SACCSIV – blog ortodox

Li s-a pus pata si pe vitamine? De la 1 iunie …

Posted in vitamine by saccsiv on ianuarie 29, 2011

Citez din articolul Reguli noi la vanzarea suplimentelor alimentare in farmacii!:

La un an de la patimile lui Adrian Mutu cu sibutramina din pastilele de slabit, oficialii romani s-au hotarat sa ia masuri. Din vara, suplimentele alimentare vor fi importate si comercializate dupa reguli noi.

Un produs din zece contine substante interzise de lege, banuiesc autoritatile.

Toate produsele, aproximativ 9.000, care se gasesc pe piata din Romania, vor avea nevoie de autorizatii noi de la Ministerul Sanatatii.

Dupa 31 mai, produsele fara avize, cum ar fi siropuri, tincturi, capsule, vitamine, extract din plante vindecatoare nu vor mai putea fi vandute daca proiectul va deveni lege.

Ceea ce inseamna ca din stocurile actuale e posibil ca o parte sa fie aruncate la gunoi, chiar daca sunt in garantie. Adica am putea sa ne confruntam cu o criza de astfel de produse, spun importatorii, pentru ca timpul e scurt si nu vor putea intra in legalitate.

In plus, toate regulile vizeaza si suplimentele vandute on-line, iar ministerul, la orice suspiciune, poate cere analizarea unui produs.

Legea aflata acum in vigoare permite ca in magazine sa ajunga si produse ce n-au fost verificate, cele mai multe venite din China. Multe contin substante care nu au fost mentionate pe ambalaj, spun oficialii.

De altfel, chiar fotbalistul Adrian Mutu a luat anul trecut pastile de slabit, fara sa stie ca ele contineau sibutramina si a fost suspendat.

Noul proiect elaborat de Ministerul Sanatatii ar putea fi aprobat luna viitoare.

Autoritatile vor infiinta o comisie interministeriala, care sa poata notifica aceste suplimente alimentare si sa creeze o baza de date cu toate produsele. Firmele care le importa vor fi obligate sa-si innoiasca avizele, dupa ce legea va intra in vigoare.

De la 1 iunie, produsele care nu vor respecta legea vor fi retrase de pe piata. Pe lista apar siropuri, tincturi, uleiuri volatile, capsule si diverse extracte de origine animala sau vegetala. Iar pentru suplimentele alimentare in care se gasesc substante neavizate, amenzile ajung si la 6.000 de lei.

Vizionati va rog si inregistrarea de pe site-ul Pro TV.

Comentariu saccsiv:

Consider ca stirea se leaga de:

De la 1 APRILIE ramanem FARA PLANTE MEDICINALE? Vor aparea periculoase retele de traficanti de musetel?

Doar ca televiziunea familiei Lauder o abureste dupa cum deja ne-am obisnuit si ne prezinta totul ca pe ceva minunat de benefic.

Trebuie studiat si:

Directiva 2001/83/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 6 noiembrie 2001 – link in lb. romana text lege

Directiva 2004/24/CE a Parlamentului European si a Consiliului

Cand voi avea timp, o voi face si eu. Pana atunci, daca cineva poate sa studieze directivele cu pricina, ar fi util sa ne comunice ce elemente importante a descoperit.

Asadar, cum necum si vitaminele vor fi cu probleme. La 30.11.2009 postam articolul:

CODEX ALIMENTARIUS: De la 31 decembrie 2009 va incepe prohibitia? Sa ne facem stocuri de vitamine, minerale si suplimenti nutritivi?

Reiau cele scrise atunci:

Intr-o recenta emisiune Interes general” transmisa pe TVR1, aflam ca:

Setul de proceduri concepute de reprezentantii OMS va schimba din temelii standardele de siguranta alimentara. Codexul alimentar are ca scop declarat protectia sanatatii consumatorilor. In realitate insa, sunt multe voci care sustin ca este o lege abuziva prin care vom fi obligati spre exemplu sa tratam cu antibiotice si hormoni orice animal crescut pentru hrana. Acest cod isi propune sa elimine si metodele alternative in domeniul sanatatii, adica terapiile naturiste, dar si folosirea suplimentelor alimentare si vitaminelor. La nivel mondial, sute de milioane de oameni au strans randurile si au inceput lupta impotriva acestui inceput de sfarsit al omenirii.”

Iar acest „inceput de sfarsit al omenirii” ar fi la 31 decembrie 2009 …

31 decembrie 2009 este unul dintre termenele de implementare a Directivei Europene a Suplimentelor Alimentare. Conform articolului „Dacă citiţi ultimul Codex alimentarius al UE, vă veţi îngrozi“, Prof. Ovidiu Bojor spune:

Dacă citiţi ultimul Codex alimentarius al UE, vă veţi îngrozi de legislaţia care va intra în vigoare la 31 decembrie 2009 în toate ţările europene. Acesta vrea să înlocuiască toate produsele naturale, cu excepţia a 18, cu produse chimice. Până şi laptele de vacă va fi interzis, dacă vaca n-a fost tratată cu hormoni de creştere şi cu antibiotice. Acest Codex Alimentarius, a fost elaborat şi de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi de către FAO, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură. Ambele aparţin de Naţiunile Unite şi împreună au elaborat acest cod diabolic. Dar au apărut şi reacţii foarte puternice împotriva lui, chiar în ţara noastră.”

Comentariu saccsiv:

Iata ca a trecut si 2010 si nu prea s-au intamplat cele preconizate mai sus. Probabil se vor petrece in 2011 …

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 29, 2011 at 6:57 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. oarecare said, on ianuarie 29, 2011 at 6:58 pm

    Legile astea au un singur scop: scoaterea lumii in strada. Rezista omu fara bani, fara medicamente dar cand ii taie si craca de sub picioare … e indemnare la razmerita. NUMAI BUNUL DUMNEZEU NE MAI POATE LUMINA SI SCOATE DIN CAPCANA. SA FACEM POST, RUGACIUNE SI SPOVEDANIE DUPA INDREPTAR NATIONALA!!!

    Apreciază

  3. ROmanul said, on ianuarie 29, 2011 at 8:29 pm

    Deci toata campania cu etnobotanicele a fost de fapt o manipulare pentru ca lumea sa accepte aceste masuri. Iar termenul de etnobotanice a fost folosit in mod incorect. Probabil ceaiurile si alte remedii naturiste vor fi interzise, la inceput nu toate dar treptat vor fi din ce in ce mai putine.

    Nu iese nimeni in strada. Romanii deja sunt legume, cred ca din cauza chimicalelor din apa, hrana, etc. Sunt revoltati pe forumuri dar cand vine vorba de actiune… pauza.

    Apreciază

    • oarecare said, on ianuarie 29, 2011 at 8:38 pm

      Rugaciunea si pocainta (taina ortidoxa – spovedanie dupa indreptar) e ceea ce trebuie musai facut, iesitul in strada e tocmai ceea ce vor cei care iau deciziile acestea…

      Apreciază

  4. fanu said, on ianuarie 29, 2011 at 9:23 pm

    asta vor fraţilor să iasă omul în stradă când se coace spanacul şi să se lase cu vărsare de sânge… se pare că în 89 nu au fost asasinaţi suficienţi români, astfel că mai trebuie o tură acum

    Apreciază

  5. Cosmin S. said, on ianuarie 29, 2011 at 10:55 pm

    De asta sunt lasati si astia cu etnobotanicele sa faca ce vor. Ca sa existe motiv sa interzica toate plantele si medicamentele care deriva din ele.

    Apreciază

  6. ana said, on ianuarie 29, 2011 at 11:10 pm

    Off topic:
    Predicţiile tehnologice ale următorilor cinci ani: Omul care „iese” din celular şi GPS-ul viitorului
    http://www.adevarul.ro/actualitate/tech_and_it/predictii-IBM-tehnologie-holograma-GPS-baterie_0_416358860.html

    Apreciază

  7. paul said, on ianuarie 30, 2011 at 6:17 am

    Sa vezi cum va fi cand vom vorbi cu duhurile: interlocutorul tău va „ieşi” din celular, în timpul conversaţiei telefonice.

    http://www.adevarul.ro/actualitate/tech_and_it/predictii-IBM-tehnologie-holograma-GPS-baterie_0_416358860.html

    Apreciază

  8. agape said, on ianuarie 30, 2011 at 2:21 pm

    CE S- A INTAMPLAT CU MOZILA FIREFOX? A APARUT DEJA RESTRICTII PT CEI CARE REFUZA SA PLATEASCA ONLINE?

    Apreciază

  9. agape said, on ianuarie 30, 2011 at 2:33 pm

    MOZILA FIREFOX NU SE MAI DESCHIDE CA INAINTE.APARE SCRIS:
    Eroare

    Ne pare rau, dar pagina pe care ai incercat sa o accesezi nu este disponibila!

    Foloseste meniurile din partea de sus a siteului pentru a naviga.

    Vei fi redirectat la prima pagina in 10 secunde …
    * Plateste Online|
    * Puncte de prezenta|
    * Modalitati de plata|
    * Contact

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.