SACCSIV – blog ortodox

Care-i adevarul cu filmarea preotului scos dintr-o biserica din Ucraina pe motiv ca l-a pomenit pe Patriarhul Kiril?

Posted in Patriarhul Kiril, PREOT, Ucraina by saccsiv on martie 29, 2022

Circula aceasta inregistrare:

https://t.me/rybar/30000

Traducerea google a comentariului celui ce a postat-o ar fi aceasta:

“La Smela (regiunea Cerkasy), un detașament de apărare teritorială a capturat un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei chiar în timpul slujbei în fața enoriașilor.”

Iata si cum a comentat Stiri pe surse filmarea in articolul Un preot ortodox, scos cu forța din biserică, după ce l-a pomenit pe Patriarhul Moscovei/ Video:

Un preot ortodox și ajutorul lui au fost scoși cu forța dintr-o biserică ortodoxă, din Ucraina, după ce, în timpul slujbei, preotul l-a pomenit pe Kiril, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii.

Patriarhul Kiril al Rusiei îl susține în conflictul militar pe Vladimir Putin.

Complicitatea Bisericii Ortodoxe Ruse cu regimul de la Moscova și a Patriarhului Kirill cu președintele Vladimir Putin au început să coste grav. Influența și infrastructura Bisericii Ortodoxe Ruse se reduc, pe fondul invaziei din Ucraina, scrie Novaia Gazeta, care analizează situația în Ucraina, în țările baltice și Polonia, în diaspora occidentală, dar și în Rusia, transmite deschide.md.

Înainte de începerea evenimentelor tragice actuale, aproximativ 13.000 de parohii se aflau sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei, unite în 53 de eparhii ale Bisericii Ortodoxe a Ucrainei-Patriarhia Moscovei (BOU-PM). Încă aproximativ 8.000 de parohii ucrainene aparțin Bisericii Ortodoxe a Ucrainei (BOU), care este independentă de Moscova.

Deja în primele zile ale „operațiunii speciale”, una după alta, eparhiile ucrainene au început să înceteze pomenirea Patriarhului Moscovei Kirill, care, în opinia lor, împărtășește responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă și își declară dorința de autocefalie (biserică independentă complet). În tradiția ortodoxă, refuzul de a pomeni Întâistătătorului înseamnă practic o ieșire de sub jurisdicția sa.

 

Comentariu saccsiv:

Stiri pe surse nu ne spun si cine i-a scos. Pe Realitatea tv ni s-a comunicat mai devreme ca enoriasii s-au revoltat in momentul in care preotul l-a pomenit pe Patriarhul Kiril si i-a scos in suturi.

Pe restul comentariului de pe Stiri pe surse nu dau doi bani deoarece nu am nici cea mai mica incredere in Novaya Gazeta, ce a primit la inceput bani de la Mihail Gorbaciov (care e si actionar) iar apoi si de la alti „binefacatori” gen George Soros.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on martie 30, 2022 at 8:47 am

    „Mafioții-neo-naziști din Azov, profanează o biserică și aresteaza un preot ortodox! Orașul Teroborona regiunea Cherkasy. În partea de jos se află în apropierea celui de-al nouălea cerc al Iadului descris de Dante”.

    Σταυροφορία Δύσης κατά Ορθοδοξίας!! Ιερό Πόλεμο κηρύσσει η Ρωσία κατά της τ. Ουκρανίας. Με σχέδιο νόμου που περνούν από Ράντα πλήρη απαγόρευση της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας κατάσχουν ό,τι της ανήκει. Αζοφίτες λίντσαραν ιερέα. Ιερέας Μάρτυρας! Ρώσος στρατιωτικός ιερέας σκοτώθηκε σε επίθεση ρουκετών του ουκρανικού στρατού σε περιοχή του Belgorod της Ρωσίας! ΒΙΝΤΕΟ – dimpenews.com
    https://dimpenews.com/2022/03/29/%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%ac%cf%81%cf%84%cf%85%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b9/

    Apreciază

  2. Efrem said, on martie 30, 2022 at 1:48 pm

    Părintele Ioann de Kronştadt şi evreii

    În ceea ce priveşte atitudinea părintelui Ioann faţă de evrei, trebuie subliniat că sfinţia sa considera politica de izolare a iudeilor nebotezaţi de masa poporului rus, promovată de ţarii ruşi, ca fiind o decizie înţeleaptă, întrucât părea că este unica măsură de a izbăvi poporul rus de o inevitabilă dependenţă. Lucru care s-a şi întâmplat ulterior în Rusia şi care a existat dintotdeauna în teritoriile slave ale Imperiului austriac. Iată de ce, în 1890, părintele nu a dat blagoslovenie pentru proiectul lui V. Soloviov de extindere a drepturilor evreilor în Rusia, respins mai târziu şi de ţar.

    Cu toate acestea, confruntarea nemijlocită dintre părintele Ioann şi evrei începe abia în timpul revoluţiei din 1905, despre care ziarul Novoie Vremia scria mai târziu: „Detractorii părintelui Ioann susţineau că activitatea lui era îndreptată mai cu seamă spre dobândirea de fonduri băneşti şi că toate slujbele şi binecuvântările lui erau plătite”. Simple născociri! Părintele nu cerea nimic niciodată. Când i se dădea ceva lua, dar pentru săraci. Părintele ducea un trai modest, pe acasă aproape că nu dădea… Deşi prin mâinile sale trecea anual peste un milion de ruble, părintele nu avea nici un fel de economii.

    Numai fariseii şi făţarnicii găseau mijloace de a nu-şi face duşmani şi de a se face stimaţi de toată lumea. Hristos Însuşi şi apostolii Lui au avut o mulţime de vrăjmaşi, şi au murit din cauza răutăţii lor diavoleşti. Dreptul şi cuviosul Părinte din Kronştadt nu putea să nu aibă vrăjmaşi.

    Într-un alt articol din acelaşi ziar, se scriu următoarele: „Cel mai josnic şi murdar inamic al marelui păstor era presa evreiască. În decurs de trei ani (între 1905 şi 1907), zi de zi această presă îşi bătea joc de blagocestivul stareţ, luând în râs minunile sale, milostenia sa şi evlavia credincioşilor faţă de el. Ticluiau diferite istorii defăimătoare, iar fidelitatea femeilor faţă de părintele, avântul popular era împroşcat cu noroi.

    În predicile sale, părintele Ioann propovăduia cu mult curaj împotriva revoluţiei ruseşti, reamintind autorităţilor că este datoria lor să înăbuşe răzmeriţa. De la părintele Ioann, autorităţile ruseşti au aflat cu mirare că însuşi apostolul Pavel îi obligă să folosească sabia (Rom. 13, 10-7). Evreii nu i-au iertat acest lucru părintelui Ioann. După ce l-au luat sub protecţia lor pe Lev Tolstoi, care tăgăduia Biserica şi Statul, evreii au început să reverse şuvoaie de murdării asupra părintelui Ioann, care se ridicase în apărarea Bisericii Ortodoxe şi a Statului Rus.”

    Odată, în timpul ieşirii prin uşile împărăteşti cu sfintele Daruri, un oarecare student s-a apropiat de părintele Ioann şi l-a lovit din răsputeri peste ureche. Drept urmare, părintele a vărsat Sfânta Împărtăşanie şi a rămas surd până la sfârşitul vieţii. După aceea, la Kronştadt a avut loc o răscoală armată a marinarilor militari, printre care activau o mulţime de evrei revoluţionari. Aceştia din urmă au hotărât să se folosească de situaţie şi să termine odată cu părintele Ioann. Sfântul însă, a ghicit şiretlicul lor şi nu s-a lăsat convins să meargă la marinarii răzvrătiţi, ca să-i facă să depună armele. După această nereuşită, revoluţionarii au încercat să-l atragă pe părintele Ioann, folosindu-se de grija lui neobosită pentru cei bolnavi şi au trimis pe cineva să-l aducă la un bolnav care, chipurile, avea nevoie de ajutorul părintelui. Şi de această dată părintele Ioann a fost prevenit de Dumnezeu asupra primejdiei de a fi atacat de vrăjmaşii săi pe cale. În repetate rânduri, el i-a prevenit pe însoţitorii săi, dar aceştia continuau să-l roage să meargă la bolnav. Ajungând la o clădire impunătoare şi intrând înăuntru, au văzut o masă bogată, acoperită cu diferite gustări. Părintele a fost chemat în camera vecină – la „bolnav”. După ce părintele a intrat, au încuiat uşa pe dinăuntru şi, deodată, s-a auzit zgomot şi bufnituri. Abia atunci, femeile care îl însoţeau pe părintele, şi-au amintit de presimţirile lui. S-a iscat zarvă, au început să bată în uşă, a fost chemat vizitiul, care a reuşit să spargă uşa, salvându-l pe părintele Ioann din mâinile nelegiuiţilor. Părintele a fost transportat acasă. S-a văzut ca avea răni de cuţit în abdomen şi aproape că fusese sugrumat. După ce părintele şi-a venit în fire, el a pus pe toţi însoţitorii lui să jure că vor păstra tăcere până la moartea lui, pentru a preîntâmpina un eventual pogrom.

    Ultimii trei ani şi jumătate din viaţa sfântului mucenic au fost înveninaţi de rănile dureroase, care nu-l lăsau să se odihnească nici ziua, nici noaptea. Pe data de 20 decembrie 1908, în timpul Dumnezeieştii Liturghii, rugându-se împreună cu poporul care se ruga pentru el, sfântul şi-a predat duhul în mâinile lui Dumnezeu. A fost înhumat în cripta mănăstirii sale de la Karpovka. Când, după profeţiile părintelui Ioann, în Rusia s-a instalat puterea antihristică, minunile săvârşite la mormântul lui începuseră să împiedice lucrătura ei distructivă. Aşa că, în 1934, intrarea în criptă a fost zidită.

    I. K. Surski – Părintele Ioann de Kronştadt, Belgrad 1938

    Apreciază

  3. dinu said, on martie 30, 2022 at 3:04 pm

    Două versiuni ale situației – relatate aici:

    https://orthochristian.com/145434.html

    Apreciază

  4. acelas said, on martie 30, 2022 at 3:50 pm

    ca pe vremea apostolilor
    dar aceste harisme intodeauna au existat in ortodoxie. Grauntele de mustar sa fie..

    https://fb.watch/c3DeHb6ank/

    Apreciat de 1 persoană

  5. Efrem said, on martie 30, 2022 at 5:51 pm

    Kolomoysky finanțează batalioanele Azov, Aidar și Dnipro

    Igor Kolomoysky este unul dintre cei mai mari finanțatori ai Batalionului Azov de când a fost înființat în 2014. De asemenea, a finanțat miliții private precum batalioanele Dnipro și Aidar și le-a desfășurat personal pentru a-și proteja interesele financiare. (…)

    Karen Smith din VETERANS TODAY

    Apreciază

  6. Efrem said, on martie 30, 2022 at 5:59 pm

    Cetățeanul Israelian Igor Kolomoisky finanțator al batalionului „nazist” Azov , este principalul finanțator al tiranului Zelensky.

    Apreciază

  7. Cristina said, on martie 31, 2022 at 12:35 am

    Patriarhul Kiril al Moscovei a semnat in Creta?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.