SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: o pisica incearca sa resusciteze o alta pisica iar un caine salveaza un alt caine lovit de o masina

Posted in CAINI, PISICI by saccsiv on aprilie 30, 2010

   O pisica incearca sa resusciteze o alta pisica? Asa sunt prezentate pe internet diferite variante ale urmatorului filmulet:

   Ce face exact acea pisica si de ce procedeaza astfel, nu stiu. Ceva insa face si e cu totul altfel decat ne-am astepta.

   Sa ne amitim si de acel caine vagabond din Chile, ce a tras de pe carosabil un alt caine lovit de o masina:

   Poate e momentul sa ne amintim si cum din ce in ce mai multi caini vagabonzi din Bucuresti au invatat sa traverseze pe la trecerea de pietoni … Au priceput asadar cum sa procedeze pentru a scapa de a mai fi ucisi de masini. Asta nu le va folosi insa pentru a scapa de exterminarea dorita de prefectul basescian …

   Va invit sa vizionati ce ceva mai vesel:

VIDEO (sa mai si radem): Lemurianul rasfatat

 

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 30, 2010 at 10:53 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Anonim said, on mai 1, 2010 at 1:27 pm

      POATE MULTI IL STITI…

      Apreciază

      • Anonim said, on mai 1, 2010 at 1:46 pm

        Imi cer iertare pentru simbolul din final (cei care au vazut Ingerul Digital stiu de ce)

        Apreciază

  2. Scorţişoară said, on aprilie 30, 2010 at 11:14 am

    Ce emoţionante sunt filmuleţele. Înainte, era o jignire profundă să-l numeşti animal pe om. Acum cred că ar fi o adevărată ofensă la adresa animalelor… 😦

    Apreciază

    • tataia said, on iulie 15, 2010 at 4:10 am

      Sincer toata propaganda asta cu protectia animalelor imi pare o chestie muuuuuult exagerata de tip new age. Sa fie clar si mie imi plac animalele (pina la un punct) sint posesor de pisica, nu sint de acord cu maltratarea sau cruzimea fata de animale. Doar un suflet de om foarte chinuit cred ar fi in stare de asa ceva. Dar de aici si pina la a tolera haite de ciini pe strazi care sa manince oamenii care se aventureaza noaptea singuri prin zone mai putin populate sau a afirma ca animalele sint mai bune ca oamenii este cale lunga. Daca pe tine te inteapa un tintar ce faci nu il plesneti? De ce nu ai face la fel si cu un ciine care cum iesi dupa ora 0.00 din bloc miriie la tine ca ii incalci teritoriul, latra si urla la luna toata noaptea de nu poti dormi de el, urineaza pe rotile masinii tale pentru a-si marca teritoriul etc…La urma urmei nici macar nu doresc sa fie ucisi ciinii vagabonzi ci doar luati de pe strazi. Daca cei de la protectia animalelor au unde sa ii tina pe toti in conditii foarte bune nu am absolut nimic impotriva. Dar daca nu se pare totusi ca singura solutie viabila ramine eutanasierea. In nici un caz un animal nu poate fi considerat egal in drepturi cu omul. Ce ma intriga pe mine este ca se face mare caz de protectia animalelor dar nu exista nici o organizatie, din cite stiu eu sa se ocupe cu protectia plantelor. Oare este normal sa se taie padurile asa cum se procedeza acum? Padurile sint PLAMINUL PLANETEI. Din punctul meu de vedere viata unui arbore este de 1000 de ori mai valoroasa decit a tuturor ciinilor comunitari din capitala.

      Apreciază

      • Scorţişoară said, on iulie 27, 2010 at 9:41 am

        Îmi pare rău că s-a înţeles că aş tolera haitele de câini pe străzi… Nu sunt de acord cu asta, întotdeauna voi pune siguranţa oamenilor mai presus de orice. Dar atât timp cât există alternative la eutanasierea crudă a câinilor, nu pot fi de acord cu aceasta. Eutanasierea nu a fost, nu este şi nu va fi cea mai bună soluţie. Atât timp cât câinii se vor putea înmulţi, iar adevărul e că se înmulţesc în masă, în zadar eutanasiem o parte din ei… Din punctul acesta de vedere consider necesară sterilizarea câinilor, iar în timp se va dovedi a fi cea mai avantajoasă soluţie… Domnişoara aceasta a explicat aici mai bine decât mine cum e cu sterilizarea: http://www.lamaie.ro/humans-suck/pe-bune-arde-tara/

        Cât despre afirmaţia mea metaforică cu privire la superioritate, subliniez înca o dată că era una metaforică, spusă din perspectiva în care de ani şi ani ni se spune că rasa noastră este superioară animalelor, că suntem mai inteligenţi decât ele, că suntem mai buni… dar eu nu văd superioritatea asta. Văd doar că omul e capabil să deosebească binele de rău şi să aleagă, iar de cele mai multe ori, cei mai mulţi dintre noi aleg răul. Animalele nu se bucură de darul acesta, de a alege, de a raţionaliza… Ele, dacă au făcut vreodată rău, au făcut-o fiindcă sunt animale, noi dacă facem rău intenţionat, de ce o facem? Nu, în niciun caz un animal nu poate fi considerat egal în drepturi cu omul, uneori ar trebui să aibe mai multe drepturi decât noi, având în vedere faptul că un animal salvează o altă viaţă din instinct, iar un om face asta gândindu-se la cât de substanţială este recompensa… dar pentru că noi suntem oameni şi putem face tot ce vor muşchii noştri pe planeta asta, fără să ne pese de consecinţe, am putea măcar să ne asigurăm că orice animal are parte de o moarte decentă… nu eutanasiat în condiţiile din ţara noastră.

        Acum, dacă tu insişti să comparăm animalele cu mediul şi dacă oamenii nu se pot îngriji de ambele tabere, hai să lămurim şi lucrul acesta. Din câte ştiu, e posibil să mă înşel, toate organizaţiile ce susţin animalele sunt non-guvernamentale, adică pe autorităţi le doare în paişpe de animale, iar ANPM (Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului) este instituţia de specialitate a administraţiei publice centrale, aflată în subordinea Ministerului Mediului şi Pădurilor cu competenţe în implementarea politicilor şi legislaţiei din domeniul protecţiei mediului. 🙂 Iar proiecte, campanii, programe şi asociaţii ecologiste au fost, dacă nu în număr mai mare decât cele cu privire la protecţia animalelor, atunci cu siguranţă măcar în număr egal… Ideea e în câte dintre ele te-ai implicat tu?

        Apreciază

  3. cornelius said, on aprilie 30, 2010 at 11:20 am

    Recent, in Craiova, un copil a fost mancat de caini vagabonzi. A mai ramas din el doar niste sange pe hainute. Va invit sa-i explicati mamei ramase fara copil cum trebuie noi sa lasam cainii pe strada. Va doresc mult succes,

    Apreciază

  4. Pustnicul Digital said, on aprilie 30, 2010 at 11:38 am

    In primul rand unele pisici se comporta asa si cu oamenii. Ai mei au o pisica ce-ti face astfel de masaj cu labutele si gherutele, in special pe la abdomen. Teoretic ele simt unde nu merge bine si incearca sa te dreaga.

    saccsiv:
    Asta nu le va folosi insa pentru a scapa de exterminarea dorita de prefectul basescian.

    Pe cat de mila mi-e de bietii caini:
    – pe atat de mila mi-e si de cei 7500 de Bucuresteni muscati de caini fara stapan intr-un an.
    – pe atat de atent umblu pe strada, pe langa masinile parcate sub care mai dorm patrupede (avand antecedente din care, slava Domnului, am scapat nemuscat).
    – pe atat de ciuda mi-e ca nu pot sa ies sa alerg linistit prin parc, fara sa deranjez cel putin un caine.
    – pe atat de stresat umblu noaptea cand cainii mai intai sar si te latra, iar dupa ce vorbesti cu ei incep sa dea din coada ca niste panarame, desi cu o clipa inainte iti era dusman de moarte.

    E o discutie ampla. Nu sunt pentru eutanasiere, dar pentru strangere si sterilizare sunt cu totul.

    De curand am fost la ai mei dupa cateva luni de pauza. Si umblam noaptea la o plimbare si simteam ceva ciudat … lipseau cainii, lipsea stresul. Stiti ce sentiment placut este…? Am aflat ca primarul i-a strans si i-a ‘rezolvat’.

    Orice am spune in aceasta discutie, suntem impocriti. Cei nemuscati (neatacati) vorbesc din lumea lor idilica (ce se poate spulbera oricand) de o subiectivitate pura si ceilalti sunt marcati si isi pierd, la randul lor, obiectivitatea.

    Veti spune: Te rogi si scapi! Asa este. Pe mine Domnul m-a salvat sa nu fiu muscat, dar cainii … au tot incercat (poate au ceva personal cu mine).

    Apreciază

    • Mafioso said, on aprilie 30, 2010 at 7:16 pm

      Si eu am fost muscat, a luat cam o luna sa se vindece si inca am un semn pe picior dar m-am considerat responsabil si nu mi-a schimbat parerea, si cei mai agresivi caini pe care i-am intalnit au ezitat privindu-i in ochi, aplecat cu mainile pregatite. Majoritate cainilor sunt prietenosi. Apropo, un motan abandonat de vecini dupa ce mai vine sa manance si sa se culce, obisnuieste sa faca asta prin pat.

      Apreciază

  5. leopard said, on aprilie 30, 2010 at 12:41 pm

    In primul rand, felicitari saccsiv!
    E cazul sa i se spuna, si sa i se aduca aminte ca munca lui nu este in zadar.
    Acum, nu imi dau numele adevarat, nici profesia facuta cu drag, pentru ca are legatura cu studiul si cu sensibilitatea, iar astazi, pentru aceste doua lucruri poti fi condamnat si s-ar putea spune ca sunt sub o influenta, ceea ce nu este adevarat. Tine doar de suflet…sau poti fii si pentru asta judecat, dar nu ma intereseaza, decat Dumnzeu.
    Imi pare rau pentru acel copil, dar este o soarta in toate, si simplele momente ale vietii conteaza, le traiesti…pentru orice traire vei fi judecat. Nu cred ca in povestea cu copilul nu sunt misterele lui Dumnezeu, poate un caine a indeplinit o sarcina.
    Sa ma ierte saccsiv daca nu par crestinesti spusele mele, dar sunt crestin. Sorti rele au multe suflete pe pamant, cred ca exista o explicatie pentru asta.
    Am vazut multi parinti care nu isi educa copiii, si multi micuti care necajesc bietele animale.
    Cat despre oamenii muscati de caini, ei bine, am avut caini, m-a muscat unul dintre cainii mei, pentru ca eu eram de vina. Daca nu pari de vina, pentru ca nu stii sigur daca nu emani o energie” urat mirositoare”, trebuie doar sa te impaci cu ideea. Nu are voie omul sa distruga ceea ce Dumnezeu a creat, cu mare arta si cu stiinta la care doar tindem sa ajungem, stiinta divina. Iarta, daca vrei sa fii iertat, pentru ca Dumnezeu isi iubeste creatia, o superba creatie prin varietate, o dimensiune a inteligentei din care noi detinem doar intentia de a creea, de a face lucruri in jur, care sa ne fie de folos, dar niciodata un caine, poate doar de plus.
    Omul fara animale, fara natura, e nimic. Viata e destul de grea, si sunt multe lucruri care nu o mai fac placuta, de ce sa fim rai? Explicatia raului in lume, o are primul, fara sa fie singur, si fara sa fie ultimul, Dumnezeu.
    Eu iert, si ma lupt, cu doua boli, de la care am fost nevoita sa iau o decizie, sa nu mai lucrez. Dar niciodata, nici macar cand medicii sau prietenii, si-au pierdut speranta, eu nu mi-am pierdut-o, pentru ca am vointa, lupt, si vreau sa mor cu sufletul bun, atat de bun cat pot, si fara sa doresc pedeapsa, sau moartea unei fiinte nevinovate.
    Stiu ca sunt multe mistere in lume, si omul in aroganta lui se pretinde o fiinta superioara, evoluata, dar in acelasi timp, cu o mare capacitate de a face rau. Unii oamenii distrug cu arta si fara mila, ceea ce forte divine, milenare, au muncit cu drag, sa faca o lume frumoasa, pentru om. A fii bun, nu costa nimic, a fii rau, te costa sufletul!

    Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on aprilie 30, 2010 at 12:48 pm

      Daca nu pari de vina, pentru ca nu stii sigur daca nu emani o energie ”urat mirositoare”, trebuie doar sa te impaci cu ideea.

      Sa te impaci cu idea? Tare! Asteptam orice alt comentariu dar ‘sa te impaci cu ideea’: nu. Locul animalului este la curtea omului sa ii fie de ajutor. Nu pe strada unde omul sa faca tot posibilul sa placa animalului.

      PS: O sa caut un parfum sa plac cainilor.

      Apreciază

      • leopard said, on aprilie 30, 2010 at 1:03 pm

        bine, nu te impaca ci ideea. Mersi, e tare nu?
        da, exista si alte explicatii si cred ca pe multe le cunosti, una ar fi ca oamenii nu sunt buni, a doua, ca sunt cainii necivilizati, a treia, ca sunt flamanzi, insetati, nervosi, au viata grea.
        stai afara, fara mancare, apa, si poate cuiva i se face mila, te duce la stapan.
        stiu ca nu vrei sa ii omori.

        hai, sa ma si glumim, poate au ceva cu tine…

        Apreciază

    • sil said, on aprilie 30, 2010 at 2:56 pm

      parerea mea e ca te intreci oleaca . La felul cum prezinti tu situati dintre un om si un caine ai salva un caine ca nah la om asa are el soarta .

      Apreciază

      • leopard said, on mai 1, 2010 at 5:05 am

        sil, scuza-ma pentru intarziere.
        mie imi pasa si de om, si stiu ca sufera. Mama mea a ajutat multi oameni, fara sa primeasca un mutumesc. Nu astepta decat ca eu, care am facut destule, sa ma insanatosesc, iar eu, bolnava de la 14 ani, de un sindrom, cu mari dureri de oase, nu dau semne de insanatosire deloc. Mai mult, s-a agravat. Mamele isi iubesc mult copiii, sau asa ar trebui, fie din lumea animala, fie din lumea noastra. Crede-ma, stiu asta. Dar e tare, pentru mine.
        Asadar, uneori e de gandit si cum am spus, despre raul din om exista multe explicatii.
        La mine in familie a murit un copil la 6 ani, foarte chinuit.(fara detali)I. Tatal meu a murit la 40 de ani, un om bun, inteligent, milos si drept.(fara sa spun cauza).
        Iar inainte sa vin eu pe lume, intreab-o pe mama, despre micuti care au murit.
        Eu am ajutat oameni, in felul meu, dar mie mi-au spus multumesc. Vezi, oamenii sunt diferiti, dar nu poti judeca fara sa cunosti.
        Sunt sigura ca si altii au ajutat. La mine s-a murit mult. Mai precis, nu am nici un bunic, tata nu, doar mama.
        Insa crede-ma, iarta-ma, eu tresar la animale, pentru ca omul are gura, are posibilitatea de a se lupta pentru el. Oamenii au multe masti, joaca mult teatru, de cele mai multe ori o fac pentru bani, pe cand, animalul nu poate cere ajutor, nu poate tipa prea mult, nu e fals, e ceea ce este, si cred cu tarie, ca este si o incercare pentru om.
        Si crede-ma, am avut doua profesii, facute cu drag, sincer, muncind, niciodata chiulind, au avut legatura intre ele, dar in ambele am vazut nedreptati atat de mari, incat deseori m-am gandit, de ce meserii atat de frumoase, ei le fac sa devina urate.De fapt si arta, si cercetarea sunt frumoase.
        Iarta-ma, dar am si eu momentele mele. Multumesc!

        Apreciază

    • crip 81 said, on mai 1, 2010 at 2:50 pm

      S-a prostit lumea , cica crestina !!!
      daca moare un om , asta-i soarta , dar daca moare un caine suntem niste nemernici !?!
      Citeste pe sf Siluan Atonitul si vezi ce spune el despre legatura omului cu animalele .
      Dar asta-i caracteristic pentru vremurile in care traim : preferam sa crestem zeci de animale , sa le pupam in bot , sa le facem toate toanele , insa de oameni ne scarbim .
      Adevarul dureros pentru noi este ca am devenit ca animalele la suflet, din cauza asta le iubim mai mult decat pe oameni .
      „si omul in cinste fiind n-a priceput , alaturatu-s-a dobitoacelor celor fara de minte si s-a asemanat lor”
      Trebuie sa le iubim si pe animale si toata creatia , nu poti fi indiferent cand vezi un animal cum se chinuie , insa Omul este pe primul loc , pentru ca omul este chip al lui Dumnezeu si este vesnic . Este josnic pentru noi sa avem mai multa mila de animale de cat de om .

      Apreciază

  6. leopard said, on aprilie 30, 2010 at 1:09 pm

    saccsiv are dreptate.

    Nu e nevoie sa ii eutanasiem, iar pustnicul este pentru strangere si sterilizare.
    OK, dar cine sprijina aceste actiuni?
    E nevoie de multi bani.

    Apreciază

  7. Veaceslav said, on aprilie 30, 2010 at 6:47 pm

    ascultati va rog ce spune Parintele Cleopa despre dragostea Lui Dumnezeu pentru creatia sa: http://www.trilulilu.ro/Dumitrul/e39453f8a17670

    Apreciază

  8. binnur said, on aprilie 30, 2010 at 11:57 pm

    -Copil mıncat de cıini-ınfiorator,nici nu vreau sa ma gındesc,m i se face rau,nici la mama ramasa fara copil,este groaznic,….totuşi nu sunt de acord sa fie omorıtzi ciınii,trebuiesc strınşi şi sterilizatzi.
    saccsiv-daca tz ie frica de cıini ın parc,ia tzi banda de alergat,alergi uitındute la tv.,nici nu te plictiseşti!

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 1, 2010 at 5:13 am

      binnur

      De unde ai dedus ce ai dedus de spui:

      „saccsiv-daca tz ie frica de cıini ın parc,ia tzi banda de alergat,alergi uitındute la tv.,nici nu te plictiseşti!”?

      Apreciază

  9. binnur said, on mai 1, 2010 at 12:02 am

    LEOPARD-de ce boala suferitzi? ımi pare f.rau,va doresc ınsanatoşire deplina şi grabnica.
    Bunul Dumnezeu sa va ajute !

    Apreciază

    • leopard said, on mai 1, 2010 at 5:11 am

      Iarta-ma pentru intarziere, dar nu m-am simtit bine.
      Iti multumesc pentru „insanatosire deplina si grabnica.”
      Bunul Dumnezeu sa va ajute si pe dvs.!
      Raspund, dar nu vreau sa devin eu subiect principal, insa, intr-un mesaj de mai sus, am scris putin despre mine.
      Scuze pentru eventuale greseli, nu ma simt prea bine, sunt in tratament.

      Apreciază

  10. binnur said, on mai 1, 2010 at 2:00 pm

    SACCSİV-…’slava Domnului am scapat nemuşcat,…pe atıt mi e de ciuda ca nu pot sa alerg liniştit ın parc…’
    SACCSİV,dv.atzi spus/scris,nu eu !!!
    banda nu este ceva rau ,de ce va tzi suparat?!…nu prea am ıntzeles,scuze …

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 1, 2010 at 2:17 pm

      binnur

      Prietene, n-am scris eu asta, ci un alt comentator.

      Apreciază

  11. Tardea Raluca Diana said, on mai 1, 2010 at 2:00 pm

    Sunt persoane muscate de caini din cauza rautatii si agresivitatii noastre.Noi purtam toata vina,nu bietele animale!Va spun aceasta in cunostinta de cauza,fiindca sunt medic veterinar.Iar prefectul,perfect in crima,isi va primi plata,nu de la oameni,nu de la cezar,ci de la Domnul.

    Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on mai 1, 2010 at 3:28 pm

      Deci daca merg asa pe strada … linistit … sunt agresiv. Nu am lovit in viata mea un animal … deci sa lasam teoriile astea ieftine, de pe bancile scolii dar rupte total de lumea reala.

      Candva un prieten imi spune socat:
      – Bah, mi s-a stricat masina. Tu stii ca astia pun apa in benzina (motorina)?
      Eu il ascultam stupefiat. Si ii raspund:
      – Nenica, da nu ti-am spus acu’ cativa ani ca e ceva normal sa ‘intinda’ carburantul.
      Si el raspunde:
      – Da ma. Da eu te-am crezut? Credeam ca faci misto.

      Asa sunt si iubitorii astia (fara discernamant) de animale. Traiesc intr-o lume a lor, fericita, in care nu se intampla nimic rau … si le fac probleme celorlalti prin ‘nevinovatia’ lor. Unu’ care se distra cu crocodilii si-a luat-o de la o pisica de mare, altu’ care analiza ursii indeaproape a fost casapit de urs impreuna cu prietena … si sunt multe astfel de cazuri.

      La Spovedanie este o intrebare care spune: L-ai ispitit pe Dumnezeu? Adica … ti-ai asumt riscuri pe care le puteai evita testand rabdarea Domnului.

      PS: Desi animalele sunt constiente ca omul este incununarea Creatiei, ele stiu si ca din cauza lui au ajuns in aceasta lumea stricacioasa si ii poarta ‘pica’.

      Apreciază

  12. Yoyo said, on mai 1, 2010 at 10:16 pm

    Felicitari Saccsiv!! Filmuletele m-au impresionat cu toate ca nu este prima data cand vad animale comportandu-se in acest fel. Ceva asemanator cainelui lovit de masina am vazut in Bucuresti pe drumul spre Baneasa.
    Apreciez comportamentul mult mai onest, curat, lipsit de ipocrizie al animalelor decat al multor dintre oamenii, de ex. stirile de la ora 5.
    In legatura cu eutanasierea cainilor nu sunt de acord.Este si vina noastra pentru ca au ajuns asa. Se pot da multe exemple pro si contra iar pentru cei care probabil gandesc ca eu am scapat fara a fi muscata vreau sa va spun ca fata mea nu. Avea aproximativ 8 ani cand a fost muscata si cu toate astea inca mai iubeste animalele.
    Despre banii necesari pentru locuri amenajate nu cred ca ar fi vreo problema, daca s-ar dona macar 10% din valoarea spagilor care se dau in Romania … am duce-o cu totii mai bine!

    Apreciază

    • Anonim said, on mai 2, 2010 at 11:00 am

      Oare asa cum vor legiferarea prostitutiei nu ar fi o idee sa legifereze si spaga pentru ca astfel sa o impozitam cu 10% :-)) ?

      Apreciază

    • crip 81 said, on mai 3, 2010 at 4:28 pm

      stiti unde este fatarnicia voastra cu” dragostea” fata de animale ?
      ca habar nu aveti ce inseamna cuvantul a iubi . Daca atii ubi cu adevarat lumea creata de Dumnezeu , si mai ales animalele , in primul si in primul rand nu v-ati imbuiba cu atatea carneturi de toate felurile . Ca asta faceti , mancati aproape tot ce misca pe lumea asta , da sunteti f milosi .Aici e FATARNICIA : de ce nu va este mila si de gaini , de vaci , de oi , de porumbei , etc si-i mancati cu o pofta nebuna ?!? Asta este mila si dragostea voastra : se opreste pana la caini si pisici , in rest , daca este comestibil hai sa-l omoram pe bietul animal ca mi-i pofta de o friptura.
      Rataciti ce sunteti , nici nu va dati seama ca nu din dragostea de animale tineti la cainii vostri , ci de egoisti ce sunteti . Va simtiti tare bine ca aveti pe cineva care sa va linga toata ziua

      Apreciază

  13. em said, on mai 2, 2010 at 4:23 pm

    imi plac cainii dar urasc sa ii vad sarind la oameni. Sunt din cei care si-ar dori disparitia cainilor vagabonzi din orase. Nu recomand neaparat uciderea lor, ci vreau ca cei care ii iubesc nespus de mult sa si-i ia acasa, sa ii ingrijeasca, si sa raspunda pt actiunile cainilor pe care ii au in grija. Iar daca mai raman caini fara stapan atunci, cu toata parerea de rau spun ca trebuie ucisi. Nu ma refer la o ucidere salbatica in chinuri.
    Parerea mea e ca trebuie sa punem inainte interesele si siguranta oamenilor si abia pe urma a cainilor fara stapan. Sunt atatia saraci prost imbracati si care sufera de foame. Si vezi iesind dintr-o alimentara cate o vanzatoare care da de mancare potailor grase (obeze chiar) dispretuid cersetori, dispretuind chiar si pe cei ce nu au bani de ajuns pt o bucata de carne; sau furand la cantar.
    Vezi caini atacand copii (eu insami am vazut un copil pe patine cu rotile amenintat de o javra fara stapan) si oameni mari (intr-o seara pe la 2, un om atacat de o haita de caini striga dupa ajutor de vuiau blocurile) si atunci cum poti sa-ti doresti un oras plin de astfel de jivine pt care nu raspunde nimeni?
    Inca o data va rog din suflet: celor care va plac atat de mult luati-i acasa, ingrijiti-i purtati-i in lesa si RASPUNDETI PT ACTIUNILE LOR.
    Multumesc!

    Apreciază

  14. em said, on mai 2, 2010 at 4:32 pm

    am observat ca se vorbeste de locuri special amenajate pt caini. Dar de azile dee batrani nu vorbeste nimeni. SUNT MULTI BATRANI SARACI fara familii. OARE NU E SI VINA NOASTRA?
    Ar fi bune locurile special amenajate pt caini daca ei ar fi buni de mancare. Ori daca ar face oua, sau ar da lapte. Insa nu sunt de acord sa hranesti niste jivine care nu produc decat rahat.
    Intr-adevar, cainele este un bun animal de companie, poate fi bland, te poate scapa de stres, iti poate fi prieten. Dar NUMAI DACA il tii acasa si ai grija de el. Iar de nu faci asta iti poate deveni cel mai mare dusman deoarece are un simt al proprietatii deosebit si se gaseste des in situatia de a considera strada proprietatea lui iar pe tine un intrus pe care il va ataca.
    Sa nu mai idealizam atat, sa fim realisti. In loc sa spunem „saracii caini” mai bine am spune „saracii oameni, ce rau au ajuns, mai rau decat cainii” Un caine, oricat de jegos ar fi tot il mai mangaie cineva pe cap. Dar pe un calic care mananca din gunoaie cine il mangaie? Cine ii spune vreo vorba buna?

    Apreciază

    • Scorţişoară said, on iulie 27, 2010 at 10:03 am

      JIVÍNĂ ~e f. pop. Animal sălbatic (fioros); dihanie; jiganie; jigodie; lighioană. [G.-D. jivinei] /<bulg. živina

      În primul rând sper că eşti familiar cu sensul cuvântului jivină… şi îţi dai seama că un câine nu este un animal sălbatic fioros. În al doilea rând, cum poţi spune "nu sunt de acord să hrăneşti nişte jivine care nu produc decât rahat"? Şi eu pot afirma acelaşi lucru despre bătrânii tăi… de ce să îngrijeşti nişte boşorogi ce au furat pe vremea comunismului, iar acum nu produc decât rahat? Dar nu voi spune niciodată lucrul acesta oribil, fiindcă suntem oameni şi e de datoria noastră să ne îngrijim de semenii noştri, iar semenii noştri nu înseamnă doar bătrânii cărora le lipsesc azilurile. Înseamnă orice fiinţă vie ce ne înconjoară. Într-adevăr, nu vom face centre moderne pentru câini, că ţara noastră nu este într-atât de civilizată şi chiar dacă ar fi, nu îşi permite. Dar sunt sigură că îşi permite să sterilizeze câinii în pofida eutanasierii lor, pentru a nu se mai înmulţi şi pentru a nu mai fi atât de violenţi. Cu timpul vor dispărea şi vor rămâne doar atâţi cât să fie luaţi la casele oamenilor…

      Şi chiar aşa, hai să fim realişti… tu ai mângâiat vreodată vreun calic ce mânca din gunuoaie? I-ai spus vreo vorbă bună? Da? Şi eu am făcut-o şi înapoi nu am primit indiferenţă sau recunoştinţă… nu, am primit ură, furie şi câteva înjurături. Un calic ce mănâncă din gununoaie nu are nevoie de mila, mângâierile sau vorbele noastre bune… Are nevoie de ajutorul nostru şi de sprijinul nostru. Câţi calici ai adus la tine acasă, să le oferi posibilitatea să se spele, să le pui pe masă o farfurie de mâncare, să le dai o haină bună să se îmbrace şi să mergi cu ei să îi ajuţi să-şi găsească un loc de muncă? Câtor dintre ei le-ai găsit un acoperiş stabil asupra capului? Cam greu, nu?

      Apreciază

  15. punctisor said, on iulie 10, 2010 at 12:19 am

    Mare adevar ce spuneti. Toti. Mai ales scortisoara.
    Eu urasc cainii. Pur si simplu, ii urasc, nu ma simt bine in prezenta lor. Cred ca am o fobie sau ceva. Si totusi as vrea sa am un caine care sa ma protejeze si sa fie langa mine doar cu prezenta lui, sa am cu cine sa ies sa ma plimb sau sa ma joc. La fel de SI mai mult cum as vrea sa am o mata.
    Al 2-lea motiv pentru care as vrea un caine ar fi pentru ca as vrea sa dau un exemplu de cum ar trebui sa se comporte un OM, nu animalul lui, pentru ca de cele mai multe ori nu este vinovat animalul, ci omul. Eu consider ca pentru a avea un caine trebuie sa ai o anumita stare mentala si sa atingi un anumit grad de maturitate, sa fii SIGUR ca vrei sa ai un animal de companie si sa stii SIGUR ca daca e sa se intample orice ai cu cine sa il lasi, sau ai cum sa il ajuti. De multe ori vad pe strada oameni care desi au caine nu se comporta asa cum ar trebui sa se comporte un stapan si mai ales nu isi inteleg animalul.
    Sper ca o sa intelegeti ce am scris.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.