SACCSIV – blog ortodox

Gabriel Attal este primul homosexual declarat în funcția de premier din istoria Franței

Posted in EMMANUEL MACRON, Franta, GAY, HOMOSEXUALITATE by saccsiv on ianuarie 9, 2024

Click!: FOTO. Franța are cel mai tânăr premier din istorie și primul gay declarat în această funcție

Franța bifează o dublă premieră. În funcția de premier a fost numit, marți, Gabriel Attal, cel mai tânăr din istoria Franței și totodată primul gay asumat în această funcție, în vreme ce președintele Emmanuel Macron caută un nou început pentru restul mandatului său, pe fondul presiunii politice tot mai mari din partea extremei dreaptă, relatează AP.

Este primul prim ministru al Franței homosexual asumat

Biroul lui Macron a anunțat numirea printr-un comunicat. Attal, în vârstă de 34 de ani, a devenit o figură proeminentă în ultimii ani îndeplinid funcțiile de purtător de cuvânt al guvernului și ministru al Educației. El este primul prim-ministru declarat gay al Franței.

Attal, un fost membru al Partidului Socialist, s-a alăturat mișcării politice creată de Macron în 2016 și a fost purtător de cuvânt al guvernului între 2020 și 2022, o slujbă care l-a făcut bine cunoscut publicului francez. A fost numit apoi ministru al bugetului înainte de a fi numit în iulie ministru al educației, una dintre cele mai prestigioase funcții din guvernul francez.

Attal a anunțat rapid o interdicție a hainelor lungi în sălile de clasă, care a intrat în vigoare odată cu noul an școlar în septembrie, spunând că hainele purtate în principal de musulmani testează secularismul în școli.

El a lansat, de asemenea, un plan de experimentare cu uniforme în unele școli publice, ca parte a eforturilor de a îndepărta atenția de la haine și de a reduce hărțuirea școlară.

Attal a detaliat recent, la televiziunea națională TF1, modul în care a fost supus hărțuirii la gimnaziu, inclusiv hărțuire homofobă.

Noul prim ministru „seamănă puțin cu Macron”

Sondajele de opinie franceze arată că el a fost cel mai popular ministru din guvernul lui Borne.

Predecesorul său, Elisabeth Borne, și-a dat demisia luni, în urma recentelor tulburări politice legate de legea imigrației care întărește capacitatea guvernului de a deporta străini.

Macron – care a fost cel mai tânăr președinte al Franței când a venit la putere în 2017 – urmează să colaboreze cu Attal pentru a numi un nou guvern în zilele următoare, deși se așteaptă ca unii miniștri cheie să continue în funcțiile lor.

Gabriel Attal seamănă un pic cu Macron din 2017”, a spus deputatul Patrick Vignal, referindu-se la momentul în care președintele a preluat pentru prima dată funcția ca cel mai tânăr lider din istoria modernă a Franței, la acea vreme o figură populară printre alegători.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nicolae said, on ianuarie 9, 2024 at 4:17 pm

    Attal, o bătaie de joc la adresa guvernului francez, Macron, o bătaie de joc la adresa Franței, Franța, o bătaie de joc la adresa Europei, Europa, o bătaie de joc la adresa omenirii … toate scursurile și toți needucați, toți lgbtq-iștii în funcții- asta se petrece într-o lume satanizată! Dar, se va termina curând!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Radu Humor said, on ianuarie 9, 2024 at 4:48 pm

    Franța, ca Franța, dar să vedeți SUA în ce hal a ajuns …..dintr-un articol radiografie extrem de edificator .

    ”La suprafață, politica externa a SUA pare total irațională. SUA o dau dintr-un război dezastruos în altul – Afganistan, Irak, Siria, Libia, Ucraina și Gaza. În ultimele zile, SUA sunt izolate la nivel global din cauza ajutorului pe care îl dau acțiunilor Israelului împotriva palestinienilor, votând împotriva unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU pentru încetarea focului in Gaza, rezoluție susținută de 153 de state care au 89% din populația lumii și împotriva căreia au votat SUA și nouă state, acestea din urmă având sub 1% din populația lumii”, scrie Jeffrey Sachs, profesor la Columbia University, specialist în dezvoltare sustenabilă, fost consilier al mai multor secretari generali ai Națiunilor Unite și părinte al terapiei de șoc aplicată în Estul Europei la începutul anilor 1990.

    În ultimii 20 de ani, toate obiectivele majore de politică externă ale SUA au fost ratate. Talibanii au revenit la putere in Afganistan după 20 de ani de ocupație americană. Irakul post-Saddam este dependent de Iran. Președintele sirian al-Assad a rămas la putere în ciuda acțiunilor CIA de a-l îndepărta. Libia s-a scufundat într-un război civil prelungit după acțiunea NATO condusă de SUA pentru îndepărtarea lui Muammar Gaddafi. Ucraina este copleșită pe front de Rusia, după ce SUA au zădarnicit un acord de pace între Rusia și Ucraina, în 2022.

    Pentru a înțelege această escrocherie în politica externă, gândiți-vă la actualul guvern federal ca la o afacere coruptă cu mai multe divizii controlate de cei care oferă mai mult.

    În ciuda acestor eșecuri costisitoare, la vârful politicii externe americane au rămas aceleași personaje, vreme de decenii – inclusiv Joe Biden, Victoria Nuland, Jake Sullivan, Chuck Schumer, Mitch McConnell și Hillary Clinton.

    De ce?

    Acest puzzle poate fi rezolvat recunoscând că politica externa a SUA nu este în interesul poporului american. Este vorba despre interesele unui cerc de la Washington care este într-o permanentă goană după donații pentru campanie, slujbe bine plătite pentru ei înșiși, pentru echipa lor, pentru membrii familiei. Pe scurt, politica externa a SUA a fost deturnată de bani.

    Prin urmare, poporul american pierde o mulțime de bani. Războaiele din ultimele peste două decenii au costat circa 5.000 de miliarde de dolari, adică aproape 40.000 de dolari pentru fiecare gospodărie din SUA. Alte 2.000 de miliarde vor fi cheltuite în următoarele decenii pentru a avea grijă de veteranii de război. Pe lângă aceste costuri directe vin costurile pentru țările ce au fost teatru de război – milioane de vieți pierdute, și proprietăți distruse, și natură distrusă – pagube de mii de miliarde de dolari.

    Costurile cresc în continuare. În 2024 vor veni costuri de 1500 de miliarde de dolari, adică de circa 12000 de dolari pentru fiecare familie, dacă adăugăm și cheltuielile directe ale Pentagoului, bugetele CIA și ale altor servicii secrete, bugetul administrației veteranilor și ale Departamentului Energiei (pentru arme nucleare), plus cheltuielile Departamentului de Stat legate de ajutoarele cu caracter militar pentru alte țări (precum Israelul). Sute de miliarde de dolari sunt aruncate, irosite în războaie fără rost, în baze militare în străinătate, într-o cursă a înarmării nenecesară și care ne aduce mai aproape de al treilea război mondial.

    Aceste costuri uriașe descriu ”raționalitatea” contorsionată a politicii externe americane. Cele 1,5 trilioane de dolari în cheltuieli militare sunt o escrocherie a complexului militaro-industrial și a cercului sus-pușilor de la Washington, care împovărează și pun în pericol poporul american.

    Mai multe la :

    https://www.cotidianul.ro/jeffrey-sachs-politica-externa-a-sua-o-schema-bazata-pe-coruptie/

    Apreciază

  3. Stefan said, on ianuarie 11, 2024 at 3:49 am

    Paris, capitala Franței având ca religie predominantă islamul.
    In Franța în general cam numai musulmanii mai fac copii.
    Populația națională nativă fiind îndobitocită cu „ideologia” de egalitate de gen .
    In 20-30 de ani de acum încolo Franța are toate șansele să devină o țară musulmană. Marea înlocuire…

    Apreciază

  4. […] Gabriel Attal este primul homosexual declarat în funcția de premier din istoria Franței […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.