SACCSIV – blog ortodox

Crucea intoarsa este un simbol satanist, insa „verificatorii de fapte” sustin ca este crestina

Vigilant Citizen: The True Meaning of the Inverted Cross and Why Mass Media Lies About It

Adevăratul înțeles al crucii inversate și de ce mass-media ne minte în privința asta

Crucea inversată apare peste tot în cultura populară, iar personalități precum Melinda Gates și Megan Markle au purtat-o chiar ca pandantiv. De fiecare dată când oamenii observă acest simbol puternic, mass-media își dezlănțuie ‘verificatorii de fapte’ pentru a susține că crucea inversată nu este satanică și că este de fapt creștină. Iată de ce aceasta este o minciună sfruntată.

Publicat pe 13 Iunie 2024, de Vigilant Citizen

Sloganul Vigilant Citizen este ‘Simbolurile conduc lumea’, deoarece simbolurile nu pot minți. Ele nu pot reprezenta decât exact ideea pe care sunt menite să o poarte. Cu toate acestea, cuvintele pot minți și sunt folosite în prezent pentru a zăpăci masele cu privire la adevărata semnificație a unor simboluri puternice, inclusiv cea a crucii inversate.

De-a lungul istoriei, cel mai simplu mod de a identifica cine este cu adevărat la putere într-o societate este observarea simbolismului care pătrunde în cultură. De exemplu, atunci când Biserica Catolică era la putere în vechea Europă, simbolismul – până la numele străzilor – totul era legat de catolicism. Când francmasonii au preluat puterea, simbolismul lor subtil, dar inconfundabil, a devenit vizibil în toate fațetele societății (a se vedea seria mea ‘Sinister Sites’ / Locuri sinistre).

Simbolurile conduc lumea, deoarece aceia care o conduc se reprezintă pe ei înșiși, în mod natural, folosind simbolismul. Acest lucru a rămas valabil până în prezent. După cum documentează acest site, un anumit set de simboluri pătrunde în societate, în timp ce altele sunt aproape evitate. Unul dintre simbolurile ‘acceptate’ este crucea inversată.

Semnificația acestui simbol puternic nu ar putea fi mai evidentă: reprezintă inversarea creștinismului. Din acest motiv, este și principalul simbol care reprezintă satanismul. Deci, ce spune asta despre cei care conduc lumea în prezent? Că sunt sataniști, nu-i așa?

Cu toate acestea, cei care conduc în prezent lumea sunt experții în marketing, relații publice și dezinformare. Și au lansat o campanie de dezinformare totală pentru a-i face pe oameni să creadă că simbolul satanic care apare peste tot este de fapt… creștin. Argumentul de bază: Crucea inversată este de fapt un simbol catolic numit Crucea Sfântului Petru. Deși acest simbol există într-o anumită nișă a catolicismului, nimeni de la Hollywood nu-l poartă pentru a-l onora pe Sfântul Petru. Iar cei care susțin acest fapt dubios se angajează într-o dezinformare totală.

Dezinformarea

De-a lungul anilor, acest site a documentat propagarea și normalizarea crucii inversate, un simbol puternic, cu o semnificație spirituală inconfundabilă. Din cauza naturii sale blasfemiatoare, simbolul obișnuia să fie tabu. Acesta poate fi văzut doar în cercurile oculte, mai ales în timpul ritualurilor satanice, unde aveau loc cele mai josnice practici cunoscute de om (mai multe despre acest lucru mai târziu).

Cu toate acestea, după cum se poate observa în nenumărate articole ale Vigilant Citizen, simbolul și-a pierdut statutul de tabu și a devenit convențional. Iar acest lucru este intenționat. Cei aflați la putere doresc ca acesta să devină normal și chiar fermecător. În zilele noastre, este prezent peste tot: pe posterele filmelor, în videoclipuri, în modă și chiar la gâtul celebrităților.

De la stânga la dreapta: Melinda Gates (în timp ce promova vaccinurile COVID), Megan Markle (într-o călătorie oficială a familiei regale) și Ice Spice (la cel mai urmărit Super Bowl din toate timpurile) purtau la gât cruci inversate.

Cu toate acestea, atunci când oamenii ‘vigilenți’ semnalează această tendință bizară, ‘verificatorii de fapte’ apar din senin pentru a minți cu nerușinare publicul.

„Afirmație:

Rapperul Ice Spice a purtat o cruce întoarsă ‘satanică’ la Super Bowl 2024.

Evaluare: Amestec

Context:

Pandantivul, creat de bijutierul newyorkez Alex Moss, pare a avea forma unei cruci inversate (cu susul în jos), însă nu are nimic ‘demonic’ sau ‘satanic’ în sine. În tradiția catolică, crucea răsturnată reprezintă martiriul Sfântului Petru și este numită Crucea Sfântului Petru.”

‘Verificatorii de fapte’ de la Snopes spun că nu există nimic satanic în crucea inversată. Ei merg chiar până la a insinua că Ice Spice a purtat-o pentru a onora martiriul Sfântului Petru. Știm cu toții că acest lucru nu are niciun sens, și totuși acestea sunt ‘fapte’.

De la rețelele de socializare online și până la rezultatele căutărilor pe Google, există un efort clar în a convinge masele că crucea inversată nu este satanică.

„crucea inversată (căutare google)

Wikipedia

Crucea Sfântului Petru

Crucea Sfântului Petru, cunoscută și sub denumirea de Crucea Petrină, este o cruce latină inversată ce este în mod tradițional folosită ca simbol creștin, însă recent, …”

Primul rezultat al căutării (pe google) pentru ‘cruce răsturnată’ este intrarea din Wikipedia pentru Crucea Sfântului Petru.

„ACEASTĂ CRUCE NU ESTE SATANICĂ

ACEASTA ESTE CRUCEA SFÂNTULUI PETRU

CARE A CERUT ACEASTĂ FORMĂ DE CRUCIFICARE PENTRU CĂ NU SE CONSIDERA DEMN DE A FI CRUCIFICAT ÎN ACELAȘI FEL CA PE IISUS HRISTOS – FĂ-ȚI CERCETĂRILE

Diverse imagini care răspândesc această dezinformare au apărut pe rețelele de socializare, spunând oamenilor ‘FĂ-ȚI CERCETĂRILE’ … atâta timp cât ‘cercetarea’ se limitează la intrarea de pe Wikipedia de mai sus. Cercetarea reală a acestui simbol duce direct la satanism.

Povestea crucii Sfântului Petru își are originea într-un text apocrif din secolul al II-lea intitulat ‘Martirajul lui Petru’. În această povestire, Sfântul Petru a cerut să fie răstignit cu capul în jos, deoarece credea că valorile celor care îl răstigneau erau cu capul în jos. O altă interpretare este că el nu s-a considerat demn de a fi răstignit ca pe Iisus.

Oare fiecare exemplu de cruce inversată văzut în cultura populară de astăzi este un tribut adus acestei povești catolice obscure (care nici măcar nu apare în Biblie) din secolul al II-lea? Vi se pare că acest lucru are măcar o fărâmă de sens?

Între timp, o știm cu toții că crucea inversată este unul dintre simbolurile preferate ale sataniștilor. Și mai știm, de asemenea, că satanismul face ravagii în cultura populară. Dacă ne folosim de logică, care explicație are mai mult sens?

Ritualurile satanice au loc pe altare împodobite cu cruci inversate și cu sigiliul Bisericii Satanei (o pentagramă inversată în interiorul căreia se află Capra lui Mendes).

Cum se face că ‘verificatorii de fapte’ nu recunosc niciodată acest fapt evident?

Să examinăm câteva exemple recente ale crucii inversate din cultura populară și să determinăm dacă acestea se referă la ‘martiriul Sfântului Petru’ sau la satanism.

Este crucea inversată de pe fruntea lui Lil Uzi Vert un tribut adus Sfântului Petru sau o trimitere la un ritual satanic? Sugestie: Sângele din jurul gurii sale (ritualul sângelui) ar putea oferi un mare indiciu. Un alt indiciu: numele său se pronunță Lil Lucifer.

Este crucea inversată de pe acest poster al filmului Horns (Coarne) un tribut adus Sfântului Petru sau Diavolului? Indiciu: Crucea este formată din cuvintele ‘El va aduce diavolul în tine’. Alt indiciu: filmul se numește literalmente Coarne.

În filmul Rosemary’s Baby (1968) al lui Roman Polanski, personajul interpretat de Mia Farrow este pregătită de un cult satanic pentru a da naștere unui copil. La sfârșitul filmului, vedem o cruce inversată deasupra leagănului copilului. Oare această cruce îl onorează pe Sfântul Petru? Indiciu: Copilul este Antihristul.

Pantofii Nike ai lui Lil Nas X prezintă pentagrame inversate, numărul 666 și cruci inversate. Oare aceste cruci îl onorează pe Sfântul Petru? Indiciu: se numesc literalmente ‘Pantofii Satanei’.

Sunt crucile inversate de pe această copertă cu Sharon Needles un tribut adus Sfântului Petru? Indiciu: acest travestit a lansat și un cântec numit Hail Satan!

Aș putea posta alte zeci de imagini cu aceeași întrebare retorică. O simplă privire asupra contextului din jurul crucii inversate confirmă faptul că semnificația acesteia este pur satanică.

Dar de ce este crucea răsturnată un simbol atât de esențial în satanism? Pentru că în centrul satanismului se află o practică infernală: magia neagră.

Adevăratul înțeles al crucii inversate

Acest decor de perete cu cruce inversată îl prezintă pe Baphomet ridiculizând crucificarea lui Hristos. Apropo, Walmart are la vânzare acest articol.

În ocultism, un simbol inversat reprezintă corupția și pervertirea semnificației originale a acelui simbol. Din acest motiv, cei care practică magia neagră (ritualuri oculte în scopuri malefice sau egoiste) folosesc simboluri inversate.

În cartea La Clef de la Magie Noire (Cheia magiei negre) din 1897, ocultistul francez Stanislas de Guaita descrie pentagrama verticală ca fiind ‘sfințenia’ (spiritul domină materia) și pentagrama inversată ca fiind ‘răul’ (materia domină spiritul).

În cartea sa fundamentală ‘Secret Teachings of All Ages’ (Învățăturile secrete ale tuturor timpurilor), ocultistul Manly P. Hall explică modul în care simbolurile (cum ar fi pentaclul văzut mai sus) – și inversarea lor – poartă o mare putere.

„În simbolistică, o figură inversată semnifică întotdeauna o putere pervertită. Persoana obișnuită nici măcar nu bănuiește proprietățile oculte ale pentacului emblematic. (…)

Magicianul negru nu poate folosi simbolurile magiei albe fără să atragă asupra sa forțele magiei albe, ceea ce ar fi fatal pentru planurile sale. El trebuie, prin urmare, să denatureze hierogramele astfel încât acestea să caracterizeze faptul ocult că el însuși denaturează principiile pe care simbolurile le reprezintă. Magia neagră nu este o artă fundamentală; ea este utilizarea abuzivă a unei arte. Prin urmare, ea nu are simboluri proprii. Ea nu face decât să preia figurile emblematice ale magiei albe și, prin inversarea și răsturnarea lor, semnifică faptul că este stângace. (…)

Pentagrama este folosită pe scară largă în magia neagră, dar atunci când este folosită, forma ei diferă întotdeauna într-unul din cele trei moduri: steaua poate fi ruptă într-un punct prin faptul că liniile convergente nu se pot atinge; poate fi inversată, având un punct în jos și două în sus; sau poate fi distorsionată prin faptul că punctele au lungimi diferite. Atunci când este folosită în magia neagră, pentagrama este numită ‘semnul copitei despicate’ sau amprenta diavolului. Steaua cu două vârfuri în sus se mai numește și ‘Capra lui Mendes’, deoarece steaua inversată are aceeași formă ca și capul de capră.”

Pe scurt, inversarea simbolurilor este un element de bază în magia neagră. În satanism, Liturghia Neagră (o corupere a Liturghiei creștine), este exemplul suprem al unei astfel de inversiuni.

Liturghia neagră

O reprezentare a unei Liturghii Negre condusă de Abatele Étienne Guibourg în secolul al XVII-lea. Deasupra „altarului viu” (o femeie dezbrăcată), Guibourg ține în brațe un copil sacrificat prin tăierea gâtului. Pe veșmintele lui se află o cruce gigantică inversată. Aceasta este adevărata semnificație a crucii inversate.

Liturghiile negre corup ritualurile creștine la fel cum crucile inversate corup simbolismul creștin.

„Liturghia Neagră este un ritual care se face în întregime sau parțial pe dos. Liturghia poate include inversarea crucii, scuipatul și călcarea pe cruce, înjunghierea gazdei și alte obscenități.

Se presupune că urina a fost, în diferite momente, folosită pe post de apă sfințită sau de vin. Bucăți feliate de napi putreziți, piele neagră sau triunghiuri negre au fost folosite drept pâine de împărtășanie.

Lumânări negre erau folosite în locul celor albe. Un preot defăimat oficia, în general, Liturghia Neagră purtând veșminte de culoare neagră sau de culoarea sângelui uscat și brodate cu cruci inversate, un cap de capră (cu referire la Baphomet) sau cu alte simboluri magice. (…)

Grupurile satanice încă își desfășoară versiunile lor de Liturghie Neagră care includ acte sexuale deviante și orgii, necrofilia, canibalismul victimelor sacrificate (inclusiv ființe umane) și consumul de sânge al victimelor.”
– Dr. Glen Christie, Religii mondiale comparate”

După cum s-a putut constata în articolele anterioare, toate lucrurile îngrozitoare descrise mai sus sunt în prezent glorificate de aceiași oameni care umblă cu crucile inversate. Sunt acești oameni atât de devotați catolici încât poartă cruci inversate pentru a celebra o poveste obscură și apocrifă din secolul al II-lea?

În concluzie

După cum s-a putut vedea mai sus, „verificatorii de fapte” adoră să respingă importanța tot mai mare a crucii inversate în cultura populară, afirmând că este de fapt Crucea Sfântului Petru. Cu toate acestea, ei nu se obosesc niciodată să explice raționamentul din spatele unei astfel de afirmații. Dacă se merge un pic mai în profunzime, acest argument se va prăbuși complet. De ce toți acești oameni au brusc un interes pentru acest sfânt catolic, în timp ce tot ceea ce reprezintă ei este pur satanic? ‘Verificatorii de fapte’ aruncă această afirmație și continuă să o repete până când aceasta devine acceptată.

Iată adevărul întunecat despre prevalența tot mai mare a crucii inversate: cei care conduc lumea nu mai vor să își ascundă simbolistica. Ei vor să fie afișat peste tot, deoarece oamenii au făcut acest lucru încă din zorii timpului. Cu toate acestea, prima regulă a sataniștilor este să nege că sunt sataniști.

Rezultatul: crucea inversată este peste tot, în timp ce o mașină de dezinformare îi face pe oameni să creadă că este un simbol creștin. În contextul în care este folosită, este clar că nu este așa.

Crucea inversată este despre corupție și perversiune. Nu numai a creștinismului, ci și a societății în general. Pe măsură ce societatea degenerează într-o formă modernă a Sodomei și Gomorei, simbolul crucii inversate devine tot mai răspândit. Aceasta nu este o coincidență. Pentru că simbolurile conduc lumea. Iar cei care conduc lumea vor ca noi să ne închinăm simbolurilor acestora.

 

Comentariu saccsiv:

Magia alba e tot de la dracu’:

https://doxologia.ro/magia-alba-magia-neagra

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un roman said, on iunie 15, 2024 at 6:44 am

    ancienne détester: en cherchant la première racine, trouver l’ethnie… le reste des faits n’est que corollaire, à la mode…

    Apreciază

  2. Ania said, on iunie 15, 2024 at 7:02 am

    Crucea inversa e clar simbol satanist, asta nu e nicio indoiala.

    Ceea am aflat recent este ca poporul celtic o folosea in traditiile sale. Ei isi pictau sau gravau cruce inversata pe fata mai ales in ritualurile pe care le faceau, care erau ritualuri pagane.

    Deci asta cu semnificatia crestina nu stiu cine de unde a scos-o, pentru ca dupa cum bine se vede ca simbolism e departe de a fi crestin. Insisi si acesti celti aveau traditii intunecate, oculte, deh ei sunt apropiati de nordici, nu de noi.

    Apreciază

  3. Bill said, on iunie 15, 2024 at 1:12 pm

    El Vaticano está abierto a reformular la infalibilidad del Papa en aras de la unidad de los cristianos Vaticanul este deschis la reformularea infailibilității Papei, de dragul unității creștinilor [ dar mai sunt zeci de erezii la Vatican, nu doar „infailibilitatea” ]

    FOTO: papa Ioan Paul al II-lea (papa Katz)

    Wikipedia (Enciclopedia Masonica online) : Crucea Sfântului Petru, cunoscută și sub numele de Crucea Petreană, este o cruce latină inversată, folosită în mod tradițional ca simbol creștin, dar, în ultima vreme, a fost folosită și ca simbol anticreștin și satanic. În creștinism, este asociată cu martiriul Sfântului Petru. Simbolul își are originea în…

    Apreciază

  4. nightcrawlercyp said, on iunie 15, 2024 at 1:56 pm

    Chiar presupunand ca ar fi ca ei, Sfantul Petru a facut asta pentru a nu fi idolatizat. De aia e un lucru gresit. Asa cum zice si Sfantul Pavel: s-a rastagnit Pavel pentru voi? De exemplu ortodoxi din Romania avem ca patron pe Sfantul Andrei dar nu purtam cruci in forma de x

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ion said, on iunie 15, 2024 at 4:06 pm

    Astea-s copilarii. Crucea are putere reala . Crucea intoarsa n-are nici o putere.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 15, 2024 at 4:51 pm

      Ion

      Vorbim de simboluri.
      Iar satanismul nu este o copilarie.

      Apreciat de 2 persoane

    • nightcrawlercyp said, on iunie 15, 2024 at 8:20 pm

      Diavolul actioneaza intr-un fel interesant de multe ori. In general copiaza activitatea lui Dumnezeu dar intoarce unul sau mai multe aspecte invers. In sensul asta crucea inversata e extrem de significativa. De ex Dumnezeu a stabilit sirul ierarhic de autoritate: Dumnezeu=>Biserica=>Barbat=>Femeie=>Copii. Satana l-a intors pe dos si de aia suntem unde suntem

      Apreciază

  6. tomotan said, on iunie 16, 2024 at 6:48 am

    in evul mediu era considerat simbol crestin fiind denumits crucea sfantului petru, care a fost martirizat pe o cruce intoarsa, chiar la cererea lui. prostii de la hollywood au dat o conotatie malefica acestui simbol crestin.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.