SACCSIV – blog ortodox

Stirile zilei (16.07.2022)

Posted in STIRI by saccsiv on iulie 16, 2022

Daniel Vla: Video – Protestul de la Turda pentru apărarea statuii lui Avram Iancu – 10 iulie 2022

Ion Cristoiu: Sancțiunile aplicate Rusiei s-au întors împotriva Occidentului

EURACTIV: Viktor Orban sare din nou la gâtul UE: S-a împușcat în plămâni cu sancțiunile impuse Rusiei

[…]

„La început, am crezut că ne-am împușcat doar în picior, dar acum este clar că economia europeană s-a împușcat în plămâni și că se zbate pentru aer”, a spus Orban într-un interviu la postul public de radio Kossuth, citat de Agerpres.

El a adăugat că Ucraina are nevoie de ajutor, însă liderii europeni ar trebui să-și reconsidere strategia, pentru că sancțiunile au cauzat daune ample economiei europene fără a slăbi Rusia sau a aduce războiul mai aproape de final.

‘Sancțiunile nu ajută Ucraina, în schimb sunt rele pentru economia europeană și, dacă se va continua în acest fel, vor omorî economia europeană. Ceea ce vedem acum este de nesuportat’, a afirmat Orban.

[…]

Flux 24: Comisia Europeană infringement împotriva Ungariei pentru prețurile reduse la carburanţi numai pentru automobiliştii maghiari

Comisia Europeană a anunţat vineri că a decis să deschidă o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva Ungariei, care impune preţuri diferite la combustibil pentru vehiculele cu numere de înmatriculare străine şi vehiculele cu numere maghiare, încălcând regulile pieţei unice, informează AFP.

[…]

Comisia consideră că este deosebit de important, în actuala situaţie geopolitică, să se asigure funcţionarea corespunzătoare a pieţei unice, deoarece aceasta reprezintă principalul instrument prin care se pot contracara efectele economice perturbatoare actuale determinate de invazia Rusiei în Ucraina. Acţiunile unilaterale de la nivel naţional şi introducerea de tratamente discriminatorii contravin principiilor liberei circulaţiei pe piaţa unică şi nu pot fi o soluţie.

[…]

Flux 24: Șeful Agenției germane pentru Rețele: Clienții care plăteau până acum în jur de 1500 de euro pe an pentru gaz trebuie să se aștepte anul viitor la facturi de 4500 de euro 

Șeful Agenției Federale pentru Rețele, Klaus Müller, a declarat că persoanele private din Germania ar trebui să se pregătească de pe acum pentru o triplare, anul viitor, a costurilor la gaze: ”Pentru cei care își primesc acum factura la încălzire, costurile sunt deja duble. Iar consecințele războiului din Ucraina nu au fost încă luate în calcul.” Clienții care plăteau până acum în jur de 1.500 de euro pe an pentru gaz, trebuie să se aștepte la facturi viitoare de 4.500 de euro, relatează Deutsche Welle.

[…]

DIGI 24 HD: Comisia Europeană a adoptat al șaptelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care interzice importul de aur rusesc

OBSERVATOR: Arabia Saudită cumpără păcură ieftină din Rusia și vinde petrolul propriu în Occident la prețuri mai mari

[…]

Analiştii se aşteaptă ca Biden să ceară de la saudiţi în cursul acestei săptămâni, să crească producţia de petrol pentru a ajuta la scăderea prețurilor care au agravat inflația la nivel mondial. Nu sunt speranţe mari în acest sens. Saudiţii nu pot mări foarte mult capacitatea de producţie în plus. Pe lângă asta, Arabia Saudită și-a menținut cooperarea cu Rusia în alianța OPEC+. Cele două ţări sunt liderii de facto ai cartelului în ce priveşte producţia.

[…]

Arabia Saudită importă de câțiva ani păcură rusească. Motivul? Nu trebuie să mai rafineze țițeiul propriu și reduce cantitatea de petrol de care are nevoie pentru a genera energie, lăsând-o cu mai mult țiței nerafinat pentru a fi vândut pe piețele internaționale la prețuri mai mari. Costurile de producție a țițeiului sunt mai mici în Rusia față de Arabia Saudită.

[…]

R3Media: Comisia Europeană dă în judecată Ungaria din cauza legii de protecție a copiilor. Bruxelles-ul consideră că accesul copiilor la LGBT ar fi un „drept fundamental” și o „valoare” a UE

Flux 24: Ministrul German socialist al Construcțiilor: Nemții stau în case și apartamente prea mari

[…]

Ministrul construcțiilor, Klara Geywitz (46 de ani, SPD), și-a prezentat miercuri programul de urgență pentru obiectivele climatice în sectorul construcțiilor.

[…]

PRO TV: Ciucă: Un comitet interministerial se va ocupa de efectele schimbărilor climatice şi ale secetei în agricultură

AGERPRES: Decese ”cauzate de foamete”, raportate în nord-estul Ugandei

Radio Romania Actualitati: Buget de peste 800 de miliarde de dolari aprobat pentru Armata SUA

Global Research: The B61-12 Mini-nukes “Made in America” to be Used in “A Nuclear First Strike”. Coming Soon to Italy, Belgium, Germany, Netherlands

OBSERVATOR: China, a doua mare economie a lumii, a frânat brusc în trimestrul al doilea din cauza politicii de toleranţă zero faţă de Covid

DW: Iraq: Thousands of Moqtada al-Sadr supporters rally in Baghdad

DIGI 24 HD: Guvernul a adoptat noile modificări la Codul Fiscal. Ce taxe cresc de la 1 august și 1 ianuarie

Guvernul a adoptat modificările propuse la Codul Fiscal. Începând cu 1 august se scumpesc țigările și băuturile alcoolice, cresc taxele pentru jocurile de noroc, se reduce pragul pentru acordarea facilităţilor fiscale în industria alimentară şi în domeniul construcţiilor și se modifică taxarea contractelor part time. De la 1 ianuarie, se elimină impozitul specific pentru sectorul Horeca, crește impozitul pe dividente de la 5% la 8%, iar microîntreprinderile vor fi obligate să aibă cel puțin un angajat. Guvernul estimează că noile modificări fiscale vor aduce în plus la bugetul de stat 1,2 miliarde lei în 2022 şi 10,5 miliarde de lei în anul 2023. 

[…]

NEWS.RO: Cutremur de magnitudinea 6,1 în Ecuador, ”resimţit la nivel naţional”

PRO TV: Tatăl lui Elon Musk spune că a mai făcut un copil cu fiica sa vitregă de 35 de ani: Suntem pe Pământ ca să ne reproducem

[…]

Mama lui Bezuidenhout, Heide, și Musk au fost căsătoriți timp de 18 ani și au împreună doi copii. Bezuidenhout avea 4 ani când Musk i-a devenit tată vitreg.

[…]

Tagged with:

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Clement said, on iulie 16, 2022 at 10:51 pm

    Personal nu am o mare simpatie pentru colonistii englezi si olandezi care au jefuit si asasinat, asemeni familiei Musk, bastinasii africani.
    Cu o parte din averea uriasa a imoralului Errol dobandita prin exploatarea minei personale de pietre pretioase ( smaralde) de langa lacul Tanganika, au fost finantate visele fiului „al carui nume nu este bine sa il pronuntam”, de cucerirea spatiului.
    De fapt, chiar nu mira pe nimeni faptul ca fiul are marcate trasaturi specific islandeze? Poate ca genetic este un pic mongol, un pic nordic si un pic…extraterestru.

    Apreciază

  2. Geo said, on iulie 17, 2022 at 7:26 am

    Apreciază

  3. Radu Humor said, on iulie 17, 2022 at 11:31 am

    „Acum este clar pentru mine că NATO este ca un plan de afaceri cu model de abonament Netflix pentru industria americană de armament – de departe cei mai mari beneficiari ai cheltuielilor NATO sunt companiile americane – și tocmai au mărit abonamentul. Și, Ucraina, cu oligarhia sa coruptă, este locul perfect pentru a-și elabora planul de afaceri. Îmi pare rău de masele cu adevărat și din păcate înșelate de acolo, care vor trebui să îndure durerea și pierderile din această câștigare de bani.”, spune pe bună dreptate cineva după ce a urmărit clipurile de mai jos. Nu știu dacă au fost traduse între timp, dar ar fi de dorit :

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.