa se face un pas mare spre ceea ce scrii tu si celelante blogguri: un superstat ,o super putere,etc. Sa ne amintim ca pe „fiul pierzarii” oamenii il vor primi ca pe un salvator..etc
        ps: e nasol tare in tara dar nu regret de pasul facut…

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 16, 2011 at 10:17 am

        nea Anderthal

        Am scris din decembrie despre asta:

        Comisia Europeana vrea sa aiba un ministru in guvernul Boc …

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/12/22/comisia-europeana-vrea-sa-aiba-un-ministru-in-guvernul-boc/

        Apreciază

  7. Florin said, on februarie 16, 2011 at 9:33 am

    Este evident ca suntem o tara sub ocupatie, si din pacate in contextul politico-economic mondial nu mai avem nici o sansa de scapare. Amintiti-va de Serbia din vremea lui Milosevici, care a incercat sa se mentina in afara sferei de influenta a noii ordini mondiale prin forta. Rezultatul l-am vazut cu totii si ar trebui sa invatam in permanenta din patania altora. Sunt convins ca singurul ajutor nu mai poate veni decit de la Dumnezeu, iar faptul ca am ajuns robi in propria tara se datoreaza in primul rind pacatelor noastre, apoi si datorita timpului pe care il traim, deoarece este evident ca traim in vremurile Apocalipsei, care fie ca vrem sau nu, trebuie sa se implineasca. Noua nu ne ramine decit sa trecem prin aceste vremuri fara a fi vatamati sufleteste. In privinta articolului de fata, pentru a intelege mai bine de cine si cum suntem condusi, alatur doua linkuri spre filmul „Stapinii banilor” care este in doua parti.http://dl.transfer.ro/transfer_ro-16feb-bb0b7bb01ded3b.ziphttp://dl.transfer.ro/transfer_ro-16feb-71e1d73dcd82.zip

    Apreciază

  8. Florin said, on februarie 16, 2011 at 9:39 am

    http://dl.transfer.ro/transfer_ro-16feb-71e1d73dcd82.zip partea a doua

    Apreciază

  9. Florin said, on februarie 16, 2011 at 11:15 am

    Am pus linkurile spre filmul „Stapinii banilor”, deoarece am adaugat si subtitrarea si se vede mult mai bine decit „The Money Masters” pus pe google video care nu are subtitrare, iar cine este interesat il poate descarca.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 16, 2011 at 11:19 am

      Florin

      Foarte bine ai facut. Initial nu vazusem si urmatoarele postari ale tale. Si cum prima parea cu probleme, am pus un link si eu. Si am adaugat si cel cu analiza.

      Apreciază

  10. fanu said, on februarie 16, 2011 at 12:04 pm

    io cred că dacă dai cu apă sfinţită pe jidanu ăsta de la fmi şi îl învălui în tămâie se apică să ţopăie mai ceva ca cetăţenii ăştia care ne ruinează ţara de 21 de ani la chefuri

    Apreciază

    • Ciprian said, on februarie 16, 2011 at 1:43 pm

      SI EU CRED LA FEL… DACA IL DUCI LA O SFANTA LITURGHIE „INFLORESTE” CA CIVILIZATIILE DISPARUTE….

      Apreciază

  11. Hermoso said, on februarie 16, 2011 at 12:19 pm

    nemernicul asta ar trebui acuzat pentru genocid si ar merita inchisoare pe viata!! daca l as vedea pe strada l’as scuipa intre ochi

    Apreciază

  12. dante said, on februarie 16, 2011 at 12:22 pm

    Ultimul lucru care se va vinde din aceasta tara, va fi chiar paminintul, dar se pare ca baietii s-au gindit si la asta. Vor pune amenzi pentru cei ce nu-si pot munci pamintul, ca sa-i forteze sa-l vinda…stim noi cui.
    Acest Basescu si camarila lui, a reusit sa-i surprinda pina si pe cei de la FMI, prin slugarnicia si lipsa totala de scrupule.
    Daca flota a vindut-o si a ramas fara obiectul muncii, a transformat tara in propriul vapor, pe care o conduce ca atare. Pe de alta parte nu iau nici apararea celorlati tradatori, care s-au perindat pe la conducerea tarii de dupa lovitura de stat din 89, toti sint o apa si un pamint, adica o mocirla, in care ne-au afundat si pe noi, prostimea.
    Dumnezeu sa ne ajute, ca noi nu mai avem scapare. Am ajuns sa plecam cu milioanele din tara. Se vede cum se cotropeste o tara, fugarindu-i-se cetatenii, fara a se trage un foc de arma, deh…tactici moderne.

    Apreciază

  13. Ciprian said, on februarie 16, 2011 at 1:36 pm

    Am avut o firma cu peste 70% crestere in 2009 (an de criza!). Pentru a o salva m-am facut luntre si punte, numai in masonerie nu am intrat desi cel care „m-a ajutat” la inchiderea firmei a fost un mason dar si sistemul financiar-bancar romanesc. Bineinteles ca imediat dupa ce m-a vazut cu piciorul in groapa masonul si-a aratat adevarata fata si si-a oferit sprijinul… ce-o mai fi insemnand aia nu am mai fost curios sa aflu.

    Sistemul financiar bancar, condus de Loja Masonica instaurata in interiorul Bancii Nationale actioneaza ceva de tipul:
    1. la primul credit oferit de banci de cele mai multe ori ti se cere garantie imobiliara (apartamentul…ca de unde atatea proprietati) pe care primesti un credit muult sub valoarea garantiei, de multe ori nici nu ai cum protesta, banca promitand una si dupa o luna ti se da alta ceea ce creeaza din start un handicap care va face ca firma sa schiopateze inca de la inceput
    2. dupa ce te-ai inregimentat daca schimbi banca gasesti de cele mai multe ori „conditii mai bune” dar iarasi trebuie sa garantezi in plus cu stocuri, Fonduri de garantare etc si astea costa…
    3. prin deschiderea multitudinii de sedii bancare au crescut chiriile la nivele astronomice ceea ce a determinat sa fie mai rentabile investitiile pentru sedii. Cum sa iti iei sediu? Prin credit, fireste…
    4. fondurile europene sunt o minciuna destabilizatoare, nu iti poti face un plan in functie de ele, sunt un fel de Fata Morgana, mai exact depui dosarul dar nu ai un termen in care primesti raspunsul… in cazul meu a fost dupa 2 ani si vreo trei luni, la trei luni dupa moartea firmei. Pe cealalta parte cand ti se cer acte lamuritoare au pretentia ca ele sa fie gata in 5 zile altfel dosarul iti este respins
    5. fondurile de minimis ale ministerului de finante sunt cu „crcuit inchis” nici acum, dupa 3 ani de la depunere nu am primit nici un raspuns, cu alte cuvinte aceste fonduri atat cele UE cat si cele de la guvern sunt mai mult de ochii lumii, la stiri, in economia reala fiind doar praful. Umbland prin tara nu am putut sa nu remarc faptul ca pensiunile construite cu fonduiri UE au la receptie cte o sigla Rotary…
    6. atat fondurile UE cat si creditele au comun DESTABILIZAREA: stii cand depui dosarul dar nu stii niciodata cand iti vin raspunsurile si care vor fi acestea sau, mai rau din diverse motive ti se cere sa vii cu garantii suplimentare, sau sa rambursezi anticipat deoarece s-a devalorizat garantia…
    7. am incercat sa renegociez creditele de investitii pentru a tine firma, bancile nici nu au vrut sa auda, ceea ce se spune la televizor ca se renegociaza sunt doar CIRC
    8. am dorit sa imi transfer creditul catre bancile de stat CEC si EXIM (care chiar mi-a pus piedici) dar in loc de sprijin (cum era normal) am primit refuz pe motiv ca nu refinanteaza creditele de la alte banci pentru firmele de tip „B”. Cine stabileste aceasta? BNR…fireste
    9. am incercat sa reduc cheltuielile cu leasingurile insa firmele de leasing actioneaza de genul: mai intai iti luam toate masinile si dupa aceea negociem. Dar cum mai functioneaza o firma care sa zicem avea 5 masini deodata fara ele?!? Am intrebat ce e cu modul acesta de lucru iar raspunsul a fost:acestea sunt normele BNR.
    10. Cand in sfarsit am gasit intelegere la o banca acestia mi-au promis un termen de solutionare de 1 luna si au rezolvat in 3, mai apoi un termen de 2 saptamani si au rezolvat in 2 luni. Astfel am pierdut credibilitatea la furnizori, le-am efectuat platile dar nu am mai primit marfa care era asteptata de clienti…am pierdut clientii pe care deja ii amanasem pentru ca nu puteam aduce marfa (blocaj furnizor) si implicit afacerea a cazut
    10. in momentul falimentului nu aveam nici o datorie la stat dar Fondul pentru Garantare IMM este al statului deci indirect tot statul (noi) suntem pagubiti de ceea ce fac bancile
    11. de cele mai multe ori bancile s-au aratat mai bucuroase de a face card angajatilor decat de a-mi da mie credit (destul de mare), uneori conditionand creditul de „carduirea” angajatilor (bineinteles cu CIP)
    12. nu exista nici un organism de aparare impotriva abuzurilor bancilor intarzieri voite in a prelungi linii de credit astfel te pun intr-o prelungire numita „tehnica” care are dobanda PENALIZATOARE chiar daca nu e vina ta, esti la cheremul lor. nu exista norme legate de ceea ce promit bancile si de ceea se angajeaza, ele dictand, putand sa minta si bazandu-te pe asa numitul sprijin cazi mai jos. Ele nu pot fi sanctionate deoarece se evita cu buna stiinta existenta unui precontract care sa angajeze ambele parti. Astfel, crezi ca ai ales banca cea mai buna si te trezesti dupa o luna de promisiuni ca „nu se poate” sau „se poate dar” asta in conditiile in care ai discutat ceva pe baza unor acte in prealabil.
    13. de partea bancilor exista trei organisme de urmarire a creditelor: Centrala de riscuri bancare, Centrala incidentelor de plati si Biroul de credite… de partea clientilor NU EXISTA NICI UN ORGANISM REAL DE APARARE … nu e putina inechitate aici? Nu ne miroase a dictatura financiar-bancara? In aceasta noua dictatura calaii si vanzatorii de tara nu mai sunt securistii ci ofiterii de credit, directorii de banci. Bineinteles ca majoritatea nici nu isi dau seama, sunt indoctrinati, asa cum si securistii erau indoctrinati crezand ca fac binele pentru propasirea omului de tip nou, comunist acum propasim omul de tip nou, consumist…
    14. odata ce ti-a intrat un instrument de plata (CEC sau Bilet la Ordin) si nu ai avut cum sa il acoperi (pe criza asta motivele pot fi variate, cel mai adesea sunt insasi bancile) TOATA afacerea ti-e compromisa pe minim 5 ani, nu mai poti sa iei credite, nu mai primesti marfa cu plata la termen etc iar creditele in derulare sunt susceptibile de cereri anticipate de rambursare si altele…

    15. dupa o experienta de lucru cu bancile de peste 5 ani imi dau seama ca scopul lor prim este inrobirea noastra, fara discutie si drept de apel. Traim iobagizarea Romaniei. Tot mecanismul este de asa maniera conceput sa fii impins sa iei credite ca si IMM daca vrei sa supravietuiesti iar mai apoi prin credite capitalul nu mai este al tau ci devine al altora. Nu am luat primul credit de placere ci ca urmare a presiunii pe piata a „marilor magazine” (supermarket, hipermarket) a trebuit sa vand mai mult pentru a avea discount mai mare si pret mai competitiv ca urmare a discount-ului obtinut, altfel ar fi trebuit sa inchid de atunci taraba.

    16. in 6 ani de activitate am dat contributii la stat si am platit mai bine de 20 de oameni. Acestia la randul lor au intrat in somaj sau si-au gasit ceva de lucru, ce e dureros ca statul in loc sa protejeze angajatorii si prin urmare angajatii acum distruge clasa medie (personal nu mai am decat datorii cat un mic cartier) astfel poporul devine o populatie. Angajatii ramasi pe drumuri la randul lor nu isi pot plati ratele si astfel se trece la impropietarirea bancilor cu bunirile imobile ale populatiei chiar daca acestia si-au luat, sa zicem, un frigider pe nevoi personale. De fapt asta se si urmareste, apartamentele romanilor sa intre in proprietatea grupurilor financiare si mai apoi daca vrei sa traiesti sa te angajezi la o „mare corporatie” care de cele mai multe ori te desparte de familie si te trimite 6 luni dintr-un an in tari straine. Astfel pun osul la deznationalizarea unei natiuni marile corporatii.

    17. Tot marile corporatii, odata cu „criza” au cerut termene de plata mai lungi… sa nu credeti ca ele au venit numai pentru forta de munca ieftina ci si pentru inrobirea clasei medii. Astfel IMM-urile, furnizori la corporatii au avut nevoie de credite si mai mari si s-a creeat un cerc vicios…

    18. Probabil ca cireasa de pe tort de la revolutie pana in zilele noastre a fost mentinerea unei rate a dobanzii in Romania de 3 ORI !!!!!! mai mare decat in vest, astfel oricat ar incerca o companie romana sa fie corecta, acest lucru este IMPOSIBIL in prezenta unei concurente similare care se finanteaza aproape gratis
    TOATA PUTREZICIUNEA CE SE ASCUNDE IN SPATELE „CRIZEI” VINE DE LA BNR.

    Zicea unul ceva de genul dati-mi stapanirea asupra banilor unei tari si nu ma intereseaza cine io conduce… se pare ca traim acele zile…BNR nu e al nostru

    SOLUTII OMENESTI NU MAI EXISTA… SA NE FIE CLAR
    SA CITIM Acatistul Sfantului Mare Mucenic Mina si Acoperamantul Maicii Domnului si sa ne punem nadejdea in Dumnezeu.

    De fapt dupa toata aceasta cadere cel mai minunat lucru care mi s-a intamplat si singurul cu adevarat important intr-o viata de om, e ca m-am apropiat de Dumnezeu si am inteles ca toate sunt cu un rost oricat am incerca noi sa ne indreptatim si sa ne facem planuri… fara Dumnezeu nu putem face nimic, o spune chiar El… de ce ne incapatanam?!?

    am mai discutat cu cate cineva dintre cei mai trecuti prin anumite treburi si raspunsul a fost: „pai uite in occident 80% sunt chiriasi in Romania 80% sunt proprietari… e anormal, romanii sunt prea independenti….” deci asta se urmareste cu maxim de perversitate… astia vor sa ne ia tot cat mai repede…. trebuie neaparat sa facem POCAINTA (TAINA ORTODOXA-SPOVEDANIE) SI SA CITIM ACATISTUL SFANTULUI MARE MUCENIC MINA SI ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI, SA PARTICIPAM LA SFINTELE TAINE, SA NU DEZNADAJDUIM SI SA NU NE FIE FRICA, TOATE SUNT DE LA DUMNEZEU LASATE, ASA NE TREBUIE DACA NU STIM A TRAI CRESTINESTE.

    Apreciază

    • cb said, on februarie 16, 2011 at 3:16 pm

      Ar merita sa fie postat ca articol sa vada toata lumea.
      Mai sunt multi care cred ca salvarea firmelor vine din banii de la ue…

      Apreciază

  14. Dan Tanasescu said, on februarie 16, 2011 at 3:33 pm

    @nea Anderthal: Dacă “Pro$tanaku’ sau “Bombo” sau “Felix” erau mai răi decât Băsescu, să fii sigur că unul dintre ei ajungea preşedinte! Dar Băsescu a fost ales pentru că este cel mai lipsit de suflet şi este singurul care are inimă să aplice „măsurile” pe care le-a luat până acum.

    Legat de subiectul terenurilor agricole, am auzit de curând pe cineva la televizor spunând că 25% din terenurile arabile ale României sunt vândute la străini, iar UE ne recomandă să le vindem şi pe restul unor companii străine care ştiu să facă performanţă.

    Apreciază

  15. stef said, on februarie 16, 2011 at 3:54 pm

    EXCEPTIONAL ARTICOLUL ! PRINTATI SI IMPRASTIATI SA PRICEAPA TOTI INGALATII UNDE MERGEM….- Populatia in putere va migra in masa la slugareala in vest ,iar cei neputinciosi vor muri – mai nou si neprevazut pana acum cateva luni ne pleaca masiv medicii- trageti dvs concluziile. Ce a mai ramas de furat? –
    Locuintele !- e urmatoarea etapa de transformare a prostilor in chiriasi(vezi nivelul de indatorare al populatiei)
    Pamanturile -aici e floare la ureche….
    Nu uitati ca avem un ITAZRESCU- „sacal racolat” care ne-a facut numai” bine ” – e membru in clubu’ de la Roma ,comisia trilaterala,bilderberg… etc.. -ACEST RAHAT TRADATOR ARE MULTE RASPUNSURI DE DAT! MA ROG MEREU SA VINA ZIUA CAND LE VA DA!

    Apreciază

  16. dante said, on februarie 17, 2011 at 6:33 am

    @ciprian
    Ai mare dreptate in tot ceea ce spui, TV-ul este un drog si un obiect de spalat creierul, cit priveste paminturile…cred sa scopul final este chiar ruperea din teritoriul tarii a unor regiuni intregi, acolo unde se poate, iar in celelalte parti, iobagizarea taranilor. Este foarte trist. Oamenii intradevar, parca nu vor sa inteleaga si sa auda de Dumnezeu, chiar daca mila lui ne-a dat saracie, ca asa sa ne intoarcem la EL. Eu sint socat sa vad oameni in virsta, care refuza sa creada in Dumnezeu, cind ei ar trebui sa fie cei mai apropiati de EL.
    Dar, poate ne vom destepta in ceasul al 24-lea.
    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  17. Mircea Puşcaşu said, on februarie 17, 2011 at 10:16 am

    Lansari de carte:
    Martiri si marturisitori romani din sec.XX si
    Poeti dupa gratii

    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/02/17/suceava-lansari-de-carte-martiri-si-marturisitori-romani-din-sec-xx-poeti-dupa-gratii/

    Apreciază

  18. […] […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.