SACCSIV – blog ortodox

Au fost creați primii roboți vii: cum se reproduc xenoboții

Posted in roboti by Vali on decembrie 2, 2021

Sursa:https://playtech.ro/2021/au-fost-creati-primii-roboti-vii-cum-se-reproduc-xenobotii/

Oamenii de știință au conceput ceea ce spun ei că sunt primii „roboți” vii, care se autoreplică făcuți vreodată, din celule vii.

La început, acești „xenoboți” cu aspect ciudat ar putea părea remarcabili prin asemănarea lor superficială cu Pac-Man, dar asemănarea lor cu personajul jocului video este probabil lucrul cel mai puțin ciudat la ei.

Aceste creaturi robotice neobișnuite sunt o derivație a ceea ce aceiași cercetători au dezvăluit anul trecut, când au prezentat primii roboți din lume construiți în întregime din celule vii – în acest caz, celule stem prelevate de la broaște embrionare.

„Acestea sunt mașini vii noi”, a explicat la acea vreme informaticianul și robotistul Joshua Bongard de la Universitatea din Vermont. „Nu sunt nici roboți tradiționali, dar nici o specie animală cunoscută. Este o nouă clasă de artefacte: un organism viu, programabil”.

Acum, Bongard și colaboratorii săi au făcut următorul pas, oferind xenoboților capacitatea de a se autoreplica și de a genera noi versiuni ale lor. În acest caz, autoreplicarea nu este realizată prin genul de tehnici de reproducere pe care le vedem de obicei în formele biologice de viață, conform studiului.

Acești roboți vii se pot reproduce printr-o formă complet nouă

În schimb, cercetătorii au descoperit că, dacă au pus destui xenoboți în apropiere unul de altul într-o cutie Petri, mișcarea lor colectivă a început să adune alte celule de broaște libere care plutesc alături în soluție.

Odată ce suficiente dintre aceste celule au fost stivuite împreună, grămada agregată de aproximativ 50 de celule a devenit un fel de urmaș pentru organismul xenobot, capabil să înoate de la sine și, astfel, să-și adună propriii descendenți.

Fenomenul, numit autoreplicare cinematică spontană, a mai fost văzut înainte în alte tipuri de mașini și modele moleculare, dar niciodată până acum în sistemele multicelulare vii precum xenoboții.

„Descoperim că ansamblurile multicelulare sintetice se pot replica și cinematic prin mișcarea și comprimarea celulelor disociate din mediul lor în autocopii funcționale”, explică cercetătorii într-o nouă lucrare care descrie organismele reconfigurabile. „Această formă de perpetuare, nevăzută anterior în niciun organism, apare spontan de-a lungul zilelor, mai degrabă decât să evolueze de-a lungul mileniilor”.

Pentru a realiza roboții cu autoreplicare, cercetătorii au extras celule stem pluripotente din piele de embrioni de broaște cu gheare africane (Xenopus laevis) și le-au incubat într-o soluție salină, timp în care un număr de celule ar adera într-un organism sferoidian, crescând cili pe stratul său exterior care i-a permis să se miște.

Când o duzină de organisme din prima generație au fost aruncate într-un al doilea vas împreună cu celule stem disociate, mișcarea organismelor a aglomerat celulele stem în grămezi care au format o nouă generație de organisme, care apoi a procedat la repetarea aceluiași comportament de stivuire a celulelor în grămezi.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Anamaria Mark said, on decembrie 2, 2021 at 5:57 pm

    Of cat de patetici sunt!
    Cu alte cuvinte, pentru cei fara gandire critica si educatie in domeniu, cercetatorii nu au creat nimic iar celulele stem vi furate de la embrioni de broasca sunt material biologic care isi continua drumul spre viata pe care Domnul a pus-o in ele. Nu e vorba d enici un robot ci doar de un nou experiment frankensteinian. Insa serveste foarte bine spalarii pe creier a generatiei care crede orice minciuna indrugata la tv dar nu si propriile simturi. Ciudat.
    Pseudo-oamnii de stiinta fura si mint, distrug si deformeaza Creatia. Ei are face orice pentru faima si bani, in timp ce isi satisfac placerea de a maltrata viata. Asa sa le ajute Dumnezeu!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Mihai T said, on decembrie 2, 2021 at 6:10 pm

    În ianuarie 2021, fostul agent FEMA Celeste Solum a avut un interviu online. Câteva lucruri pe care le-a spus:

    (…) Acum câţiva ani, NASA a făcut o prezentare intitulată ”Roboţii, cyborgii, şi oamenii îţi urează bun venit în Anul Domnului 2025”. Aceste încercări de a modifica şi extermina civilizaţia umană sunt motivul pentru care trecem prin această criză ”pandemică”, începută în 2020 (…)
    (…) Hydrogelul conductiv este folosit la fabricarea nervilor artificiali (…)
    (…) micromotoare elicoide (…)
    (…) vor să invadeze creierul omului cu o sumedenie de nanoparticule şi structuri biologic-sintetice (…)

    (…) Toţi cei care primesc ”vaccinul” vor dezvolta înlăuntrul lor un fel de ”asistent neuronal” bazat pe inteligenţă artificală. Acest ”asistent neuronal” înregistrează informaţii, le evaluează, şi le reportează într-o bază de date. Această bază de date este replica satanică la Cartea Vieţii de care vorbeşte Sfânta Scriptură (…)
    (…) Dacă aţi golit vreodată un dovleac, aşa face şi ”vaccinul” cu mintea respectivului. După ”vaccinare” mintea începe să fie cavitată de diverse chimicale, arme neurologice. Practic mintea şi corpul acelui om devin un vas, care va visa la ”Noua ordine mondială” (…)
    (…) Acest ”asistent” apare într-un document al NASA, intitulat ”Războiul în 2025 – Considerente strategice”. În acest moment se construieşte o lume virtuală pe pămînt. Trăim un moment îngrozitor al istoriei, când sistemele autonome, robotica, biotehnologia, inteligenţa artificială şi neurotehnologia converg pe plan militar pentru a făuri o arhitectură a ”geamănului” digital al omului, care va fi folosit în domeniul virtual de pe pământ (adică se plănuieşte ca fiecare om ”vaccinat” să aibe o replică virtuală care să trăiască într-o realitate simulată). Geamănul digital este definit oficial (pe wikipedia) ca ”o replică digitală a unei entităţi fizice vii sau ne-vii. Geamănul digital se referă la o replică digitală a unor lucruri fizice existente sau potenţiale, precum şi procese, oameni, locuri, sisteme, sau dispozitive, care pot fi folosite pentru diverse scopuri” (…)
    Dumnezeu are împărăţia cerurilor. Acest ”domeniu virtual” pe care sistemul îl construieşte acum este împărăţia satanică (…)

    (…) Un alt lucru care se urmăreşte prin ”vaccin”: dezvoltarea de colonii autonome de roboţi, coordonate prin reţea. După ce omul îşi face ”vaccinul”, aceste colonii se dezvoltă în corpul omului respectiv şi converg înspre o locaţie din corp. Cei de la NASA au fost foarte îngrijoraţi de faptul că roboţii ar putea să se auto-replice în mod necontrolat. Când hydrogelul intră în om (prin ”vaccin”), primul lucru pe care-l face este că începe să se asambleze (…)
    (…) Există 33 de clase de roboţi cunoscute, dar ar putea fi mai multe. Aceşti roboţi colonizează corpul cam cum ar stabili oamenii o colonie pe Marte. Aceste colonii de roboţi pot opera în medii foarte ostile şi austere, în societăţi sau în locaţii unde formele de viaţă nu ar putea trăi. Acest sistem este scalabil, deci se poate aplica unei singure celule, dar se poate aplica unei colonii robotice de pe Marte de exemplu. Momentan se fac progrese în emularea formelor de viaţă (biologice), sisteme de navigare pentru roiuri de roboţi autonomi. Acesta e un proiect special al DARPA (…)
    (…)Aceste roiuri robotice sunt scalabile: se pot dezvolta în corpul unui om, sau pe o planetă. Folosesc aceste sisteme în adâncul mărilor, sub pămînt (…)
    (…) Aceşti roboţi sunt vehicule autonome. Pot funcţiona cu lumină sau cu lumină întunecată. Au capacităţi de detecţie cuantică. Au un sistem de baterii pe bază de grafen; sunt dotate cu baterii sau îşi pot construi singuri bateriile din mediul în care se află. Aceste colonii robotice sunt ”civilizaţii” care pot activa autonom (fără supervizarea oamenilor), şi se pot afla în fluxul sanguin al unui om. Asta e unul din lucrurile pe care-l urmăresc prin ”vaccinare” (…)
    (…) Până în 2030 (mai realistic până în 2025), sistemele robotice tip ”roi” vor opera la un nivel mai jos decât nivelul de detecţie. Ferească Dumnezeu să faci ”vaccinul” (…)

    Roboţi ”soft”
    (…) Sunt fabricaţi la convergenţa tehnologiei nano cu cea biologică, şi permit investirea cu inteligenţă a vieţii sintetice sau a oamenilor. Robotica soft poate fi combinată cu ingineria ţesuturilor şi cu biologia sintetică pentru a fabrica sisteme biohibride (…)

    (…) Ce fac ei cu ”vaccinul”. Rolul ”vaccinului” este să spintece trupul ca pe porc, şi să umple acel organism cu roboţi. După ce se întâmplă asta, umanitatea din acel om, sufletul lor, tot ce îl face pe el om, sunt îndepărtate prin ”vaccinare” şi prin alt procese. Prin ”vaccin” introduc tehnologie sintetică de tipul roboţilor soft, care modifică organismul astfel încât acel om nu va mai fi om (…)
    (…) Un alt lucru pe care-l fac cu tehnologia respectivă este că o vor folosi pentru a exploata formele de viaţă biologice din mare şi de pe uscat, pentru a colecta resurse. Dacă organismul acelui om conţine ceva ce îşi doreşte elita, acea resursă va fi extrasă, scoasă din organism şi va ajunge la ei (…)

    (…) Hydrogelul şi punctele cuantice conţin nanocuburi, iar în ele se află inscripţionate coduri de criptare protejate la nivel cuantic. Acolo se află un sigiliu (pecete), conţinând ceva scris. Acel înscris este protejat prin criptare. Aceea este pecetea Satanei (…)

    (…) Un alt lucru pe care încearcă să-l facă este să modifice sensul de rotaţie (spin-ul) atomilor din corpul oamenilor, şi de asemenea magnetismul. Nu cunoaştem efectele acestor modificări. Cum va afecta acest lucru pe oameni ca fiinţe biologice ? Cum va afecta fiziologia (sau chiar partea spirituală) ? (…)

    (…) Neurotehnologia este definită ca un ansamblu de metode şi instrumente care permit o comunicare directă a componentelor tehnice din sistemul nervos. Aceste componente tehnice sunt electrozi, computere, sau proteze inteligente. Semnalele neuronale sunt convertite în semnale electrice pentru interfeţele creier-computer (BCI). Prin hydrogel sau punctele cuantice (din ”vaccin”) creierul respectivului este conectat la computerul cuantic (…)

    (…) A 6-a generaţie de tehnologie wireless (6G) este scalabilă relativ la vehiculele autonome (atât cele din oranismul omului, câte şi cele din spaţiul cosmic sau de pe alte planete). Este scalabil, se mişcă la viteza luminii, este autonom şi este conectat la inteligenţa artificială (AI). 6G va acţiona ca o colaborare cu intligenţa artificială. Deci AI va avea relaţie simbiotică cu acel om care a acceptat ”vaccinul” (…)

    Robotica şi roboţii soft (oamenii modificaţi genetic prin ”vaccin”)
    (…) Domeniul roboticii se referă la dezvoltarea de maşinării capabile să îndeplinească sarcini fără supervizarea unui operator uman. Robotica este influenţată de dezvoltarea în privinţa inteligenţei artificiale autonome, IT, nanotehnologie, imitarea biologicului, proiectarea şi fabricarea de materiale avansate. Prin faptul că înlocuiesc corpul fizic cu fluide, aliaje cu memoria formei, polimeri electroactivi, sau materiale care reacţionează la stimuli, este posibil să se dezvolte ”strategii de proiectare şi control, concentrate pe abilitatea de a avea interacţiuni fizice în condiţii de siguranţă cu roboţii umanoizi”. Adică omul respectiv devine robot ”soft”, este reproiectat înăuntrul propriului corp. Mai departe, sistemul urmăreşte în viitor să fie capabil să printeze roboţi soft la imprimanta 3d, şi să poată actualiza magnetic ceea ce printează. Ei vor să fabrice un robot umanoid care se plece singur de la imprimantă după ce este fabricat. În acest fel plănuiesc să accelereze fabricarea de ”oameni” sintetici. Dacă aveţi impresia că aşa ceva nu este posibil, uitaţi-vă pe site-ul sanctuary.ai Aceştia sunt roboţi inspiraţi de biologic, sau ”oameni sintetici” şi vor fi disponibili pe scară largă începând cu 2027 (cei de pe site). Aş zice că sunt disponibili pe scară largă chiar acum ! (…)

    Şerpi robotic-biologici
    (…) Spiritele şi entităţile demonice caută să locuiască în corpuri sau obiecte. MIT şi DARPA experimentează cu roboţi ondulatorii inspiraţi de biologic, denumiţi roboţi-şerpi. Aceştia se urmăreşte să aibe aceleaşi capacităţi ca cele ale oamenilor biologici, şi vor fi disponibili pe scară largă din 2027. Am impresia că o parte din genomul şarpelui va fi adăugată în ultimele iteraţii ale acestui construct robotic-biologic (se referă la ”vaccin”) (…)

    (…) De ce au devansat termenul ? (De la 2030 la 2025) Vor să scape de oamenii naturali – cei creaţi de Dumnezeu – până în 2025. Vor să înlocuiască oamenii naturali cu ”oameni noi” fabricaţi în laborator, care să fie ”îmbunătăţiţi şi contopiţi cu inteligenţa artificială”. Acest ”om” făcut în laborator nu are suflet. Nu este eligibil pentru mântuire. Iar procesul de înlocuire are loc chiar acum, pe măsură ce oamenii naturali sunt eliminaţi (…)

    (…) Cum vor arăta lucrurile în anul 2025 conform NASA ? (Cum intenţionează ei să fie)
    – maşinăriile se urmăreşte a fi la fel de creative şi de inteligente precum oamenii. NASA estimează că nu vor mai fi mulţi oameni în 2025, numai o rămăşiţă. Se preconizează că roboţii vor fi norma;
    – tehnologie nano estimată a fi prezentă în agricultură, centrele de distribuţie a hranei, în fiecare casă şi în fiecare vizuină de vulpe (…);

    Apreciat de 3 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.