SACCSIV – blog ortodox

SA VERIFICAM INFORMATIA: Parintele Nichita si obstea manastirii Brancoveni au plecat, DE TOT, in Grecia din cauza pozitiei lor anti-cip

Posted in CIPURI, ORTODOXIE by saccsiv on octombrie 1, 2010

   Citez din articolul Parintele Nichita si obstea manastirii Brancoveni au plecat, DE TOT, in Grecia din cauza pozitiei lor anti-cip

   Am primit informatiile de mai jos prin email si va rugam sa ne ajutati sa stabilim veridicitatea lor. Credem ca este un lucru foarte grav daca se ajunge la astfel de solutii, intrucat cei ce au o pozitie anti-cip sunt din ce in ce mai putini.

   Parintele Nichita de la manastirea Brancoveni, jud. Olt si-a luat oastea (cifra oficiala nu se stie inca, dar se vorbeste despre 50 de maicute) si in puterea noptii de vineri spre sambata au plecat cu totii cu un autocar intr-o insula din Grecia unde pot duce mai departe lupta pentru mantuirea sufletelor, fara a isi pierde, sau mai bine spus vinde LIBERTATEA. Ce poate face un mare duhovnic sa isi paraseasca credinciosii si sa dispara fara a instiinta pe nimeni? Se vorbeste despre conferinte si atitudini publice in care parintele Nichita lua pozitie inflexibil pentru apararea libertatii omului spre ingradirea careia nu intervine Dumnezeu, dar intervine clerul bisericesc de la cel mai inalt nivel, oferind fara frica numele celor responsabili in frunte cu actualul patriarh. Este vorba bineinteles despre girarea tacita a implementarii cipurilor in actele de identitate.Verba volant, si vorbele ajung si la urechile noastre. Vorbe privind intrigi din interiorul manastirii incepand cu maica stareta, ce incearca acum sa diminueze amploarea celui mai grav incident monahal din istoria post-decembrista, aruncand vina in spatele parintelui Nichita ce nu mai poate replica acum.

   Imaginatia fiecaruia dintre noi este libera sa alerge in cautarea raspunsului. Ce presiuni (si de catre cine aplicate) pot face un duhovnic al neamului sa se refugieze in alt stat. Ce amenintari (si de catre cine indeplinite) au condus la organizarea plecarii in taina, semanad mai mult a evadare. Ne face sa ne gandim la incercarea de asasinare a parintelui Iustin Parvu, ne face sa ne gandim la parintele Corogean si cazul Tanacu. Ne face sa ne gandim ca am pierdut un pastor si ce sansa mai are turma in fata lupilor ce l-au alungat? Lupii ce nu ne vor carnea sau pielea, ci singurul lucru ce nu se poate fura, dar se poate vinde: sufletul… Plecarea parintelui Nichita este o mare pierde pentru neamul nostru romanesc si credinta noastra ortodoxa.

   Comentariu saccsiv:

   Dupa cum am spus in titlu, rog pe cei ce cunosc mai multe, sa ne informeze.

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 1, 2010 at 7:19 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • IOAN said, on septembrie 7, 2012 at 11:32 am

      este confirmat ca Ieromonahul Nichita este ERETIC….asa ca feriti-vă de el
      de cand a plecat de la Manastirea Brancoveni a trecut prin mai multe asa zise „BISERICI” de prin GRECIA…
      din marturisirile de credinta pe care lea expus se vede CLAR ca desi ar lupta contra ecumenismului si a tot felul de rataciri EL INSUSI INNOATA IN EREZIE…

      Apreciază

  2. acadennis said, on octombrie 1, 2010 at 7:55 pm

    off topic

    Incepe revolta

    Global unemployment to trigger further social unrest, UN agency forecasts
    Friday 1 October 2010
    International Labour Organisation (ILO) notes that social unrest has already been reported in at least 25 countries

    http://www.guardian.co.uk/business/2010/oct/01/job-market-recession-social-unrest-ilo

    Apreciază

  3. Iones said, on octombrie 1, 2010 at 9:21 pm

    Aici nu e vorba de ascultarea…Aici cred ca s-a pierdut dreapta socoteala….

    Nu poti asculta pe cineva atunci cand mantuirea ti se primejduieste…Dar daca pierzi calea de mijloc si cazi in cealalta extrema aici se ajunge…

    Insa prea multa ingustime si formalism nu sunt bune, niciodata nu au fost bune…
    Ravna necontrolata cum spunea si Parintele Arsenie Papacioc poate duce la greseli. Daca esti contra cip la fel de bine poti lupta si in Biserica pe stil noua daca ai credinta in Hristos in ajutorul Lui in Atotprezanta lui Dumnezeu nimeni nu te poate impiedica sa continui lupta… dar sa stii sa tii si un echilibru parintii inbunatatiti spun foarte calr ca dreapta socoteala este una dintre cele mai mari virtuti si foarte putini sunt cei care o au cu adevarat…

    Si aici as vrea sa amintesc tot o ravna necontrolata a doi sfinti Apostoli despre care vorbeste Parintele Arsenie Boca. Nu mai care sunt cei doi dintre cei 12 dar ideea este ca atunci cand au fost intr-o cetate si nu i-au primit ei i-au zis Mantuitorului… Doamne sa se pogoare foc din cer si sa-i mistuie….si Mantuitorul le-a raspuns ca „Nu stiti ce Duh locuieste in voi”

    Apreciază

  4. Aurora said, on octombrie 1, 2010 at 10:20 pm

    Vasile, nu mai cauta raca !

    Apreciază

  5. Costel said, on octombrie 1, 2010 at 10:28 pm

    http://www.laurentiudumitru.ro/pr-savatie-bastovoi-interviu.php

    (Din GLASUL MONAHILOR – revistă de înnoire duhovnicească a Mănăstirii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Petru Vodă, nr. 5-6 (19-20) – Mai-Iunie 2005)

    Apreciază

  6. […] Visit link: SA VERIFICAM INFORMATIA: Parintele Nichita si obstea manastirii Brancoveni au plecat, DE TOT, in Gre… […]

    Apreciază

  7. nea Anderthal said, on octombrie 2, 2010 at 2:56 am

    off topic din nou

    http://ca.news.yahoo.com/s/yahoocanada/100930/canada/odds_of_life_on_newfound_earth_size_planet_100_per_cent___astronomer_says

    ps:Saccsive iti mai dau un link CARE TREBUIE LUAT IN SERIOS:

    TREBUIE ASCULTAT CU ATENTIE PTR. CA SPUNE NISTE LUCURURI PE CARE LE-AM MAI AUZIT SI PE NISTE SITE’URI ORTODOXE ! SE PARE CA I-A DERANJAT MULT PE „PAPU$ARI” DE ACEEA A FOST MAZLIT !
    DECI IN TIMPUL J.O. DIN LONDRA 2012 VA FI PREZENAT VIITORUL SEF PLANTAR?PRINTUL ESTE NASCUT IN 1982 SI ATUNCI V-A AVEA 30 ANI !ATIT A AVUT SI MANTUITORUL CIND A INCEPUT MISIUNEA DIVINA…WE’LL SEE…SE GRABESC BAIETII !

    Apreciază

    • PIONERU' said, on octombrie 2, 2010 at 4:40 pm

      Jupâne, rătăceşti iar!
      Marele Bandit se va arăta ca fals salvator al lumii după o catastrofă economico-militară mondială, ca să prezinte *revoluţionarul-nemaipomenitul-uluitorul şi atoate rezolvătorull său sistem economic(bazat pe aşchia de siliciu, implantată pe mână şi pe frunte.
      Nu prea cred că ne va arde de J.O. după o serie de posibile atacuri nucleare asupra multora din marile centre urbane ale lumii sau după un crah financiar mondial….
      Un lucru e sigur : SE GRĂBESC TARE – TARE ! ! !

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on octombrie 2, 2010 at 5:22 pm

        ..unde vezi tu ratacire?La efenimente mari de genul J.O 2012(circu si paine) „papu$arii” fac pasi mari spre punctul final.eu nu-s de acord cu asa ceva!Se pare ca si tu te vei inchina „Marelui-Bandit”..

        Apreciază

  8. ipomoni said, on octombrie 2, 2010 at 6:11 am

    ca fiica duhovniceasca a parintelui si apropiata a manastirii,pot confirma ca este adevarat acest zvon si vasile este cel mai aproape de adevar.ramane doar sa ne rugam f puternic pt ca si sfintii pot cadea…nu mai e timp pt certuri pe bloguri.Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 2, 2010 at 6:20 am

      ipomoni

      Cum adica „vasile este cel mai aproape de adevar”? El a copiat un comentariu al lui ioana si in rest bate campii.

      Apreciază

  9. ipomoni said, on octombrie 2, 2010 at 6:18 am

    si inca o idee pt autorul blogului:NU MAI JUDECA!90 la suta din afirmatiile din articol sunt false,te rog din suflet nu mai pune pe site informatii ce au ca sursa zvonuri si un elan prea zelotist ca se face fooarte mult rau.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 2, 2010 at 6:39 am

      ipomoni

      Deci vasile are dreptate dar „90 la suta din afirmatiile din articol sunt false” …

      Tu cica cunosti aproape exact cum sta treaba cu acel parinte. In cazul acesta, fa un efort si lamureste-ne, nu te limita la a arunca niste comentarii precum gainatii de gaina pe drum.

      A plecat sau nu? E la stilisti sau nu? Era anti cip sau nu? De ce a plecat? Era preot in BOR dar considera ca in BOR nu mai este har? Cum asa? In aceste ultime conditii, tu ii erai fiica duhovniceasca?

      In loc sa debitezi cliseul cu elanul zelotist, mai bine dezvoltai un raspuns la intrebarea din titlu.

      Apreciază

  10. petre said, on octombrie 2, 2010 at 7:15 am

    pe blogul lui Gigel Chiazna (care este din Craiova) am gasit o confirmare a stirii:
    http://www.chiazna.ro/1068/pr-nichita-pascan-cadere-sau-scapare

    Apreciază

  11. ipomoni said, on octombrie 2, 2010 at 7:31 am

    Imi cer iertare,am omis faptul ca autorul siteului nu si a exprimat opinia,m a indus in eroare faptul ca materialul nu este pus intre ghilimele.In tot cazul,mare grija!

    Apreciază

  12. ipomoni said, on octombrie 2, 2010 at 7:33 am

    nu am binecuvantare pt a da mai multe detalii,sminteala este deja prea mare.Ma respinge si mai tare limbajul tau,nu poti purta o discutie fara a jigni si a devenii subiectiv.Vasile a punctat in primul sau al doilea comentariu daca nu ma insel 3 lucruri esentiale si perfect adevarate.

    Apreciază

  13. ipomoni said, on octombrie 2, 2010 at 7:34 am

    nu am stat sa citesc toate comentariile.bun,atunci ioana.

    Apreciază

    • fanu said, on octombrie 2, 2010 at 9:31 am

      de ce nu formulaţi o poziţie oficială despre tematica articolului dacă pretindeţi că ştiţi despre ce este vorba? ar fi mai simplu decât să vă ascundeţi în anonimat…

      Apreciază

  14. Pr. Marian said, on octombrie 2, 2010 at 9:44 am

    Inziua de azi pentru a scapa de jenanta postura de raspanditor de zvonuri, se folosec in presa titlurile cu semnul intrebarii .
    In situatia de fata atat titlul articolului (chiar daca este cu semnul intrebarii ) cat si articolul lovesc indirect in Ps. Sebastian (si aceasta in public ) , care ,,l-ar fi prigonit pe preotul Nichita ,, . Acest lucru este pripit, neavand dovezi . Si chiar nu este lucru crestinesc . Spovedania insa il poate curata , insotita de cererea iertarii persoanei pe care am nedreptatit-o. Insa in situatia in care raspandesti lucruri rele despre o persoana in public, atunci si iertarea trebiue ceruta public.

    Deci multa atentie la cele ce publicati , pana nu aveti toate informatiile , ca puteti gresi .
    Doamne ajuta

    Apreciază

  15. ioana said, on octombrie 2, 2010 at 10:08 am

    saccsiv,
    1.Cea mai grava afirmatie din articolul pe care l-ati preluat de pe Apologeticum este aceea ca indeamna sa ne dam frau liber la imaginatie si sa cautam raspunsuri.
    Nu asa ne invata Biserica si Sfintii Parinti.
    2. Foarte ciudat ca pe Apologeticum, dupa comentariile mele nu au mai fost permise comentarii.
    3. Eu insami nu spuneam nimic, din respect pentru Biserica si Sf. Manastire daca nu as fi vazut pe Razboi intru Cuvant ca o persoana o acuza de erazie pe maica stareta.
    4.Nici la dvs nu comentam, daca Vasile nu ar fi preluat comentariul meu.
    Am facut aceasta doar pentru ca stiam ca el este proecumenist si nu vreau sa am partasie cu aceasta erezie.

    Cum spune si ipomoni, sa ne rugam!

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 2, 2010 at 10:54 am

      ioana

      Sora mea, la apologeticum e cu moderare. Adica le da drumul dupa ce le citeste. Si le citeste cand e la calculator. Nu-i ca la mine, in timp real. Asa ca mai uita- te din cand in cand sa vezi daca le-a dat drumul.

      Apreciază

  16. Tardea Raluca Diana said, on octombrie 2, 2010 at 12:28 pm

    Daca intr-adevar Pr. Nichita a plecat in Grecia,aspectul acesta este foarte grav intrucat exista riscul sa-i urmeze drumul si alti duhovnici,iar noi,sarmanii,nu vom mai avea preoti adevarati.Relele se tin lant,menghina sistemului antihristic se strange din ce in ce mai mult,pana la sufocare.De aici porneste si frica mea,ca persoana-lipsa duhovnicilor.Stiu ca este pacat sa cazi in deznadejde.Multe suflete se vor pierde in felul acesta.Sa nu dea Domnul sa am dreptate,altminteri vom orbecai in intuneric,iar dupa moartea fizica in „intunericul cel de dinafara”.Fara duhovnic nimeni nu se poate mantui!!!

    Apreciază

  17. corina said, on octombrie 2, 2010 at 4:37 pm

    ipomoni, ana, si „caiafa”: se simte veninul de „FIICE duhovnicesti

    Apreciază

    • ipomoni said, on octombrie 3, 2010 at 10:49 pm

      Cand esti in fata unui aspect grav,nu mai poti proteja si ridica in slavi.Noi nu discutam aici despre lucrarea duhovniceasca incontestabila a Parintelui si nici despre ce inseamna Sf Sa pt mine,x sau y.Discutam despre un aspect de o gravitatea deosebita care va costa sufletele pe multi ucenici ce refuza sa gandeasca cu propria minte fapte evidente,doar din ideea robotica si neduhovniceasca de „a nu judeca”,facand o confuzie grava intre a spune adevarul si a osandi.Strict pe aceasta problema sunt foarte intransigenta si imi cer scuze ca nu idolatrizez duhovnicul.Iertati!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.