SACCSIV – blog ortodox

Masonul Remus Borza: „ROMANIA ESTE UN STAT EMINAMENTE MASONIC”

Posted in MASONERIE, Romania by saccsiv on octombrie 6, 2010

   Citez din articolul România, considerată un stat masonic:

   În pregătirea alegerilor din 6 noiembrie pentru funcţia de Mare Maestru al Marii Loji, avocatul Remus Borza, mason cu state vechi, vorbeşte într-un interviu acordat revistei Q Magazine despre rolul pe care ar trebui să-l aibă Masoneria română în rezolvarea problemelor acestei perioade de criză.

   „În planul percepţiei publice, Masoneria este un fel de ONG cu multiple activităţi esoterice, filantropice şi culturale. Ceea ce s-a uitat şi nici noi nu ne-am ostenit să reamintim este că România este un stat eminamente masonic. Unirea Principatelor de la 1859, ca de altminteri şi Marea Unire de la 1918 sunt opere esenţialmente masonice. Masoneria Română, de la înfiinţarea primei Loji în 1734 la Galaţi şi până în 1937, când s-a autosuspendat, s-a manifestat plenar ca un modelator şi moderator social. Aceasta este menirea masoneriei, cu atât mai mult în zilele noastre, când România se confruntă cu o criză economică, socială, politică şi în primul rând morală. România este într-o dramatică criză de identitate. Şi-a pierdut reperele şi valorile.
   Această lipsă de implicare a masoneriei, de activism public este condamnabilă. Masoneria reprezintă cărămida de temelie a României moderne. Masoneria nu s-a născut în 1993, atunci doar s-au reaprins luminile după 56 de ani de dictatură: Carol al II-lea, Antonescu, Ghe. Gheorghiu-Dej, Ceauşescu”, spune Borza. El adaugă că Masoneria română nu este un partid, un sindicat sau club de socializare, ci înseamnă mediul academic, universitar, bancar, financiar, politic, cultural, sportiv şi chiar confesional, oameni de o probitate morală şi profesională desăvârşită, personalităţi de primă mărime ale vieţii publice, care reprezintă peste două treimi din cei 8.000 de membri.
   De aceea, consideră Remus Borza, Masoneria trebuie să-şi asume un activism social, o implicare în problemele societăţii româneşti. „După modelul Clubului de la Roma, va trebui să constituim grupuri de lucru interdisciplinare pe o anumită tematică sau domeniu, care să elaboreze studii de impact, analize exhaustive, proiecte, să propună spre dezbatere publică politici de dezvoltare sectorială, direcţii, priorităţi şi programe naţionale”, explică Borza. Totuşi, el apreciază că Masoneria nu este pregătită să îşi asume acum acest rol istoric, deoarece este „prea puţin cunoscută şi înţeleasă”.

   Cititi va rog si:

SIBIU, capitala HABAUCILOR: Conferinţă publică despre FRANCMASONERIE si alte multe activitati smintitoare din orasul cu PRIMAR MASON

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 6, 2010 at 3:02 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. fanu said, on octombrie 6, 2010 at 3:49 pm

    da ce tupeu mai au ăştia după ce au distrus ROMÂNIA se vede că nu li frică de Dumnezeu şi prin asta se vede cât de satanici sunt

    Apreciază

  3. MARESALUL said, on octombrie 6, 2010 at 3:59 pm

    Pai de ce credeti ca au fost interzisi .?

    Apreciază

    • fanu said, on octombrie 6, 2010 at 4:25 pm

      da dar amu din nefericire naţională sunt peste tot şi sufocă ţara şi mai au statut legal dat de către trădătorii de neam şi ţară

      Apreciază

  4. Ion de la Chiuiesti said, on octombrie 6, 2010 at 5:56 pm

    Titlul este adevarat in sensul ca in Romania de azi nu poti promova, nu poti accede in functii de stat, nu poti primi contracte de afaceri daca nu esti membru in masonerie. Micile exceptii confirma doar aceasta realitate trista. Daca esti mason ai usile deschise, castigi procese chiar daca nu ai dreptate, esti in carti cand se impart banii publici, etc.

    Apreciază

  5. agerstress said, on octombrie 6, 2010 at 6:06 pm

    Pregatesc terenul pentru marea revolta?

    Apreciază

  6. agerstress said, on octombrie 6, 2010 at 6:12 pm

    Se pare ca s-a produs o „coliziune” informatica si intrebarea mea a disparut. 🙂
    Cred ca am trimis comentariul in acelasi timp cu Pr. Vasile.

    Intrebarea era una simpla si directa (scuze daca va apare de doua ori):
    Pregatesc cumva terenul pentru marea revolta? Trebuie sa aibe un motiv bine definit iesirea masoneriei la rampa.

    Apreciază

  7. […] Saccsiv  Trimite editorial pe e-mail Comenteaza editorial  Printeaza […]

    Apreciază

  8. adrian said, on octombrie 7, 2010 at 6:08 am

    Niste ratati, niste combinatori preversi, hoti, mincinosi si draci , asta sunt.
    Ei intre ei se numesc ”fratiore”, e frate etc….si d efapt se mananca mai rau ca femeile invidioase, NICIUNUL NU SE GANDESTE LA ROMANIA..SI nu la pasa de tara asa, indiferent cum …doar de sortulete si tinichele pe gaturile lor si stomacurile lor…INDIVIDUAL.

    Apreciază

  9. cb said, on octombrie 7, 2010 at 7:11 am

    Tipic: Tot ce e bun e asumat si conficat de catre „ei”, „vizionarii”, „promotori ai binelui universal” etc. Tot ce e rau, e rau pentru ca nu au intervenit „ei”.

    Apreciază

  10. vasilica said, on octombrie 7, 2010 at 11:30 am

    Pai daca acesti PRADATORI au fost infiltrati in toate institutiile tarii,normal ca tara o fost si este condusa dupa planurile lor masonice….Si atunci …de unde atata bine in tara asta,cand toate sunt la pamant pradate de PRADATORII TARII …CARE AU JURAT CU MANA PE INIMA CA ISI APARA TARA CU DEMNITATE SI CU CREDINTA….

    Apreciază

  11. Vulturul Legionar said, on octombrie 7, 2010 at 12:12 pm

    Parintele constitutiei actuale Antonie Iorgovan a fost ”cumintit” prin iradiere pentru ca ne-a spus in interviul sau cine sunt masonii.

    Apreciază

  12. […]    Sa ne reamintim si cele scrise in articolul Masonul Remus Borza: „ROMANIA ESTE UN STAT EMINAMENTE MASONIC”: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.