SACCSIV – blog ortodox

Locuri sinistre: Quinta da Regaleira, un palat ocult construit pentru ritualuri masonice

Posted in MASONERIE, PORTUGALIA, SIMBOLURI by saccsiv on decembrie 13, 2023

Vigilant Citizen: Sinister Sites: Quinta da Regaleira, an Occult Palace Built for Masonic Rituals

Locații sinistre: Quinta da Regaleira, un palat ocult construit pentru ritualuri masonice

‘Turnuri inversate’ spre subteran, sau ‘Puțurile de Inițiere’ reprezentate de două turnuri inversate care intră în pământ prin scări spiralate pe exterior, folosite la inițierea în masonerie; un sistem bizar de tuneluri și grote; o capelă plină de simboluri oculte: iată o imagine de ansamblu a palatului Quinta da Regaleira, unul dintre cele mai flagrante palate masonice din lume.

Publicat pe 11 Decembrie 2023, de Vigilant Citizen

Regiunea Sintra, Portugalia, a fost mereu înconjurată de o aură mistică. În epoca romană, oamenii din regiune au construit un templu dedicat zeiței lunii Cynthia. În cele din urmă, întreaga regiune a primit ca denumire o derivare a acestui nume: Sintra.

„Încă de la începuturile timpurilor înregistrate, Sintra a fost privită ca un tărâm învăluit în misticism. Acesta pătrunde pe dealurile sale abrupte și chiar și în aerul său. Este obișnuit să fii înconjurat de nevoeiro (ceață) într-o clipă, iar în următoarea, scăldat în lumina soarelui. Poți simți o putere mai mare, mai ciudată, care acționează pe aceste dealuri. Legendele sale au fost transmise pe cale orală de generații întregi și au supraviețuit încă de pe vremea maurilor – și poate chiar dinaintea lor.” – Atlas Lisabona, Miturile, Legendele și Activitatea Paranormală din Sintra.

Palatul Pena din Sintra

Sintra este, de asemenea, locul mai multor povești, anecdote și legende bizare.

În 1930, Aleister Crowley – cel mai faimos ocultist din istoria modernă – și-a înscenat moartea în Sintra. Într-adevăr, el i-a lăsat pe oameni să creadă că și-a luat viața la Boca do Inferno (Gura Iadului), o peșteră unică pe malul mării, pe care valurile se lovesc într-un mod deosebit de violent. În scrisoarea falsului suicid al lui Crowley se spunea:

„Nu pot trăi fără tine. Cealaltă gură a iadului care mă va prinde nu va fi la fel de fierbinte ca a ta.”

O altă poveste implică pietre care se materializau din senin:

„Într-o noapte de octombrie 1984, locuitorii din Quinta da Penha Verde au lansat un apel de ajutor prin stația radio a poliției. Aparent, locuitorii fermei erau atacați de pietre aruncate spre ei. Poliția și pompierii GNR s-au deplasat de urgență la fața locului, dotați cu proiectoare de lumină. Aceștia au constatat că rocile apăreau din senin și îi loveau pe cei 10 locuitori și tot ce le stătea în cale. Polițiștii au tras focuri de armă înspre pădurile din jur, dar fără niciun rezultat.

Unul dintre pompieri a declarat cu îndrăzneală tuturor celor aflați în preajmă că nu crede în vrăjitorie și că este convins că este vorba doar de o iluzie. O piatră de mărimea unui pumn a venit prompt spre el și dacă nu s-ar fi ferit l-ar fi pocnit în față. La o inspecție mai atentă a pietrelor în sine, a observat că acestea erau de fapt calde la atingere.

Fenomenul părea să se concentreze în jurul femeii care se ocupa de îngrijirea casei, Elvira da Conceição Teodoro, care era ținta neîncetat a pietrelor, indiferent unde se ascundea. Poliția și pompierii au observat că atunci când pietrele loveau oamenii nu îi răneau grav, dar când loveau obiecte precum uși și mașini lăsau urme adânci. Atacul cu pietre a încetat doar atunci când îngrijitoarea și familia ei au părăsit ferma, găsind alinare în Queluz.

Reporterul care a urmărit această poveste a săpat mai adânc și a luat legătura cu Ermilia pentru un interviu. Deși suferea de epilepsie, aceasta a jurat pe viața ei că povestea era adevărată și, mai mult, că fusese urmărită de aceste evenimente ciudate toată viața ei.

Nimeni nu a reușit vreodată să explice ce s-a întâmplat în acea noapte. – Ibidem.”

O parte a filmului The Ninth Gate (A noua poarta), cu Johnny Depp, a fost filmata in Sintra. Produs de Roman Polanski (Rosemary’s Baby), filmul este despre o carte din secolul al XVII-lea ce contine un secret magic pentru a-l invoca pe diavol.

Cu toate acestea fiind spuse, un alt palat maiestuos, dar derutant, întruchipează aura ocultă a zonei: Quinta da Regaleira.

Quinta da Regaleira, Palatul Ocult

Partea din față a palatului Quinta da Regaleira.

Cu o vegetație luxuriantă și o arhitectură frumoasă, Quinta da Regaleira îi face pe vizitatori să se simtă ca într-un colț de rai. Cu toate acestea, pe măsură ce coboară pe ‘turnurile inversate’ amețitoare și merg prin tunelurile sale întunecate, aceiași vizitatori sfârșesc prin a experimenta o bucată de iad.

Dualitatea rai și iad de la Quinta da Regaleira nu este accidentală, ci intenționată. Fiecare detaliu de pe această proprietate este o reprezentare fizică a principiilor oculte – de la numărul de scări care duc sub pământ până la culorile folosite în picturile ‘religioase’. În timp ce decorațiunile pot părea ‘drăguțe’ pentru un vizitator ocazional, ele capătă o semnificație incredibil de profundă pentru cei care cunosc câte ceva despre alchimie, rozacrucianism, francmasonerie și cavalerii templieri.

Omul din spatele acestui templu ocult este un milionar excentric pe nume António Augusto Carvalho Monteiro, care a cumpărat proprietatea la o licitație publică din anul 1892.

António Augusto Carvalho Monteiro a transformat Quinta da Regaleira într-un palat ocult.

Monteiro a fost un om de afaceri, colecționar, bibliofil și entomolog braziliano-portughez. A fost, de asemenea, un francmason proeminent și el însuși și-a asumat misiunea de a crea unul dintre cele mai masonice domenii din istorie.

În mijlocul împrejurimilor luxuriante și de altă lume, Izvorul Abundenței are o fațadă de marmură și este împodobit cu scoici și creaturi asemănătoare șerpilor. Este încoronată cu două obeliscuri care îi reprezintă pe Joachim și Boaz – cei doi stâlpi ai francmasoneriei.

Vizitatorii pot descoperi o colecție de sculpturi care înfățișează zei precum Hermes – fondatorul mitologic al hermetismului, baza ocultismului occidental.

În timp ce exteriorul palatului are o calitate paradisiacă, unele figuri ne reamintesc în mod subtil că există și alte forțe în joc.

Zeitatea Pan are o privire destul de răutăcioasă.

Pan a fost o divinitate proeminentă în Grecia. Adesea reprezentat cu coarne și cu partea inferioară a corpului de capră, Pan este o divinitate falică ale cărei trăsături animalice reprezintă impulsurile carnale și procreative ale bărbaților.

(Am cenzurat aceasta fotografie)

O sculptură a lui Pan făcând sex cu o capră din Vila Papirusurilor din Herculaneum.

Vizitatorii cu un ochi ager vor descoperi că mai multe capete de capră domină incinta.

Având în vedere că acest templu este plin de simbolism legat de cavalerii templieri, aceste capete de capră nu sunt acolo doar în scop decorativ. Cel mai probabil sunt o reprezentare a Caprei lui Mendes și a lui Baphomet – zeul Cavalerilor Templieri.

O gravură din lucrarea lui Léo Taxil ‘Mystères de la Franc-Maçonnerie’ (Misterele francmasoneriei), care îl înfățișează pe Baphomet fiind purtat pe umeri în timpul unui ritual de inițiere.

Vorbind de inițieri, cea mai uimitoare caracteristică a Quinta da Regaleira este reprezentată de masivele sale ‘puțuri de inițiere’, unde au avut loc inițieri masonice în locurile cele mai pline de simboluri.

Puțurile de inițiere

Acest ‘puț de inițiere’ duce la 95 de picioare (28,956m) sub pământ.

Deși se spune că Quinta da Regaleira are două puțuri, niciunul dintre ele nu a fost folosit pentru a colecta apă. În schimb, acestea erau infrastructuri masive construite exclusiv în scopuri ritualice. Puțul din imaginea de mai sus conține nouă platforme, despre care se crede că este o referință la cele nouă cercuri ale Iadului din Divina Comedie a lui Dante. În schimb, poate face referire și la cele nouă ceruri care alcătuiesc Paradisul, în funcție de punctul de vedere al vizitatorului.

La fundul puțului se află o stea cu opt colțuri, cunoscută și sub numele de Steaua lui Ishtar.

Steaua lui Ishtar se găsește adesea în locuri ‘magice’, cum ar fi Felicity, Vaticanul și Biblioteca Centrală din Los Angeles.

Cele două puțuri subterane sunt conectate la un sistem complex de peșteri și tuneluri.

Toate acestea au fost construite pentru a imita ritualuri străvechi în care inițiații erau purtați în mod simbolic de la întuneric la lumină pentru a experimenta în mod simbolic moartea și renașterea.

Puțul de inițiere vedere dinspre partea de jos.

Cel de-al doilea puț – denumit adesea ‘puțul imperfect’ – arată mult mai dur decât cel principal. Potrivit vizitatorilor din trecut, aventurarea în acest loc este o experiență ciudată și complet înfiorătoare.

Sistemul de tuneluri duce, de asemenea, la diverse zone ciudate de pe domeniu.

Peștera Ledei

Una dintre peșteri prezintă o sculptură cu Leda și Lebăda sub o hexagramă.

Leda și lebăda este o poveste din mitologia greacă în care Zeus ia forma unei lebede și o seduce/răpește pe Leda, o regină spartană. Timp de secole, această poveste a inspirat numeroase opere de artă în care întâlnirea sexuală este adesea descrisă ca fiind violentă și puternică. În timp ce alte interpretări ale poveștii sunt mai degrabă blânde, ele sunt totuși impregnate de erotism.

În timp ce acest lucru ne face să ne întrebăm de ce această sculptură specifică a fost plasată în această peșteră specifică, cealaltă caracteristică a acestui loc – o hexagramă masivă suspendată – adaugă un alt strat de mister.

O hexagramă suspendată în peștera Ledei.

Hexagrama conferă imediat acestei peșteri un scop ‘magic’. Aceasta este cunoscută în cercurile oculte ca fiind sigiliul hermetic al lui Solomon.

Sigiliul hermetic al lui Solomon descrie vizual conceptul ‘Precum sus, așa și jos’. Reprezintă energii opuse care se oglindesc reciproc pentru a atinge un echilibru perfect, fapt care are de-a face cu magia.

„Cele trei corpuri ale omului sunt simbolizate printr-un triunghi drept, iar natura sa spirituală triplă printr-un triunghi inversat. Aceste două triunghiuri, atunci când au fost unite sub forma unei stele cu șase vârfuri, au fost numite de evrei ‘Steaua lui David’, ‘Sigiliul lui Solomon’, iar astăzi sunt răspândit cunoscute sub numele de ‘Steaua Sionului’. Aceste triunghiuri simbolizează universul spiritual și cel material legate între ele în constituția creaturii umane, care participă atât la natură, cât și la divinitate. Natura animală a omului se împărtășește din pământ; natura sa divină din ceruri; natura sa umană din mediator.” – Manly P. Hall, Învățăturile secrete ale tuturor timpurilor.

Pe scurt, această peșteră prezintă o hexagramă, care reprezintă uniunea forțelor opuse. Sculptura Ledei reprezintă, de asemenea, uniunea dintre energiile masculine și feminine. Acest lucru ne face să ne întrebăm: care a fost scopul acestei peșteri? Au avut loc în această peșteră întâlniri sexuale ritualice (cunoscute uneori sub numele de ‘sex magick’)?

Capela

La prima vedere, aceasta pare a fi o capelă catolică tipică. Cu toate acestea, ca și restul proprietății, este plină de secrete oculte.

Capela este formată din trei niveluri (subteran, la nivelul solului și deasupra solului), ceea ce ar trebui să reprezinte cele trei niveluri ale Axis Mundi (lumea subterană, pământul și cerul). În vârful capelei se află o sculptură în formă de turn care reprezintă un ‘cuptor alchimic’, cunoscut și sub numele de athanor.

Gravura antică a unui athanor.

În interiorul capelei, vizitatorii pot descoperi un amestec complicat de imagini catolice și oculte.

Pe tavan se află un ochi atotvăzător în interiorul unui triunghi înconjurat de raze de lumină. Acesta reprezintă Marele Arhitect masonic al Universului.

O scară duce la cripta subterană, unde lucrurile devin vădit oculte.

Cei care intră în criptă trebuie să treacă printr-o poartă împodobită cu o pentagramă, sugerând dimensiunea magică a locului.

În interiorul criptei se află un altar și o podea masonică în formă de tablă de șah pe care au loc ritualurile.

Harta domeniului arată că există un tunel care merge de la criptă la palat. Numai Dumnezeu știe ce s-a întâmplat în acele locuri cât timp Monteiro era în viață.

În concluzie

Deși s-ar putea scrie o carte întreagă despre Quinta da Regaleira, aceasta poate fi rezumată într-un singur cuvânt: ocultism. Întreaga proprietate a fost făcută la comandă de un milionar excentric care și-a pus în practică fanteziile ezoterice la maxim, fără încercări de compromis sau de a ascunde adevăratul scop al locului.

Construită într-o regiune care era deja cunoscută pentru aura sa mistică, Quinta da Regaleira a fost minuțios gândit pentru a găzdui ritualuri oculte care s-au transformat în experiențe intense și zguduitoare în care candidații experimentează dualitățile dintre lumină și întuneric, viață și moarte, bine și rău.

Pe scurt, Quinta da Regaleira este dovada fizică a faptului că ‘elita ocultă’ nu este o legendă urbană, vagă și nedovedită. Este un fapt istoric concret.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Simbolistica ocultă a BIBLIOTECII CENTRALE DIN LOS ANGELES – inspirată de CIVILIZAȚIILE PĂGÂNE, promovează LUCIFERIANISMUL

Locuri sinistre: Felicity, un oraș înfiorător aflat în deșertul din ‘Centrul Lumii’

Scena Nașterii Domnului de la Vatican – arta de cosmar sincretista, modernista și masonica, in care sunt identificate toate temele pontificatului lui Francisc

Comentariul zilei (28.12.2013): STEAUA LUI DAVID este de fapt STEAUA DRACULUI REMPHAN?

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on decembrie 14, 2023 at 9:32 am

    horor ! nu m-as duce sa vizitez un asemenea loc …. va dati seama ce duhuri demonice bantuie pe acolo ? numai faptul ca privesc la imaginile astea imi provoaca o stare proasta ….

    Apreciază

  2. scortisoara said, on decembrie 14, 2023 at 9:59 am

    Sbscriu la ce zice domnul asta

    „””””
    NS
    13.12.2023 19:46
    Eugen Tomac și cei asemenea lui ar trebui să țină gura închisă strâns, pentru că intrarea României în Schengen ar devasta, practic, ceea ce a mai rămas în picioare – dacă o mai fi rămas ceva.
    Schengen înseamnă subordonare suplimentară la regulile UE, înseamnă încă un pas înspre federalizarea unui continent care nu are nevoie de asta.
    Schengen înseamnă multiplicarea de zece ori a traficului de armament, de persoane, de droguri, pe teritoriul României.
    Schengen înseamnă un pas înainte spre adoptarea Euro ca monedă națională, ceea ce va provoca un cataclism economic, reflectat de jos în sus, dinspre cetățean spre bugetul care, deja, e subordonat creditorilor externi.

    Obstinația cu care oficialii susțin aberația numită Schengen e vecină cu delirul, deoarece nici unul din ei nu ține cont (din prostie sau din interes) de faptul că acest concept, de Schengen, a fost pus la punct într-un context pur comercial și economic, în timp ce contextul curent e departe de asta.

    Schengen va fi, pentru România, ultimul cui bătut în sicriu.
    Va urma prohodul și coliva, apoi România va înceta să existe de facto.””””””

    https://www.activenews.ro/stiri/Europarlamentarul-Eugen-Tomac-Este-vina-Austriei-pentru-numarul-mare-de-imigranti-ilegali-nu-a-Romaniei-186258

    Apreciază

  3. scortisoara said, on decembrie 14, 2023 at 10:18 am

    Bietii argentinieni …din lac in put. Bucuria FMI.

    https://www.activenews.ro/externe/Drujba-FMI-Milei-taie-coada-Peso-ului-186262

    https://www.activenews.ro/opinii/Dr.-Geanina-Hagima-Vaccinurile-covid-ARNm-noutati-in-ce-priveste-compozitia.-Nanotehnologia-–-elefantul-din-camera.-Solutii-186261

    Mi se strange inima ori de cate ori citesc pe activenews despre morti subite .Cred ca nu e zi sa nu existe un caz sau mai multe d e morti subite peste tot in lume nu doar la noi . Mi se strange inima. Sunt oameni in putere care o incheie cu viata si lasa in urma lor familii indurerate.

    https://www.activenews.ro/stiri/Noi-am-avertizat-acum-se-intampla-Soferul-unui-autobuz-cu-pasageri-a-murit-subit-la-volan-186271

    Apreciat de 1 persoană

  4. geo said, on decembrie 14, 2023 at 10:32 am

    https://t.me/onciu/5227

    …de obicei nu ma dau in vant dupa trompetele euroatlanticiste…dar ieri am ascultat fara sa vreau…si m-a izbit tonul vocii, care oricum este neplacuta, cum compatimea ucrainenii, cum lupta ei pentru tara lor si europa…cum se adresa cu „presedintele zelensky” si cu „putin” sau „dictatorul putin” desi este presedinte…ca ne place sau nu a fost ales prin vot…cu majoritate absoluta…iar „presedintele zelensky” tocmai ce a interzis niste partide, a amanat alagerile posibil chiar sa le suspende…

    Apreciat de 1 persoană

  5. scortisoara said, on decembrie 14, 2023 at 10:44 am

    Puteti sa spuneti ce veti vrea dar eu cand fac pravila de rugaciune dimineata ma rog si pt lumea noastra ortodoxa: patriarh ,inalti ierarhi si tot clerul nostru . E o rugaciune lunga la sfarsitul Acatistului Buneivestiri , catre Maica Domnului . Rugaciunea aceea are vreo 4 pagini ( in Acatistier) pe aceasta o rostesc pt ca e atotcuprinzatoare . Nu ma intereseaza cine ce a gresit . Nu ma intereseaza. Stiu ca Dumnezeu are o ierarhie Sus si asa trebuie sa fie si pe pamant si daca El o tine pe asta de pe pamant asa cum e ,eu cine sunt sa zic ceva contra ? Dumnezeu stie cel mai bine ce face ,pe cine judeca si cand. Nu e treaba mea asta . Treaba mea e sa lucrez la salvarea sufletului meu , sa imi port de grija , sa fac bine in familia mea si sa am grija de mortii mei din familie. Fireste ca nu ma supun nimanui ( indiferent ce rang poarta ) care creeaza vreo dezordine/anarhie in Biserica dar nu mai arunc cu pietre , imi vad de calea mea. Nu exista mantuire colectiva . Daca nu ne rugam pt capii Bisericii ne va da Dumnezeu altii si mai rai decat cei pe care-i avem pt ca nici noi nu suntem in regula ca mireni dar avem pretentia sa „ne creasca „preotii pe noi ( mirenii) de parca am fi bebelusi . Avem toti si drepturi si obligatii . Vor venii timpuri si mai grele asa ca sa apreciem ce avem acum . Sa fim recunoscatori pentru cat avem . In afara de Ortodoxie nu avem nimic si suntem nimic fara ea. Fara Hristos suntem carcase goale ,intelegeti? Nu avem esenta .

    https://www.activenews.ro/opinii/Pr.-Ioan-Istrati-Ghiciti-cine-e-186266

    Apreciază

    • gutiflo22 said, on decembrie 15, 2023 at 8:25 am

      Sa te pomenesti in rugaciunile particulare pt clerul bisericesc, este f frumos, chiar daca constati anumite greseli (fiecare dupa cunostintele lui), nu este ceva gresit. Gresit este sa fi de acord cu „erorile” respective ( nu ma refer la faptul ca cineva din cler are afeceri..ca primeste bani, spaga sau ceva de genul, este strict treaba fiecaruia….ci ma refer la greselile care afecteaza mantuirea crediciosilor…cum ar fi disparitia banilor lichizi, digitalizarea, identitatea biometrica care te duce direct la capatul latului descris in articolele de pe acest blog, ) si sa le treci cu vedere ca si cum nu ar fi treaba ta….
      Din moment ce ti-a dat Dumnezeu cunostinta (vb de cunostinta..nu de bajbaiala) despre acest lucru, esti dator(vb la modul gen) sa faci cunoscut acest pericol si celorlati credinciosi…nu sa ne gandim numai la noi. In cazul de fata , vom da socoteala pt tainuire in fata judecatii. Este la fel ca si cum toate cursele vrasmasului revelate sfintilor parinti ,ar fi fost tainuite in ideea de a le face cunoscute doar celor din familie….rezultatul ar fi fost catastrofal.
      Cam asa se comporta si cei din functiile inalte ale biseriici in ziua de azi, nu atentioneaza turma…ba mai mult, ii contrazic pe sfintii contemporani, care au dezvaluit acest pericol( disparitia banilor lichizi, identitatea biometrica, digitalizare, etc) iar din cauza acestui lucru… rezultatul va fi de neimaginat.
      Despre asta este vorba…..nu ai voie sa taci cand mantuirea ta sau a aproapelui tau este in pericol.
      Nu vrea nimeni sa faca pe desteptul ..sau sa se amestece tot timpul in „discutii”, ci pur si simplu pt faptul ca suntem mintiti si adormiti de majoritatea acestui cler…avem obligatia sa dezvaluim acest lucru, fiecare dupa puterea lui de exprimare.
      Suntem noi, este familia, dar este si cel de langa …aproapele.

      Apreciază

    • gutiflo22 said, on decembrie 15, 2023 at 9:11 am

      „Sa pomenesti in rugaciunile particulare clerul „…..iertare pt greseli!

      Apreciază

  6. A said, on decembrie 14, 2023 at 6:13 pm

    https://www.bitchute.com/video/JojsTPqu4NrU/

    Apreciază

  7. […] Locuri sinistre: Quinta da Regaleira, un palat ocult construit pentru ritualuri masonice […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.