SACCSIV – blog ortodox

Descoperire neobișnuită: Pasaj secret spre centrul Pamantului VIDEO

Posted in Uncategorized by Vali on decembrie 28, 2021

Sursa: https://ziare.com/descoperire-interiorul-pamantului/descoperire-interiorul-pamantului-1717348

FOTO: India Times

Oamenii de știință de la Instituția Oceanografică Woods Hole din Massachusetts, Statele Unite au făcut o descoperire extraordinară, găsind un pasaj secret subteran de proporții. Acest punct de intrare neobișnuit aflat la aproximtiv 100 de kilometri sub suprafața Pământului, ar putea permite unui flux de materiale din mantaua planetei noastre să călătorească sub insulele Galapagos până sub Panama.

Această anomalie ar putea explica de ce rocile din mantaua Pământului se găsesc la mai mult de 1.600 de kilometri, de locul de unde au provenit, au anunțat geologii americani, potrivit Live Science.

Această formă de transport, nedescoperită până acum, ar putea fi o explicație plauzibilă referitoare la faptul că Panama are foarte puțini vulcani activi. Pe coasta de vest a Americii Centrale, placa tectonică Cocos se scufundă și împinge crusta oceanică sub cea continentală a faliilor din America de Nord, Caraibe și Panama, într-un proces denumit subducție.

Această zonă de subducție creează o linie de vulcani numită ”Arcul vulcanic” din America Centrală, unde lava trece dincolo de granițe. ”Dar fenomenul se oprește în vestul statului Panama”, a spus David Bekaert, cercetător postdoctorand la Instituția Oceanografică Woods Hole din Massachusetts, Statele Unite.

Acesta a relevat faptul că ”vinovat” de acest fenomen nerobișnuit de sub Panama, ar fi o deschidere asemănătoare unei ferestre din placa tectonică Cococs, care este împinsă în jos spre centrul Pământului.

”Am descoperit că în anumite locuri din America Centrală și anume în vestul statului Panama și în spatele Arcului vulcanic din Costa Rica, avem semnele exotice de geochimie, care seamănă cu acelea din insulele Galapagos”, a explicat Bekaert.

”Chiar sub Panama, există o gaură, o fereastră în placa tectonică, care permite afluxul acestei componente a mantalei Pământului. Existența acestei anomalii poate explica lipsa vulcanilor activi din Panama”, a spus Bekaert.

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on decembrie 28, 2021 at 5:07 pm

    Bomboana se va rostogoli de pe coliva😉

    Noua Zeelandă aprobă eutanasia pentru pacienții Covid

    „În unele cazuri, o persoană bolnava cu COVID-19 poate fi eligibilă pentru moarte asistată.” – Guvernul Noii Zeelande

    New Zealand okays euthanasia for COVID patients – Seemorerocks
    https://seemorerocks.is/new-zealand-okays-euthanasia-for-covid-patients/

    Apreciază

  2. Un om said, on decembrie 28, 2021 at 5:14 pm

    Titlu greșit. Vă rugăm să corectați.

    Apreciază

  3. scortisoara said, on decembrie 28, 2021 at 5:42 pm

    Frumoasa predica

    Apreciază

  4. Suflet said, on decembrie 28, 2021 at 5:59 pm

    Este titlul gresit

    Apreciază

  5. Geo said, on decembrie 28, 2021 at 6:12 pm

    Titlul articolului nu are legătură cu conținutul…

    Apreciază

  6. tvarheolog said, on decembrie 28, 2021 at 6:57 pm

    Eroare? Nu are legătură titlul cu articolul !

    Apreciază

  7. John said, on decembrie 28, 2021 at 8:16 pm

    Un congresman republican cere distrugerea moscheii Al Aqsa de pe Muntele Templului
    Republicanul Paul Gosar (R-Ariz) a fost întotdeauna un avocat deschis al Israelului, dar recent a mers și mai departe când a criticat recentele rezoluții ale ONU cu privire la Ierusalim și Muntele Templului. În răspunsul său, Gosar a cerut ONU să demonteze structurile musulmane din Ierusalim care au fost construite pe ruinele Templului evreiesc.(notă: Pe Muntele Templului sunt 2 moschei: -Principalele structuri aflate în prezent pe amplasament sunt Moscheea Al Aqsa cu cupolă gri (moscheea ulterioară) și Qubbat a Sakhra (altarul stâncii), cu cupolă de aur, care a fost construită pe locul Sfintei Sfintelor din templele evreiești. )
    :https://www.israel365news.com/264658/us-congressman-calls-to-destroy-al-aqsa-mosque-on-temple-mount/

    Apreciază

  8. tataia said, on decembrie 29, 2021 at 4:46 am

    Din moment ce pamintul oricum este plat aceasta „descoperire” este de fapt praf in ochi, Mai grav este ca pe Netflix au aparut filme dublate in limba romana, invitatie la analfabetism si imbecilitate!

    Apreciat de 1 persoană

    • gheorghe said, on decembrie 29, 2021 at 7:36 pm

      E o afirmatie sarcastica, nu-i asa?
      … cand scrii ca „pamintul oricum este plat”…

      Apreciază

  9. acelas said, on decembrie 29, 2021 at 11:07 am

    https://t.me/wwrallyRo/26866 (despre bossul si angajatii pfizer)

    articolul de aici are o adresa diferita de titlu.

    Apreciază

  10. gabimdi said, on decembrie 29, 2021 at 12:35 pm

    Tataia,
    Exact la acelasi lucru m-am gandit si eu.
    Această „descoperire” infirmă adevărul că pământul este plat!

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 29, 2021 at 12:42 pm

      gabimdi

      Imi scapa ideea. Daca ar fi plat Pamantul, cu ce infirma?

      Apreciază

      • tataia said, on decembrie 29, 2021 at 7:15 pm

        Ok..nu infirma. Dar daca pamintul este plat inseamna ca ei ne arunca praf in ochi cu astfel de „descoperiri” marunte cind oricum nu au de gind sa ne spuna adevarul cel mare…si anume ca pamintul este plat. La fel cum Trump poza in baitul bun cu idei de dreapta care apara capitalismul traditional adica acela cu afaceri mici familiale, care apara proprietatea privata si este impotriva politicii corecte…dar daca ar fi fost de adevaratelea baitul cel bun primul lucru pe care l-ar fi spus ar fi sunat ceva de genul: „Trebuie oprit acum genocidul la scara mondiala prin chemtrails”. Dar de aici se observa ca Trump nu era salvatorul omenirii si nici astia nu au de gind vreodata sa ne spuna adevarul adevarat.

        Apreciază

  11. RomeoB said, on decembrie 29, 2021 at 1:13 pm

    Rusii au facut cel mai adanc foraj, eninsula Kola. Lucrarile s-au oprit dupa 1990. Au ajuns la adamcimea de 12 km. Problema cu care s-au confruntat: la aceasta adancime solulul este incins si fluid. Faci un foraj si dupa putin timp se inchde de la sine, DATORITA PRESINII, TEMPERATURII, FLUIDITATII. Trebuie s-o iei de la capat…

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Gaura_de_foraj_de_la_Kola :

    Proiectul a fost propus prima dată în 1962 și a fost repartizat către Consiliul Științific Interdepartmental pentru Studiul Interiorului Pământului și pentru Foraje de Mare Adâncime (în rusă Межведомственный научный совет по проблемам изучения недр Земли и сверхглубокого бурения). Locația a fost aleasă în 1965 în NV URSS, 10 km vest de orașul Zapolearnîi, la 69°23′N 30°36′E.

    Adâncimea inițială e fost stabilită la 15.000 m. La 6 iunie 1979, recordul mondial de adâncime deținut de groapa Bertha Rogers din Washita County, Oklahoma, 9.583 m[3] a fost depășit. În 1983, forajul a depășit nivelul de 12.000 m și a fost oprit pentru un an pentru a celebra evenimentul.[4] Această perioadă de pauză este posibil să fi contribuit la un eșec dezamăgitor pe 27 septembrie 1984: după forarea la 12.066 m, 5.000 m de țevi de foraj s-au desprins și au fost abandonate în adânc. S-a decis să se foreze din nou de la 7000 de metri.[4] Groapa a atins 12.262 m adâncime în 1989. În acel an groapa ar fi trebuit să atingă 13.500 m până la sfârșitul lui 1990 și 15.000 m până în 1993.[5] Totuși, din cauza depășirii temperaturii prevăzute la această adâncime și poziționare, 180 °C în loc de 100 °C, forajul la adâncime mai mare a devenit imposibil și a fost oprit total în 1992.[4] Odată cu creșterea în temperatură datorată adâncimii, forajul la 15.000 m ar fi însemnat lucrul la 300 °C, moment în care aparatele ar fi încetat să funcționeze.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.