SACCSIV – blog ortodox

Reacția Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare: Guvernul bulgar trebuie să solicite o revizuire a deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului prin care statul este obligat să creeze un cadru legal care să ofere recunoaștere și protecție juridică cuplurilor homosexuale

Orthodox Christianity: BULGARIAN SYNOD RESPONDS TO EUROPEAN COURT’S ORDER TO LEGALLY PROTECT GAY COUPLES

SFÂNTUL SINOD AL BISERICII ORTODOXE BULGARE A REACȚIONAT LA DECIZIA INSTANȚEI EUROPENE DE A FI PROTEJATE PRIN LEGE CUPLURILE GAY

Publicat pe 01 Decembrie 2023, de Orthodox Christianity

Foto: netinfo.bg

Guvernul bulgar trebuie să solicite o revizuire a deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului din 5 septembrie prin care statul este obligat să creeze un cadru legal care să ofere recunoaștere și protecție juridică cuplurilor homosexuale, afirmă Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Sinodul a declarat după ședința sa din 22 noiembrie:

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare-Patriarhia Bulgară, pe baza învățăturii Bisericii lui Hristos despre om ca fiind o mare creație a lui Dumnezeu, a identității naționale constituționale a Bulgariei și a supremației legii, nu are dreptul și nu-și poate permite să nu-și mențină poziția sa consecventă cu privire la problema conceptului de ‘gen’, a căsătoriei, a familiei și a protecției copilului. Căsătoria și familia, înțelese ca o uniune binecuvântată de Dumnezeu între un bărbat și o femeie, reprezintă o valoare străveche și inviolabilă pentru creștinism. Pentru creștinism, există un singur concept de gen, care provine din natura biologică a omului ca fiind creația lui Dumnezeu.

Astfel, statul trebuie să ceară revizuirea deciziei pentru a proteja adevărul creștin, precum și pentru ‘a proteja autoritatea Bulgariei ca stat suveran guvernat de statul de drept’.

Punerea în aplicare a deciziei CEDO ar încălca decizia obligatorie a Curții Constituționale a Bulgariei din 26 octombrie 2021:

Principiile și prevederile actualei Constituții nu ne permit să deducem o obligație pozitivă a statului de a respecta juridic autodeterminarea persoanelor în funcție de alt gen decât cel biologic, deoarece acest lucru ar fi incompatibil cu conținutul termenului constituțional ‘gen’, ca fiind fundamental pentru baza constituțională și legală a căsătoriei și familiei.

Solicitat să se pronunțe în perioada premergătoare deciziei Curții, Sinodul Bulgariei a declarat în iunie 2021:

Adăugarea de conținut la conceptul de ‘gen’, în afară de înțelegerea sa biologică, ar ‘constituționaliza’ un nou concept incompatibil cu ordinea socială bulgară, necunoscut în sistemul nostru juridic național, și ar promova idei incompatibile cu valorile morale străvechi și cu credința Sfintei Biserici Ortodoxe, iar credința ortodoxă răsăriteană face parte din identitatea națională și constituțională a Bulgariei.

Și în încheierea noii sale declarații, Sinodul scrie:

Dincolo de toate principiile juridice umane se află legile lui Dumnezeu. Noi, creștinii, nu putem și nu trebuie să fim indiferenți atunci când suntem martori la nedreptate. Pedeapsa lui Dumnezeu se va abate nu numai asupra celor care fac răul, ci și asupra celor care tac și nu îl denunță. Fiecare dintre noi va răspunde în fața lui Dumnezeu și a propriei conștiințe pentru acțiunile sale. Întrucât astăzi nu-L cunoaștem pe Dumnezeu, nu respectăm legile Sale și trăim în mod păcătos, va veni inevitabila zi în care ne vom întâlni cu El, iar cele mai înfricoșătoare cuvinte pe care le vom auzi vor fi: ‘Nu, nu, nu: nu vă știu de unde sunteți; depărtați-vă de la Mine, voi toți cei ce lucrați fărădelegea’ (Lc. 13:27). Prin urmare, vă îndemnăm să vă îndepliniți datoria de stat și să întreprindeți acțiuni de reconsiderare a deciziei CEDO din 09.05.2023 privind cauza 40209/20 Koilova și Babulkova vs. Bulgaria.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan C. said, on decembrie 3, 2023 at 7:51 pm

    Doamne ajută,
    Dacă sunt cititori interesați de următoarele cărți:
    – Arhimandrit I. Scriban: Manual de ermeneutică (interpretare) biblică
    – Isagogia adică introducere în cunoștința Sfintei Scripturi (1904)
    – Arhimandrit Iuliu Scriban: Predici pentru popor (1944)
    – Arhimandrit I. Scriban: Teologie morală,
    le găsiți pe toate aici: Cititorul 3

    Apreciază

  2. Stefan said, on decembrie 4, 2023 at 1:15 am

    Soluția ar fi pentru Bulgaria dar și pentru România ieșirea din UE și din NATO .
    Ar trebuii creată o alianță militară dintre tarile ortodoxe România,Bulgaria,Serbia,Grecia.

    Apreciază

    • Popovici Alin said, on decembrie 4, 2023 at 10:47 am

      Da și cine din structurile masonice ale ambelor state sa o facă ? Asta implica guverne naționaliste autentice,nu știu bulgarii cum stau la cap asta,dar noi suntem praf și pulbere ….!!

      Apreciat de 1 persoană

  3. acelas said, on decembrie 4, 2023 at 6:59 pm

    „Diana Șoșoacă a participat la un festival de tip New Age la Sibiu, Holistic Fest, organizat de Asociația Națională de Terapii Holistice și Metafizice, condusă de Johann Muller Dragoman.

    Impresia despre montajul video, cu tăieturi din discursurile la conferință ale altor participanți și un interviu dat de senatoare, e că e tendențios. Adică are intenția de a ataca prin ce se cheamă „vină prin asociere”. Totuși, dacă criticăm alunecarea lui Vasile Bănescu pe panta progresismului, nu putem să nu vedem că ecumenismul de tip New Age, de unire a tuturor religiilor, pe care îl promovează Diana Șoșoacă, e încă mai periculos.

    În montajul video, cele mai mari sminteli le spune actorul Dorel Vișan, care tinde să fie tot mai confundabil cu rolurile de torționar și milițian, dar cu o pasă mistică tot mai dusă cu sorcova. Dorel Vișan crede că Iisus Hristos a fost un personaj inventat, într-o serie de profeți și yoghini oarecare, că Evangheliile au fost falsificate să ne ascundă adevărul despre reîncarnare, și ne recomandă meditația. Concentrarea trebuie să se facă minim 3 ani, dar de preferință 5, cu privire fixă într-un punct și apoi ajungi la iluminare.

    La conferință au participat tot felul de șamani, energo-terapeuți, vânzători de cristale vrăjite, care aduc banii și cresc potența, reparatori de chakre, comunicatori cu spiritele. Altă vedetă politică, profesorul Dorin Colceag, a povestit cum a fost îmbunătățită meteorologia Australiei printr-un efort de meditație colectivă mult mai eficientă decât dansul paparudelor. (E esențial ca meditația să aibă loc la aceeași oră, pe toate meridianele globului, ca să funcționeze, ne-a asigurat cel prezentat în presă ca „antrenorul de genii”.)

    Diana Șoșoacă a dezvăluit în interviu că „poporul român trăiește cu o vibrație foarte joasă. (..) Vibrația trebuie să fie înălțată. Așa că cumva va trebui să fie o unificare a tuturor spiritelor pure… Indiferent din ce religie ești, dumnezeul în care cred majoritatea religiilor, dacă ne întoarcem în spate cu religiile, cum au ajuns o groază de religii, dacă te uiți la esența lor toate înseamnă iubire, pace, un dumnezeu, tatăl tuturor văzutelor și nevăzutelor, făcutelor și nefăcutelor…”

    Nu e prima nefăcută a Dianei Șoșoacă, fiica unei așa zise inițiate în masonerie. Înainte să se lanseze în politică, a fost simpatizantă a mișcării #rezist, opunându-se construcției catedralei ca risipă de bani. Ulterior, a revenit la sentimente mai bune față de Biserică, s-a afișat la pelerinaje, a protestat împotriva închiderii bisericilor de Paște, l-a reprezentant în instanță de Teodosie. Dar din când în când se mai leagă de „mercedesurile și talăngile de aur ale popilor”, sau mai face referiri la spiritualitatea pre-creștină a geto-dacilor.

    https://www.activenews.ro/stiri-dezvaluiri/Show-Satanist-cu-Sosoaca-la-Festivalul-Holistic-din-Sibiu-Pe-unde-te-duci-vibratia-e-joasa.-Trebuie-unificate-toate-spiritele-indiferent-de-religie.-Saman-Dragoman-Asa-cum-spunea-parintele-Necula-sufletul-e-nemuritor.-E-compus-din-7-chackre-in-7-cu-186032
    – Victor Grigore

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.