SACCSIV – blog ortodox

Turcia vrea in BRICS

Posted in BRICS, Turcia by saccsiv on iunie 5, 2024

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/reasezari-la-nivel-mondial-cu-usa-inchisa-in-ue-turcia-vrea-sa-intre-in-alianta-cu-rusia-china-b_3339615.html

Turcia dorește să adere la BRICS, iar această chestiune o să fie discutată la o întâlnire a miniștrilor asociației la Nijni Novgorod, a transmis ministrul turc de Externe, Hakan Fidan. Oficialul turc a făcut această declarație din China, acolo unde efectuează o vizită de lucru.

„Desigur, am dori să fim primiți în BRICS. Să vedem ce putem realiza în acest an”, a spus ministrul, citat de publicația South China Morning Post (SCMP).

Potrivit lui Fidan, unele state europene se opun aderării țării sale la UE, astfel încât autoritățile turce consideră BRICS drept o platformă alternativă pentru integrare. „Nu putem ignora faptul că BRICS, ca platformă importantă de cooperare, oferă altor țări o alternativă bună. Vedem potențial în BRICS”, a explicat el.

Potrivit SCMP, Fidan a mai spus, în timpul evenimentului de la Beijing, că se așteaptă să participe la o reuniune a miniștrilor de externe BRICS în Rusia. Este de așteptat ca la această întâlnire, unul dintre subiecte să fie posibilitatea ca Turcia, care este membră a NATO, să adere la BRICS.

Context

În perioada 10-11 iunie, la Nijni Novgorod, va avea loc o reuniune a miniștrilor de externe BRICS. Potrivit viceministrului rus de externe, Serghei Riabkov, evenimentul va avea loc într-un format extins, datorită participării partenerilor care nu sunt membri ai asociației.

Liderul turc Recep Tayyip Erdogan a participat la summitul BRICS din 2018. Președintele rus Vladimir Putin a declarat atunci că Ankara ar putea adera la BRICS în 2022. Până în prezent, Turcia nu a luat nicio inițiativă în această direcție.

În 2006, Brazilia, Rusia, India și China au format grupul „Bric”. Africa de Sud a venit ulterior, în 2010, devenind „Brics”.

Grupul a fost conceput pentru a reuni cele mai importante țări în curs de dezvoltare ale lumii, pentru a provoca puterea politică și economică a națiunilor mai bogate din America de Nord și Europa de Vest.

Ce urmează?

BRICS se pregătește pentru o extindere majoră, deoarece șapte noi țări și-au depus oficial cererile de a se alătura alianței înainte de summitul din 2024. Această dinamică, care marchează un punct de cotitură semnificativ în geopolitica globală, arată atracția tot mai mare a acestui bloc și ambițiile sale de a remodela ordinea economică mondială.

Summitul BRICS, programat pentru octombrie 2024, va marca o etapă crucială prin admiterea oficială a patru noi membri: Emiratele Arabe Unite, Egipt, Iran și Etiopia. Această extindere, anunțată la ultimul summit, va aduce numărul membrilor alianței la nouă.

De la începutul anului 2024, alte șapte țări și-au exprimat intenția de a adera la BRICS înainte de următorul summit. Acestea sunt Camerun, Pakistan, Sri Lanka, Siria, Thailanda, Venezuela și Zimbabwe.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Categoria pioni albi – pioni negri? BRICS impotriva Noii Ordini Mondiale a Occidentului Colectiv

 

Tagged with: ,

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on iunie 5, 2024 at 2:22 pm

    Puțin despre BRICS:

    Încă o dată: atât americanii, cât și rușii și-au văzut sacii în căruță, ultimii cu sacrificii umane. Afacerile urmează să se reașeze pe cele două fronturi economice, G7 și BRICS+. Agenda 2030 își urmează cursul, portofelul electronic va fi implementat, iar cine visează la un Superman capabil să răstoarne munții în favoarea simplilor cetățeni ar fi bine să-și recalibreze așteptările.

    https://t.me/onciu/5273

    Un răspuns mult mai aproape de realitate ni-l sugerează, negru pe alb, istoricul pro-atlantist Armand Goșu: ”Pe termen lung, decizia de a începe negocierile cu Ucraina și Republica Moldova va schimba fața Europei de Est și va apropia civilizația occidentală de Rusia, obiectivul strategic fiind acela de a primi și Rusia, o Rusie reformată și democratică, în marele club occidental. Acesta este un proiect pentru câteva generații, cred eu realizabil. Cu condiția ca Occidentul să supraviețuiască în ring acestei reprize de pumni din partea lui Putin și să se mobilizeze pentru următoarele ca să câștige meciul”. Meciul globalizării, al instaurării Guvernului Mondial, printr-o posibilă fuziune G7-BRICS.

    https://t.me/onciu/5394

    Prelungirea irațională (și criminală!) a războiului va duce, inevitabil, la o polarizare și mai accentuată atât în societate, cât și la nivel de blocuri ideologice, G7 vs. BRICS. Principalul beneficiar al continuării măcelului ar putea fi structura de putere supranațională care vizează Guvernul Mondial prin aducerea la același numitor a celor două blocuri, la momentul oportun. Chiar și după două generații de-acum încolo.

    https://t.me/onciu/5441

    Conflictul militar (fie din Ucraina sau Gaza) desparte puternic apele și coalizează națiunile în jurul polilor amintiți. De aceea nimeni din occident nu este interesat, deocamdată, de negocieri. Dolarul american pierde deja din influență (potrivit predicțiilor lui Soros), însă doar atât să permită apariția unei monede alternative în polul BRICS – probabil în jurul yuanului.

    Războaiele se vor termina când cele două blocuri vor fi bine delimitate, bine închegate, pregătite pentru o viitoare contopire.

    Până atunci, cetățenii trebuie convinși că ”luptă” pentru o cauză dreaptă, că invazia rusă devine iminentă și că toată lumea trebuie să participe la efortul de înarmare. Chiar dacă toate acestea se traduc prin scăderea abruptă a nivelului de trai, diminuarea libertăților fundamentale și terorizarea constantă a populației.

    https://t.me/onciu/5563

    Așadar, deocamdată nu există o ruptură clară între BRICS și G7, similară cu cea dintre CAER și OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, înființată în 1961 ca succesor al Organizației Europene de Cooperare Economică – administratorul Planului Marshall).

    Prelungirea conflictelor din Ucraina și Orientul Mijlociu creează premisele pentru apariția în viitorul apropiat a unei alianțe militare în cadrul BRICS+, similară Pactului de la Varșovia. Astfel, cele două blocuri imense (incomparabil mai mari decât Estul și Vestul din Războiul Rece) se vor ciocni atât pe tărâm economic (vezi dedolarizarea și preconizata monedă BRICS), cât și militar (cu o spirală a înarmării nemaiîntâlnită).

    https://t.me/onciu/6197

    Apreciază

  2. Bill said, on iunie 6, 2024 at 8:46 am

    Cum va supraviețui Vestul într-o lume în care nu va mai fi stăpân?

    Petrodolarii, casă bună cu inteligența artificială. Emiratele Arabe, “mariaj” cu SUA

    Falsul mit al deglobalizării

    NATO dezvoltă coridoare terestre către Rusia. Trupele vor fi transportate prin mai multe porturi, printre care și cele din România

    USS Eisenhower is BURNING and Leaving the Red Sea to be Scrapped  Portavionul USS Eisenhower arde și părăsește Marea Roșie pentru a fi dezmembrată  Un submarin nuclear american chiar a tras o rachetă de sub apă (dezvăluindu-și locația) într-o încercare zadarnică de a împiedica rachetele să lovească portavionul….

    Dan Diaconu: Un viitor pentru Ucraina [ …] Piticul porno [ Zelensky ]  a pus în aplicare un scenariu clar de distrugere a populației Ucrainei. E amănuntul pe care ucrainenii, în naționalismul lor tembel, nu l-au înțeles. […] Și uite-aici vine „marele plan”, unul puțin modificat față de varianta filmului în care târliciul de la Kiev a fost actor principal: următoarea mișcare din Ucraina va fi cea de repopulare cu imigranți meniți a pune în practică Planul Kalergi în Ucraina. Cu alte cuvinte, elementul premergător preluării Ucrainei va fi cel de schimbare a populației prin intermediul imigranților. Vor fi preferați bărbați africani și asiatici care se vor trezi acolo într-un paradis de femei albe, dornice să se liniștească într-o familie de orice tip. Și uite-așa, prima generație mixată va apărea în masă, exact cum își dorea Kalergi. Aceasta este forța muncitoare care va ridica Ucraina și care va servi bunăstării stăpânilor din spate ai țării. [..]

    Adrian Onciu: FĂRĂ CALE DE MIJLOC […] Rușii nu se vor lăsa călcați în picioare, chiar cu riscul de a muri de gât cu americanii (și implicit cu noi toți). Pentru simplu fapt că ei nu se află în poziția României, de a sta în genunchi și de a-și pierde libertatea în schimbul unui trai mai bun. Așa cum arată lucrurile astăzi, puține linii roșii mai sunt de trecut până când orice negocieri vor fi excluse [..]   Fie câştigăm noi, fie ei. Nu există a treia cale, doar al treilea război mondial. (…) Dacă forţele politice de stânga câştigă la alegerile din 9 iunie, este doar o chestiune de timp până când războiul ne va ajunge, deoarece susţinătorii războiului şi-au pierdut raţiunea, sunt ameţiţi, vor să învingă Rusia, aşa cum au încercat în Primul şi în Al Doilea Război Mondial. Ba chiar sunt gata să se confrunte cu întregul Est”. Totul pare pregătit pentru marea confruntare, iar semnale ca tentativa de asasinare a premierului Fico vorbesc de la sine despre cât de aproape suntem de un deznodământ tragic.

    EU to force its young men to fight in Ukraine. War is money making monster.  UE o să își forțeze tinerii să lupte în Ucraina. Războiul este un monstru care face bani.

    Val suspect de pensionări la Interne. Angajații tineri părăsesc sistemul, invocând depresia  

    Tîlvăr: „Armata va continua să achiziționeze tehnică militară”

    Surse: România nu poate da sistemul Patriot Ucrainei, conform unei analize a MApN

    Șeful Statului Major al R. Moldova era conservă GRU

    SUA testează o rachetă care poate lovi Moscova în mai puţin de 30 minute

    TERIFIANT! Germania cere pregătirea pentru război până în 2029

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.