SACCSIV – blog ortodox

S-ar putea ca GRIPA PORCINA sa mai „rezolve” o problema de pe agenda SISTEMULUI: INTERNETUL

Posted in Department of Homeland Security, gripa AH1N1, GRIPA PORCINA, internet by saccsiv on octombrie 28, 2009

   Citez din articolul SEC and Homeland Security need Web backup, GAO says

   WASHINGTON (Reuters) – Tranzactiile cu titluri de valoare au un backup solid pentru situatia in care o pandemie severa ar tine oamenii acasa rezultand astfel blocarea internetului, dar cu toate acestea, Homeland Security Department nu are planuri de urgenta, au declarat luni anchetatori din Congres.

   Departamentul nu are in plan nici macar sa inceapa lucrarile privitor la aceasta problema, a afirmat General Accountability Office (GAO)

   Dar Homeland Security Department a acuzat GAO de pretentii nerealiste cu privire la modalitatea in care va fi mentinut internetul in cazul in care milioane de oameni vor incepe sa munceasca de acasa in acelasi timp in care copiii plictisiti sau bolnavi se vor juca online, ingreunand astfel traficul retelei.

   Expertii arata de ani de zile problema posibila a accesarii internetului in timpul unei pandemii severe, problema care va determina o modalitate unica de urgenta. Va fi globala, afectand mai multe zone in acelasi timp si va dura saptamani sau luni, spre deosebire de cazul unei catastrofe cum ar fi un uragan sau un cutremur de pamant. 

   Gripa porcina a fost declarata pandemie dar este considerata a fi una moderata. Expertii din domeniul sanatatii afirma ca o pandemie mai rea – sau o inrautatire a acesteia – ar putea duce la un absenteism de 40 de procente de la locurile de munca si de la scoli la un moment dat .

   Multe companii si institutii guvernamentale spera sa isi continue activitatea cat de mult posibil, folosind munca de acasa prin intermediul internetului. Printre multele probleme ce rezulta din aceasta idee, totusi, se afla cea a traficului – in special “ultima mila“ dintre utilizator si sistemele centrale.

   “O astfel de ingreunare a traficului ar putea impiedica activitatea brokerilor si a altor participanti la piata valorilor mobiliare in timpul unei pandemii“, scrie in raportul GAO, care este disponibil aici.

   “Department of Homeland Security este responsabil pentru a asigura protectia infrastructurii de telecomunicatii“

   BLOCAREA SITE-URILOR WEB

   In legatura cu furnizorii privati de internet, este posibil ca acestia sa aiba nevoie de autorizatia guvernului pentru a bloca site-urile web publice, se afirma in acest raport, sau pentru a reduce vitezele de transmisie de la domiciliu pentru a face loc si pentru comert.

   Sectorul de Servicii Financiare ce Coordoneaza Consiliul pentru Protectia Infrastructurii si Securitatii Lucrului de Acasa, un grup de firme din sectorul privat si de asociatii de schimburi comerciale, au facut tot posibilul pentru a se asigura de faptul ca va continua comertul chiar daca marile tranzactii vor trebui sa se opreasca din cauza riscului unei transmisii incetinite.

   “Deoarece schimburile cheie de titluri de valoare si  organizatiile de compensare folosesc in general proprietari de retele ce ocolesc reteaua publica de internet, capacitatea lor de a executa si de a procesa schimburile nu ar trebui sa fie afectata“, spune in continuare raportul GAO.

   Cu toate acestea, nu toata lumea are planuri bune pentru situatiile critice in care multi dintre angajatii lor ar fi bolnavi, afirma raportul.

   Homeland Security nu a facut mare lucru in legatura cu aceasta situatie, aflam din raport.

   “DHS nu a realizat o strategie pentru a aborda o potentiala supraincarcare a traficului internetului“, afirma raportul.

   De asemeni, nici macar nu a verificat daca publicul sau chiar si alte organizatii federale vor coopera, spune GAO.

   “Raportul da impresia ca nu exista decat o singura solutie pentru supraaglomerarea traficului internetului pe care ar trebui sa o ia in considerare DHS pentru a realiza o strategie adecvata“, a raspuns Jerald Levine de la DHS intr-o scrisoare catre GAO.

   “Speranta realizarii unui acces nelimitat la internet in timpul unei pandemii nu este deloc realista“, a adaugat el.

   Iata si ce scrie in articolul Statele Unite: Gripa porcina ar putea duce la supraaglomerarea retelelor de internet:

   Pe masura ce raspandirea virusului AH1N1 va tine din ce in ce mai multi americani departe de locul de munca si de scoala, un raport federal avertizeaza ca, in conditiile in care toti acesti oameni se vor conecta la Internet de acasa, exista riscul ca retelele sa nu mai poata face fata, noteaza cotidianul american The Washington Post, preluata de Agerpres.

   GAO (Government Accountability Office – agentia independenta a SUA, cu atributii similare celei ale Curtii de Conturi) a relatat, la inceputul acestei saptamani, ca daca noua gripa atinge nivelul unei pandemii, copiii care acceseaza documentele video si jocurile online de acasa ar putea da peste cap retelele locale. Daca acest lucru se va intampla, nu este clar daca guvernul federal va fi pregatit sa faca fata problemei.

Departamentul pentru Securitate Interna al SUA (DHS) se ocupa cu retelele de comunicatii in momentele de stare de urgenta la nivel national, insa nu are o strategie pentru retelele de Internet suprasolicitate, un mediu extrem de important pentru a mentine economia functionala si a informa oamenii in timpul unei pandemii, a precizat GAO.

   Mai mult, DHS nu este coordonat cu agentii cum ar fi Federal Communications Commission (FCC – Comisia Federala de Comunicatii) pentru a elabora masuri despre cum providerii de telecomunicatii, cablu si televiziune prin satelit pot minimiza supraaglomerarea retelelor.

   Problema se complica deoarece furnizorii de Internet, cum ar fi Comcast, AT&T, Cox si Verizon, au optiuni limitate in ceea ce priveste reducerea supraaglomerarii retelelor. Ele ar putea sa suplimenteze banda si sa creeze niste canale de comunicare speciale pentru lucratorii importanti insa aceste masuri s-ar dovedi costisitoare si ar lua prea mult timp. De asemenea, inchiderea unor anumite site-uri si acordarea de prioritate unei portiuni a traficului ar putea aduce probleme tehnice si de reglementare, sustine raportul.

   Un furnizor de servicii de Internet ar putea decide sa incetineasca toate conexiunile la Internet dintr-o anumita zona, insa in acest caz operatorul de Internet ar incalca termenii contractuali cu clientul.

   Drept raspuns la GAO, DHS a precizat ca nu a stiut ce agentie are autoritatea clara si specifica de a permite companiilor de telecomunicatii, cablu sau satelit sa blocheze sau sa incetineasca traficul pentru a evita congestia.

   In ceea ce priveste FCC, aceasta poate acorda exceptii la regulile sale de acces la Internet care ar duce la acordarea de prioritate unui anumit trafic in situatia cand siguranta publica este pusa in pericol.

   Comentariu saccsiv:

   Eu nu cred in coincidente. De luni de zile sunt alarmate masele cu gripa porcina, apoi se instaureaza starea de urgenta, apoi sunt sfatuiti oamenii sa stea mai mult pe acasa la primele simptome. Gripa asta rezolva multe din agenda de lucru a ELITELOR, de la vaccinare in masa si pana la o probabila lege martiala si chiar cipuri. Si cum sunt baieti destepti, vor rezolva si internetul, ca tot le statea pe creieri:

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

Va iesi dupa cum vrea JAY ROCKEFELLER? Senatul american îi dă lui Obama CONTROLUL ASUPRA INTERNETULUI

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 28, 2009 at 5:21 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. daniel said, on octombrie 28, 2009 at 9:15 pm

    sunt grabit

    am vazut in inima mea asa:
    2010 – incepe iadul, cu zambetul pe buze. cu grija fata de om. de copii.
    la revolte si disperare, Elitele vin cu solutii.
    partea inselarii este, ca desi stim ca sunt false, realitatea de la momentul acela ne va demonstra ca Elitele au dreptate, pentru ca de secole a fost pregatita scena asta: vedeti in ce mod ingrozitor ne-au spalat si ne-au indoit verticalitatea.
    scena este astfel pregatita astfel ca un om disperat (boala, bani, lipsa casei etc) care cere solutii si raspunsuri va primi 10 variante, toate primite cu cea mai mare dragoste si recunostinta, fara sa isi dea seama ca si-a vandut sufletul Elitelor sataniste.
    vor fi aparatori si marturisitori ai Elitelor, cat bine ne fac ele etc.
    toata mass media va ridica in slavi Elitele care ne da raspuns si la una si la alta.
    totul va fi asa de intors pe dos ca ne vom reveni cu greu.
    atunci, vom pune in practica, ca si acum, ceea ce trebuie sa faca un ostas al lui Hristos.
    cand apuc pe calea de impotrivire voi fi luat de nebun, care rastoarna ordinea sociala, etc. voi avea razboi chiar la mine in familie.
    cand vezi ca toata lumea e „dusa” (inselata) inseamna ca tre sa fim mai hotarati si sa avem nadejdea in Domnul nostru Iisus Hristos.
    in fata uraganului totusi stau linistit: tre sa ascultam de Dumnezeu.
    asa sa fie.

    va iubesc,
    Daniel

    Apreciază

    • oracol said, on octombrie 29, 2009 at 3:04 pm

      iarta-ma ca te intreb dar pe ce te bazezi cind spui ca de secole au fost pregatite toate astea?

      Apreciază

  3. atitudini said, on octombrie 29, 2009 at 7:50 am

    Uite, chestia cu blocarea Internetului mi-a scapat.

    Pe de alta parte, in articolul tau nu apare o problema destul de serioasa, mentionata deja si de care m-am lovit eu incercand sa ma documentez…

    Au aparut deja zeci de site-uri fantoma, bine promovate = cu pozitie foarte inalta in Google pe cuvinte cheie, si care nu ofera decat virusi informatici la schimb…

    Pe de alta parte, dincolo de blocarea Internetului si numarul mare de victime, pe mine, cel mai tare, ma sperie faptul ca aduce enorm de multe costuri… si asta in momentul in care ne aflam in cel mai de jos punct al gropii crizei economice…

    Uite care sunt argumentele pe care le-am gasit eu:

    http://atitudini.wordpress.com/2009/10/27/gripa-porcina-oare-noi-ne-dam-seama-cu-adevarat-la-ce-se-poate-ajunge/

    Apreciază

  4. eufrosin said, on octombrie 29, 2009 at 1:13 pm

    Lucrurile se precipita deja chiar aici la noi:

    pe americani nu-i mai salveaza nimeni, insa aici e mult mai simplu. Nu stiu daca ati scris despre abominatia pe care proaspatul uns secretar de stat, Dl. Streinu-Cercel, vrea sa o perpetueze FORTAT, asupra copiilor nostri.
    Am inclus si un formular tipizat , cu instructiuni, pentru a contracara aceasta tentativa de genocid:

    http://eufrosin.wordpress.com/2009/10/28/atentie-vaccinarea-fortata-in-romania/

    Apreciază

  5. CUPRINS O – W « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:47 pm

    […] S-ar putea ca GRIPA PORCINA sa mai „rezolve” o problema de pe agenda SISTEMULUI: INTERNETUL […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.