SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Lumini stranii pe cer inaintea cutremurului din Chile

Posted in CHILE, cutremur by saccsiv on februarie 28, 2010

   Nu stiu ce le-ar fi putut genera, explozii sau descarcari electrice sau sunt efecte similare celor povestite de batrini, conform carora inaintea cutremurului din 1940 din Romania s-au observat jocuri fascinante de lumini pe cer.

   Cititi va rog si:

VIDEO: Efecte luminoase ciudate pe cer, inainte de cutremurul din 2008 din China

VIDEO (UPDATE): mega CUTREMUR in CHILE – 8,8 GRADE. Noi informatii

   UPADATE:

   Despre lumini se vorbeste si la:

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 28, 2010 at 12:39 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Vremurile de pe urmă said, on februarie 28, 2010 at 2:20 pm

    „EXTRATERESTRII” !!! :)) Glumeam, dar totusi, suspect….

    Apreciază

  3. adyyon said, on februarie 28, 2010 at 2:54 pm

    posibil HAARP.Cauta pe youtube HAARP.O sa vezi ca nu este singur oara cand este folosita aceasta tehnologie.

    Apreciază

  4. u.b bc3 said, on februarie 28, 2010 at 7:38 pm

    multa vrajeala in ziua de azi cate nu se poate face,mai ales americani………………:)

    Apreciază

  5. PG said, on martie 1, 2010 at 6:20 am

    In ’86 seara pe la 22 si eu am vazut o lumina puternica din Braila spre Vrancea . Pe moment m-am gandit la un scurtcircuit la un transformator mare ;dupa aprox. 30 secunde a inceput sa se miste pamantul .

    Apreciază

  6. luchiana said, on martie 1, 2010 at 11:06 am

    Si la cutremurul din 1977 din Romania s-a vazut o lumina rosie in zona Ploiesti.

    Apreciază

  7. unpacatos said, on martie 1, 2010 at 11:42 am

    Fraţi creştini, permiteţi-mi, vă rog, să-mi exprim şi eu o părere :

    dacă luminile de pe cer filmate mai sus erau pe cer după declanşarea cutremurului mie-mi par a fi scântei foarte puternice, generate de scurtcircuite în oraş sau la substaţii de transformare. în filmarea făcută la un moment dat apar astfel de scurtcircuite (0:33-0:35 din filmare) – cred (nu ştiu sigur) că s-ar putea să fi fost cauzate de indirect de cutremur (cade un stâlp, de exemplu, se rup nişte cabluri şi fac contact între ele diversele fire din cablu în punctul unde s-a rupt). o chestie ca asta se poate produce şi într-un punct de distribuţie a energiei electrice (o substaţie de transformare) unde în baza unei mişcări telurice puternice se pot produce diverse atingeri între fire, sau pot cădea izolatoare mari, etc.. având în vedere puterea electrică foarte mare, scânteile ar fi uriaşe, cam ca nişte explozii şi – probabil – ar lumina cerul în mod asemănător ca-n imagini.

    dacă luminile au apărut înainte de cutremur şi au generat scurtcircuitele (sau scânteile de la stâlpii de energie electrică din sec. 33-35), e posibil să fie o undă electromagnetică de o putere atât de mare încât să inducă nişte curenţi mari în fire şi să provoace scurtcircuite în aparate electrice şi lumini pe cer. un astfel de caz s-a produs în timpul unei furtuni solare, în anii ’80, în nordul SUA, când Pământul a fost bombardat cu o mare cantitate de energie electromagnetică. pe de altă parte asta este ce ni s-a spus, e posibil să se fi jucat şi „domnii” cu nişte antene prin care au radiat o putere extraordinar de mare şi nu prea au ştiut ce fac (au experimentat, să zicem).
    dacă a fost o undă HAARP sau nu, Dumnezeu ştie. nu ştiu cum e cu cutremurele (recunosc că nu am citit destul şi nici nu sunt prea informat despre cum s-ar putea „comanda” un cutremur în mod practic cu eletromagnetism, dar în teorie se poate şi nu necesită prea mult „cap”, necesită o undă electromagnetică… foarte puternică.). cu toate astea, nu ştiu cum exact s-ar produce induce vibraţii în aceasta. energia radio absorbită de un corp de obicei produce căldură, nu energie mecanică (cuptorul cu microunde e o aplicaţie cât se poate de evidentă).

    sau răspunsul poate fi o combinaţie a celor două. nu pretind să am explicaţii, doar emit teorii… sunt şi eu mirat.

    dacă om afla sau nu, contează mai puţin. important e să fim creştini buni, aflarea curiozităţilor este ceva lumesc, „pentru noi”; în faţa lui Dumnezeu asta nu contează.

    PS: Dacă vă uitaţi atent, nu pare a fi aceeaşi lumină de pe cer ca cea din China (căutaţi să vedeţi pe blog).

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 1, 2010 at 11:54 am

      unpacatos

      Eu consider ca apar lumini pe cer in cazul tuturor cutremurelor, altele decat scanteile puternice. Cred ca asta se vede si pe filmulet, dar nu destul de clar. Daca cineva gaseste si alte filmari ale fenomenului, il rog sa le posteze.

      Apreciază

      • unpacatos said, on martie 1, 2010 at 1:23 pm

        tot ce e posibil. a început să-mi fie teamă să neg când am văzut cât de puţine ştiu.

        Apreciază

  8. marian said, on martie 1, 2010 at 3:44 pm

    Cel mai mare inventator, avand PESTE 700 DE PATENTE BBREVETATE, frate de-al nostru, provenit dintr-o familie sarba, de preoti si dascali ortodocsi, GENIALUL NIKOLA TESLA, cel despre care se spune ca ar fi fost inspirat de catre SFANTUL NICOLAE, spunea dupa ce a pus in vibratie cu unde scalare o constructie, ca ORICE CORP, STRUCTURA, SAU SISTEM ARE O ANUMITA FRECVENTA DE REZONANTA. Prin expunerea corpului la o unda energetica a carei frecventa e egala cu frecventa de rezonanta, se poate produce dezintegrarea acelui corp. Sa ne gandim la sunetul care sparge paharul sau geamul salii de concert, la podul care cade prin baterea pasului de defilare la tavanul care poate cadea sub actiunea aauzelor, prin insumarea energiilor, etc. Ceea ce mi se pare extrem de grav, e faptul ca antenele HAARP utilizeaza energii cu mult peste limita oricarei imaginatii, ceea ce, pentru scopuri legate de comunicatii e imposibil de conceput. Un post de radio nu are nevoie de puteri de peste 10KW pt a fi auzit pe arii foarte mari. Oameni care au lucrat in HAARP in perioada 1985 si dupa, declarau utilizarea a cca un GIGAWATT si chiar mai mult, puterea era emisa sub forma de pulsatii, prin utilizarea de baterii de condensatoare, in masura sa inmagazineze cantitati de energie pe care reteaua nationala de distribuire a curentului NU LE PUTEA DEBITA. Mai mult, exista oameni care pretind ca monitorizeaza activitatea HAARP, stabilind deja corelatii intre ce face HAARP SI APAFITIA DE CUTREMURE. In cazul Chile, cutremurul de 8,8 ar fi coincis cu altul de doar 2,5 din Alaska.

    Apreciază

  9. wolfwie said, on martie 2, 2010 at 12:31 pm

    niste poze foarte clare din Chile dupa cutremur http://www.boston.com/bigpicture/2010/02/earthquake_in_chile.html

    Apreciază

    • marian said, on martie 4, 2010 at 3:26 pm

      Teribila stirea ca azi s-a mai adaugat un cutremur semnificativ in calendarul acestui an. Ceea ce incerc sa va sugerez, e eventualitatea ca, fluxul de energie poate fi cel putin teoretic dirijat de SUS IN JOS, din straturile superioare ale atmosferei catre placile tectonice, in sens invers fata de sensul natural, cel care asa cum stim din proprie observare si cum ne anunta martori ai cutremurelor mai vechi se intampla inainte de intrarea in forta a sistemului HAARP. In esenta: cutremurul major NATURAL e insotit de aparitia unei aurore pe cer, indeosebi in timpul producerii dar si la 1-2 ore dupa, iar cutremurele artificiale induse, sunt PRECEDATE de fenomene de luminiscenta care doar amintesc destul de vag de lumina de tipul aurorei din apropierea cercului polar de nord. Observand cerul din China dinaintea producerii nenorocirii din 12 mai 2008, vedem o densificare de diferite culori (galben verde oranj), din spectrul vizibil, nicidecum a intregului spectru. Dupa unii acei nori de culoare ar fi fost dovada supraincarcarii energetice a spatiului de pe cer, niste formatiuni plasmatice

      Apreciază

  10. viorel said, on martie 8, 2010 at 3:58 pm

    Luminile de dinaintea sau din timpul unui cutremur sunt descarcari electrice intre pamant si zone din atmosfera invecinata epicentrului sau aflate la mai multi km de epicentru. Placile tectonice se tensioneaza puternic inainte de cutremur si se detensioneaza brusc in timpul cutremurului. Deoarece contin mult cuart (in compozitie, rocile au in marea majoritate silicati si dioxid de siliciu), se produce efect piezoelectric (prin presiune, cristalul de cuart genereaza electricitate), care incarca puternic cu electricitate rocile afectate, si astfel au loc descarcari electrice intre pamant si atmosfera.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.