SACCSIV – blog ortodox

Parlamentul European îl sancționează pe eurodeputatul român Cristian Terheş pentru că a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare

Posted in PARLAMENTUL EUROPEAN by Vali on decembrie 16, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/parlamentul-european-il-sanctioneaza-pe-eurodeputatul-roman-cristian-terhes-pentru-ca-a-refuzat-sa-prezinte-certificatul-de-vaccinare-1770791

Sursă foto: Cristian Terhes – Europarlamentar PNTCD/facebook

Parlamentul European a decis miercuri să suspende diurnele şi să avertizeze şase eurodeputaţi, inclusiv pe europarlamentarul român Cristian Terheş, care a primit de altfel şi cea mai mare sancţiune, deoarece au refuzat să prezinte certificatul verde COVID pentru a avea acces în clădirea legislativului de la Strasbourg, document devenit obligatoriu de la începutul lunii noiembrie, transmite EFE.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunţat sancţiunile la începutul sesiunii plenare de miercuri de la Strasbourg şi a menţionat că, în luarea acestor decizii, s-a ţinut cont de „caracterul constant” al infracţiunii şi de atingerea adusă reputaţiei Parlamentului European, precum şi de punctele de vedere prezentate de cei afectaţi.

Cea mai mare sancţiune i-a fost impusă europarlamentarului român Cristian Terheş (Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat), parte a Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, care pierde dreptul de a primi diurnă pe o perioadă de şapte zile, transmite Agerpres.

Totodată, Christine Anderson eurodeputata germană de extremă dreaptă, Stasys Jakeliunas, reprezentată a Lituaniei din partea Verzilor, şi Mislav Kolakusic, parlamentar european croat neafiliat, au pierdut dreptul la diurna pentru două zile. La rândul lor, irlandezii Clare Daly şi Mike Wallace, ambii din Grupul Stângii din Parlamentul European (GUE/NGL), au primit câte un avertisment.

„Încălcarea normelor referitoare la certificatul verde COVID obligatoriu pentru a intra în Parlamentul European este un gest grav, nu doar pentru că reprezintă o încălcare a normelor pe care ni le-am impus singuri, ci şi din cauza riscului la adresa sănătăţii tuturor”, a avertizat Sassoli la începerea sesiunii parlamentare.

Câţiva dintre europarlamentarii sancţionaţi s-au opus făţiş obligaţiei de a prezenta certificatul verde COVID pentru a putea intra în clădirea legislativului european încă dinainte de intrarea în vigoare a acestei norme, în noiembrie. Ei au susţinut că, prin impunerea certificatului verde COVID, sunt încălcate drepturile europarlamentarilor de a-şi desfăşura mandatul în mod liber.

Legislativul european a decis să aplice această măsură în perspectiva întoarcerii la normalitate a activităţii parlamentare (în situaţii precum voturile în hemiciclu pentru care este nevoie de prezenţa fizică, suspendate în timpul pandemiei, nu se poate garanta păstrarea distanţei de siguranţă) şi ca urmare a afluenţei uriaşe de persoane din diverse ţări, cu rate de vaccinare diferite, care se deplasează în diverse regiuni şi apoi circulă zilnic pe culoarele sediului legislativului comunitar din Strasbourg.

Editor : Marco Badea

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Apa trece, pietrele rămân said, on decembrie 16, 2021 at 3:36 pm

    Slavă lui Dumnezeu că avem un astfel de eurodeputat! Ar fi bine să fie mai mulți asemenea lui. Dumnezeu să-i de-a puterea să facă mereu voia Sa!

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on decembrie 16, 2021 at 3:51 pm

      Apa trece, pietrele rămân

      Sa vina la Ortodoxie.

      Apreciat de 1 persoană

      • Nimeni said, on decembrie 16, 2021 at 9:57 pm

        Apa trece pietrele rămân.
        Nu-ți face mari speranțe , astea sunt simulări , trebuie să pară că avem și noi niscaiva reprezentanți acolo sus la UE , trebuie să pară că cuiva îi pasă și cică nu acceptă aberațiile covid .Oare de ce este doar o persoană ? De ce nu sunt mai mulți din guvern care i-au inițiativă împotriva aberațiilor covid ? Și acum din moment ce se pregătesc să pună ciolanul pe 20 decembrie , noua lege pentru vaccinare la locul de muncă , tot mai crezi că îi pasă cuiva , sunt toți niște circari , actori . De ce avem încă acces la intrări în magazine , instituții cu certificat verde ? Spitalele sunt goale ( la fel era și înainte ) , cică numai suntem proștii Europei , suntem pe ,, verde ” dar stăm la semafor , este destul de evident pentru toți că nu are legătură certificatul cu pandemia .Oricum , în perioada asta de sărbători poți sa vorbești doar cu peretele , te ascultă ( nu te refuză oricum ) că acum toți sunt ocupați cu porcul și alte minunății . Acum toate știrile au recomandări , unde să plecăm în vacanță , după 31 decembrie se schimbă placa , îți reamintește să te vaccinezi , la fel a fost și pe perioada verii , parcă n-a fost nici o pandemie (și chiar n-a fost ) , recomandări , indicații de vacanță , unde are bere rece, și curios toate informațiile sunt gratis . După sezonul de scaldare au început toți să fiarbă , știriștii , aceleași legume covid , să avem grijă la viruși , vaccinați-vă , protejații pe cei din jur ș.a.m.d . Mai nou ,vin pe la noi jurnaliștii italienii că se pare că au rămas fără subiecte în Italia , după ce au găsit România pe hartă. Toți se prefac că ne vor binele, în mai toate emisiunile posturilor de știri , bagă in discuție câteva subiecte adevărate ca să intre pe sub pielea telespectatorului , să prindă simpatie de vorbitor , apoi subtilizat o băgă cu ,, ar trebui testare in masă ” ori ,,avem nevoie să ne vaccinăm cât mai mulți ” ori ,,dar ați văzut că nu aveau certificat ” astea fiind subiectele lor ascunse , de interes .

        Apreciat de 1 persoană

  2. Ema said, on decembrie 16, 2021 at 4:43 pm

    Solutia: ROExit

    Apreciat de 2 persoane

  3. gigimutu said, on decembrie 16, 2021 at 10:34 pm

    bravo Cristian, nu te lasa!

    ei ce cred ca asa, pot face ce vor ei?
    certificatul este clar, pentru controlul total al populatiilor, nu are nici o legatura cu ” vai, ce grija avem noi, guvernoaiele lumii, sa nu va covidizati ”

    Apreciază

  4. Paul said, on decembrie 16, 2021 at 10:49 pm

    Radu Banciu despre reacțiile adverse pe care le-a avut de la vaccin

    https://fb.watch/9XnQ4-0Pm2/

    Apreciază

  5. condiționări said, on decembrie 17, 2021 at 1:57 pm

    Domnul Terheș e sectant, da. Dacă se preface sau nu că nu e de acord cu certificatul verde, nu știu. Ceea ce se vede public deocamdată este că refuză acest certificat cu mult curaj. Este ceva în vremurile astea. Îți trebuie curaj, mai ales celor care sunt în funcții înalte. Pe de altă parte, ortodocși de peste două mii de ani, de prin alte părți, obligă preoții să se vaxxineze sub pedeapsa caterisirii, chiar dacă vaxxinul poate aduce îmbolnăviri grave, sau chiar mai rău, iar credincioșii nu mai pot intra LIBER în biserică, ci sunt condiționați de teste, măști, distanțare socială și altele. Nu vreau să judec pe nimeni. Pur și simplu observ ce se întâmplă.

    Apreciază

  6. Bond said, on decembrie 17, 2021 at 7:30 pm

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.