SACCSIV – blog ortodox

Din toamna, INCA O MODALITATE DE MONITORIZARE a romanilor: eRomania – „Înscrierea copilului la şcoală, înmatricularea maşinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori – totul, absolut se va face cu semnătura electronică”

Posted in Big Brother, eRomania by saccsiv on aprilie 13, 2010

   Citez din articolul Guvernul dă 500 mil. euro pentru programul „umbra electronică“. Ce va şti statul despre fiecare dintre noi:

   Din 2011, fiecare cetăţean va plăti pe internet, cu o semnătură electronică, toate dările către stat. Cu un click, statul va urmări toate tranzacţiile şi actele online ale cetăţeanului

   Românilor li se pregăteşte ceva cu ajutorul faimosului serviciu eRomania: autorităţile vor ca, până la sfârşitul anului 2011, toţi cetăţenii să aibă o „umbră electronică”. Aşa numita semnătură electronică se va obţine, contra cost, benevol anul acesta şi obligatoriu la anul, prin completarea datelor din buletin. Ea va avea o dublă menire: 1. oficial va ajuta cetăţenii şi companiile să-şi plătească uşor dările către stat; 2. va ajuta statul să-şi monitorizeze cetăţenii – practic, orice demers personal, care va presupune interacţiunea directă sau indirectă cu orice oficialitate sau chiar şi cu alte persoane fizice ori juridice va fi consemnat electronic şi va putea fi consultat de cei abilitaţi. Aici intră multe, de la înmatricularea maşinii până la simpla comandă prin internet a unui buchet de flori.

   Oficialităţile care vor avea acces la datele personale ale cetăţenilor vor fi grupate pe 7 nivele de securitate (grade de acces la datele din „umbrele electronice”), spune Gabriel Sandu, ministrul Comunicaţiilor, pentru Gândul. Reprezentanţii Ministerului de Interne se vor afla în nivelul de top, împreună cu cei ai ANAF, urmaţi de Ministerul Muncii, Sănătăţii, Învăţământului.

   Până cel târziu la 30 septembrie 2010, adică în mai puţin de o jumătate de an, Sandu susţine că cele 632.000 de firme active din România nu vor mai avea de completat decât un singur formular şi acela în format electronic, pentru plata tuturor taxelor şi impozitelor. În prezent, firmele completează 44 de formulare diferite. Serviciul de plată electronică a taxelor şi impozitelor va fi disponibil şi pentru persoanele fizice, în măsura în care acestea vor dori să-şi achiziţioneze o semnătură electronică înainte de termenul limită, stabilit pentru sfârşitul anului 2011.

   „Va exista o perioadă de acomodare cu acest serviciu, dar hotărârea mea de nezdruncinat este ca plata la ghişeu să dispară, cu totul, până la sfârşitul anului viitor. Până atunci, toţi cetăţenii vor fi obligaţi să îşi obţină şi să îşi utilizeze semnăturile electronice„, ne-a declarat ministrul Comunicaţiilor.

   Suma cerută, în prezent, pentru o semnătură electronică este de 50 de euro, dar ministrul Sandu şi-a propus să o reducă de 10 ori….

   „Am discutat cu firmele care asigură aceste certificate şi sper să înţeleagă că au o piaţă de 632.000 de firme, şi de peste 18 milioane de persoane care vor avea nevoie de ele. De aceea, eu cred că un cost realist nu poate depăşi 5 euro. Poate fi 3 euro, poate fi 7, dar în niciun caz 50 de euro. N-am cum să oblig un ţăran, de pildă, să dea banii ăştia pe o semnătură electronică”.

   Utilizarea semnăturii electronice în scopul plăţii taxelor, impozitelor, autorizaţiilor, facturilor, se va putea face personal (gratuit) sau asistat. „Va exista în fiecare oficiu poştal din ţară un operator specializat în procesarea semnăturilor electronice. Contra unui cost infim, acesta îi va putea asista pe cei care nu au acces la o conexiune broadband (de bandă largă / de mare viteză – n. a.) sau, pur şi simplu, nu ştiu să utilizeze un calculator”, spune Gabriel Sandu. Ministrul Comunicaţiilor precizează că va invita şi alte firme să presteze acest serviciu (al intermedierii plăţilor electronice) pentru populaţie.

   Înmatricularea maşinii, comanda unui buchet de flori – cu semnătură electronică

   Utilizarea semnăturii electronice nu se va limita, însă, la plata electronică a dărilor către stat. În câţiva ani, pe măsura dezvoltării serviciului eRomânia la capacitate maximă, practic orice demers oficial va presupune utilizarea semnăturii electronice: „Înscrierea copilului la şcoală, înmatricularea maşinii, rezervarea biletelor de tren, comanda unui buchet de flori – totul, absolut se va face cu semnătura electronică”, turuie Gabriel Sandu.

   „Ca firmă, dacă vrei o autorizaţie de mediu, de pildă, accesezi aplicaţia în format electronic, tot pe cale electronică se obţin toate avizele necesare, iar la final, când ţi se dă răspunsul, ţi se indică suma de plată, contul în care trebuie să virezi banii. Va fi atât de simplu”, adaugă ministrul. Implementarea proiectului eRomânia, al cărui cost global este estimat la 500 de milioane de euro şi care îşi propune interconectarea întregii administraţii publice din ţară, se va finaliza în termen de cinci ani.

   Astfel, din 2015, umbrele electronice ne vor urma pas cu pas şi ne vor înregistra toate mişcările din spaţiul public. Între beneficiile unui asemenea sistem de monitorizare, Sandu înşiră reducerea cheltuielilor bugetare cu până la 35%, reducerea muncii la negru cu 15%, utilizarea transparentă a banilor publici.

   Iata si ce spunea in martie. Citez din articolul Gabriel Sandu: e-Romania, cel mai mare proiect pentru urmatorii doi ani:

   Cel mai mare proiect al Romaniei in 2010-1012 este e-Romania, afirma ministrul Comuncatiilor, Gabriel Sandu, intr-un intreviu acordat amosnews.ro.

   Obiectivul principal este ca, pana la sfarsitul lui 2013, toata Europa sa fie acoperită 100 la suta de reteaua broadband.

   Gabriel Sandu a precizat ca tara noastra s-a pus de acord „vis-a-cis de agenda digital-europeana”. „Toata Europa pregateste revolutia digitala pe revolutia internetului.

   Comentariu saccsiv:

   Iata deci inca un pas important spre Big Brother, alaturi de multe altele:

„Atacul terorist” din Detroit a mai rezolvat o problema: se vor instala SCANERE CORPORALE COMPLETE

Articolul zilei (08.03.2010): Ca sa incurajeze vanzarea de pasapoarte biometrice, de tip nou, Internele au decis ca pasapoartele simple, de tip vechi, sa fie valabile doar un an

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

FOTO: Noile carti de identitate cu cip din Germania, incepand cu 1 noiembrie 2010

Hotii de ADN-uri: politia aresteaza nevinovati doar pentru a smulge detalii genetice pentru baza de date Big Brother. In Marea Britanie, desigur …

In MAREA BRITANIE sunt peste 2,6 milioane de cosuri de gunoi cu … CIP

Intel doreste sa va implanteze un cip in creier

În INDIA a inceput RECENSAMANTUL BIOMETRIC al populaţiei …

VERICHIP FACE PROGRESE: implant cu microcip pentru a corela datele medicale, istoricul creditelor si securitatea sociala. MAI DORMIM MULT?

VIDEO: Reclama pentru folosirea IMPLANTULUI CU CIP, din motive medicale …

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

Camere secrete de supraveghere instalate in casele oamenilor pentru a-i spiona pe vecinii de afara. In Marea Britanie, desigur …

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie

Nespalatii pe creier vor avea inca o problema. Obiectivul proiectului INDECT: “detectarea automată a comportamentului ameninţător, anormal sau violent“

Politicienii francezi: VA SUPRAVEGHEM. SI CAND NE INSULTATI, VA PEDEPSIM …

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

Un nou “manual” de lupta impotriva terorismului ii indica a fi periculosi inclusiv pe militantii anti NOUA ORDINE MONDIALA …

VIDEO (si transcriptul) – Department of Homeland Security si FBI prezinta: “CUM SA RECUNOSTI CELE 8 SEMNE DE TERORISM” … adica, spionati-va unii pe altii

Din 2013, în UE cutia neagră la automobile va pune toţi şoferii sub urmărire

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 13, 2010 at 8:00 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. agerstress said, on aprilie 13, 2010 at 9:49 am

    Informatizarea si automatizarea in mare parte a administratiei trebuia facuta de mult dar atunci erau bani de tocat si clasa politica avea multe „obligatii”. In orice caz, TREBUIAU SA SE LIMITEZE LA ACEASTA ZONA de interactiune cu populatia. Nu vad nici o justificare plauzibila pentru „extinderea serviciului” decat exclusiv pentru monitorizarea fiecarui individ, lucru intolerabil.
    Aspectul 2: pentru a face plata taxelor online trebuie musai sa ai un cont intr-o banca, pornind de la o suma minima, desigur… si cu nelipsitele taxe de administrare din partea bancii… urmand a se elimina treptat banii fizici. Aici se afla a doua intentie ascunsa dupa cea cu monitorizarea. Bancile nu au bani si trebuia facut ceva sa se mai scoata din buzunarul si asa gol al cetateanului pentru a-i ajuta si pe bancheri, saracii dei ei.
    Dar, in scurt timp se va dovedi ca sistemul „semnaturii electronice” nu este sufucient de sigur si „va fi nevoie” de un cip „la purtator”, eventual implantat ca sa nu fie pierdut cumva…
    Daca si acum mai indrazneste cineva sa ne eticheteze „paranoici”…. inseamna ca i-a murit si ultimul neuron. Este deja mult prea evident incotro ne mana guvernele satanei.

    Apreciază

  3. Tardea Raluca Diana said, on aprilie 13, 2010 at 9:54 am

    Dar aceasta metoda de plata depaseste orice ticalosie posibila.Pe langa faptul ca ni se ia libertatea si se trece peste inca o etapa intermediara spre pecetluirea cu semnul fiarei, „stimabilii” guvernanti papusari ne aduc la sapa de lemn.De unde Dumnezeu sa dea tata Safta 50 euro pentu a plati fiecare taxa?!Din vanzarea de ridichi la taraba?

    Apreciază

  4. ROrtodox said, on aprilie 13, 2010 at 12:18 pm

    Asta este un fel de pecete digitala.

    Apreciază

  5. ROrtodox said, on aprilie 13, 2010 at 12:23 pm

    ” “Va exista o perioadă de acomodare cu acest serviciu, dar hotărârea mea de nezdruncinat este ca plata la ghişeu să dispară, cu totul, până la sfârşitul anului viitor. Până atunci, toţi cetăţenii vor fi obligaţi să îşi obţină şi să îşi utilizeze semnăturile electronice“, ne-a declarat ministrul Comunicaţiilor. ”

    Eu cred ca individului i-au picat greu alimentele consumate de sarbatori. Astia ne reprezinta .. si noi ii meritam …

    Apreciază

  6. em said, on aprilie 13, 2010 at 4:58 pm

    nu stiu cum i-au picat lui sarbatorile, insa noua sigur nu ne va fi bine. Daca avem sansa sa nu se adopte vreo lege, care sa vina in sprijinul celor 500 mil euro bagati in proiectul respectiv, inseamna ca mai e o speranta. Dar daca nesimtitii care ne conduc vor vota(si sigur o vor face) cu ochii inchisi legea care ne lipseste de dreptul de a dispune de banii nostri cum credem de cuviinta…. e rau de toti.
    Daca mai punem si cateva erori in programul bancilor, cateva pene de curent, o neatentie la tastare, ori mai stiui eu ce surprize, trezindu-te ca banii ti-au zburat din cont, fiind nevoit sa pierzi timpul pt a compara situatia ta financiara cu cea din evidentele bancare… te si miri cat de scurt poate fi drumul pana la cip-ul care ofera siguranta deplina.
    Aproape ca o invidiez pe baba Safta dintr-un colt uitat de Romanie, fara curent electric, fara internet, fara batai de cap si fara grija zilei de maine. Dar noi? Cum ne vom descurca cu aceasta noua provocare?

    Apreciază

    • ROrtodox said, on aprilie 13, 2010 at 5:37 pm

      Daaa .. bine zici. Ferice, zic eu, de cei care s-au obisnuit cu putin, foarte putin. Ca de noi e grav. Si nu vor vota cu ochii inchisi ci cu ei deschisi .. numarand banii ( probabil digitali, digibanii 🙂 ) pe care ii vor primi …
      Le va veni si lor nota oricum, nu e problema.

      Apreciază

  7. ela said, on aprilie 13, 2010 at 5:10 pm

    socant… in jur de 2050 vom avea cip…

    Apreciază

  8. em said, on aprilie 13, 2010 at 5:15 pm

    in ritmul in care evolueaza acum tehnica peste cativa ani (mai putini decat degetele unei singure maini) vom ajunge in acel 2050 de care spui

    Apreciază

  9. dan said, on aprilie 13, 2010 at 5:26 pm

    Unul din multiplele teste .Depinde de noi ce si cum le raspundem…..

    Apreciază

  10. nuconteaza said, on aprilie 13, 2010 at 5:49 pm

    Apreciază

    • ROrtodox said, on aprilie 14, 2010 at 7:07 am

      @ nuconteaza .. Fii atent .. la min 2:00 cand zice ” What happened to our Bill of Rights ” WC`ul trage apa .. si exact la Bill of Rights isi inchide ochiul DREPT .. ramanand doar cu stangul deschis. Destept rau ala care a facut animatia.

      Apreciază

  11. Vremurile de pe urmă said, on aprilie 13, 2010 at 6:21 pm

    Sa va spun eu cum sta treaba. Pentru a utiliza o semnatura electronica iti trebuie un PC, nu ? Ei bine ce face tanti „baba” care nu are PC ? Apoi iti trebuie un sistem de operare si un ativirus original pentru a nu fura hackerii datele din PC, pretul unu sistem de operare + antivirus este de 1000 lei. Apoi, vazand lucrul acesta ei „pentru siguranta datelor” VOR CERE IMPLANTUL CU CIP !

    Apreciază

    • ROrtodox said, on aprilie 13, 2010 at 6:36 pm

      Fiecare om va primi probabil un flash / cd in care sa aiba acele date. Si numai cu el va putea cumpara. Asta de inceput.

      Apreciază

  12. GigiC said, on aprilie 13, 2010 at 6:22 pm

    Fratilor, chestiunea aceasta inseamna 95% succes pentru implementarea cipului. V-o spune un informatician. Acea semnatura electronica este un fisier criptat (codat, nu poti sa-l citesti cu Word) care contine toate datele tale de buletin, probabil si de sanatate, cele biometrice etc si care este citit in prealabil de exemplu in Internet Explorer dupa care se stie cine esti si poti de exemplu sa intri fara sa dai contul si parola de exemplu, in contul tau bancar, pe diverse site-uri etc. La ora actuala chestia asta e curenta pt firmele mijlocii, mari; astfel angajatii intra fluierand la servici si lucreaza in siguranta de acasa. Celelalte 5% vor veni dupa ce se va constata ca, acele carduri cu semnatura vor incepe sa fie furate, pt ca nea Gheorghe , ce stie el ce e aia, si i-o pierde sau i-o fura. Apoi vor zice : cetateni, ca furturile sa fie evitate puneti semnatura pe mana sau pe frunte in acest cip micut si fiabil !
    Asa ca, sa fim atenti ! Doamne ajuta-ne !

    Apreciază

  13. St said, on aprilie 13, 2010 at 7:33 pm

    Cam asa e Gigi… confirm din punct de vedere tehnic, eu am deja , din pacate , de cca 5 ani smartcard cu semnatura digitala emis de ING Bank …

    Apreciază

  14. […] Saccsiv: Din toamna, INCA O MODALITATE DE MONITORIZARE a romanilor: eRomania – “Înscrierea copilului la … […]

    Apreciază

  15. Ion de la Chiuiesti said, on aprilie 13, 2010 at 9:37 pm

    Se vede inca o data ca suntem folositi ca cobai. Si acceptam! NOM ne foloseste pentru implementarea tuturor politicilor viitoare: agricole, alimentare, de control si de monitorizare, etc. Suntem vanduti de conducatorii nostri !

    Apreciază

  16. Alexandra said, on aprilie 14, 2010 at 1:19 pm

    Se pare ca sunt mai multe experimente de tipuri diferite, nu suntem noi singurii cobai, daca va incalzeste cu ceva asta.
    China a experimentat pilula pentru un singur copil si accesul limitat la internet, Marea Britanie nu mai vorbim…tot felul de sisteme te tip Big Brother, America de Nord, produsele modificate genetic, care pina acum in Europa erau interzise. Experimentele dupa cum vedeti se intampla/intamplat in paralel….tipii se grabesc tare de tot.
    Care stiti sa faceti bordeie, care credeti ca puteti trai cu foarte putin, ferice de voi.

    Daca pina acum nu s-a facut nici un efort ca tara sa se electrifice suta la suta (mai sunt catune prin munti fara electricitate) acum sa fiti siguri ca se vor da chiar calculatoare pe gratis ca sa „ajute” oamenii sa se conecteze la Fiara.

    Eu una multumesc lui Dumnezeu pentru aproape orice am acum: un pat curat, caldura in casa, nu mai vorbim de blidul de hrana, faptul ca pot sa fac un dus; azi le am, maine nu mai stiu, ori vine o furtuna, ori un cutremur, ori vor veni sa-mi bata la usa sa ma pecetluiasca si atunci….voi lua calea padurii; care padure? cum bine zicea cineva aici s-ar putea nici aia sa nu mai fie.
    Si cand ma gandesc la astea imi vine in minte Cuvioasa Maria Egipteanca care a trait in desert 35 de ani, sau Sfanta Teodora de la Sihla. Nu suntem ca dansele dar Dumnezeu nu ne va parasi nici pe noi daca vom vrea sa fim langa El.

    Apreciază

  17. em said, on aprilie 14, 2010 at 5:13 pm

    ce bordeie sa mai facem? Ca si de-am avea pamant unde am dori sa construim tot va trebui sa platim impozit. Iar daca alegi sa fii in afara sistemului pierzi tot; esti al nimanui (numai lui Dumnezeu apartii); in fata oamenilor nu mai ai nici un drept.
    Dar sa nu pierdem nadejdea. Suntem ai lui Iisus Hristos pt ca El ne-a rascumparat si tot El ne va ajuta sa ne descurcam.
    Pana la urma drumul vietii e o aventura; noi alegem calea pe care o vom urma. Oricum, in urmatorii ani nu cred ca vom avea timp sa ne plictisim. Va fi interesant chiar daca va fi greu; sau poate tocmai de aceea.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  18. zana said, on aprilie 14, 2010 at 5:57 pm

    Dumnezeu sa ne ajute pe toti!!!

    Apreciază

  19. Andrei said, on aprilie 14, 2010 at 6:36 pm

    Oare la ce s-a mai strigat libertate in 1989?Oare de ce au murit atatia oameni la revolutie ?
    Voi chiar mai credeti in termenul de libertate .Eu presupun ca e un comunism mascat in libertate

    Apreciază

  20. eugenia said, on aprilie 14, 2010 at 8:01 pm

    Agentia Belga a facut public rezultatul unui sondaj al Unisys Global Privacy Policy on Personal Data privind „dorinta” belgienilor de a renunta la viata privata in beneficiul unei mai mari securitati si pentru un mai mare confort. Din cei consultati, 57% accepta controlul identitatii prin verificarea datelor biometrice, lectura irisului si amprente digitale.
    Vicepresedintele Unisys, Marc Lambotte afirma: „Putem fi mandri de a trai intr-o societate in care conceptul de „viata privata”nu este deturnat in detrimentul securitatii cetatenilor. Este remarcabil sa constatam ca belgienii sunt gata sa sacrifice o parte din viata lor privata”.
    Nu vi se face frica citind aceste afirmatii?
    Unisys este un actor mondial pe piata Serviciilor si solutiilor in Informatica. Marc Lambotte a adus beneficii considerabile Firmei, foarte bine cotata in Bursa prin implementarea sistemului Clear Path pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Clear Path este mijlocul prin care se va limita accesul internautilor la informatie.
    Porcaria este ca acest sondaj a fost facut pe un numar nesemnificativ de persoane, 755, intr-o tara cu ZECE MILIOANE de locuitori. Orice sondaj poate fi manipulat si cred ca aici este cazul. Daca vei face sondajul la Tubize este ca si cum l-ai face la Ciocanesti. Nici nu imi dau seama de ce mai fac figuratie lambotii mondiali, cand jocurile sunt deja facute.
    In tot cazul, atat in Belgia cat si in Franta se sufera de o amortire generalizata. Cetateanul obisnuit, practic nu are idee pe ce lume se afla. In ultimii ani am incercat in diverse medii sa trezesc interesul pentru temele luate in discutie pe Saccsiv. Am constatat o absoluta incapacitate de a intelege a acestora, chiar daca discutam cu intelectuali. Esticii le par bizari, paranoiaci saracii, din cauza comunismului.

    Apreciază

  21. M.Voicu said, on aprilie 15, 2010 at 3:53 am

    ESTE CA LA CIRCULAŢIA RUTIERÃ:
    – Ce fel de licitatie s-a organizat fãrã garantie de buna executare ?
    – Unde este rentabilitatea dacã SUPRAVEGHEREA COSTÃ MAI MULT DECÂT REABILITAREA CÃII DE RULARE. Cele mai extraordinare radare pentru cele mai frecvente gropi; Administraţia drumurilor numãrã gropile în loc sã le astupe.
    – Primarul Capitalei vizita deunãzi expoziţia pentru cele mai moderne echipamente de curãţare a strãzilor – la care putea pune la muncã pe cei care primesc ajutoare sociale DE-GEABA !
    – Dece se cheltuie bani cu aceastã gãselniţã electronicã pentru desfiinţarea locurilor de muncã – şi aşa tot mai puţine ?

    Apreciază

  22. luchiana said, on aprilie 24, 2010 at 3:22 pm

    Frati crestini,

    Cred ca observati foarte bine ca productivitatea este „imbunatatita”, asa ne vrajesc ei, prin reducerile cu personalul?
    Interesant este ca punerea in realitate a acestor masuri de monitorizare a populatiei se face cu cheltuieli foarte mari, la care contribuim si noi, prin diferitele taxe, supra taxe, dobanzi, supra dobanzi…deci toate pe „mana” noastra…ca „implicarea” lor sa nu fie pe fata…

    La toate aceste necazuti, eu nu vad alta solutie decat TOATA NADEJDEA IN DUMNEZEU SI RUGACIUNE PERMANENTA!

    Doamne ajuta!

    Apreciază

  23. […] dupa ce in 2010, predecedentul ministru al comunicatiilor declara ca până 2011, toţi cetăţenii vor fi obligaţi să îşi obţină şi să îşi utilizeze […]

    Apreciază

  24. […] dupa ce in 2010, predecedentul ministru al comunicatiilor declara ca până 2011, toţi cetăţenii vor fi obligaţi să îşi obţină şi să îşi utilizeze […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.