SACCSIV – blog ortodox

11 ani de la mutarea la Domnul a parintelui Justin Parvu

Posted in Iustin Parvu, Uncategorized by saccsiv on iunie 16, 2024

Părintele Iustin s-a născut, conform Registrului Matricol al Mănăstirii Secu, la 10 februarie 1919, de ziua Sfântului Mare Mucenic Haralambie, în satul Poiana Largului (Petru Vodă), comuna Călugăreni (acum Poiana Teiului), judeţul Neamţ, în familia unor români ortodocşi foarte evlavioşi, şi a fost botezat cu numele Iosif.

În condiţiile în care zona Moldovei, în care s-a născut părintele, a fost şi este considerată Athosul României, datorită nenumăratelor mănăstiri, şi fiindcă mama sa, Ana, îl ducea în duminici şi sărbători la mănăstirile Durău, Secu, Sihăstria, Neamţ, tânărul a simţit din copilărie o apropiere de credinţă şi o atracţie către viaţa duhovnicească.

[…]

Despre cei aproape 17 ani de detenţie, Părintele spunea că a trăit „cea mai importantă experienţă pe care o poţi avea în timpul vieţii: să te cunoşti pe tine însuţi pe calea suferinţei”. Ca preot, Părintele Iustin şi-a făcut un scop din răspunderea faţă de viaţa spirituală a celorlalţi deţinuţi, încât rugăciunea devenea cu mult mai puternică decât era înainte de detenţie. În închisoare, durerea proprie nu mai era simţită pentru că altcineva murea alături. „Moartea făcea parte din viaţa noastră. O vedeam ca pe o izbăvire, căci este poarta spre viaţa de dincolo pe care ne-o dorim.

[…]

Cititi va rog mai multe la:

10 ani de la mutarea la Domnul a parintelui Justin Parvu

Cititi va rog si:

Parintele Justin Parvu: daca nu il trezim pe fratele nostru, ni se socoteste un fel de lepadare, tradare

Video – Părintele Justin Pârvu: Vine vremea să ne lepădăm de lume

Parintele JUSTIN PARVU: Vor ridica biserici marete / Nu vom putea intra / Pentru ca ecumenismul se va instapani in ele

„S-A NASCUT UN SFANT” – un documentar remarcabil despre Parintele Justin Parvu, in cadrul emisiunii „In premiera”

Din invataturile si actiunile Parintelui Justin Parvu (video si interviuri)

Video: Parintele Justin Parvu vorbind despre 10 000 arestari in noaptea de 14 – 15 mai 1948

Marturia Parintelui Justin Parvu despre Parintele Ilie Lacatusu: MINUNEA CU TAIATUL STUFULUI

 

Tagged with:

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dante said, on iunie 16, 2024 at 7:30 pm

    Parintele Iustin a plecat la Domnul de ceva ani, au ramas cuvintele si invataturile lui pentru noi astia mai tari de cap. Una dintre luptele lui era legata de refuzul actelor biometrice si a documentelor cu cip, a cardului in general, instrumente care ne vor lua libertatea in urmatorii ani. Au trecut 11 ani de atunci si acuma daca vreti sa faceti ceva plati sau sa cumparati ceva de la Manastirea Petru Voda o puteti face usor si facil ,de acasa din fotoliu, trimitind suma necesara cu ajutorul unui instrument electronic intr-un cont al manastirii, sau puteti plati la POS-ul de la sf. manastire. Se accepta orice instrument de plata, bani sa iasa! Aceasta este ce s-a inteles din invataturile si sfaturile parintelui vis a vis de sistemul electronic al mamonei, urmind ca pe viitor sa se reconsidere cuvintul parintelui si sa se treaca direct la cipul implantat pentru achizitionarea de la pangarul manastirii a diverselor produse, sau pomelnice.
    Ori parintele s-a inselat si a fost prea dur si extremist in aceasta chestiune, ori urmasii lui sint niste iude. Scapa cine mai poate.

    Apreciază

  2. Spaceman said, on iunie 16, 2024 at 9:27 pm

    Dumnezeu să îl pomenească pe Părintele Iustin Pârvu întru Împărăția Sa!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.