SACCSIV – blog ortodox

Adunarea Generală a ONU a votat suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului ​

Posted in LIBIA, ONU, razboi, RUSIA, SUA, Ucraina by saccsiv on aprilie 8, 2022

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25484985-adunarea-generala-onu-votat-suspendarea-rusiei-din-consiliul-pentru-drepturile-omului.htm

Decizia a fost luată cu 93 de voturi pentru, 24 împotrivă și 58 de abțineri.

SUA anunțase că vor cere Adunării Generale a ONU să suspende Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului.

Un vot cu o majoritate de două treimi al celor 193 de membri ai adunării de la New York poate suspenda un stat din consiliu pentru că a comis în mod constant încălcări grave și sistematice ale drepturilor omului în timpul mandatului său de membru.

Rusia se află la al doilea an dintr-un mandat de trei ani la Consiliul pentru Drepturile Omului, format din 47 de membri.

Rusia a anunţat că decizia de joi a fost ”ilegală” şi ”motivată politic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unui interviu pentru Sky News, relatează BBC.

Rusia regretă decizia şi va continua să îşi apere interesele ”folosind toate mijloacele legale posibile”, a mai afirmat Peskov pentru Sky News.

Adunarea Generală a mai suspendat în trecut doar o singură ţară din Consiliul pentru Drepturile Omului. În martie 2011, Libia a fost suspendată în unanimitate din cauza violenţe provocate de către forţele loiale liderului libanez de la acea vreme, Muammar Gaddafi, împotriva protestatarilor.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Cat de „rau” o duceau libienii?

Pe cand oare un nou Nüremberg? Despre FOLOSIREA URANIULUI IMPOTRIVA LIBIEI

AFP: Francezi si britanici lupta terestru alaturi de rebelii libieni…

Pentagon: Interventia in Libia a costat 600 milioane de dolari in prima saptamana…

VIDEO: Tot pe 19 MARTIE incepea si invazia Irakului…

VIDEO – ONU: Niciun avion libian nu mai are voie sa se ridice de la sol. VA FI BOMBARDATA LIBIA? Franta: „in cateva ore” suntem gata de atac…

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai T said, on aprilie 8, 2022 at 1:16 pm

    Ruşii sunt hotărâţi: ”În acest moment lumea unipolară devine istorie, şi ne îndreptăm înspre o lume multipolară. Acest proces nu poate fi oprit”

    Pe contul de Twitter al Ministerului Rus al Afacerilor Externe a fost postat un scurt fragment cu o declaraţie dată de Sergey Lavrov, ministrul rus de externe. Acesta a declarat următoarele:
    În acest moment se conturează o nouă realitate geopolitică: lumea unipolară se retrage în mod irevocabil înspre trecut, şi se naşte o lume multipolară. Acesta e un proces obiectiv care nu poate fi oprit. În această nouă realitate nu va mai exista o singură naţiune conducătoare. Toate statele-cheie care au o influenţă decisivă în politica şi economia mondială vor trebui să se împace cu ideea. Fiind conştiente de statutul lor (de mari puteri), ele se vor asigura că sunt respectate principiile fundamentale ale cartei ONU, inclusiv principala prevedere de acolo – egalitatea suverană a statelor. Nici o ţară de pe pământ nu va mai fi considerată un jucător de mâna a doua. Toate naţiunile sunt egale şi suverane”.

    Apreciază

  2. Apa trece, pietrele rămân said, on aprilie 8, 2022 at 1:24 pm

    S-au supărat rău de tot că rușii nu permit mișcărilor LGBT să-și facă de cap în Rusia!!!
    Mare pagubă pentru ruși! Omul care face voia lui Dumnezeu și caută mântuirea nu are nevoie de drepturile după care tânjesc mișcările LGBT pentru a spurca pământul și pentru a atrage mânia lui Dumnezeu!
    Oricum, prin digitalizare, omul va pierde cam toate drepturile, inclusiv dreptul de a aspira la mântuire! Așa că acest consiliu se va autodesființa.

    Apreciat de 1 persoană

  3. a said, on aprilie 8, 2022 at 1:39 pm

    Ministrul de externe rus, Sergei Lavrov a declarat la prima sa vizită în China după invadarea Ucrainei următoarele:

    ”Trăim o etapă foarte serioasă în istoria relațiilor internaționale. Sunt convins că la finalul acestei etape, situația internațională va fi mult mai clară și că noi împreună cu dumneavoastră și cu cei care ne susțin, vom înainta spre o ordine mondială multipolară, dreaptă, democratică. ”

    Pe de altă parte, Wang Wenbin, purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe Chinez, a spus:

    ”Cooperarea dintre China și Rusia nu are limite. Lupta noastră pentru pace nu are limite. Apărarea pe care o acordăm securității nu are limite. Opoziția noastră în fața hegemoniei nu are limite.”

    Guvernul chinez împărtășește cu Moscova o ostilitate fățișă împotriva SUA. A refuzat să condamne intervenția militară a Rusiei în Ucraina începută pe 24 februarie și a denunțat sancțiunile occidentale asupra Moscovei.

    https://colinrivas.show/video/anuncian-un-nuevo-orden-mundial-de-pandereta/

    Apreciază

  4. Nicolae Cooaci said, on aprilie 8, 2022 at 3:02 pm

    Libia 2011, criminalii globaliști care au atacat Libia în felul lor mârșav , i-au și suspendat drepturile la onu care este tot organizația lor criminală. Ticăloșii planetei asta fac acum și cu Rusia, doar că n-o să le mai meargă. Doamne ajută 🙏 Go Putin

    Apreciat de 2 persoane

  5. Mihai T said, on aprilie 8, 2022 at 3:28 pm

    Retrospectivă a celor mai mari crime de război comise de SUA după 1945

    Acest articol se pare că a apărut acum câteva zile pe sputniknews.com (blocat în România). Articol preluat de pe:

    https://greatgameindia.com/united-states-war-crimes/

    Notă: Această listă nu conţine ceea ce ar putea fi crime de război înainte de 1945, precum bombardarea Bucureştiului în 1944 (vreo 2.000 de civili ucişi), conflictele cu populaţiile indigene din America.

    În timpul unui discurs prezentat în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU desfăşurată marţi, preşedintele ucrainian Volodimir Zelensky a spus că Rusia este vinovată de ”cea mai mare crimă de război din lume” de la al doilea război mondial încoace, şi a cerut ca Rusia să fie exclusă din organismele ONU. Zelenky făcea referire la imaginile furnizate consiliului cu zeci de cadavre în Bucha, o suburbie a Kiev-ului, despre care conducerea ucrainiană pretinde că sunt oameni omorâţi de soldaţi ruşi înainte să se retragă din oraş săptămâna trecută. Ministerul rus al apărării a negat acuzaţiile şi a afirmat că sunt provocări, arătând că artileria ucrainiană a bombardat oraşul şi că poliţia ucrainiană a efectuat o operaţiune pentru a ”curăţa zona de sabotori şi complici ai trupelor ruseşti”, înainte să apară ştirea cu presupusul masacru. Amândouă aceste acţiuni au contribuit la decese.
    Afirmaţia că tragedia de la Bucha e cea mai mare crimă de război de când s-a încheiat al doilea război mondial, în 1945, este în mod clar exagerată, având în vedere că susţinătorul principal al Ucrainei – Statele Unite – se află permanent în război.
    Pentru a împrospăta memoria preşedintelui ucrainian, am făcut o compilaţie cu câteva exemple de crime de răboi comise de SUA după 1945, care nu au fost niciodată investigate.

    Masacrul de la No Gun Ri (iulie 1950)

    La începutul războiului din Coreea, soldaţi americani din Regimentul 7 Cavalerie au atacat un mare grup de refugiaţi sud-coreeni lângă podul de cale ferată de lângă satul No Gun Ri. Conform Fundaţiei de Pace No Gun Ri, au fost ucişi între 250 şi 300 de oameni, majoritatea femei şi copii.
    Masacrul nu a fost luat în seamă până în 1999, când un articol al Associated Press l-a dezvăluit către lume, citând documentaţie provenită de la americani şi nord-coreeni cu privire la ucideri. Aceasta arăta că trupele SUA au avut ordine să tragă în toţi refugiaţii, deoarece se credea că printre ei sunt infiltraţi agenţi ai forţelor nord-coreene.

    Notă: denumirea satului e No Gun Ri, care în engleză ar însemna ”Fără armă”

    Grupul de civili masacraţi la No Gun Ri nu au fost singurul ucis de trupele SUA. Au fost acuzaţii pentru mai mult de 200 de incidente separate. Acuzaţiile au ieşit la suprafaţă când în Coreea de Sud a fost format un comitet de investigaţie, în 2008.
    În urma investigaţiei, preşedintele în funcţie Bill Clinton a emis o declaraţie în care administraţia îşi exprima regretul, dar Casa Albă a respins ideea de a-şi cere scuze sau posibilitatea de a fi plătite despăgubiri către supravieţuitori. Investigatorii din Coreea de Sud a numit investigaţia făcută de SUA o ”muşamalizare”

    Operaţiunea ”Trenul accelerat” (decembrie 1968-mai 1969)

    Divizia 9 infanterie din cadrul Armatei SUA a primit ordin să ”pacifice” o mare parte din zona aflată în delta râului Mekong, pentru a reduce operaţiunile efectuate de Frontul Vietnamez de Eliberare Naţională lângă capitala Saigon din Vietnamul de Sud (astăzi oraşul Ho CHi Min). În timpul operaţiunii de 6 luni, soldaţii SUA au masacrat sate vietameze fără osebire, folosind atacuri aeriene şi atacuri terestre pe timp de noapte lansate dinspre râu, pentru a ucide cât mai mulţi oameni posibil. Comandanţii de pe teren se spune că au primit ordin să nu se întoarcă până nu ucid un ”număr acceptabil de oameni”, iar aşa numitele ”zone cu foc de voie” au înregistrat decese masive în rândul civililor.
    O investigaţie internă lansată de Instituţia Inspectorului General al Armatei SUA a găsit că operaţiunea a produs între 5.000 şi 7.000 de victime în rândul civilior, şi că au mai fost ucişi 10.899 de soldaţi. Totuşi, distincţia dintre soldaţi şi civili a fost de multe ori umflată în favoarea soldaţilor în timpul războiului din Vietnam, pentru a da impresia că ofiţerii SUA au fost mai eficienţi decât în realitate.

    Autostrada morţii (februarie 1991)


    Autostrada 80 plină de vehicule distruse, cunoscută şi ca ”Autostrada morţii”. Aceasta e ruta pe care au apucat forţele irakiene în retragere din Kuweit, în timpul operaţiunii Furtună în deşert

    În timpul ultimelor zile ale operaţiunii Furtună în deşert, avioane ale SUA au distrus până la 2.000 de vehicule pe autostrada 80, care merge înspre nord din oraşul Kuweit până la Basra în Irak. În timpul a două zile de bombardamete, între 25 şi 27 februarie, au fost atacaţi un amestec de trupe irakiene care se retrăgeau din operaţiunile militare şi civili care fugeau din calea conflictului. Conform fostului procuror general al SUA Ramsey Clark, soldaţii care se retrăgeau nu erau ţinte militare valide deoarece nu erau angrenaţi în luptă.
    Estimările numărului de oameni ucişi variază între 200 şi peste 1.000. Mai mult, martori din Statele Unite pretind că o unitate mecanizată a Armatei SUA a deschis focul asupra unui grup de 350 de soldaţi irakieni dezarmaţi, care s-au predat după ce au fugit din calea carnagiului. A fost ucis un număr necunoscut dintre aceştia.

    Bombardarea refugiaţilor albanezi din Korisa (mai 1999)

    Pe 14 mai 1999, avioane ale SUA au atacat un grup de sute de refugiaţi albanezi care se ascundeau pe câmpiile de lângă Koria, Kosovo, care se aflau acolo de câteva săptămâni. Lovitura aeriană a ucis 87 de migranţi, conform autorităţilor iugoslave. Armata SUA a pretins că iugoslavii îi foloseau pe refugiaţi ca scuturi umane, dar nu au oferit nici o dovadă pentru a-şi susţine afirmaţiile.

    A doua bătălie de la Fallujah (noiembrie 2004)

    În noiembrie 2004 corpul de puşcaşi marini americani, împreună cu membri ai forţelor speciale, trupe din aviaţia SUA, şi regimentul britanic ”Garda Neagră” au lansat un uriaş atac asupra oraşului irakian Fallujah, distrugând aproape întreg oraşul. Scopul pretins a fost să suprime insurgenţa irakiană faţă de ocupaţia SUA-Marea Britanie, dar s-au produs pierderi civile semnificative datorită folosirii intense a artileriei, atacurilor aeriene, armelor chimice – incluzând bombele incendiare şi bombele cu fosfor alb – precum şi atacurilor cu uraniu sărăcit. Crucea Roşie estimează că 800 de civili au fost ucişi în bătălie, în timp ce organizaţiiile non-guvernamentale irakiene şi lucrători medicali au estimat că au murit între 4.000 şi 6.000 de oameni, majoritatea civili, conform ziarului The Guardian. Aceasta a fost o mai mare rată de deces decât au suferit oraşele englezeşti Coventry şi Londra, în timpul campaniei germane de bombardament rapid din 1940.

    Bombardarea spitalului Kunduz (octombrie 2015)


    Această fotografie, datată 16 octombrie 2015, arată un angajat al organizaţiei Doctori Fără Frontiere care se află printre rămăşiţele carbonizate ale spitalului, după ce a fost lovit de un atac aerian al SUA. Kunduz, Afganistan

    Un avion de atac AC-130U al aviaţiei SUA a survolat Centrul de Tratare a Traumelor din Kunduz (oraş aflat în nordul Afganistanului) timp de 30 de minute, pe 3 octombrie 2015, executând foc cu artilerie şi mitraliere. Organizaţia Medecins sans frontieres, care opera acel spital, a negat acuzaţiile SUA cum că acolo s-ar fi aflat ascunşi luptători talibani. În urma atacului au murit 42 de indivizi şi alţi 33 de oameni au fost daţi dispăruţi, printre care şi angajaţi ai MSF precum şi pacienţi.
    Mai întâi Pentagonul a încercat să muşamalizeze lovitura pretinzând că au fost ceva pierderi colaterale ca urmare a luptelor din apropiere. Totuşi, după ce a ieşit la iveală că lovitura a fost ordonată direct de comandanţi militari din SUA, preşedintele în exerciţiu Barack Obama şi-a cerut scuze şi a acordat 6.000 de dolari către fiecare familie care au avut victime. Prin faptul că au încercat să scuze atacul spunând că înăuntru erau mebri ai talibanilor, MSF a acuzat SUA că susţin o crimă de război.

    Bombardarea zonei al-Aghawat al-Jadidah din Irak (martie 2017)

    În timpul asediului de 9 luni asupra oraşului Mosul, Irak, efectuat de forţe irakiene şi de coaliţia anti-Daesh condusă de SUA, se estimează că au murit 40.000 de oameni, datorită în mare parte bombardamentului cu artilerie efectuat non-stop. Totuşi, un episod iese în evienţă: un atac aerian efectuat de SUA în zona al-Aghawat al-Jadidah din vestul oraşuui Mosul, pe 17 martie 2017.
    La o săptămână după atac, SUA au dezvăluit că au ţintit ”locaţia ce corespundea informaţiilor că acolo au loc pierderi civile”. Conform Amnesty International, până la 150 de civili au fost ucişi în atac când oficiali ai SUA le-au ordonat să nu părăsească oraşul. Estimări ale irakienilor pretind că au murit mai mult de 300.

    Asediul oraşului Raqqa (iunie-octombrie 2017)

    Asediul capitalei de facto a Daesh, oraşul Raqqa din Siria, a început în timp ce lupta pentru Mosul se apropia de sfârşit. Oraşul a fost bombardat continuu de artileria Corpului de Puşcaşi Marini Americani, care au lansat 35.000 de obuze în decurs de 5 luni, mai mult decât au fost trase în timpul invaziei din Irak din 2003. Ziarul Marine Corps Times susţine că obuzierele M777 de 155 mm ale SUA au luat foc de două ori în timpul bombardamentului, lucru extraodinar de rar.
    În acest timp forţele aeriene ale SUA au aruncat peste 20.000 de bombe peste irak şi Siria, majoritatea lor căzând în Raqqa. Conform investigaţiilor Amnesty Interational şi Airwars, în Raqqa au fost ucişi peste 50.000 de civili.

    Apreciază

  6. Radu Humor said, on aprilie 8, 2022 at 11:34 pm

    Lucruri neștiute despre Ucraina, spuse răspicat de un reputat istoric, din păcate marginalizat, probabil datorită și stilului său ceva mai neobișnuit !

    Apreciat de 1 persoană

  7. Geo said, on aprilie 9, 2022 at 8:20 am

    https://www.bitchute.com/video/72MTe5On9t9Y/

    Apreciază

  8. gheorghe said, on aprilie 9, 2022 at 11:53 am

    Lavrov are dreptate: decizie ilegala; mu e decizie de fapt, e declaratie politica… a homosexualilor.
    „Un vot cu o majoritate de două treimi al celor 193 de membri ai adunării de la New York poate suspenda un stat …”
    93 / (93 „pentru” + 24 „contra” + 58 „abtineri”) = 93 / 175 (prezenti din 193) inseamna doar 53,14%
    …. „doua treimi” = 66.66 %

    Apreciază

  9. acelas said, on aprilie 9, 2022 at 12:01 pm

    #Zelensky este un văr al lui Soros? https://twitter.com/CBKNEWS17/status/1512113522544680963?cxt=HHwWhoC5tZfPjfwpAAAA

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.