SACCSIV – blog ortodox

STUDIU. Membrana virusului SARS-CoV-2 poate fi dezintegrată prin folosirea apei de gură

Posted in Coronavirus, STIRI by Vali on februarie 3, 2022

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/studiu-membrana-virusului-sars-cov-2-poate-fi-dezintegrata-prin-folosirea-apei-de-gura-1823509

Foto: Profimedia Images

Un studiu a permis vizualizarea modului în care membrana coronavirusului SARS-CoV-2 se dezintegrează atunci când intră în contact cu un compus chimic, un ingredient cheie utilizat în multe tipuri de apă de gură, care a avut ca rezultat o scădere a capacităţii de infectare a celulelor umane, relatează EFE.

Studiul, realizat de Universitatea din Valencia (UV), împreună cu Dentaid Research Center şi publicat în Journal of Oral Microbiology, a determinat că această dezintegrare a membranei coronavirusului se produce la intrarea în contact cu Clorura de Cetilpiridinium (CPC), prezentă în mai multe tipuri de apă de gură, se arată într-un comunicat al universităţii spaniole.

Potrivit cercetărilor medicale, s-a demonstrat că virusul SARS-CoV-2 are o mare preferinţă pentru cavităţile bucale şi se multiplică activ în glandele salivare; saliva persoanelor infectate are o puternică încărcătură virală.

Reducerea încărcăturii virale din gură ar putea fi o strategie pentru stoparea propagării sale şi mai multe studii au demonstrat în acest sens că folosirea apei de gură are capacitatea de a inactiva anumite virusuri care sunt transmise prin aer, precum şi unele coronavirusuri, inclusiv SARS-CoV-2.

În prezent, numeroase societăţi odontologice recomandă în timpul consultărilor stomatologice realizarea de clătiri bucale cu CPC pentru a ajuta la reducerea riscului de transmisibilitate a SARS-CoV-2.

Studiul, semnat de un grup de cercetători de la Departamentul de Biochimie şi Biologie Moleculară de la Universitatea din Valencia, în frunte cu profesorul Ismael Mingarro şi cercetătorii Manuel Bańó şi Rubén León, de la Dentaid Research Center, completează aceste investigaţii şi explică mecanismul activităţii antivirale a moleculei CPC, scrie Agerpres. Rezultatele demonstrează că acţiunea antivirală a CPC se produce graţie capacităţii sale de a rupe membrana SARS-CoV-2, având drept consecinţă o scădere a capacităţii virusului de a infecta celulele umane şi de a se replica.

În cadrul studiului a fost generate particule pseudovirale (VLP), care mimează virusul SARS-CoV-2, conţin cele patru proteine structurale ale virusului şi au dimensiunea şi morfologia particulelor cu încărcătură virală ce provoacă COVID-19.

Particulele VLP generate au fost tratate cu CPC şi s-a observat că cele care au intrat în contact cu CPC au fost dezintegrate, a explicat Ismael Mingarro.

„Dezintegrarea s-a observat utilizând tehnici de microscopie electronică, prin care s-a putut vedea cum aceste particule se dezintegrează intrând în contact cu CPC”, a precizat expertul spaniol.

De asemenea, rezultatele arată că CPC reduce semnificativ integritatea VLP la o concentraţie de clorură de doar 0,05%.

CPC este un element cheie utilizat în multe tipuri de apă de gură care funcţionează ca antiseptic, eliminând bacteriile şi alte microorganisme, precum virusurile.

Acest studiu este important pentru că pune bazele unor viitoare investigaţii pentru a demonstra că utilizarea apei de gură este o strategie complementară pentru a evita transmiterea boilor infecţioase respiratorii cauzate de coronavirusuri, precum cel gripal şi SARS-CoV-2, a precizat Manuel Bańó, cercetător la Dentaid Research Center.

Editor : A.P.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Anamaria Mark said, on februarie 3, 2022 at 2:00 pm

    Doresc o explicatie pentru fenomenul „nu am virusul in laborator dar fac studii pe el”. Sunt mai proasta si nu vad cum ar posibil…..

    Apreciat de 3 persoane

  2. gheorghe said, on februarie 3, 2022 at 2:12 pm

    Dimensiunea considrata pentru iopteticele virusuri este de ordinul de marime „nano-„, adica miliardime de metru:
    0,000.000.001 metri
    Cele mai performant sistem OPTIC mareste ceva de dimensiune „micro-„, adica milionime de metru:
    0,000.001 metri.
    NU SE VEDE ce este de marimea „nano-„.
    Dispozitivele electronice sint amplificatoare de semnal electric, nu „vad” si nu sint nicidecum „maritoare de imagini”,

    Asadar, studiul nu „arata” ci presupune, nu prezinta imagini reale – deci nu „vizualizeaza”.

    … sa nu mai spun ca interpretarea unor semnale „raspuns” (metoda lor de cautare) reflectate dinspre deseuri biologice … ca fiind identificare de virus sau parti de virus este aberanta; nu descrie ci inventeaza.

    Apa de gura are substante bactericide, sterilizatoare… sigur ca „face” ceva…
    De aici si pana la a pretinde ca ceva ne-vizibil, imaginat (ca „nu am gasit alta rima”…) are o anumita forma si constitutie…. e cale lunga de delirat, cat sa te faci cercetator in troaca lor.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Clement said, on februarie 3, 2022 at 4:13 pm

    Nu am incredere in etichete.
    Am fost in proces cu Sanofi si stiu ca in codurile inscrise pe cutia unui medicament sau in notita, o cifra poate indica provenienta reala a produsului prin care doar firma mama stie daca acesta este cel de referinta sau este modificat functie de fabricantul ocultat.
    Auzi, apa de gura..Asta-i stire de gargaragii.
    Da’ gargara cu gaz nu merge?
    Niouli este cel mai puternic antiviral natural.

    Apreciază

  4. Mani said, on februarie 3, 2022 at 7:14 pm

    Avea dreptate Ghiță când ; la începutul Prostodemiei; zicea tare că o pălincă sau o horincă dată pe gât (de mai multe ori) te scapă urgent de Covrig ! ! !

    Apreciază

  5. Daniel said, on februarie 4, 2022 at 2:08 pm

    Un text edificator pentru care se face reclama la apa de gura in acest asa zis studiu stiintific (nu-mi apartine dar mi se pare edificator):

    „Se spune că în fiecare zi trebuie să mâncăm un măr pentru fier și o banană pentru potasiu.
    De asemenea, o portocală pentru vitamina C și o ceașcă de ceai verde, evident fără zahăr pentru a preveni diabetul.

    In fiecare zi, ar trebui să beți doi litri de apă, chiar dacă pe urmă veți avea nevoie de două ori mai mult timp decât timpul necesar pentru a-l bea, pentru a îl elimina din organism.

    În fiecare zi trebuie să beți sau să mănâncati iaurt Actimel pentru a obține bacilii L. Defensis, despre care nimeni nu știe ce naiba sunt, dar se pare că, dacă nu înghițiti cel puțin un milion și jumătate în fiecare zi, veti sfârși prin a vedea neclar.

    În fiecare zi luați o aspirină, pentru a preveni un accident vascular cerebral, și un pahar de vin roșu împotriva unui atac de cord, plus un pahar de vin alb pentru sistemul nervos, și o bere care nu-mi amintesc pentru ce era.

    Dacă le beti împreună, ați putea provoca o hemoragie cerebrală, dar nu vă faceți griji, pentru că nici măcar nu vă veți da seama.

    În fiecare zi trebuie să mănâncati fibre.

    Multe fibre, până când sunteți în stare să faceți caca un pulover.

    Trebuie să aveti între 4 și 6 mese pe zi, lejere, si nu uitati să mestecați fiecare îmbucătură de 100 de ori.

    Prin efectuarea calculelor, doar pentru a mânca, durează 5 ore.

    Ah, am uitat, după fiecare masă trebuie să va spălați pe dinți.

    De exemplu, după Actimel și fibre vă spălați pe dinți, după măr vă spălați pe dinți, după banană la fel vă spălați pe dinți, și așa mai departe, până când va mai raman trei dinți în gură.

    Fără a uita folosirea aței dentare, masarea gingiilor și clătirea cu Listerine.

    Trebuie să dormiți opt ore și să lucrati încă opt… plus 5 ore pentru a mânca, fac 21.

    Vă rămân 3 ore la dispoziție, atâta timp cât nu există trafic.

    Potrivit statisticilor, ne uitam la TV timp de trei ore pe zi.

    Deja , nu prea mai aveti cum, pentru că în fiecare zi trebuie să mergeti cel puțin o jumătate de oră pe jos, asigurându-vă că va intoarceti înapoi după 15 minute, altfel jumătate de oră devine o oră.

    Trebuie să mențineti prieteniile, deoarece acestea sunt ca plantele, trebuie udate în fiecare zi.

    Și trebuie să rămâneti, de asemenea, informat, asadar cititi cel puțin două ziare și cateva articole din reviste, pentru o lectură critică.

    Ah, important – trebuie să faceți dragoste în fiecare zi, dar aveți grijă să nu cădeti în rutină.

    Trebuie să fiți moderni, creativi și să reînnoiti seducția.

    Trebuie să aveți, de asemenea, timp pentru a mătura podeaua, spăla vase, haine, și nu vorbesc despre cei care au un câine sau poate chiar copii.

    Pe scurt, aveti nevoie cam de 29 de ore pe zi.

    Singura posibilitate care îmi vine în minte este să vă recomand să faceți mai multe lucruri în același timp.

    De exemplu, duș cu apă rece și cu gura deschisă, astfel încât sa puteti bea cel puțin doi litri de apă intre timp.

    In timp ce iesiti din baie cu o periuță de dinți în gură, faceti dragoste (tantric) cu partenerul / partenera care intre timp se uita la TV și va povesteste în timp ce spalati podeaua.

    V-a mai rămas o mână liberă ?
    Sunați niște prieteni ! Sau părinții !

    Beți vin, pentru că după ce i-ați sunat pe părinți veți avea nevoie.

    Puteti combina Bio Puritas cu marul in timp ce partenerul mananca banana cu Actimel, și mâine puteti schimba.

    Am o confuzie mentală !
    Acum va las, pentru că printre iaurt, mere, bere, primul litru de apă și a treia masă a zilei cu fibre, deja nu mai știu ce fac.
    Știu că trebuie să merg urgent la baie.
    Și profitam de asta pentru a-mi spăla dinții.
    Cu toate acestea, dacă v-au ramas două minute libere, trimiteti o copie prietenilor, care trebuie să fie udati zi de zi ca o plantă.
    Dacă v-am trimis deja acest mesaj, iertati-mă, e Alzheimer care, în ciuda tuturor sfaturilor de sănătate, nu au fost inca în stare să il elimine”

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.