SACCSIV – blog ortodox

Cultivatorii de sfeclă de zahăr cer Guvernului să oprească de urgență importul de zahăr din Ucraina

Posted in Romania, Ucraina by saccsiv on decembrie 8, 2023

Sursa: https://www.g4media.ro/cultivatorii-de-sfecla-de-zahar-cer-guvernului-sa-opreasca-de-urgenta-importul-de-zahar-din-ucraina-fabricile-de-zahar-nu-pot-produce-zaharul-sub-800-de-euro-tona-zahar-alb-din-u.html

Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România solicită guvernului să intervină de urgență pentru stoparea importurilor de zahăr din Ucraina cel puțin pentru o perioadă de 3-4 luni, anunță președintele Federației, Florentina Iacob.

În adresa formulată de Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România se arată faptul că industria zahărului românesc a trecut prin momente grele și în țară mai există doar două fabrici de zahăr, informează Agrointel.

”Prețurile cu care se ofertează astăzi zahărul de proveniență ucraineană sunt de 500-600 de euro/ton a zahăr alb în vreme ce fabricile de zahăr nu pot produce zahărul sub 800 de euro/tonă zahăr alb. Această diferență substanțială pune în pericol continuarea activității în fabricile de zahăr, periclitând cultura sfeclei de zahăr în România, existând pericolul abandonării de către fermieri a acești culturi având pe cale de consecință distrugerea industriei zahărului românesc, industrie cu o tradiție de peste 150 de ani ”, a arătat Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România.

 

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26726064-importurile-zahar-ale-din-ucraina-crescut-10-ori-treime-dintre-ele-ajuns-romania.htm

Importurile de zahăr ucrainean în Uniunea Europeană (UE) au crescut de zece ori în ultimul sezon, iar tendinţa de creştere s-a prelungit şi la începutul sezonului actual (2023/2024), în detrimentul Braziliei care este pe cale să îşi piardă poziţia de cel mai mare furnizor de zahăr al blocului comunitar, arată datele publicate, vineri, de Comisia Europeană (CE), transmite Reuters.

Conform statisticii, importurile de zahăr ucrainean în UE au ajuns la 413.000 de tone, în sezonul 2022-2023, care s-a încheiat la 30 septembrie 2023, de la doar 40.000 de tone, în sezonul 2021-2022.

La fel ca şi în cazul altor materii prime, UE a eliminat taxele vamale la importurile de zahăr ucrainean, după debutul invaziei ruseşti, ceea ce a generat un val de critici din partea producătorilor locali care se plâng de concurenţa incorectă.

Ponderea ocupată de Ucraina în importurile totale de zahăr ale UE, care a urcat până la 16% în ultimul sezon, a continuat să crească la începutul sezonului actual 2023-2024, ajungând la 38% din importurile totale în luna octombrie şi primele trei săptămâni din noiembrie, a precizat Comisia Europeană.

În aceeaşi perioadă, Brazilia, cel mai mare producător de zahăr din lume, a văzut cum cota sa în importurile de zahăr ale UE a scăzut până la 8%, de la 32% în întregul sezon 2022-2023.

O treime dintre importurile UE de zahăr ucrainean au ajuns în România

Datele executivului comunitar arată că aproape o treime din importurile de zahăr ucrainean, în sezonul 2022 – 2023, au mers spre România, urmată de Polonia, Italia, Ungaria şi Bulgaria, toate cu cote mai mici.

În total, UE şi-a majorat în mod semnificativ deficitul pe partea de zahăr în 2022-2023, în condiţiile în care importurile de zahăr alb cu crescut cu peste 70%, până la 2,6 milioane de tone, în timp ce exporturile au scăzut cu 23%, până la 801.000 de tone.

Deficitul de zahăr al Uniunii, care vine după o recoltă slabă de sfeclă de zahăr în blocul comunitar, a dus la creşterea preţurilor în UE până la un nivel record în ultimul sezon, iar tendinţa de creştere a continuat în octombrie, când a atins un nou maxim istoric de 810 euro/tonă, în creştere cu 255 de euro, faţă de situaţia din anul precedent.

La începutul acestei săptămâni, cultivatorii de sfeclă de zahăr din Franţa au cerut ca importurile de zahăr din Ucraina, în creştere, să fie re-exportate în afara Europei, pentru a evita să îi afecteze pe producătorii locali.

Cantitatea s-ar putea dubla în noul sezon

Importurile de zahăr din Ucraina ale blocului comunitar ar putea ajunge la 700.000 – 800.000 de tone, în sezonul 2023 – 2024, a informat Asociaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din Franţa (CGB), la o conferinţă de presă organizată marţi. Cantitate ar fi aproape dublă faţă de importurile din sezonul precedent.

„Avem nevoie de un răspuns clar din partea Comisiei Europene cu privire la modul cum va gestiona în viitor acest aflux de zahăr”, a subliniat CGB.

Solicitările venite de la producătorii de zahăr urmează unor tensiuni similare create de explozia exporturilor de cereale ale Ucrainei, care a determinat mai multe state membre din Europa de Est să interzică achiziţiile de cereale ucrainene pe motiv că acestea afectează preţurile interne.

Tagged with: , ,

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. luigi said, on decembrie 8, 2023 at 4:42 pm

    Portofelele sunt pline de acte, dar ne salvează Comisia Europeană. Pentru un portofel mai aerisit ne recomandă portofelul electronic în care să fie transferate toate actele şi care poate fi accesat de oriunde, oricând. În plus, spun oficialii europeni, datele vor fi protejate la cel mai înalt nivel.

    De la documentele pe care le avem zi de zi cu noi, precum buletinul, sau carnetul de conducere, până la certificat de naștere, adeverințe, autorizații sau documente cu date personale de la instituții ale statului. Pe toate le vom găsi într-un singur loc: pe telefonul mobil.
    Va exista o aplicație, denumită „eID”, care va conține toate datele noastre

    Procedura pentru a introduce datele în această aplicație va fi una simplă.

    Spre exemplu, dacă vrem să introducem datele personale de la ANAF, tot ce vom avea de făcut este să transmitem o cerere online către instinuție, mai departe ne va fi un cod unic pe care îl vom introduce în aplicație.

    Mai apoi, datele noastre vor fi doar la un click distanță.

    Acest portofel digital va conține și semnătura noastră electronică, pe care o vom putea folosi atunci când ne conectăm la aplicații online, cum ar fi cele de social media, fără să mai fie nevoie să introducem parola.

    Inițiatorii spun că datele vor fi protejate la cel mai înal nivel și că nici măcar statul nu va avea acces la ele fără acordul nostru.

    De altfel, portofelul digital nu va fi obligatoriu. Votul pentru acest proiect a fost dat ieri în Parlamentul European însă votul final va fi votat în luna februarie a anului 2024.

    Dacă propunerea va fi aprobată, România va avea la dispoziție doi ani să o implementeze, informează observatornews.ro.
    Publicat: 08/12/2023 15:35
    https://www.stiripesurse.ro/vom-scapa-de-toate-actele-pe-care-le-purtam-la-noi-zi-de-zi-portofelul-digital-ne-salveaza-ce-este-si-ce-va-contine_3165891.html

    Apreciază

  2. Catalin said, on decembrie 8, 2023 at 5:59 pm

    https://archive.is/V9QTA
    „More than a quarter of people injected with mRNA Covid jabs suffered an unintended immune response created by a glitch in the way the vaccine was read by the body, a study has found.”

    https://beforeitsnews.com/health/2023/12/behind-bars-whistleblower-arrested-for-exposing-terrifying-covid-19-jab-trends-3054410.html
    New Zealand whistleblower and statistician Barry Young finds himself in the clutches of authorities, facing charges of “dishonestly accessing vaccination data.” This legal ordeal comes hot on the heels of Young’s courageous act of bringing to light disconcerting patterns embedded within the nation’s COVID-19 jab data.

    At the heart of the controversy is Young’s disclosure of a damning database chronicling fatalities linked to COVID-19 shots, shedding light on a narrative that challenges the prevailing discourse around jab safety.

    Decoding the data: Alarming connections revealed

    In a recent interview with Liz Gunn, founder of the New Zealand Loyal Party, Young presented a detailed analysis of connections between specific COVID-19 shot batches and mortality rates. The data he shared raised alarming questions about the safety of these batches, with mortality rates far exceeding the anticipated norm.

    The swift response: Arrest and ovation

    Young’s revelations prompted a swift response from New Zealand authorities, leading to his arrest. However, advocates argue that Young’s intent was to shed light on potential negligent manslaughter, emphasizing that the charges against him lack merit. During his initial procedural hearing, Young received a standing ovation from a packed public gallery, indicating a groundswell of support.

    Apreciază

  3. Paul222 said, on decembrie 8, 2023 at 11:16 pm

    Iata traducerea unui articol scris de americanul Paul Craig Roberts, un om cu foarte mult discernamant, despre situatia recenta din Noua Zeelanda (e tradus cu Chat GTP, nu e perfect dar e destul de bun)

    Dovezi solide: „Vaccinul” anti-Covid este un ucigas
    de Paul Craig Roberts

    Barry Young, un statistician și administrator de baze de date la Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă, a dezvăluit informații oficiale privind creșterea semnificativă a deceselor în urma campaniei de vaccinare anti-Covid-19. Guvernul tiranic al Noii Zeelande, care ascundea adevărul despre „vaccin”, l-a arestat prompt pentru eliberarea datelor care arată creșterea semnificativă a ratei de deces cu vaccinul anti-Covid, care este practic un focar mortal pentru mulți. Lobbyiștii Big Pharma lucrează intens pentru a discredită datele furnizate.

    vezi See: https://www.infowars.com/posts/alert-nz-whistleblower-who-exposed-covid-jab-mass-deaths-was-just-raided/ and https://www.infowars.com/posts/bombshell-new-zealand-whistleblower-reveals-over-20-who-took-pfizer-jab-died/

    Barry Young, folosind numele de Winston Smith, a relatat în direct cum a reușit să descopere adevărul ascuns:

    „Am fost implicat în construirea unui proiect, am ajutat la implementarea unui sistem de plată pentru vaccin pentru furnizorii noștri. Este numit un sistem de plată per doză. Asta înseamnă că de fiecare dată când cineva este vaccinat, primesc o plată pentru asta în calitate de furnizor. Și am ajutat la construirea și implementarea acestuia. Când mă uitam la date, care este parte a muncii mele, am observat unele discrepanțe cu privire la datele de deces, oameni care mureau într-o săptămână după vaccinare.”

    „Șansele ca asta să se întâmple natural din întâmplare sunt aproape imposibile.”

    „Ei bine, imediat ce sistemul a devenit funcțional, am observat că oamenii mureau aproape imediat după ce erau injectați. Așa că asta mi-a stârnit curiozitatea, și așa am săpat un pic mai adânc. Și sunt un om de știință din natură. Iubesc știința. Este favorita mea de totdeauna. Am un masterat în științe.”

    „Faptul că este un sistem de plată și eu sunt administratorul bazei de date pentru el. Sunt singurul. Deoarece Noua Zeelandă este o țară mică, poți să te descurci cu un singur administrator de baze de date pentru asta. Așa că sunt într-o poziție unică în lume. Și pentru că Noua Zeelandă este o țară de nivel unu cu I.T. foarte bun, am reușit să gestionez și să construiesc sistemul și să fiu singurul administrator de baze de date necesar să îl gestioneze. În alte țări precum America sau Marea Britanie, ai avea nevoie de o întreagă echipă de oameni. Așa că ar fi foarte dificil pentru o singură persoană să aibă acces la toate aceste informații. Dar în Noua Zeelandă, datorită dimensiunii sale și datorită faptului că are un I.T. foarte bun, eu întâmplător sunt acela.”

    Răspunsul guvernului neo-zeelandez a fost să aresteze un purtător de adevăr ca pe un criminal.

    Steve Kirsch, un antreprenor și filantrop în domeniul tehnologiei, a adus la lumină efectele adverse ale „vaccinului” anti-Covid asupra sănătății, fertilității și deceselor în exces. Răspunsul oficial nu a fost să-l contrazică, ci să-l numească în mod peiorativ, cum ar fi teoretician al conspirației, răspânditor de dezinformare, etc. A oferit un milion de dolari unor „experți” plătiți care susțin interesele Big Pharma și ale FDA pentru a dezbate cu el pe baza faptelor, dar nimeni nu a acceptat.

    Este destul de clar că diversele ministere ale sănătății și companii farmaceutice știu că vaccinul este periculos, dar ascund acest fapt discreditând și arestând oamenii onești care eliberează datele făctuale.

    Ce ne spune acest lucru despre autoritățile publice? Ne spune că nu pot fi încredințate. Au o agendă care nu corespunde sănătății și bunăstării cetățenilor lor. Care este această agendă?

    https://kirschsubstack.com/p/data-from-us-medicare-and-the-new?utm_medium=reader2

    Articolul original aici
    https://www.paulcraigroberts.org/2023/12/05/the-hard-evidence-is-in-the-covid-vaccine-is-a-killer/

    Apreciază

  4. scortisoara said, on decembrie 9, 2023 at 8:31 am

    Asa este . Asa a fost si in plandemie : am primit ce am ales. Am vrut in Mall si restaurante ,ne-am ales cu vax-uri , am vrut sa NU ne supunem sistemului ,Doamne ne-a ocrotit . Vom avea intotdeauna de ales intre Cruce si Paine ,intre Dumnezeu si Cezar . Totul se rezuma la asta. Important e sa stii Cine iti e adevaratul Stapan si ce datorezi Stapanului : sufletul si trupul . Nu ne-am facut noi pe noi ca sa dispunem cum vrem de noi .

    https://www.activenews.ro/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.