SACCSIV – blog ortodox

CSAT consideră că Legea suveranității este inoportună

Posted in CSAT, PARLAMENTUL Romaniei, Romania by saccsiv on aprilie 18, 2022

inPolitics: O LEGE TOTAL INOPORTUNĂ, 16 aprilie 2022:

Legea suveranității. Un proiect conceput de o mână de reprezentanți ai societății civile, între care mă număr. Și preluat, spre cinstea lor, de mai mulți parlamentari, care l-au introdus în procesul legislativ. Dar, iată, aflăm că această lege este total inoportună. Și de unde aflăm? De la CSAT. Și ce argumente are CSAT?

Consiliul Suprem de Apărare a Țării, condus de către președintele Klaus Iohannis, este o instituție în mare parte militarizată. Nu are, conform Constituției, dreptul la inițiative legislative. Și totuși, de-a lungul timpului, în mod indirect, a inițiat legi. În special în domeniul securității naționale. Fără nicio excepție, aceste acte normative au restrâns drepturile și libertățile fundamentale ale omului. Cel puțin din acestă perspectivă, CSAT s-a dovedit a fi o instituție nocivă. Nu a apărat democrația. Dimpotrivă. A atacat-o. Să vedem acum de ce această instituție, aflată la degetul mic al președintelui României, apreciază că o lege a suveranității este inoportună.
Întrucât mă număr printre inițiatori, printre cei care au scris o parte însemnată din această lege, îmi voi permite să mă refer succint la spiritul ei. Noi ne-am dat seama, cum cred că și dvs., cei care citiți aceste rânduri v-ați dat seama, că, de la o vreme, suveranitatea României este pusă între paranteze din ce în ce mai groase. Că se atentează la această suveranitate cu succes, din ce în ce mai frecvent și din ce în ce mai multe direcții. Că, în absența unui instrument legal, de natură să apere suveranitatea și să fie invocat de câte ori ea este în pericol, ne dispar literalmente pădurile. Ne dispar pământurile. Ne dispar bogățiile solului, subsolului și platformei continentale. Ne dispar oamenii. Care sunt cele mai importante valori ale acestei națiuni. Ni se duce cultura de râpă. Iar Armata, atâta câtă mai e, o punem în subordinea unui alt stat. Că ne transformăm într-o națiune dronă. Care funcționează pe principiul telecomenzii. A unei telecomenzi butonată în altă parte. Și nu neapărat din dragoste sau atașament față de noi. Și mai vedem cum ne dispare limba. Și cum începem să vorbim o păsărească. Și așa mai departe.
Ei bine, ne-am suflecat câțiva inși mânecile, ne-am pus capul la contribuție, ne-am consultat cu nenumărați specialiști în drept, inclusiv în drept constituțional, și am elaborat acest proiect de lege. Pe care cetățeni din întreaga Românie l-au semnat. Înțelegându-i rostul. Apoi, spre cinstea lor, numeroși parlamentari din mai multe partide și l-au asumat și l-au transformat într-o inițiativă legislativă.
Această inițiativă legislativă trebuie îngropată cât se poate de repede. Pentru că ea atentează la statul „bine făcut”, după ce în prealabil a fost „măsurat” de către Klaus Iohannis. Pas cu pas. Legea suveranității trebuie aruncată la gunoi. Cel puțin așa a decis prima instituție consultată. Care este CSAT. CSAT consideră și îndrăznește să și scrie acest lucru, că Legea suveranității este inoportună. De ce este ea inoportună? Pentru că ne-am afla în război. Numai că, oficial, noi nu ne aflăm în război. Războiul propriu zis e doar în capul președintelui Klaus Iohannis. Dar să admitem că e război. Dacă e război în România, e război și în celelalte state de la granița de Est a Europei. Și pentru toate celelalte state NATO. Care ne zăpăcesc de ani de zile, vorbindu-ne despre excepționalul lor set de valori. Acest set de valori prevede între altele faptul că societățile pe care din reflex le denumim democratice sunt eminamente civile. Sunt demilitarizate. Cu excepția Armatei, în statele care pretind că împărtășesc acest set de valori, conducerea statului este încredințată unor civili. Pe toate palierele. Inclusiv ministrul Apărării este civil. Ca să nu mai vorbim despre premieri. Dar CSAT consideră că una dintre prevederile importante ale Legii suveranității, care se referă la demilitarizarea serviciilor secrete, este inoportună, pentru că ne aflăm în război. Doar că războiul, admițând că el există, nu este veșnic. În timp ce Legea suveranității este o proiecție peste timp. Ar trebui să fie valabilă și atunci când nu e război. În toate statele care pretind că respectă faimosul set de valori, serviciile secrete sunt civile. Numai în România ele funcționeză pe structuri militare. Și, conform CSAT, este inoportun să renunțăm la asemenea practici. Ca să traduc: e inoportun să ne aliniem la principiile promovate de Alianța Nord-Atlantică.
Și uite așa, rând pe rând, plimbat dintr-o instituție în alta, proiectul Legii suveranității va fi făcut praf și pulbere. Din simplul motiv că ne-am obișnuit să trăim fără suveranitate. Că ne place să fim drone.
Ei bine, într-un stat cu adevărat democratic, oamenii ar ieși în stradă pentru a-și apăra suveranitatea. Unii și-ar da chiar viața pentru asta. Dar se pare că cetățenii sunt ei înșiși anesteziați. Altfel nu le-ar permite unora să atenteze la suveranitatea statului. Și ar pune presiune, o presiune infernală, pretuntindeni în țară, pe cei care îi reprezintă în Parlament. I-ar monitoriza. Și le-ar cere răspicat să promoveze această lege, fără să o schilodească, în regim de maximă urgență. Și asta mai ales pentru că, în proximitatea granițelor noastre, se desfășoară un război.

BZI: Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, despre Legea Suveranităţii: „Vrem ca pământul nostru să fie al nostru” – FOTO, VIDEO EXCLUSIV, 18 aprilie 2022

Jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru Cotidianul BZI, cu ajutorul Studioului mobil al BZI LIVE. Sorin Roșca Stănescu despre Legea Suveranităţii susține că doar cu ajutorul acesteia România își poate apăra avuția națională.

Acesta a mai menționat menţionat ca statul român a înţeles greşit o serie de chestiuni în ceea ce priveşte aderarea la NATO şi Uniunea Europeană.

Ce spune Sorin Roşca Stănescu despre Legea Suveranităţii

Cunoscutul jurnalist a menţionat că a elaborat un proiect de lege care a fost semnat de zeci de mii de cetăţeni, însă parlamentarii din România nu o doresc. Legea Suveranităţii face referire la interzicerea abuzurilor medicale, interzicerea exportului de lemn brut timp de 100 de ani şi repatrierea rezervei de aur.

Astfel, Sorin Roşca Stănescu afirmă că pământul, râurile, lacurile, pădurile şi alte bunuri fundamentale ale României trebuie să rămână ale ţării. De asemenea, ce a fost vândut trebuie redobândit şi astfel regândita ideea de globalizare şi conservare a atributelor de stat naţionale pentru a co-exista.

Vă aducem aminte că 60 la sută din apa potabilă a Europei este deținută de statul român.

„Am identificat una dintre cauzele acestei pierderi aproape ireparabile de energii în absenţa suveranităţii. Ne-am pierdut suveranitate. Nu mă refer la aderarea la NATO şi Uniunea Europeană, ci la modul în care am înţeles că aderând la cele două a trebuit să renunţăm la atribute ale suveranităţii naţionale. Am elaborat la mijlocul anului trecut, un proiect de lege. Legea Suveranităţii a fost semnat de zeci de mii de cetăţeni. A fost preluat că iniţiativa legislativă de mai mulţi deputaţi şi senatori. Parlamentarii se vor grăbi să o schilodească. Vrem ca pădurile noastre să fie ale noastre, să fie salvate. Vrem ca pământul nostru să fie al nostru. Şi dacă a fost înstrăinat, să fie răscumpărat de către stat şi păstrat ca avuţie naţională. Bogăţiile solului, subsolului, platformei continentale a Mării Negre să fie valorificate în interesul cetăţenilor.

Râurile şi lacurile să fie ale nostre. Avem cel mai bogat bazin hidrografic din Europa şi nu ştim să îl valorificăm. Globalizarea este necesară, nu vom putea trăi fără ea, dar în interiorul acestei globalizări ar trebui să poată coexista state care să îşi conserve atributele de stat naţionale. Nu trebuie să vină în contradicţie ideea de stat naţiune cu ideea de globalizare. Multe ţări ne demonstrează că pot fi state naţionale şi să se înşurubeze în ideea de globalizare. Am simţit nevoia unei legi a suveranităţii pentru a obţine astfel de garanţii în viitor. Drepturi fundamentale, bunuri fundamentale ale poporului român nu vor fi încălcate şi înstrăinate”, a transmis jurnalistul Sorin Roşca Stănescu în exclusivitate pentru BZI.

Reamintim faptul că Marcel Ciolacu nu doreşte ca această lege să treacă. În momentul de faţă nu este concret de ce preşedintele Partidului Social Democrat nu vrea să protejeze arborii din România

În fond este cu atât mai şocant cu cât legea nu are caracter politic, ea aparținând românilor care au semnat petiția națională. Astfel, Sorin Roșca Stănescu despre Legea Suveranității susține că este fundamental să fie adoptată în Parlamentul României.

Stiri pe surse: ‘Legea suveranității’: Identitatea sexuală a copilului nu se poate modifica până la vârsta de 18 ani / Se interzic pe 100 de ani anumite activități, 2 martie 2022:

[…]

Măsuri propuse în domeniul medicinei:

  • Măsurile de combatere a pandemiei Covid se abrogă.
  • ‘Niciun cetățean nu poate fi discriminat pozitiv sau negativ ca urmare a acceptării sau refuzului unui tratament sau dispozitiv medical’.
  • Nu se pot comercializa medicamente pentru care producătorul nu oferă „garanții și remedii dovedit viabile împotriva efectelor adverse”.
  • Este interzisa folosirea oricarui sistem sau dispozitiv, fie ca este vorba de neurotehnlogie, interfata creier-computer sau altul, al carui scop este accesarea sau manipularea activitatii neuronale, daca dauneaza autonomiei vointei sau capacitatii de a lua decizii in mod liber. Se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Despre identitatea sexuală:

  • Identitatea sexuala biologica a copilului dobandita la nastere nu se poate modifica pana la varsta de 18 ani.
  • Este interzisa punerea la dispozitia copiilor sub varsta de 18 ani a oricaror informatii sau materiale care promoveaza abaterea de la identitatea sexuala biologica, reasignarea de gen si homosexualitatea. Se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
  • Fapta de a determina minorul sub 18 ani sa isi modifice identitatea sexuala dobandita la nastere se pedepseste cu inchisoarea de la 7 la 15 ani.

Despre respectarea deciziilor CCR:

  • Se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 10 ani fapta functionarului public de punere in aplicare a normelor declarate neconstitututionale prin decizie a CCR.
  • Constituie act de Înaltă Trădare nepunerea în aplicare de către Președintele României a deciziilor CCR prin care se soluționează conflicte de natură constituțională în termen de 10 zile de la comunicarea dispozitivului.

Alte propuneri din lege:

– Este interzisa stergerea sau cenzurarea postarilor, informatiilor, imaginilor sau datelor personale si blocarea conturilor personale pe retelele de socializare, in mediile de stocare Cloud, in mediul virtual sau/si in mediul online sau pe dispozitivele electronice proprietate personala.

– Pragul electoral de intrare in Parlament scade de la 5% la 3%.

– Se interzic exportul de lemn si defrisarile pe o perioada de 100 de ani. Pedeapsa este inchisoare de la 7 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

– Se interzice timp de 100 de ani instrainarea activelor statului roman sau a actiunilor detinute de stat la companiilor si societatile nationale.

– Redeventa minima obtinuta prin concesionarea resurselor naturale nu se poate situa sub nivelul mediu al pietei europene.

– In termen de 180 de zile, BNR va repatria in integralitate aurul depozitat in afara Romaniei.

– Este interzisa comercializarea pe teritoriul Romaniei a oricaror produse de calitate inferioara celor comercializate sub aceeasi marca de origine. Amenda este intre 10 milioane de euro si 50 de milioane de euro.

– Se intituie Garda Nationala in baza principiului apararii intregului teritoriu national de catre intregul popor pe baza de voluntariat. Garda Nationala este subordonata direct Parlamentului. Voluntar poate fi cetatean orice roman cu varsta sub 18 ani.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on aprilie 18, 2022 at 6:27 pm

    Noua monedă și noul sistem financiar care va elimina si inlocui dolarul după acordul Rusia-China!

    Noua monedă globală va fi digitală și se va rula în afara sistemului bancar (clasic).
    Desi are mai multe caracteristici în comun cu așa-numitele „criptomonede”, nu este ceva identic. Acestea sunt „stablecoins”.

    Țările care vor adera la noul sistem nu vor avea niciun motiv să ramburseze datoriile pe care le-au făcut în dolari sau euro!
    Prin urmare, toate țările din Sud se vor grăbi să adere la noua zonă, să naționalizeze fără sancțiuni din partea FMI rezervele lor de energie etc.
    Acest lucru va conduce zona cealalta, și anume cea a dolarului și Occidentului, la condiții de colaps bancar și economic sau chiar la o contracție financiara.

    Valoarea noii monede va proveni din compoziția valorilor monedelor și din capitalizarea de piață a bunurilor:
    cum ar fi hidrocarburile, grâul, zahărul, cafeaua, soia, apa (!), alte resurse naturale și alte 15 mărfuri, în principal metale.
    Simulările arată că această paritate o face mai rezistentă la crizele economice de tip leman brothers.
    Acesta este motivul pentru care au adunat grâu in Rusia și China (în ciuda faptului că acolo se consumă orez)

    Noua monedă împarte implacabil lumea în Est și Vest.
    Aceasta va include Rusia-China, țările eurasiatice, țările BRICS, India, Iran, Turcia ca membri fondatori, în timp ce scopul este de a integra toate țările din sud.

    https://warnews247.gr/afto-einai-to-neo-panischyro-nomisma-rosias-kinas-psifiako-syndedemeno-me-agatha-poies-chores-entassontai-egkataleipoun-to-dolario/

    Apreciază

  2. vlad tepes said, on aprilie 18, 2022 at 9:18 pm

    Ideea este ca, nici toti dusmanii straini luati impreuna, pe care i-am avut de-a lungul Istoriei, nu ne-au facut atata rau precum ne-au facut bestiile, Iudele, alogenii si slugoii care ne conduc de 32 de ani si de care trebuie sa scapam prin orice mijloace, daca nu vrem sa disparem ca neam!

    Apreciat de 2 persoane

  3. vaivoua said, on aprilie 19, 2022 at 1:12 am

    CSAT= Consiliul de Securitate al Aliantei Transatlantice

    Apreciază

  4. gigimutu said, on aprilie 19, 2022 at 8:38 pm

    trebuie urgent desfiintat csat-ul !!!!!!!

    solicit pe aceasta cale desfiintarea urgenta a csat-ului, pentru faptul ca pune in pericol insasi existenta statului roman!!!!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.