SACCSIV – blog ortodox

Steadfast Defender 2024 se va desfăşura timp de mai multe luni în Europa, fiind cel mai mare exerciţiu NATO de după Războiul Rece, implicând aproximativ 90 000 de soldaţi

Posted in exercitiu militar, NATO, razboi, RUSIA by saccsiv on ianuarie 22, 2024

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/nato-lanseaza-cel-mai-mare-exercitiu-de-dupa-razboiul-rece-reactia-rusiei_3205967.html

Amploarea exerciţiilor NATO Steadfast Defender 2024 marchează o „întoarcere irevocabilă” a alianţei la manevrele Războiului Rece, a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Aleksandr Gruşko, pentru agenţia de presă RIA, relatează Reuters, scrie news.ro.

NATO a anunţat joi că lansează cel mai mare exerciţiu de după Războiul Rece, implicând aproximativ 90.000 de soldaţi, în care va exersa modul în care trupele americane ar putea întări aliaţii europeni în ţările care se învecinează cu Rusia, pe flancul estic al alianţei, în cazul în care ar izbucni un conflict cu un adversar „aproape egal”.

„Aceste exerciţii sunt un alt element al războiului hibrid declanşat de Occident împotriva Rusiei”, a declarat Gruşko pentru RIA.

„Un exerciţiu de această amploare marchează întoarcerea definitivă şi irevocabilă a NATO la manevrele Războiului Rece, când procesul de planificare militară, resursele şi infrastructura sunt pregătite pentru confruntarea cu Rusia”.

NATO nu a menţionat Rusia pe nume în anunţul său referitor la exerciţiu, dar documentul său strategic de top identifică Rusia ca fiind cea mai semnificativă şi directă ameninţare la adresa securităţii membrilor NATO.

Rusia a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina în februarie 2022, în ceea ce Kievul şi aliaţii săi occidentali au declarat că este o acaparare imperială neprovocată de teritorii. De atunci, Moscova şi şeful diplomaţiei sale, ministrul de externe Serghei Lavrov, au acuzat deseori „Occidentul colectiv” că duce un „război hibrid” împotriva Rusiei, sprijinind Ucraina cu ajutor financiar şi militar.

Steadfast Defender 24, cel mai important exerciţiu al NATO ”de decenii”, va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura timp de mai multe luni, cu participarea a 90.000 de militari din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, vizând să arate că-şi poate apăra teritoriul până la frontiera cu Rusia.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aurelian said, on ianuarie 22, 2024 at 8:45 pm

    Nu prea inteleg ce are comun acest articol cu ortodoxia??? Ori subiectele crestine ortodoxe s-au epuizat?

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 22, 2024 at 9:39 pm

      Aurelian

      Ma stradui si eu sa urmez exemplul Sfintilor Nicolae Velimirovici, Paisie Aghioritul, Justin Parvu, etc., care si ei erau preocupati de razboi.

      Apreciază

    • Grigore said, on ianuarie 23, 2024 at 3:13 pm

      Doamne ajuta Aurelian!

      Are in comun foarte multe razboiul cu Ortodoxia. Are atat de multe in comun, incat urmatorul razboi mondial se va face cu precadere in natiunile ortodoxe pentru a rarefia impotrivirea la guvernarea antihristului.

      Saccsiv intr-un timp scria mai rar despre razboi si mai des despre o revolutie mondiala, dar eu ma bucur ca aduce in discutie razboiul. Ca de razboi nu scapam! Toti marii Sfinti ne-au avertizat in legatura cu acest razboi. Si cred ca Saccsiv are dreptate si o sa fie si o revolutie internationala pe unde nu calca razboiul, ca toti trebuie sa se incoloneze in guvernarea mondiala satanica.

      Acum 10 ani nici ucrainenii nu credeau vreun razboi posibil in tara lor!!!!!!!!!!!
      Daca nu ma crezi, intreaba un ucrainean care e la noi in tara, daca se vedea in situatia asta acum 10 ani. Si ce sunt 10 ani? Trec pe nesimtite!
      Adevarul e ca a fost o perioada de pace de prin 2001(Iugoslavia) pana in 2014 (Crimeea) in care nu mai credea nimeni posibil un razboi de o asemenea amploare in Europa. La fel cum nimeni nu crede acum posibil un razboi nuclear.

      Aurelian, tu vezi lucrurile din Romania intr-un fel FOARTE subiectiv. Ai oleaca de caldurica, mancarica, un banut in buzunar, merge netul, mai razi cu prietenii,… e normal sa nu vrei sa stii nimic despre razboi. Daramite despre un razboi nuclear, nici nu ai vrea sa auzi. Daca ii spuneai despre razboi unui ucrainean in 2010, te trimitea la plimbare. Parca aud, azi razboaiele se poarta economic. Nu mai trage nimeni cu arma sau cu racheta.
      NICI MACAR NU BANUIESTI CATI DIN EUROPA ISI DORESC UN RAZBOI NUCLEAR!!!!!!
      Incepand cu ucrainenii de rand si terminand cu elitele care viseaza sa puna mana pe bogatiile Rusiei. Fara sa pomenim ca un razboi ar produce si satanica depopulare dorita de elite. Cu o megacriza la orizont le-ar veni manusa, razboiul.

      Apreciază

  2. scortisoara said, on ianuarie 23, 2024 at 9:06 am

    Pai , are legatura cu ortodoxia pt ca incepe era razboaielor , conform spuselor lui Yuval Harari . Si suntem in Apocalipsa la etapa „Razboaie si vesti de razboaie ” .
    Am urmarit podcastul lui Sorin Constantinescu in care spunea ca motivul pt care au inceput sa declanseze razboaiele este pt mascarea coruptiei tuturor guvernelor lumii . Populatia fiind in numar mare ( am inteles 8 miliarde ) se poate rascula . Elitele trebuie sa mascheze cumva abuzurile din plandemia covrig . Ati vazut ,cum a inceput razboiul din Ucraina brusc s-a terminat covrigul 19 . Razboiul din Palestina a inceput cand razboiul din Ucraina a inceput sa se estompeze ca importanta .
    Pe langa faptul ca trag de timp sa puna la punct tehnologii de care noi nu avem habar , s a perfectioneze IA ( inteligenta artificiala) si apoi ce sa faca cu surplusul de omenire inutila daca vor avea roboti performanti ? Trebuie redus ( surplusul ) la 1,5 miliarde . Motivele pt razboaie sunt multiple .

    Apreciază

  3. Lica said, on ianuarie 24, 2024 at 11:48 am

    90.000 soldati…

    E penibil.

    Grasu’ nord-koreean are peste 1.400.000 soldati la cherem gata de atac, dintre care peste 200.000 fortze de elita.

    Armata privata a cartelului de banxteri Rothschild face antrenamente cu 90.000 soldati ?

    HA-HA-HA.

    Banuiesc ca tremura toti de frica.

    Apreciază

  4. geo said, on ianuarie 25, 2024 at 11:42 am

    https://t.me/onciu/5472

    Apreciază

  5. […] Steadfast Defender 2024 se va desfăşura timp de mai multe luni în Europa, fiind cel mai mare exer… […]

    Apreciază

  6. geo said, on ianuarie 25, 2024 at 3:04 pm

    Se putea fara striblea?

    Care te bagi? sa aperi averile politicienilor…dupa modelul ucrainean…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.