SACCSIV – blog ortodox

În China, o inteligență artificială devine procuror. Propune pedepse cu o „precizie de 97%”

Posted in CHINA, INTELIGENTA ARTIFICIALA by Vali on decembrie 31, 2021

Sursa: https://www.national.ro/stiri-externe/in-china-o-inteligenta-artificiala-devine-procuror-propune-pedepse-cu-o-precizie-de-97-747455.html

O inteligență artificială capabilă să identifice infracțiuni și să propună sentințe corespunzătoare a fost testată la Shanghai, în China.

Cercetătorii chinezi au dezvoltat primul procuror care folosește inteligența artificială. Testată într-un district din Shanghai, această inteligență artificială este capabilă să identifice opt tipuri de infracțiuni de drept comun, între care frauda, ​​conducerea periculoasă, atacul și obstrucționarea acțiunii forțelor de ordine, relatează South China Morning Post.

Cine răspunde în caz de erori?

Inteligența artificială are la bază un program, Sistemul 206, folosit deja de către procurorii chinezi pentru a evalua „periculozitatea” şi ”riscului de recidivă” ale infractorilor.

Însă această nouă versune merge mult mai departe, scrie Paris Match.

Ea este capabilă să identifice şi să nu ţină cont de date nepertinente ale unui caz, dar mai ales să propună o pedepsă, mergând de la amendă la închisoare, pentru infractori, „cu o precizie de 97%”, dau asigurări cercetătorii chinezi, într-un articol publicat în Management Review.

Dar această perspectivă nu este lipsită de îngrijorare pentru anumiți magistrați și avocați.

„În ciuda acestei precizii anunțate, riscul de eroare este întotdeauna posibil. Ce se va întâmpla dacă IA trimite în mod greșit pe cineva la închisoare? Cine își va asuma această responsabilitate? Magistratul, mașina sau proiectantul algoritmului?” întreabă un procuror sub condiția anonimatului în „South China Morning Post”.

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on decembrie 31, 2021 at 2:18 pm

    Apreciat de 1 persoană

  2. 100%Precizie said, on decembrie 31, 2021 at 3:10 pm

    Să instruiască Portocală inteligența artificială chinezească nu va da rateuri.. DNA este creațua procurorului comunist Macovei fabricant de MCV-uri.

    Apreciază

  3. Felix said, on decembrie 31, 2021 at 6:59 pm

    Ne aflăm, dragii mei, în continuarea demersului talcuirii biblic patristice a celei de-a 5-a rani, atunci când Îngerul
    a trambitat și Sfantul Ioan Evanghelistul
    (Apocalipsa 9, 1:3) a vazut ca a căzut o stea din cer pe pământ, și s-a deschis abisul fantanii, iar din abis s-a ridicat fumul și din fum au ieșit lăcustele, în acea formă ciudată, și am explicat deja despre acest moment în care am evidentiat că cei care or să apostazieze de la Dumnezeu vor fi răniți. Si pentru a da o imagine a acestei răni, am folosit o altă profeție, cea a Prorocului Moise (Deuteronom 28, 22:34).
    Cu toate acestea, este remarcabil și paradoxal că toate acestea nu se vor întâmpla oamenilor care vor avea pecetea lui Dumnezeu, ci, după cum spune clar textul sfânt, „oamenilor care au pecetea lui Dumnezeu pe frunte”. (Apocalipsa 9:4; 7:3) nu li se vor intampla aceste lucruri ci numai celor care nu vor avea pecetea lui Dumnezeu pe frunte, care este harul Sfintei Cruci (frica de Dumnezeu, ravna pentru implinirea poruncilor Evangheliei)
    Dragii mei, nu observati o descrestinare constantă care are loc astazi în lumea modernă? Această descrestinare se constată la scară globală, iar aici, în țara noastră, se vede asta tot timpul. Exista un curent secularist care influenteaza oamenii ca să nu se mai boteze (sa nu-si mai boteze pruncii) sau chiar să se lepede de harul Sfintei Cruci adica de pecete. Si atunci oamenii nu vor mai crede in Hristos, chiar și cei care au fost botezați, se vor lepăda de puterea harului Sfintei Cruci și deci nu vor mai putea spune că au pecetea harului Sfintei Cruci, deși repet, sunt botezați.
    Cei ce vor avea pecetea harului Sfintei Cruci, vor fi ocrotiti de toate aceste rani.
    Și se pune o întrebare: Cum se va face această alegere pentru ca cei care vor fi din poporul lui Dumnezeu să nu sufere ceva rău? Vă reamintesc cuvintele Domnului Hristos de la Luca capitolul 21 versetul 36. Iata care sunt aceste cuvinte ale Mantuitorului Hristos:

    „Privegheati dar, în toata vremea rugandu-va, ca sa va invredniciti a scapa de toate cele ce vor sa fie si pentru a putea sta înaintea Fiului Omului.”

    Aceste cuvinte ale lui Hristos, vin să ne dea un răspuns la întrebarea antementionata. Hristos ne spune: fiți vigilenți, intensificand întotdeauna în voi harul credinței, fiind pregatiti ca sa va infatisati inaintea Fiului Omului, privegheați întotdeauna, rugați-vă, ca sa fiti pregatiti pentru toate lucrurile care vor veni. Așa că oricând trebuie sa fim pregatiti ca să putem scăpa de rănile menționate în cartea Apocalipsei. Cuvântul Domnului este clar: Pentru a ne putea intari, pentru a putea scăpa de ceea ce ni se va putea întâmpla in viitor ca o rană. Și sa putem sta înaintea Fiului Omului, pentru ca atunci când, în cele din urmă, Hristos va veni, să putem sta înaintea Lui cu toată această nadejde îndreptățita a așteptării. Deci acesta este răspunsul. Numai Dumnezeu știe cum se va face acest lucru. La fel si învierea morților; invierea unui trup care a devenit țărână, care poate a fost ars, disecat… cum va fi un trup reconstruit, aceasta este ceea ce numai Dumnezeu știe, numai Bunătatea Lui, Omnisciența Sa și Omnipotența Sa, este cea care le va realiza. Dar să fim atenți și la această listă antementionata, lista plagilor din Deuteronom. Dacă ați citit, vă amintiți ca au fost în principal rani care provocau afectiuni mentale; cele mai multe dintre răni. Este o situație care afectează de obicei oamenii care nu au o credință adecvată, vie in Dumnezeu.
    Astăzi ne întrebăm: de ce avem un focar de boli mintale într-o măsură excesivă? Tone întregi, în Grecia, dragii mei, din așa-numitele sedative se consumă, tone de medicamente. Pentru că oamenii sunt într-o stare de anxietate; în anxietate, există o suprasolicitare a sistemului nervos. Sufletul este într-o stare tensionata. Ne va intreba cineva, dar de ce? De ce se intampla această situație? Este ca și cum ar primi acele rani sufletesti amintite în Deuteronom!
    Pur și simplu, o persoană credincioasă traitoare a poruncilor lui Hristos, cu adevărat smerita, nu poate capata niciodată vreo o boală mintală. Îmi amintesc cândva de un tanar, care a suferit odată un șoc nervos și a ajuns într-o clinică neurologică. Acum cativa ani. Într-o clinică neurologică bine-cunoscută din Larissa. M-am dus și l-am vizitat de câteva ori. Doctorul i-a spus acest lucru minunat. Este meritul medicului. El i-a spus, atunci cand l-a văzut citind Biblia si dintr-o carte religioasă: „Dacă ai fi fost un creștin traitor al poruncilor lui Hristos, nu ai fi ajuns aici ca pacient”. Adevărat. Mai mult decat adevărat! Da, dar nu un creștin ortodox pur și simplu formalist. O, nu este suficient pentru un creștin ortodox. Este vorba de cel ce traieste in duhul Evangheliei și dobandeste libertatea harului in Hristos. Acesta este un creștin ortodox care nu va fi afectat de boli mintale. Când respectivul crede, nu numai formal în Dumnezeu, ci traieste simtit harul Duhului Sfant; aceasta traire, din pacate, nouă din zece creștini ortodocsi nu o dobandesc.
    Domnul Hristos a spus: „De ce vă ingrijorati de ceea ce veti mânca si de ceea ce veți bea?” (Matei 6:25-34)
    De aceea vom observa in general, la creștinii noștri ortodocsi ca pot fi
    într-adevăr afectati de aceste boli mintale. Sunt afectati de stresul cauzat de ceea ce vor mânca mâine, de ceea ce vor mai construi, de copiii lor cum vor ii crește. Aceste lucruri sunt firesti, desigur, dar oamenii nu-si nadejdea și ingrijorarea lor pe seama Proniei lui Dumnezeu. Asta nu înseamnă că de acum vom sta cu brațele incrucisate pe piept si nu vom mai face nimic, ci vom lucra. Poate exista o justificarea, că timpul nostru este caracterizat de aceasta goana în care toată lumea este angajata, aleargă, se zbate, se streseaza! Daca ii fac observatie cuiva, imi raspunde: „ce pot face parinte, eu sa rămân mai prejos?”
    Aș răspunde că avem o idee foarte vaga despre trairea Evanghelie. Nu traim decat superficial Evanghelia. Uneori nici macar nu cunoastem invataturile Evangheliei. Când acumulăm atât de multe lucruri inutile, când credem că toate ne sunt necesare și încercăm să le obținem in exces în viața noastră, atunci puteti înțelege usor cauza imbolnavirii psihice! Nu mai putem sa facem fata si dobandim boli psihice. Este de ajuns daca pierdem odihna somnului, nu mai putem dormi: acesta este punctul de plecare pe care îl cunoașteți foarte bine al bolilor mintale, începem să pierdem somnul. Si ne învârtim in pat și nu putem adormi. Toate acestea, desigur, afecteaza oamenii care nu au o stare psihologica adecvată.
    De asemenea, trebuie să vă mai spun căci, se afirmă în mod explicit, despre credincioșii care erau atunci în Ierusalim, înainte de momentul în care orașul a fost distrus, ca au anticipat si au plecat pentru că și-au adus aminte de cuvântul Domnului Hristos, care spunea:

    „Iar când veţi vedea Ierusalimul înconjurat de oşti, atunci să ştiţi că s-a apropiat pustiirea lui.”

    Cine și-a adus aminte de acest indemn al Mantuitorului Hristos? Numai credincioșii traitori. Si ce a însemnat aceasta? Ca numai acestia au fost salvați! De aceea conchidem despre cuvintele lui Hristos ca acestea au in fiecare epocă un inteles tainic si de actualitate.
    Hristos Dumnezeu redescoperă tainic aceste cuvinte ale Sale în fiecare epocă. Dar, îmi puteti obiecta, presupunând că atunci cand bombele atomice vor fi declansate la scara planetara, niciun credincios ortodox nu va fi ucis?
    Dragii mei, dacă credincioșii ortodocsi traitori vor fi uciși, Împărăția lui Dumnezeu va fi deschisă pentru ei. Pentru ei nici mai există moarte, vor trece de la moarte la viata. Dar pentru un putincredincios sau necredincios, atunci când va fi surprins de moarte, ce altceva se va mai putea deschide? Nu se va deschide doar iadul pentru acestia?
    De aceea, chiar moartea daca ii va surprinde pe credincioșii traitori, paguba nu va fi mare, va fi prea mică, dacă poate fi considerată pagubă.
    Dar așa putem întelege acest capitol, cel puțin din punct de vedere, așa cum l-am prezentat ca pe o rană si care ne descrie într-un mod perceptibil cum apar lăcustele și așa mai departe.
    Deci această a 5-a rană, a trâmbiței a 5-a poate fi văzută și ca o rana sufleteasca.
    Cred că trebuie să dăm o explicatie pentru aceste lăcuste, pentru războiul demonilor împotriva oamenilor. Mulți exegeti, atât vechi, cât și noi, au văzut in lăcuste monstruoase, toate acele secte sau erezii cu consecințele lor.
    De exemplu, căderea Papei din Trupul Bisericii lui Hristos, ca episcop al Romei a avut consecințe teribile. Sfantul Marcu al Efesului spune raspicat:
    „Episcopii voştri [ai latinilor] şi clericii nu mai sunt nici episcopi, nici clerici, fiind caterisiţi de atâtea şi asemenea sinoade”
    Vorbesc fără patima, credeți-mă, vorbesc fără ranchiuna. Papismul a făcut multe abuzuri. Aceste abuzuri au dus în cele din urmă la Protestantism. Protestantismul nu ar fi fost creat dacă Luther, un fost preot romano-catolic, nu ar fi criticat aceste abuzuri nespuse. Dar protestantismul, care a fost creat și are în prezent multe milioane de credincioși, nu constituie nicidecum o biserică. Este o confesiune. Pur și simplu pentru că Biserica ca Trup al lui Hristos constă îndeosebi in transmiterea harului, cu conditia sine qua non a pastrarii neschimbate a dogmelor ortodoxe, prin Taina Preoției. Prin Taina Preoției se transmite harul in Biserica care marturiseste nestirbit dogmele ortodoxe. Adică Preoția, primeste harul prin hirotonie, si îndeplinește toate Tainele, indeosebi Taina Euharistiei și Taina Botezului care alcătuiesc esenta Bisericii. Dar și Preoția sau Hirotonia este transmisa prin Biserică, în Taina Euharistiei, adică în timpul Sfintei Liturghii cand se hirotonesc clericii. Așadar, Taina Preoției este de nelipsit in Biserică. Din moment ce nu există Taina Preoției în romano-catolicism si protestantism, nu căutați in zadar sa le mai numiti Biserică! Ințelegeți ce înseamnă asta? Aceste milioane de protestanti si romano-catolici nu sunt parte din Trupul Bisericii lui Hristos! Înțelegeți asta? Mai mult decât atât, romano-catolicismul, a parasit insuflarea duhului Evangheliei, iar firul duhovnicesc pe care Răsăritul l-a menținut intotdeauna, papismul l-a transformat într-unul „cultural”.
    Deci Vaticanul, s-a transformat-o într-o organizație politică și economică. Nu este greu de înțeles acest lucru atunci când vorbim despre romano-catolicism dirijat de Vatican ca este un guvern sau un stat. Iar Papa este președintele, ca să zic așa, al statului Vatican. Deci, in mâinile sale, se afla atat puterea ecleziastica cat si cea politica. Această denaturare care a avut loc în Occident are consecințe incomensurabile. Occidentul a creat Renașterea. Se știe că Renașterea, a fost creată printr-o reacție la romano-catolicism deoarece oamenii din Occident au văzut o stagnare in papism, iar această stagnare a fost foarte naturală, deoarece aceasta „biserica” papala murise practic. Astfel, a fost creat un curent care cerea eliberarea oamenilor sub papism, dar și întoarcerea la cultură și umanismul antichității.
    În esență, spiritul Renașterii acesta este. Ei au ajuns chiar la punctul de de renastere al arhitecturii, care este pura imitație, și sunt, desigur, elemente care nu sunt altceva decât o copiere și o repetare, pentru că Renașterea nu înseamnă creație, deoarece chiar și în arhitectură tot stilul antic grecesc a fost dezvoltat. Astfel, treptat, dar sigur, creștinismul occidental a început să progreseze în secularism și secularizare (SECULUS = secole) pentru a recrea creștini pentru secolele actuale, pentru a putea vedea Papismul ca pe o cale fe urmat, pentru a-și putea menține romano-catolicismul, pentru a se bucura de bunurile lor și pentru că acest lucru a creat diverse reacții de clasă, sau în domeniul filosofiei sau în domeniul curentelor sociale si așa s-a creat ateismul foarte repede. Ateismul s-a născut în Occident. Erezii au existat în Rasarit, dar nu au dat naștere fenomenului ateismului. Fenomenul ateismului în Rasarit nu a apărut. Este un produs al Occidentului. Dacă-mi spuneti că, în spațiul Ortodoxiei, în zona Rusiei, s-a dezvoltat ateismul, acesta este o consecinta a papismului. Trebuie să vă spun că și în Rusia a existat, din păcate, o Renaștere religioasă, care a fost influențată de Papism. Și acest lucru a dus la dezvoltarea a ceea ce s-a numit ateism in Rusia, și nu este doar o coincidență.
    Astfel, ateismul, la rândul său, a dat naștere sistemelor sociale ateiste din cauza carora avem aceste rezultate descrise de catre Sfântul Apostol Iacob în epistola sa in capitolul 4, vers. 1-2:

    „De unde sunt războaiele, și de unde luptele dintre voi? Oare nu pornesc de aici: din diezmierdarile voastre care vi se razboiesc in madulare? Ravniti si nu aveti; ucideti si geloziti, si nu puteti dobandi; va luptati si va razboiti. Nu aveti, pentru ca nu cereti”.

    Foarte pe scurt analizăm istoria, pentru a explica această rană, din punct de vedere duhovnicesc.
    Europa începe la un moment dat să descopere Africa, Orientul Îndepărtat și cele două Americi. Și ce face? Colonii! Și ce se întâmplă cu Europa? Devine colonialista! Și asupreste sub
    colonialism milioane de oameni. Pe undeva sub pretextul misiunii de increștinare nu cumva si-au facut loc si scopuri colonizatoare? De aceea, reacțiile și în cele din urmă ateismul au fost create, de un creștinism secularizat. Dintr-un creștinism, care a fost, probabil, o momeală pentru misiune de increstinare și de fapt în ascuns a fost un plan de interese și de plăceri. A fost acest interes ascuns de colonizare pur și simplu pentru că Europa a vrut să trăiască materialist. Europa nu s-a gândit ca sa traiasca creștineste ca să spunem asa, adica să devină misionară și să creștineze Africa, America și Orientul Îndepărtat.
    In Rasarit au fost adevărații misionari, pe măsură ce misionarii au devenit bizantini, fără a avea aspirații cuceritoare. Acest lucru este relevant. Așa cum au facut grecii, până în ziua de azi, caci unde mergeau să-L predice pe Hristos, nu aveau un caracter colonial, ci voiau să-L predice pe Hristos din toată inima celor care Îl ignorau. Dar acest lucru nu a fost făcut de creștinismul occidental.
    Un exeget notează într-o carte in care a interpretat Apocalipsa următoarele:
    Revoluția Franceză a avut loc în 1789. Ce este Revoluția Franceză? Desigur, există multe lucruri, iar până în prezent revoluția franceză este menționată de mulți. Dar, în esență, dragii mei este doar o piatră de hotar, este un punct de plecare pentru sistemele sociale materialiste și ateiste. Dacă se voia să se vorbească despre o libertate sau despre egalitate, acea libertate și egalitate erau în afara lui Hristos Dumnezeu. Acest lucru este bine cunoscut de toată lumea.
    Ca urmare, astăzi lumea este guvernată de aceste principii de la începutul revoluției franceze. Ce rezultate a avut aceasta ideologie? Acest lucru a condus la ceea ce avem astăzi. Impasul anarhiei si ateismului, declinul moral și prezența criminalității. Lumea occidentală, creștinismul occidental, a ajuns în acest impas, pentru că a lucrat de la început distorsionat. Acesta este motivul pentru care Papa este descris ca un antihrist. De aceea, tot răul începe cu papismul, care nu a asimilat duhul Evangheliei. Observati că nu pun patima in aceasta analiza. Deci toată această situație a condus prin această umanitate decadenta la civlizatia caderii pe care o trăim astăzi. Si noi, așa cum suntem, noi, grecii, am acceptat influența Occidentului fără echivoc.
    Așa a involuat această situație, si așa cum v-am spus a avut ca rezultate: frica, sentimentul de nesiguranță, boli psihice, intru-un cuvant tot ceea ce numim „civilizație occidentală” ! Ce credeți că este civilizația occidentală? Este cuprinsa de acest sentiment de nesiguranță, de boli mintale, de temeri fata de un război nuclear, toate acestea îi chinuie literalmente pe occidentali.
    Apoi, apar misticii Orientului, budistii cu meditația orientală. Și ei spun: „O, europenii nenorociți! Relaxati-va!”
    Ai vreo fobie? Stai, le spun mistici orientali, dimineața, o oră și relaxează-ți mintea. De ce le spune să se relaxeze? Pentru că omul occidental este cel care trăiește în acest cerc vicios de angoasă. De anxietate. Si capata boli psihice. Sunt cuprinsi de un sentiment de nesiguranță și de teama fata de un război nuclear. Și astfel avem toate aceste consecinte rele. Deci toate acestea dragii mei îi chinuie pe oameni. Astazi chiar si pe cei din Rasarit. Am putea spune că această imagine descrisă a rănii din trâmbița a 5-a, este în esență o imagine a realității contemporane. Căci oamenii sunt chinuiți de ceea ce ei înșiși si-au facut cu mana lor.
    Dar permiteți-mi sa vorbesc și de partea a treia. Nu este, în esență, a treia, ci o prelungire a celei de-a doua. Steaua căzută pe pământ, după cum spune textul sfânt, steaua care a căzut pe pământ este Satana.
    Și de aceea diavolul induce elementul demonic in creație. Cu acest element demonic i-a ispitit și pe protoparintii Adam si Eva. Când le-a indus ideea de rău sub aparenta binelui. Când le-a spus că se pot îndumnezeii fără Dumnezeu, că pot exista autonom, fără Dumnezeu și fără ca Dumnezeu să fie scopul vietii lor. Prin aceasta diavolul si-a atasat într-un mod semnificativ și nebănuit, în firea noastra elementul demonic. Știți, acest element demonic până în ziua de azi este activat de diavol în mod constant oamenilor. Dar fiti atenti, totuși. Răul nu este ontologic. Când spunem că raul nu e ontologic, spunem ca nu există răul in sine. Diavolul nu este o existență care ontologic este rea. Diavolul este un înger bun și a devenit rău. Dar răul nu există undeva. În sens filosofic, răul nu este un principiu.
    Sfântul Maxim Marturisitorul scrie:

    „Răul nici nu era, nici nu va fi ceva ce subzistă prin firea proprie. Căci nu are în nici un fel fiinţă, sau fire, sau ipostas, sau putere, sau lucrare în cele ce sunt.”

    Asta ce înseamnă? Înseamnă că răul nu există în natură și nici nu este cineva rău în mod inerent. Răul este în voință. Din momentul în care comit răul, atunci răul prinde contur. Dar există potential în exercitarea libertatii omului. În voia lui și în act. În timp ce eu vreau și insist să fac o fapta rea, acolo se află răul. Deci nu există răul ca substanță, asta este foarte, foarte important.
    De aceea Dumnezeu pune protoparintilor Adam si Eva testul voinței cu cei doi pomi. Acest lucru ca test va fi reînnoit mai târziu pentru evrei, atunci când acestia erau în pustie.
    Citim în Deuteronomul in capitolul 30, versetul 15-19:
    Dumnezeu spune:
    „Am pus astăzi înaintea feței voastre viața și moartea, binecuvantarea și blestemul. Dar voi alegeti viața. Pentru ca voi și urmașii voștri să trăiți.”

    Deci am spune că elementul demonic, fără ca Dumnezeu să-l creeze, subliniez acest lucru, poate exista în fiecare fiinta creata logică și liberă. Ce este diavolul? Diavolul, a fost un înger bun care s-a gândit la rău si a creat elementul demonic. Omul poate deveni sursa răului, pentru că este liber și rațional. De aceea, când Dumnezeu spune ca le pune inainte viața și moartea, binecuvântarea și blestemul, – Dumnezeu vă îndeamnă, sa alegeti viața – căci altfel puteți crea în voi înșivă raul și astfel puteți deveni voi insiva sursa elementului demonic.
    Ce face diavolul? Diavolul pur și simplu îl împinge pe om la rău! Dacă omul consimte în cele din urmă atunci omul însuși devine creatorul elementului demonic. Trebuie să înțelegem acest lucru. Deci, când Lucifer a căzut ca un fulger, după cum ne spune Biserica, el a creat condiții de rău pe pământ. Deci omul si-a lasat fantana in parasire, caci asa interpretăm imaginea rănii a 5-a. Așa că omul a lăsat fântâna simțurilor sale deschisa. Și s-a umplut de fumul răului, partea conducatoare, creierul (soarele), și s-a întunecat. A lăsat deschisă fântâna subconștientului. Și fiecare element distructiv s-a ivit la suprafața vieții sociale. Elementul demonic a apărut, a apărut raționalismul, ateismul, care este o imagine a elementelor rele ale subconștientului uman (ale inmii impatimite de rau).
    Astazi fiecare casă ne este invadata de transmisiuni televizate pe care le plătim. Știți, în ultima analiză, când se dă sfatul „nu vă mai uitați la televizor”, este de neconceput pentru omul modern, care, totuși, plătește ca să se uite la televizor și atunci cand îi spui să nu se uite la televizor, este ca și cum ati plăti la cinematograf un bilet pentru a intra înăuntru și v-as spune să țineti ochii închiși și sa dormiti. Dar de aceea se si plătește. Pentru a merge să vizionezi. Așa că lăsam fântâna simțurilor deschisă. Ce va ieși din ea acum? Nu vor exista atât de multe ispite? Va iesi acel fum al ispitelor simțurilor? Am zis doar de televizor, nu mai spun de altceva. Nu mai spun de tentațiile atingerii, care sunt efectuate prin dansurile din discotecă și de peste tot, dansuri, care sunt foarte ispititoare prin simțul tactil. Toate acestea întunecă mintea sau soarele asa cum o numeste Sfântul Evanghelist pe minte, acest nor a ieșit, din interiorul abisului fantanii și a umbrit soarele si omul desi înțelege uneori ceva, nu mai poate vedea clar.
    Ce pot să spun despre subconștientul uman pe care noi l-am lăsat deschis? Când astăzi, dragii mei, spunem în educație – un mic exemplu vă voi spune, vă voi spune tuturor doar orientativ, pentru că nu putem face analize ample; în educația copiilor noii generații a prevalat aceasta dogma „nu mustrați copilul pentru că va deveni complice” . Se știe că copilul, din fiecare epocă, copilul este Adamul cel căzut. Educatia are rolul de a transforma copilul – dintr-un Adam cazut, intr-un om al harului Duhului Sfant. Si prin educatie se va incerca să se lumineze prin har atât conștiința, cât și subconștientul (inima impatimita). Educația modernă spune: „Lăsați copilul să trăiască după cum dorește”, adica precum Adam cel căzut. Iar această umanitate învechită, când vine vorba sa iasa la suprafață, nu constituie altceva decât dorinte criminale și pofte ale lacomiei (nutriției) pe care omul le-a cultivat în el. Toate acestea ies acum din groapa deschisă a abisului fantanii și-l asupresc pe om. Căci atunci când avem o civilizatie în care predomină satisfacțiile simțurilor vor iesi din subconștient toate pornirile rele si atunci cum mai poate fi reglementata această societate? Prin coercitie? Prin arest?
    Se vede realitatea din viața noastră socială modernă. Nu numai in zona Greciei, ci la scară globală.
    Deci prin aceste simptome: îndoiala, pesimism, ateism, panteism, idolatrie, nihilism, nesiguranța, stres, îl poti cunoaște pe omul care nu traieste harul lui Dumnezeu. Se observa la acestia care nu traiesc o viata in Hristos, un sentiment pe care poate mulți nu-l înțeleg, frica de un univers ostil, le este frică de cutremur, le este frică de furtună, se teme de toate aceste elemente, care în ultimii ani au ieșit cu adevărat din ritmul si matca lor. Toate aceste frici creează sentimentul unui univers ostil. Toate aceste lucruri vin si-l chinuie pe om, ca încercarea lăcustelor, cum spune rana, vin să-l chinuie pe omul care traieste o existența fără sens adica fără credinta in Hristos Dumnezeu.
    Deci avem aceste lăcuste, care chinuie atât de teribil omul.
    Vă voi da un alt mic exemplu. Luați medicamente. Ce sunt medicamentele? Este contrapartea tristeții care il chinuie pe omul modern. De asemenea, țigările, dragii mei, țigările sunt și ele un fel de drog. Desigur, sunt „droguri” mai ușoare, dar constituie podul care duce la droguri. Un tânăr care nu a încercat niciodată să fumeze ii este mai greu, dacă nu chiar imposibil, să consume droguri. Dar cei mai mulți își lasă simțurile să se bucure de tot ceea ce există in mod hedonist. Deci avem plăcerea de a ne bucura de autodistrugere. Omul modern, fie în teorie, fie în practică, isi creează auto-distrugerea. Este tragic. Omenirea a ajuns într-un impas teribil. Nu știu cum să exprim acest impas pe care omenirea l-a atins. Umanitatea este patetică, caci tocmai această rană este cea care chinuie oamenii prin ceea ce singuri si-au ales.
    Elementul demonic, dragii mei, se regăsește și în cultură. Nu este o coincidență faptul că civilizația a fost dezvoltată de generația lui Cain care a primit blestemul de la Dumnezeu, caci voia să găsească o contrapondere la efectul blestemului care-l urmărea. Civilizația vine să calmeze sau sa amelioreze viața omului și pentru a compensa amărăciunea sufletului. Că sufletul nu are pace și liniște atunci cand este lipsit de harul lui Dumnezeu. Dimpotrivă, Seth, care s-a născut în locul lui Abel, generația lui Seth a rămas cu credinta in Dumnezeu și s-a bucurat de simplitatea vieții. Subliniez: prin închinarea la Dumnezeu și prin simplitatea vieții; se închină lui Dumnezeu și trăiește pur și simplu.
    Permiteți-mi să spun așa, dacă nu mă înșel, aceste două curente s-au transferat în Europa. În Rasarit s-a mutat generația lui Seth. În Occident generația lui Cain. Occidentul creștin, a dezvoltat cultura pentru că a pierdut harul lui Dumnezeu. Răsăritul a menținut închinarea la Dumnezeu și nu a avut nevoie să dezvolte prea multă cultură. Răsăritul avea închinarea la Dumnezeu. Și a dezvoltat o viață simplă.
    Desigur, cultura, tehnologia într-o anumită măsură poate servi omului și îi poate calma viața, cu siguranță. Dar dincolo de aceste limite, civilizația va aduce anxietate, stres, fobii etc.
    Utilizarea pământului și a materialelor, în forma sa simplă, nu constituie niciun pericol, nici pentru sănătatea psihosomatică a omului, nici pentru mediul său ambiental. Fermierii noștri, cultivau grâu, pepenii verzi, piersici care erau toate parfumate, dar mici. Roșiile erau mici. S-au hranit cu moderație și simplu. Este ceea ce spune Apostolul Pavel, „ca cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca si cum nu s-ar folosi deplin; caci chipul lumii acesteia trece”
    (1 Corinteni 7, 31).
    Nu a existat niciun abuz nici în consum, nici in exploatarea pământului. Deci omul și mediul înconjurător și-au menținut un echilibru. Dar a venit o altă eră. Rana a 5 a a cuprins omenirea. Omul, pentru că vrea să-și satisfacă simțurile hedonist, a permis elementului demonic sa intre în viața lui, în cultura lui, iar acum începe să exploateze natura pentru a obtine cât mai mult. Și folosește chimia, folosește energia nucleară, folosește tot ce îi distruge viața, dar distruge și mediul înconjurător. Sfântul Proroc David exprimă acest lucru foarte frumos după cum urmează în versetul 14 din psalmul 16:
    „și de cele ascunse ale Tale s-a umplut pantecele lor; saturatu-s-au fiii și au lăsat rămășițele pruncilor (nepotilor) lor”.
    Generații întregi isi indestuleaza copiii lor și agonisesc si pentru nepoții lor. Acest lucru arată că societatea noastră de consum primit o lovitură. Astfel, abuzam natura, dragii mei. Aveți grijă pentru ce va spun, șantajăm natura. Pentru a ne da fructe și legume, dar în fiecare sezon. Atenție: Castraveți în timpul verii, castraveți în timpul iernii. Roșii în timpul verii, roșii în timpul iernii. Acum aceste roșii, castraveți cum sunt făcute, cu injecții, cu îngrășăminte, cu hormoni – un alt paragraf. Dacă ne îmbolnăvim de pe urma lor acum – un alt paragraf. Vedeți de la lăcomia noastră pentru a mânca. Dar de ce să mănânci castraveți și roșii acum în timpul iernii? Manânca varză. Castraveții și roșiile vor fi mai gustoase în timpul verii dacă le vei mânca atunci. Și de ce să mănânci varză vara? Mănâncă varza în timpul iernii. Vedeti dragii mei? Șantajăm natura. Consumam carne din animale crescute cu hormoni. De ce? Pentru că am devenit mâncători de carne. Pentru ca mâncam tot timpul carne. Dacă mâncăm mai puțin ce se intampla? Dacă mâncăm mai puțin atunci, nu mai trebuie să introducem hormoni pentru a face găinile in 20 de zile, in 30 de zile ca să ajunga la n kilograme
    Lucruri nefirești. Avem produse prin utilizarea de substanțe chimice și nu știu ce altceva. Demn de remarcat este ceea ce spune psalmistul în continuarea psalmului al 16-lea, versetul 15:

    „Iar eu in dreptate ma voi arata Persoanei Tale, voi fi sătul cand mi se va arata slava Ta.”

    Este generatia lui Seth. Cealaltă generatie este lui Cain. Acest lucru este foarte grăitor. Deci vedem, ca omul, va fi sătul de slava (harul) Lui si va cultiva pământul pur și simplu. Altfel vede lucrurile daca este sătul de harul lui Dumnezeu si va obține productie fără a șantaja natura. Este ceea ce spune Domnul Hristos, „nu numai cu pâine va trai omul” Dar odată ce spunem ca nu numai cu pâine va trăi omul ci și cu cuvântul lui Dumnezeu creăm un echilibru de putere în natură și nu mai avem acest chin pe care omul modern îl are în civilizația modernă.
    Omul modern a studiat cărțile, a început să citească, iar demonii au venit si au introdus elementul demonic. Dragii mei, omul a descoperit elementul demonic, în creație, l-a eliberat și acum se plânge că nu poate sa controleze elementul demonic. Vă rog să va ganditi la energia atomică, vă rog să gandiți la bombele nucleare care amenință omenirea. Există vreun control? Acest control este în afara puterii noastre, dragii mei.
    Deci, am putea spune astăzi, ca civilizația încearcă să dezlănțuie forțele naturii, astfel încât această eliberare, chiar dacă zic ei ca este folosită în scopuri pașnice, din păcate emana radioactivitate, compuși chimici si toate acestea provoacă atât de mult rău oamenilor, dar și mediului lor unde habiteaza.
    Aceasta, dragii mei, este teribila rana a 5-a care apare oamenilor odata cu trâmbițarea celui de-al 5-lea înger și care, în special, a început să se desfasoare în secolul 20. Și dupa această rana mai urmeaza inca doua rani:
    „Un vai a trecut, iata mai vin inca două vaiuri”
    (Apocalipsa 9, 12)
    A trecut o nenorocire. Mai vin două nenorociri.
    Urmeaza un mare cutremur sau un mare cataclism, care poate insemna si o mare resetare. Apoi următoarea rana este un război mondial teribil. Războiul mondial va fi teribil si va incepe din zona unde sunt situate astăzi Irakul și Iranul!
    Deci avem acest avertisment. Venirea, așa cum v-am menționat, a inca două răni cumplite. Dacă nu ne pocăim sincer, urmeaza sa vina inca două rani.
    Dar dragii mei, ne vom putea pocăi sincer?

    A 40-a cuvantare la Cartea Noului Testament, Apocalipsa.

    Apreciat de 1 persoană

    • Felix said, on ianuarie 1, 2022 at 12:12 pm

      Despre Marele cutremur
      (Apocalipsa 6, 12-17)

      După cum observam din lectura textulului, avem o imagine magnifică, care împrumuta mesajul de la Profeții Vechiului Testament, dar și din cuvintele Domnului Hristos, referitoare la a Doua Sa Venire. Imaginea de ansamblu ne arată cataclismul global care nu se va limita doar la o parte a Pământului, ci se extinde, după cum ați observat, în întregul Univers! Modalitarea prin care interpretăm acest fragment este metoda liniei drepte. Ați văzut că v-am spus că trebuie să învățăm bine metodele. Aici nu este aplicabila metoda circulara, ci este potrivita metoda liniei dreapte, desigur, cu exceptia anumitor locuri unde vom utilizaza si metoda circulara. Voi repeta și reaminti că achiesam la metoda in linie dreaptă pentru ca aceste evenimente vor veni o singura dată, adica nu se vor face din când în când, în mod repetat, ci se vor intampla o singură dată. Nu putem spune că soarele se va întuneca doar in unele regiuni ale globului – ci va fi un întuneric adevărat la scara planetara! Nici nu putem vorbi partial despre anumite anomalii în Univers care apar sporadic (este vorba de anomalii reale la scara globala).
      Va fi un fenomen unic global care se va produce, o singura dată. Exista si cateva aspecte diferite, căci vom avea câteva puncte, in care asa cum vom vedea când vom ajunge la ele, le vom putea interpreta prin metoda circulară.
      Ca prim element al acestei răsturnări globale este menționat cutremurul și, într-adevăr, este un mare cutremur! Dar despre ce fel de cutremur este vorba? Este evident că acest cutremur nu va fi un cutremur obișnuit, care pur și simplu mișcă o parte din scoarța Pământului, ci un cutremur, care așa cum ne arata textul, va zgudui întreg Universul. Prin urmare, nu va fi un cutremur comun, obisnuit.
      Un cutremur înseamnă, de altfel, că ceva se mișcă, se zguduie, din poziția sa fixă și regresează, își schimbă poziția, așa cum se intampla uneori cu scoarța Pământului, care merge câțiva centimetri mai jos, se departeaza, aluneca. Este un cumul de factori. Nu despre asta este vorba. Nu despre un astfel de cutremur este vorba. Repet, va fi un cutremur care va viza răsturnarea întregului Univers și, desigur, în această răsturnare este inclusa si Pământul! Căci Pământul nu poate rămâne nemiscat ca simplu spectator al acestui cataclism planetar.
      La urma urmei, aceste lucruri care urmează, că soarele se va întuneca și stelele vor cădea, toate acestea arată că acesta nu va fi un cutremur obișnuit. Domnul Hristos a spus ca acest fenomen se va întâmpla în ajunul Celei de-a Doua Veniri:
      „puterile Cerului se vor clatina” (Matei 24:29).
      Adică puterile Cerului vor fi dislocate, se vor mișca. „Se vor clatina” inseamna că se vor mișca, se vor muta. Acest fenomen se va întâmpla în cer. Domnul Hristos ne spune clar.
      Repet: „Puterile cerului se vor clatina.” Astfel, ne putem da seama ce insemna „cutremurul cel mare” mentionat in cartea Apocalipsei. Acest cutremur al Universului a fost deja profețit de Proroci în Vechiul Testament.
      Apostolul Pavel (Evrei 12, 26) ne spune: «inca o dată»!
      „Încă o dată voi clătina nu numai pământul, ci şi cerul”.
      Încă o dată, ceea ce înseamnă că a existat o anumită mișcare și acum devine încă una dar va fi si ultima.
      „Inca o data voi clatina”, încă o dată va cutremura, „nu numai Pământul, ci și cerul”. Este un aspect dublu! Iar Apostolul Pavel are în vedere acest dublu aspect. Și toți Profeții, când vorbesc despre acest subiect, au în vedere acest dublu aspect.
      Apostolul Petru ne redă cealalt aspect, in care este vorba de fapt, de un cutremur dar si de o chestiune de mișcare a corpurilor cerești!
      Cititi ce spune Apostolul Petru în a doua sa epistolă (2 Petru 3, 10).

      „Iar ziua Domnului va veni ca un fur, când cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, şi pământul şi lucrurile de pe el se vor mistui”.

      Pământul și tot ceea ce există pe Pământ, toate acestea nu vor fi (pur și simplu) arse, ci vor arde! Ele vor fi arse complet, adică, distruse complet!
      Din ceea ce observam in acest pasaj al Apostolului Petru, nu exista posibilitatea interpretarii alegorice! Nu! Este o imagine realistă, o realitate exact așa cum este și nimic altceva. Nu există o interpretare alegorică aici, ci este o interpretare literală și este exact ceea ce ne spune textul sfant.
      Desigur, prin preuarea interpretarii Sfantului Andrei din Cezareea si a lui Arethas, Mihail Akominatis formuleaza:
      ” înainte de inscaunarea antihristului, se menționează (se referă la ceea ce se va întâmpla chiar înainte de intronarea lui antihrist), cutremurul – atenție, chiar înainte de guvernarea lui antihrist, dar trebuie să vă spun că va fi si la scurt timp după intronarea lui antihrist. Acestea sunt cele două aspecte ale problemei pe care le veți vedea mai târziu. O parte a cutremurului, cea cu semnificatia metaforică, este chiar înaintea de intronarea antihristului.
      Metaforic inseamna o mare resetare adica schimbarea din temelii a situațiilor din societate. Iar cutremurul real cosmic va fi la scurt timp după intronarea lui antihrist.”
      Aceasta mare resetare va fi implementata pentru prima dată în istoria creștinismului. Am avut o mulțime de schimbări, reforme, de pilda reforma protestantă care a fost făcută. Vom avea parte de o respingere universală a crestinismului! Va fi o mare dislocare. Adică va fi un cutremur în relațiile sociale ale oamenilor, în principal în ceea ce privește conceptiile religioase. Vor fi implementate percepții atât de subversive încât nimic nu va sta la locul lui. Cred că va fi un cutremur al problemelor de percepție antihristica mai presus Evanghelie.
      Spuneți-mi homosexualitatea, avortul sau adulterul cand vreodata au mai fost aclamate ca astazi. In cei 2000 de ani de istorie intotdeauna a existat adulter. Dar niciodata nu ieșea cineva să se laude de la balcon și să spună: „eu sunt printesa adulterului și mă laud”. Cei care erau adulteri se miscau în secret. Astăzi adulterul este legiferat. Astăzi e o mândrie să iasă cineva si să spună: „eu sunt gay”!
      Revenind la marea resetare aceasta va include schimbarea, inovația elementelor si a conceptilor. Domnul Hristos a spus: „puterile cerului se vor clatina”. Dar avem in vedere cele două aspecte: marea resetare si cataclismul; înainte de a merge mai departe, voi insista puțin asupra subiectului cutremurului, căci avem cutremure din când în când, adica miscari ale scoarței Pământului.
      Toate cele trei Evanghelii sinoptice – Matei, Marcu, Luca – menționează că în vremurile din urma vor fi cutremure (Matei 24, 7; Marcu 13, 8; Luca 21, 11). Luca, de fapt, observă următoarele:
      „vor fi cutremure pe alocuri”.” Adică vor fi cutremure locale.
      Dacă ar fi să spunem câteva cuvinte despre aceste cutremure, în primul rând am spune că aceste cutremure, cutremurele de la sol, sunt diferite de acest mare cutremur despre care vorbim; aceste cutremure nu au nimic de-a face cu corpurile cerești.
      Ceea ce aș dori să vă spun despre aceste cutremure pământești este că scopul unui cutremur este, în primul rând, acela de a trezi conștiința oamenilor; pentru ca oamenii să-și revină sa faca pocainta.
      Cu toate acestea, toate aceste răni mentionate, cum ar fi cutremurele, sunt adesea manifestari ale Iubirii lui Dumnezeu! Iubirea lui Dumnezeu, care vine sub formă de pedeapsă, pentru a ne trezi din letargia păcatului și apostaziei și pentru a-i face pe oameni să se întoarcă la Hristos! Dar acum oamenii nu vor să se întoarcă la Hristos!
      Observam acest lucru în cartea Apocalipsei, că Dumnezeu trimite o rană, ca oamenii să se pocăiască și ei hulesc! Aceasta înseamnă că Dumnezeu vine sa ne trezeasca, dar oamenii nu se înțelepțesc. Ca și părinții, atunci când își pedepsesc copiii, nu-i pedepsesc pentru a se răzbuna, ci pentru a-i impulsiona sa se schimbe in bine. Este cu totul altceva, acum, că copiii, neacceptând nici măcar această pedeapsă pedagogica, care provine din dragostea părinților, pleaca de acasă și nu se mai întorc, pentru că considera că părinții i-au nedreptatit și că sunt ostili față de ei și, prin urmare, de ce sa mai stea ei acasă! Și de aceea se razvratesc și pleacă!
      Asa fac oamenii in relatia cu Hristos!

      Fragment din cea de a 32-a cuvantare la Cartea Noului Testament, Apocalipsa.

      Apreciază

    • Felix said, on ianuarie 1, 2022 at 12:22 pm

      Și acum, dragii mei, observam rana adusă de trâmbița celui de-al șaselea înger. Suntem în capitolul al 9-lea din Apocalipsa 9, 13:21.
      Aceasta este dragii mei plaga sau rana a 6-a pe care Sfântul Evanghelist Ioan o pomenește aici, în Apocalipsa, prin trâmbițarea celui de-al 6-lea înger, care ne vesteste al doilea „vai”.
      Este o rană mai teribilă decât cea anterioară.
      Să aruncăm o privire mai atentă asupra textului.
      Ingerul cel ce are trâmbița va trebui să-i dezlege pe cei patru îngeri, care au fost legați la râul cel mare al Eufratului.
      După cum vedeti, avem trâmbițarea celui de-al 6-lea înger care ne vesteste inca doua „vaiuri”. Aceste doua vaiuri sunt mai intense și mai distructive decât cel anterior, decat rana anterioara, anuntata prin cel de al cincilea inger.
      Iar tema principală a acestei răni anuntate de catre cel de al saselea inger este un Război terifiant. Razboiul anuntat nu are precedent în istorie. Rana sau plaga aceasta are un caracter eshatologic foarte pronunțat. Desi au existat razboaie în fiecare epoca, în toate generatiile, acestea toate converg catre această mare rană, catre acest mare Război terifiant. Nu este fapt decat ceea ce ne-a spus Domnul Hristos:
      „Si veti auzi de razboaie si de zvonuri de razboaie; luati seama sa nu va spaimantati, caci toate trebuie sa fie, dar inca nu-i sfarsitul” (Matei 24, 6).
      Domnul Hristos ne anunta că nu numai că nu va fi pace, ci vor fi războaie și ele vor deveni treptat din ce în ce mai mari până când vom ajunge la acest Război teribil fara precedent.
      Pentru pregătirea acestui mare Război mentionat in Apocalipsa, au avut loc cele două războaie mondiale, unice în istorie, care au constituit condiția prealabilă pentru acest mare Război eshatologic. După cum veți vedea, are toate specificațiile realității. Altarul pe care îl vede Sfântul Evanghelist Ioan este cel pe care Moise îl văzuse la Sinai și care i s-a cerut să-l copieze exact acolo unde este chivotul legământului.
      Îngerul care coordoneaza, – este un caz unic aici – același înger va dezlega pe cei patru îngeri, care sunt legați în zona râului Eufrat. Acești patru îngeri care vor fi dezlegati sunt de fapt demoni. Ei nu sunt îngeri buni. Acestia patru, prin ingaduinta Proniei Divine, vor provoca acest teribil Război mondial în timpul căruia a treia parte a popoarelor pământului va fi ucisă.
      O caracteristică cheie a celei de a șasea rani este localizarea geografica specifica. Am văzut până acum, ca Sfantul Ioan Evanghelistul vorbește mereu la modul general. El vorbește despre mări, vorbește despre râuri, dar tot pământul are mări, tot pământul nostru are râuri. Dar aici avem un anumit loc specificat. Și acest loc este zona râului Eufrat. Râul Eufrat este cunoscut ca fiind situat în Asia, în orientul apropiat si estuarul său se află în Golful Persic. Este un râu care se învecinează, am spune, cu Iranul și Irakul de astăzi. Bineinteles ca izvoraște din muntele Ararat al Armeniei; tot de acolo izvorăște și râul Tigru. Sunt două râuri, si ambele curg în Golful Persic. Odată, în cele mai vechi timpuri aceste râuri au fost separate, astăzi au un estuar comun,
      s-au întâlnit.
      Dar se pune întrebarea: când ne spune că toate acestea se vor întâmpla și ne pregătește, si ne pune in fata scena, locul, zona râului Eufrat, unde se va întâmpla acest mare război; se pune întrebarea: „Este exact acest loc real? Sau este imaginar?”, așa cum de pilda este imaginabil Babilonul.
      Vom vedea, atunci cand menționăm Babilonul, mama curvelor, cetatea cea mare. Babilonul nu există astăzi, este un lucru bine cunoscut. Dar ethosul acelei cetăți Babilon și tipologia comportamentului locuitorilor ei sunt transferate în istorie, astfel încât toți tălmăcitorii spun că Sfântul Evanghelist Ioan, când a scris despre mama curvelor care a uimit lumea etc., se referea la Roma. Dar s-ar putea să nu fie doar Roma. Într-o alta epocă poate fi un alt oras și intr alta epoca alt oras, sau poate fi un stat – dacă se ia în considerare faptul că acest Babilon antic a fost un stat. A fost un oras care a fost extins și, desigur, orașul a devenit apoi o capitală. Babilonul înainte de a deveni imperiu a fost un stat. Dar acest stat a fost mai intai un oraș. Nabucodonosor este cel care a fost cu adevărat un modelator și reformator al acestui oraș și l-a extins la un dimensiunea unui stat foarte bogat.
      Dar dragii mei, desi Babilonul istoric nu mai există astăzi, acest lucru nu înseamnă că cuvântul din Apocalipsa nu mai are nicio valabilitate. În plus, încetase de mult să existe chiar si atunci când Sfantul Ioan Evanghelistul a scris Apocalipsa.
      Deci, ar putea fi un indiciu că râul Eufrat nu este acel loc specificat, ci este doar un loc imaginar? Nu putem răspunde cu ușurință la acest lucru.
      Eufrat este unul dintre cele 4 mari râuri ale Paradisului. Adică sunt menționate în Biblie. Că Dumnezeu a făcut Paradisul între patru râuri. Tigrul, Eufratul, Gihon și Fison (Facere 2, 10:14).
      Realitatea este că acel tinut, nu era imaginar, ci specific istoric, acolo era Paradisul. Cred că știți cu toții că Paradisul a fost aici pe pământ. Nu a fost imaginabil. Era un adevărat Paradis. Harul lui Dumnezeu s-a desprins de acel tinut și de atunci nu mai este Paradis. Și totuși acolo a fost odată Paradisul. Asta arată că de fapt s-a pierdut harul. Insa, acum in tinutul Paradisului, de ce va exista aceasta distrugere? Trebuie sa fie o explicatie teologică și fara indoiala este una din tainele lui Dumnezeu.
      De-a lungul acestui râu, daca facem o cercetare, după cum puteți vedea, au existat orașe celebre. Era orasul Babilon, celebru. A fost Aqqad. Acestea au fost orașe mari.
      Încercăm să înțelegem profețiile viitorului în raport cu cele care au fost deja implinite.
      Permiteți-mi să vă dau un exemplu. El spune: „Unde au stat picioarele Lui.”(Psalm 131, 7). Unde au stat picioarele lui Dumnezeu. Ar fi fost de neconceput pe timpul lui David să gândească cineva ca picioarele lui Dumnezeu ar putea sta pe pământ. Și totuși, dragii mei, Fiul lui Dumnezeu s-a făcut Om și a stat cu picioarele pe pământ. Deci, indiferent de interpretarea pe care au dat-o atunci, alegorică, ei nu au putut să priceapa această taina care spune: „Ale Lui picioare stăteau pe pamant”. Caci Hristos a umblat pe pământ. Vedeți că profețiile se implinesc. Alta din Baruh spune: „Și cu oameni impreuna a locuit” (Baruh 3, 38). Dumnezeu S-a arătat și s-a înfrățit cu oamenii.
      Cartea Faptele Apostolilor ce ne spune? Ca Iisus „era impreuna cu ei” (Faptele Apostolilor 1, 4).
      Deci când ne spune despre Eufrat, este vorba despre zona Iranului si Irakului.
      Iar cei patru îngeri sunt dezlegati sa provoace Razboiul si să fie ucisa a treia parte din populatia globului (Apocalipsa 9, 15). Cei patru îngeri vor fi dezlegati la un anume moment, intr o zi bine stabilita, intr o lună stiuta pentru a ucide a treia parte din omenire. Suntem instintati cu această formulare privind scara ascendentă a timpului. Se stie cu precizie ora, ziua, luna. Suntem incredintati de acest lucru. Aceasta ne arată că decizia lui Dumnezeu este neschimbabila și finală. Ceea ce a spus Dumnezeu se va face cu siguranță.
      Observăm în acest verset că a treia parte din omenirea pământului va fi ucisa. Deci ne arată cât de mortal va să fie acest război. Astăzi populația pământului este de 4 miliarde si jumate, (cuvantarea a fost rostita la 07/02/82; conform celor mai recente estimări ALE ONU, populația lumii va ajunge la 8 miliarde în anul 2023, comparativ cu 7, 875 miliarde în 2021; asta inseamna ca in 2022-2023, in acest Razboi vor fi ucisi 2 miliarde si 660 milioane de oameni).
      Deci, ni spune că va fi ucisa o treime din populatia globului. Este un număr foarte mare. Dacă ținem cont de faptul că, dacă nu mă înșel, că în cel de-al Doilea Război Mondial, mi se pare că aproximativ 50 de milioane de oameni au fost uciși. Prin urmare, de 30 de ori mai mulți oameni vor fi uciși decât au fost uciși în cel de-al Doilea Război Mondial. E un numar foarte mare.
      Dar posibilitatea de a ucide atât de mulți oameni există astazi. Și atunci se creează un vertij cu această magnitudine a distrugerii. Este mult prea ușor astăzi să omori 3 miliarde de oameni. Și într-adevăr, acest lucru se poate face într-o zi, dacă ei doresc. Ca să nu va spun ca uciderea se poate realiza chiar si intr-un timp mai rapid de o zi. Să nu uităm că avem specificații de capacitate nucleara. Să nu uităm acest lucru.
      Ni se arata (Apocalipsa 9, 16) si numărul militarilor care fac parte din trupele de cavalerie: 200 de milioane. Deci nomenclatura trupelor terestre a fost menținută, dar nu mai sunt cai, ci sunt tancuri. Și aici vorbește despre cai, dar nu sunt cai, ci sunt mașini blindate.
      El spune chiar că numărul trupelor de cavalerie este de 200 de milioane. Ce ar trebui să ne imaginăm aici? Că se referă la cai sau călăreți? Ei bine, evident, dacă luăm în considerare faptul că fiecare cal are un călăreț…. Adevărul este că soldații sunt probabil 200 de milioane de oameni. După cum puteți vedea, suntem impresionați de acest număr foarite, foarte mare. Presupunând că acest război poate avea loc în Mesopotamia, numai China poate oferi o armată de 200 de milioane. Dacă luați în considerare faptul că China în acest moment (07/02/82) are un miliard de oameni, adică o mie de milioane de oameni, (Astăzi, 2021, China este estimată să aibă o populație de 1.411.000.000 de locuitori; și India 1.393.000.000) dacă se iau 1/5 din populatie pentru a fi recrutați, adică să fie luati recruți de sex masculin, atunci imediat avem cifra de 200 milioane militari in armată. Doar China poate oferi în prezent acest număr de militari pentru trupe terestre. Mesopotamia și Orientul Mijlociu în general, cu petrolul și poziția sa strategică, par acum foarte, foarte controversate
      Ce înseamnă aceasta? Ce înseamnă această rană? Ne-am putea aștepta la un conflict global în acel loc? Deci, probabil ca acolo ar trebui să ne așteptăm la acest conflict teribil? Se va vedea…

      „Si ceilalti oameni care n-au murit de rănile acestea, nu s-au pocăit de faptele mâinilor lor, ca să nu se închine demonilor și idolilor de aur și argint și cupru și piatră și de lemn, care nici a vedea nu pot, nici a auzi, nici a umbla;
      și nu s-au pocăit de crimele lor, de vrajile lor, nici de curvia lor, nici de bunurile furate” (Apocalipsa 9, 20-21).

      Dragii mei, care este cauza acestui razboi mondial care se va abate asupra omenirii? Este lipsa vindecarii patimilor și nepocăința. Asta ne amintește de Faraon care era împietrit, si cu cât o plagă o urma mai intens pe cealaltă, cu atât Faraon isi împietrea inima. Pocăința lui a fost o spoiala.
      Trebuie să recunoaștem că și noi avem o pocăință faraonică. Atunci când ne cuprinde o rană, un război, un rău, ne pocăim. Indată ce scapam, uităm totul. Pare clar, foarte clar, că pedeapsa, oricât de aspră ar fi ea, nu aduce pocăință deplina si vindecare dacă lipseste un factor. Iar acest factor este harul lui Dumnezeu. Este prezența harului Duhului Sfânt. Este pocainta smerita de bunavoie, nu silita. Mai presus de toate este aceasta: bunăvoirea sau pocainta in libertate.
      Dar să ne uităm la text, la această nepocăinta a oamenilor. Sunteti atenti?
      După cum ne spune Sfantul Ioan Evanghelistul, cele mai grave pacate sunt crimele, vrajitoriile, curviile si furturile. Vedem că Sfântul Evanghelist Ioan menționează în mod indicativ încălcarea poruncilor 1, 2, 6 și 7.
      Prima poruncă:
      „Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.” (Iesire 20, 3)
      Nu adora alți dumnezei afara de Mine.
      A doua poruncă:
      „Sa nu-ti faci chip cioplit (idol), si nici vreo asemanare cu ceva din cate sunt in cer, acolo sus, ori din cate sunt pe pamant, ori din cate sunt in apele de sub pamant. Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti;” (Iesire 20, 4:5)
      Porunca a șasea: Sa nu te desfranezi: sa nu savarsesti adulter! (Iesire 20, 14).
      Porunca a șaptea: Sa nu ucizi: crima! (Iesire 20, 13)
      Se știe că toate celelalte porunci sunt legate organic de prima poruncă, fie cand sunt puse în aplicare, fie cand sunt încălcate. De aceea trebuie să pazim si sa implinim poruncile lui Dumnezeu. Teologia nu este o preocupare teoretica inutilă și meticuloasă, ci este modalitatea de aplicare a tuturor poruncilor tanjind catre mântuire. Când vorbim despre Dumnezeu, nu ne referim la ceva teoretic. Această cunoaștere a lui Dumnezeu se păstrează indeosebi prin implinirea primei porunci, pe care Dumnezeu ne-a dat-o:
      „Sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine”!
      Este bine cunoscut faptul că omul este ispitit sa cada in idolatrie și, prin urmare, are nevoie în orice moment să fie veghetor fata de această cunoaștere a poruncilor Lui si indeosebi sa fie doritor de cunoașterea profundă și adevărată a lui Dumnezeu.
      Totuși, descrierea pe care ne-o dă Sfantul Apostol Pavel este foarte caracteristică, pentru consecințele încălcării acestor porunci, în principal, a celor două porunci care se referă la adorarea lui Dumnezeu.
      El ne descrie starea lumii antice în primul capitol din epistola sa către Romani. Acest lucru se datorează faptului că lumea antică era in acel stadiu decazut atunci când Evanghelia s-a propovaduit. Dar încă un lucru trebuie remarcat. Lumea antică increstinata sau lumea devenita creștină, a regresat la stadiul care era înainte de a se propovadui Evanghelia. Ati auzit ce am spus? Binevestirea Evangheliei a găsit o lume antică necrestina și a făcut-o creștină. Și această lume creștină a redevenit din nou ticăloșita. Și aceasta lume crestina s-a lepădat de poruncile Evangheliei!
      Vă voi citi doar textul fără analiză:

      „De vreme ce cunoscand pe Dumnezeu, nu ca pe Dumnezeu L-au slavit, si nici nu I-au multumit; ci s-au facut indaratnici intru cugetele lor, si s-a intunecat inima lor cea neintelegatoare.
      Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni.
      Si au preschimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricacios, intru asemanarea chipului omului celui stricacios, si al pasarilor, si al celor cu patru picioare si al celor ce se tarasc.
      Pentru aceea i-a dat Dumnezeu pe ei intru poftele inimilor lor in necuratie, ca sa se spurce trupurile lor( ei intre ei).
      Ca unii care au preschimbat adevarul lui Dumnezeu intru minciuna, si au inchinat si i-au slujit fapturii in locul Facatorului, Care este binecuvantat in veci. Amin.
      Pentru aceea i-a dat Dumnezeu intru patimi de ocara; ca si femeile lor si-au preschimbat randuiala cea fireasca intru ceea ce este impotriva firii.
      Asemenea si barbatii, parasind randuiala fireasca cu femeia, s-au aprins intru pofta lor unul spre altul; barbati cu barbati rusinea lucrand-o, si rasplatirea cuvenita ratacirii lor, in ei insisi luand-o.
      Si precum n-au cercat ei sa-L pastreze pe Dumnezeu intru cunostinta, tot asa i-a lasat pe ei Dumnezeu la mintea lor neiscusita, a face cele ce nu se cade.
      Plini fiind de toata nedreptatea, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de invidie, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de purtari rele.
      barfitori, graitori de rau (turnatori), uratori de Dumnezeu, ocaratori, semeti, trufasi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti. Neintelegatori, nestatornici in randuiala, calcatori de cuvant, fara dragoste, galcevitori care nu vor sa se impace, nemilostivi.
      Caci dreptatea lui Dumnezeu cunoscand-o, stiind ca cei ce fac unele ca acestea vrednici sunt de moarte, nu numai ca le fac pe acestea, dar le si incuvinteaza celor ce le fac pe acestea”
      (Romani 1, 21 – 32)
      Iată analiza lumii antice. Dar aici avem de fapt lista analiza lumii creștine occidentale contemporane. Este la fel si astazi. Deci observati ca idolatria și viața dezordonată sunt indisolubil legate. Insa creștinii moderni au făcut un pas mai departe in comparatie cu lumea antică. Binevestirea Evangheliei a intampinat lumea antică care se închina la idoli. Astăzi creștinii au mai făcut un pas plin de îndrăzneală nerusinata. De la idolatrie au trecut la ateism. Fenomenul ateismului nu exista în lumea antică. Dar există acum în lumea modernă. Prin urmare, lumea noastră de astăzi este mult mai rea decât orice alta generatie anterioară, pentru că s-a lepădat de Mântuitorul ei Hristos Dumnezeu-Omul.
      Sfantul Apostol Petru (2, 1:2) ne spune:
      „Insa au fost si proroci mincinosi in popor, precum si intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor aduce erezii pierzatoare si se vor lepada de Stapanul Cel ce i-a rascumparat pe ei, aducandu-si lor grabnica pierzare.
      Si multi vor urma inversunarilor lor, prin care se va huli calea adevarului”.
      Calea adevărului este Evanghelia. Evanghelia va fi hulită din pricina vietuirii decazute a creștinilor ortodocsi apostati care se vor inmulti covarsitor.
      Și pentru că astăzi suntem apostați de la Dumnezeu, lepadati de Dumnezeul cel Viu si încălcam poruncile lui Hristos, vom experia in curand dezintegrarea societății noastre. În mod reprezentativ, Sfântul Evanghelist Ioan menționează: crima, curvia, furtul și vrăjitoria.

      Deci, în primul rând crima. Ca niciodată în istorie, viața umană este nesocotită astăzi, chiar dacă strigăm ipocrit pentru drepturile omului. Anarhia, crima plătită, tortura creștinilor din întreaga lume, războaiele mortale, indiferența față de sănătatea și viața a milioane de oameni prin poluarea mediului, falsificarea alimentelor, falsificarea medicamentelor etc. Adică tot ceea ce face parte din categoria crimelor directe și indirecte.

      În al doilea rând, curvia. Sub acest nume generic de curvie, există o escaladare a imoralității. Am ajuns dragii mei cu adevărat ca in Sodoma și Gomora. Vă este rușine să spuneți astăzi că nu achiesati la păcatele cu care se manjeste lumea. Ți-e rușine astăzi să spui că nu faci ceea ce fac alții. Îi este rușine unei fete să spună astăzi că nu are un iubit. Îi este rușine unui tanar să spună astăzi nu a curvit si ca e flacau. De ce? Pentru că răul a devenit prea mare. S-a avansat foarte mult pe linia raului. A ieșit și s-a revărsat, s-a revărsat pe trotuare, iar nefirescul este considerat natural. Păcătosul trebuie considerat normal.
      Iar omul curat și abstinentul care are intreaga înțelepciune trebuie considerat a fi în afara echilibrului firesc. Literatura imoralității, filmele, romanele, toate acestea au depășit orice precedent al raului.

      Mai este metionat furtul. Este aceasta referire: „din bunurile furate”, adica din furturile lor. Prezența furtului caracterizează absența iubirii și a respectului pentru celelalte persoane. Egoism, infidelitate. Astăzi toată lumea fură. Furtul a devenit o știință. Sacrilegiul a depășit toate limitele tolerabile.

      Și, în sfârșit, vrajitoria, care este o practica a idolatriei și un substitut al credintei. Astăzi oamenii cred fiecare intr-o absurditate. Orice le-ai spune ei vor crede. Cu excepția credintei in adevăratul Dumnezeu. Acest demonism care a intrat prin vrajitorie, a dus la șocul demonizarii într-o măsură jalnică. Ca niciodată până astazi nu au mai fost vazuti oameni posedati de demoni.
      Dragii mei, astăzi, lumea se prezintă avand simptomele paralizaților din Vitezda (Ioan 5, 1-15).
      Paralizați duhovniceste, neputincioși care se scalda in patimi. Dar exista o diferență intre cei de astazi si paralizatii din Vitezda. Aceia cereau să fie vindecati. Lumea noastră modernă vrea să rămână în mustul si in gustul pacatelor ei și în nepocăința ei. Asta e diferența uriasa!
      Tocmai această situație este evidentiata de catre Sfântul Evanghelist Ioan, care ne descrie catastrofa celui de al doilea „vai” ca fiind consecinta nepocăinței si impietririi inimilor oamenilor!
      Dragii mei, atunci cand se va dezlantui „vaiul”, Dumnezeu să aibă milă de noi!

      A 41-a cuvantare la cartea Noului Testament, Apocalipsa.

      Apreciază

  4. Geo said, on decembrie 31, 2021 at 7:45 pm

    https://eufrosin.wordpress.com/2021/12/31/asa-arata-comunismul-medico-sanitar-cine-doreste/

    He he ar fi mulți care ne-ar dori sa ajungem ca acolo…

    Apreciat de 1 persoană

  5. Felix said, on decembrie 31, 2021 at 9:12 pm

    Rezerva Federală (Fed) pregătește un CRASH a sistemelor financiare globale pentru a se putea pune în aplicare „Marea Resetare”

    The Fed preparing to CRASH global financial systems to implement the “Great Reset” – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2021-12-31-fed-preparing-to-crash-global-financial-systems.html

    Rezerva Federală se pregătește să prăbușească sistemul financiar în mijlocul unei pandemii globale care a devastat lumea din 2020.

    Într-un raport publicat în Global Research, autorul F. William Engdahl notează că Fed, împreună cu alte puteri globaliste, urmează să dărâme piața financiară americană folosind ca scuză creșterea costurilor inflației. Acest lucru va provoca cea mai mare bulă financiară din istorie a carei prăbușire, va deschide calea pentru „Marea Resetare”.

    Bazele prăbușirii și Marii Resetări au fost deja puse: În SUA, administrația Biden se apropie de declanșarea unui alt mod major prin conducerea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord prin livrarea de arme și consilieri de razboi în Ucraina – o țară aflată în prezent în conflict cu Rusia. (Rusia avertizează Ucraina vuzavi de un conflict la scară largă de-a lungul frontierei de est a țării.)

    Între timp, SUA se află implicata intre China și Taiwan – în timp ce duce, de asemenea, războaie de proximitate împotriva Chinei în Etiopia și în alte părți ale Africii.

    Cheltuielile de urgență de un trilion de dolari atât ale lui Donald Trump, cât și ale lui Joe Biden, plus continuarea politicilor de dobândă aproape zero ale Rezervei Federale au pus bazele unui colaps iminent al pieței financiare. Achizițiile de active de miliarde de obligațiuni pentru a menține bula umflată au dovedit că prăbușirea este deliberată și controlata.

    Inflația americană este înrăutățită de întreruperile lanțului de aprovizionare din Asia în America de Nord. Inflația, care este cea mai rea din ultimele patru decenii, a pus bazele pentru ca băncile centrale să doboare sistemul umflat de datorii și să pregătească Marea Resetare a sistemului financiar mondial.

    Economiile principalelor națiuni industriale se vor autodistruge din cauza Noului Pact Ecologic din Uniunea Europeană și Statele Unite. Prăbușirea sistemului dolarului va doborî cea mai mare parte a lumii din cauza datoriilor. (Forumul Economic Mondial a simulat un atac cibernetic la nivel mondial, care ar putea anticipa „Marea Resetare”)

    Rețeaua electrică din Uniunea Europeană este la un pas de pene majore de curent în această iarnă, datorită politicilor cu emisii zero de carbon de eliminare treptată a cărbunelui, petrolului, gazelor și chiar a energiei nucleare. Rețeaua va fi alimentata de energia eoliană și solară nesigură.

    Cel mai nou guvern verde al Germaniei trebuia să închidă trei centrale nucleare pana pe 31 decembrie. Centralele nucleare generează energia electrică utilizată in Danemarca. Energia eoliana și energia solară nu vor putea umple acest gol.

    Proiectele lui Biden au dus la un nivel record al costurilor combustibilului

    Build Back Better al lui Biden a dus la un nivel record al costurilor combustibilului și exista o presupunere estimativa că creșterea ratelor dobânzilor va devasta întreaga lume.

    Un consultant și analist de risc strategic, Engdahl, absolvent al Universității Princeton, a remarcat că Fed a folosit „inflația de bază” pentru a falsifica datele lunare privind inflația de consum dăunătoare din punct de vedere politic, care arătau creșterea prețurilor petrolului și cerealelor. Inflația de bază înseamnă creșteri ale prețurilor de consum minus energie și alimente. Președintele Richard Nixon a mai folosit termenul în 1975 pentru a falsifica datele.

    „Inflația de bază este o înșelătorie, deoarece consumatorii americani au trebuit să plătească mult mai mult pentru benzină și pâine. In realitate foarte puțini oameni pot trăi fără energie sau hrană”, a subliniat Engdahl.

    În prezent, indicele prețurilor de consum din SUA nu include costul de cumpărare și finanțare a caselor, precum și impozitele pe proprietate sau întreținerea și îmbunătățirea locuinței care au fost în creștere. Fed ar trebui să emită o declarație prin care să admită că inflația este mai alarmantă decât se credea. Această situație necesită creșteri agresive ale ratelor pentru a „aplana inflația din sistem”.

    Ajutat de rate Fed aproape de zero și 120 miliarde dolari de achiziții lunare către Fed (obligațiuni), Wall Street cu acțiuni la maxime istorice ar putea începe o alerta de panică privind rezervele. Acest lucru, desigur, va declanșa o panica la vânzare și o prăbușire a pieței ca un bulgăre de zăpadă, care va afecta imobiliarele și prăbușirea rezervelor evergrande in scurt timp.

    Engdahl a remarcat că Rezerva Federală și bănci importante precum BCE din UE și Banca Japoniei au dat rate ale dobânzii zero și achiziții de obligațiuni „de relaxare cantitativă” pentru a salva principalele instituții financiare și băncile de pe Wall Street și din UE, fără a ține seama în totalitate de functionarea economiei reale. Cel mai mare plan de salvare din istoria băncilor care sunt in moarte cerebrală și a fondurilor financiare a dus la inflația artificială a celei mai mari bule speculative din istorie.

    Ca om de afaceri priceput, Donald Trump știa că noile creșteri record ale acțiunilor S&P 500 ca dovadă a economiei în plină expansiune, au fost o minciună din cauza politicii Fed privind rata zero a dobânzii.

    Economia americană se scufundă

    Cu deficite masive de forță de muncă, lockdown-uri și probleme ale lanțului de aprovizionare venite din China, economia SUA se scufundă, iar falsul proiect de lege privind „infrastructura” lui Biden va un efect irelevant pentru a reconstrui infrastructura economică vitală a autostrăzilor, stațiilor de tratare a apei și rețelelor electrice.

    Fed se pregătește pentru prăbușirea rezervelor în 2022 si va miza pe aceasta pentru a inaugura o adevărată Mare Depresiune. Va fi mai rău in comparatie cu ceea ce s-a întâmplat în anii 1930, deoarece depozitele americanilor obișnuiți vor fi pierdute/confiscate.

    Impozitul propus de Biden pe răscumpărarea acțiunilor corporative a dus la cumpărarea de către companiile S&P 500 a 742 de miliarde de dolari din acțiunile proprii. Fed va reduce cumpărarea de titluri de trezorerie, precum și obligațiunile de ipotecare a caselor. Isteria pandemiei de COVID-19 a dus la achiziții uriașe, iar deținerile de titluri ale Rezervei Federale s-au dublat de la 3,8 trilioane de dolari la 8 trilioane de dolari la sfârșitul lunii octombrie 2021.

    SUA au manipulat, de asemenea, datele privind ocuparea forței de muncă și cifrele inflației. Acest lucru s-a întâmplat si în timpul războiului din Vietnam sub conducerea lui Lyndon Johnson. În prezent, economistul privat John Williams de la Shadow Government Statistics, a estimat că rata reală a șomajului în SUA este de peste 24,8 la sută, ceea ce este departe de raportarea de 4.2 la sută pentru noiembrie.

    Fragilul sistem financiar american și global se va prăbuși dacă ratele vor fi majorate. Cetățenii ar putea primi acel venit minim universal de urgență sub formă de bani digitali și astfel vor face inaugurarea marii resetari.

    Institutul de Finanțe Internaționale cu sediul la Washington a estimat în septembrie că nivelurile datoriei globale, care includ datoriile guvernamentale, ale administratiei și ale întreprinderilor și băncilor, au crescut cu 4,8 trilioane de dolari, la 296 de trilioane de dolari la sfârșitul lunii iunie, si cu 36 de trilioane de dolari peste nivelurile de dinainte de pandemie. Piețele emergente precum Turcia, China, India și Pakistan insumeaza datorii cu un total de 92 de trilioane de dolari.

    Urmăriți videoclipul de mai jos „The Great Reset or the Greatest Hold-up?”

    https://www.brighteon.com/7744abe7-99d6-4701-a0d9-5c09ca74f709

    Sources include:

    GlobalResearch.ca

    TheEpochTimes.com

    NoTricksZone.com

    Williamengdahl.com

    The Fed preparing to CRASH global financial systems to implement the “Great Reset” – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2021-12-31-fed-preparing-to-crash-global-financial-systems.html

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 31, 2021 at 10:33 pm

      Felix

      Este traducerea articolului sau mai este si altceva in plus? https://www.naturalnews.com/2021-12-31-fed-preparing-to-crash-global-financial-systems.html

      Apreciază

      • Felix said, on ianuarie 1, 2022 at 1:14 am

        Frate Vasile este strict traducerea.
        La multi ani si Sfantul Vasile cel Mare sa te ocroteasca!

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 1, 2022 at 8:22 am

        Felix

        Multumesc, frate drag.
        La multi ani. Si pe tine.

        Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 2, 2022 at 5:43 pm

      Felix

      Doamne ajuta!
      Vreau s-o postez, deci vreau sa ma asigur, iertare. Traducerea e facuta de tine sau ai preluat-o de undeva de pe internet?

      Apreciază

      • Felix said, on ianuarie 2, 2022 at 6:29 pm

        Traducerea este adaptata. Unii prefera o traducere cuvant cu cuvant. Am adaptat o personalizat. Deci daca preferi o traducere foarte corecta, cuvant cu cuvant, atunci nu o folosi pe aceasta, care desi nu este o traducere mot a mot, nu tradeaza intelesul mesajului. Scuze, acum am vazut mesajul tau. Cele bune!

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 2, 2022 at 6:34 pm

        Felix

        E bine asa. Ma interesa sa nu planga careva dupa ea.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.