SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Conditii jalnice intr-o ferma de oua din Iowa (SUA)

Posted in ANIMALE by saccsiv on aprilie 13, 2010

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 13, 2010 at 11:11 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. ciobix said, on aprilie 13, 2010 at 11:18 pm

    iti recomand „Food Inc”
    Nu am mancat mancare vreo 3 zile dupa acest documentar ..sunt curios parerea ta dupa ce vei vedea acest film !

    Apreciază

  3. ROmanul said, on aprilie 13, 2010 at 11:43 pm

    „Earthlings, in traducere Pamantenii, este un documentar de lung metraj desprecruzimea oamenilor fata de animale, despre dependenta absoluta a umanitatii fata de animale ( pentru companie, mancare, … all » imbracaminte, si cercetare stiintifica) dar ilustreaza in acelasi timp totala nostra lipsa de respect pentru asa zisii “furnizori ne-umani”. Filmul este povestit de catre Joaquin Phoenix (GLADIATORUL), nominalizat la premiile Oscar, iar coloana sonora este asigurata de catre Moby, artistul castigator al discului de platina.”

    http://www.ecomagazin.ro/video-cruzimea-oamenilor-fata-de-animale-earthlings/

    Si mai era un film cumva legat de subiect se cheama „Food Inc.”

    Apreciază

  4. ROmanul said, on aprilie 13, 2010 at 11:47 pm

    Si mi-am adus aminte de o stire relativ recenta:

    „Pui de găină vii aruncaţi în malaxor, într-o fabrică din America. ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE!”

    „Organizaţia „Mercy for Animals”, care se ocupă cu apărare drepturilor animalelor, a dat publicităţii nişte imagini şocante, surprinse cu camera ascunsă, în care se arăta cum pui vii de găină sunt aruncaţi într-un malaxor şi transformaţi în pastă.”

    http://www.realitatea.net/pui-de-gaina-vii-aruncati-in-malaxor–intr-o-fabrica-din-america–atentie–imagini-socante_607412.html

    Apreciază

  5. Mihaela said, on aprilie 14, 2010 at 4:31 am

    am vazut la emisiunea lui Jamie Oliver – bucatarul din Anglia… au fost invitati o data angajati de la o ferma de pasari. Cand scoteau puiii din ou, din clocitoare, ii sortau, care erau puicuite ii puneau deoparte, iar care erau cocosei ii puneau intr-o camera de gazare si-i omorau, pentru ca nu aveau nevoie de ei.
    cautati pe youtube ” Jamie’s Fowl Dinners (Chickens) Part 1 „

    Apreciază

  6. v said, on aprilie 14, 2010 at 6:18 am

    „Earthlings” – e crud din orice punct de vedere l-ai lua. Are cateva secvente care te pun cu adevarat pe ganduri: vulpea jupuita de vie pentru blana, porcul ars de viu pentru tot felul de teste medicale (sa nu). Vazand documentarul asta am realizat ca oamenii sint tampiti, da tampiti.

    Si ca sa vezi diferenta – la tara cand se taie porcul sau vita din batatura oamenii (mai ales ce in varsta) au o cu totul alta abordare a uciderii: „sacrificare” – nu e o simpla ucidere pentru hrana ci o sacrificare si oamenii aia chiar cred cu tarie in asta. Ca sa nu mai spun ca la tara nimic nu se arunca (cel putin odata nimic nu se arunca) dupa sacrificarea unu animal: oase, mate, piele, blana, etc… Nici la o „fabrica” de carne nu se arunca nimic, acolo totul e `reciclat`in hrana pentru animalele ramase si ne mai intrebam de ce apar boli ciudate ca boala vacci nebune si de ce carnea e asa de fada.

    As spune mai multe dar iar mi-am amintit de Earthlings 😦 trist trist.

    Va mai recomand si Meatrix 3 filmulente de animatie prezinta problema intr-un mod mai hazliu – vizionare placuta.

    O zi buna,
    V.

    Apreciază

  7. Stefan said, on aprilie 14, 2010 at 7:07 am

    Bravo pentru abordarea acestui subiect! Pentru ca si asta face parte din puzzle-ul urias al atacului de sorginte satanica asupra sanatatii si vietii noastre. Orice pentru bani!

    „Food.Inc.” este o productie socanta. Dar si acest documentar pare o gluma pe langa mini-seria „Meet your meat”. Constati ca si oamenii de rand sunt lipsiti de orice tresarire de mila sau o minima atentie si compasiune fata de vietati lipsite de aparare care trebuie sa se umfle artificial si sa ajunga repede pe mesele noastre intru imbogatirea desantata a regilor industriei alimentare (de multe ori aceiasi cu cei din industria farmaceutica, chimica, etc.). O alta parte din structura piramidala diabolica.

    Imagini foarte socante care te pot transforma rapid in vegetarian. Aproape ca mi-au dat lacrimile.

    Apreciază

  8. luchiana said, on aprilie 14, 2010 at 9:12 am

    Sfintii parinti ne recomanda o atenta selectie a hranei…stiau ei de ce…de aceea postul de carne te ridica la rugaciune…

    Apreciază

  9. unpacatos said, on aprilie 14, 2010 at 9:52 am

    Ce facem noi cu creaţia Lui Dumnezeu ? Ce ştim noi mai bine…
    Recunosc, nu sunt tocmai „ecologistul contemporan” care stinge lumina 1 oră pe zi şi nu sunt vegetarian, dar….. totuşi. Privind adesea cerşetorii de pe stradă, exploataţi (unii nu, probabil) de diverse reţele de crimă organizată, bătuţi, cu picioare rupte, ologi…. privind aceste tragedii în permanenţă îmi revine în cap ceea ce a făcut (şi face) omul cu ceea ce a creat Domnul.

    Apreciază

  10. sorin said, on aprilie 14, 2010 at 11:15 am

    Cruzimea a devenit ceva banal in industria alimentara. Raportarea drept-credincioasa la natura este una milostiva iar nu expoatatoare. Cu toate acestea sa ne amintim ca Dumnezeu a ingaduit oamenilor de dupa Potop sa manace carne. Deci si in domeniul asta trebuie sa evitam 2 extreme: cuzimea fata de animale vs vegetarianismul care ii incrimineaza cu orice pret pe ceilalti. Adica hedonism vs puritanism. Si aici exista calea de mijloc a Bisericii.

    Mare atentie la ideile spirituale vehiculate in unele dintre aceste documentare. Multe dintre ele sunt de sorginte orientala si promoveaza implicit alimentatia vegetariana ca raspuns la credinta ca si animalele au suflet, sunt chiar oameni reincarnati in acesta forma. Imaginile crude sunt puse in slujba unei propagande religioase.

    Daca alegi sa nu mai mananci carne cu binecuvantarea duhovnicului pentru a face astfel o asceza folositoare pentru suflet e bine. Daca alegi sa fi vegetarian ca urmare strict a acestor filme si a acestui gen de abordare a problemei atunci poate sa nu fie bine.

    Apreciază

  11. Fulger said, on aprilie 14, 2010 at 1:51 pm

    In timp ce imi beam sucul am vazut acele imagini socante si aproape ca mi-a venit inapoi ! Cruzimea unui om este incredibila.

    Apreciază

  12. […]    Reiau comentariul cititorului Stefan, postat la articolul VIDEO: Conditii jalnice intr-o ferma de oua din Iowa (SUA): […]

    Apreciază

  13. […] VIDEO: Conditii jalnice intr-o ferma de oua din Iowa (SUA) […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.