SACCSIV – blog ortodox

Marea Britanie: NHS își închide clinica pentru schimbări de sex la copii din cadrul Tavistock

Posted in Uncategorized by Vali on august 1, 2022

Sursa: https://stireazilei.co.uk/nhs-isi-inchide-clinica-pentru-schimbari-de-sex-la-copii-romani-in-uk/

NHS a decis să-și închidă clinica specializată în tulburări de identitate de gen la copii, după ce în urma unei analize a constatat că nu a servit corect interesele pacienților în vârstă de până la 18 ani.

Clinica de identitate de gen din cadrul Tavistock & Portman NHS Foundation Trust se va închide așadar cel puțin până în primăvara anului viitor, urmând să fie înlocuită cu centre regionale în spitalele pentru copii deja existente, care vor oferi o „îngrijire mai completă”, cu „legături puternice cu serviciile de sănătate mintală”, relatează The Times.

Serviciul Gender Identity Development Service (GIDS) de la Tavistock a fost acuzat că a recomandat copiilor care veneau aici cu tulburări de identitate de gen să înceapă imediat să ia medicamente care blochează apariția pubertății, punându-le astfel în pericol sănătatea și dezvoltarea sexuală normală.

Medicul pediatru Hilary Cass, care a coordonat analiza activității GIDS, a publicat joi o serie de recomandări pentru o revizuire radicală a modului în care NHS tratează copiii și tinerii care își pun la îndoială identitatea de gen. Ea a constatat că clinica Tavistock „nu este o opțiune sigură sau viabilă pe termen lung” și că orice alte subiecte care țineau de sănătatea mintală au fost „eclipsate” atunci când copiii trimiși la clinică au fost diagnosticați cu probleme de identitate de gen și împinși să înceapă terapia hormonală pentru schimbarea de sex.

Cass, fosta președintă a Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului, a declarat că modelul existent în UK, cu un furnizor unic de servicii de identitate de gen, ar trebui să fie eliminat, deoarece nu reușește să răspundă nevoilor mai cuprinzătoare ale adolescenților aflați în dificultate și vulnerabili.

Ea spune că serviciile Tavistock ar trebui să fie înlocuite de niște centre regionale cu o „forță de muncă interdisciplinară adecvată pentru a le permite să ofere un model integrat de îngrijire, care să gestioneze nevoile mai cuprinzătoare ale acestei grupe demografice”.

Comentând acuzațiile din spațiul public după care Tavistock nu ia în considerare problemele de sănătate mai generale ale copiilor și preferă în schimb să le prescrie medicamente care blochează pubertatea, Cass a precizat: „Personalul ar trebui să aibă o perspectivă clinică largă, pentru a integra îngrijirea copiilor și tinerilor cu incertitudini legate de gen într-un context mai larg de sănătate a copilului și adolescentului.”

NHS England, care a însărcinat-o pe Cass în septembrie 2020 să facă această analiză, a confirmat că va pune în aplicare în totalitate recomandările acesteia și va dezafecta clinica Tavistock. Vor fi însă deschise două clinici pentru copiii cu disforie de gen până în primăvara anului viitor, care vor reuni mai mulți medici dintr-o gamă largă de specialități.

Prima, din Londra, va avea sediul la spitalul Great Ormond Street și va beneficia de sprijin specializat în domeniul sănătății mintale din partea South London and Maudsley NHS Foundation Trust. A doua, pentru zona de nord-vest, va fi organizată printr-un parteneriat între Alder Hey Children’s NHS Foundation Trust din Liverpool și Royal Manchester Children’s Hospital.

Cass a declarat că aceste clinici trebuie să aibă deja suficiente capacități de cercetare, ca să poată strânge și interpreta corect datele privind copiii care sunt supuși terapiei hormonale pentru schimbarea de sex. Clinica Tavistock nu a reușit să colecteze suficiente date privind impactul medicamentelor care blochează pubertatea la copiii sub 16 ani.

În opinia doctoriței Cass, „nu există dovezi suficiente” pentru a face recomandări ferme în legătură cu utilizarea de rutină a medicamentelor care blochează pubertatea. Prin urmare, ea a cerut NHS să „înscrie tinerii care sunt luați în considerare pentru tratamentul hormonal într-un protocol de cercetare formal, cu o monitorizare adecvată până la vârsta adultă, cu un accent imediat pe întrebările referitoare la impactul medicamentelor care blochează pubertatea”.

NHS a promis că va lansa studii clinice în parteneriat cu Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate și Îngrijire (NIHCR), pentru a urmări copiii care iau blocante de pubertate până la vârsta adultă. „Aceasta va asigura o mai mare transparență, în folosul copiilor și al părinților lor, referitor la beneficiile clinice incerte și impactul pe termen lung asupra sănătății al medicamentelor respective”, a declarat un purtător de cuvânt al NHS.

Clinica de la Tavistock a fost asaltată de o creștere explozivă a numărului de pacienți copii cu presupuse tulburări de identitate sexuală, în special din rândul fetelor și al copiilor autiști. Anul trecut au fost trimiși aici peste 5.000 de copii, față de numai 250 în urmă cu zece ani.

Raportul final al lui Hilary Cass va fi publicat anul viitor. Raportul ei intermediar publicat în martie a constatat însă că serviciile de identitate de gen s-au dezvoltat fără reguli clare și că a existat o „loterie a medicilor”, cu abordări foarte diferite ale tratamentului, precum și „o lipsă de discuții deschise” cu privire la faptul că de cele mai multe ori, percepția copiilor care cred că au probleme de identitate de gen este doar temporară, în sensul că trece odată cu înaintarea în vârstă.

Teofil Ștefănescu © 29.07.2022

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mădălina said, on august 1, 2022 at 5:31 pm

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/o-tanara-daneza-care-voia-sa-plece-in-germania-s-a-trezit-la-granita-ca-fetita-ii-este-luata-de-autoritati-si-data-spre-adoptie-2031415 foarte interesant este că primăria din statul german a sesizat ea aceste mutări în număr mare

    Apreciază

  2. Geo said, on august 1, 2022 at 6:13 pm

    https://t.me/s/onciu?q=Muraru

    Apreciază

  3. vlad tepes said, on august 1, 2022 at 6:23 pm

    Niste demoni in carne si oase care se joaca cu vietile copiior nevinovati dupa bunul plac, fiind protejati de alti demoni aflati in Institutiile statului britanic, care in mod normal ar fi trebuit sa sesizeze autoritatile competente! Usor, usor astfel de grozavii incep sa se intample in Romania de astazi, e adevarat, la o scara si la o intensitate mai redusa, dar cu ”mare potential” de viitor!

    Apreciază

  4. Cristi said, on august 2, 2022 at 8:42 pm

    Ce or gasi unii in UK campioni la anormalitati. Femeile lor sunt mereu bete sau drogate mame ‘responsabile’.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.