SACCSIV – blog ortodox

Ministrul Educaţiei anunţă că în octombrie s-ar putea închide şcolile: „Din păcate, ăsta e trendul”

Posted in Coronavirus, Romania, STIRI by Vali on august 27, 2021

Sursa: https://www.romaniatv.net/ministrul-educatiei-anunta-ca-in-octombrie-s-ar-putea-inchide-scolile_5750613.html

Sorin Cîmpeanu susţine că dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie, când şcolile trec în online.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, dacă tendinţa actuală de creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 se păstrează, în luna octombrie ar putea fi atins pragul de şase cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori, când şcolile din acea localitate vor trece în online.

„Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, joi seara.

Klaus Iohannis, înainte de începutul anului şcolar: „Fac un apel către părinţi şi personalul din Învăţământ: să arătăm că ne pasă cu adevărat de şcoală şi de viitorul copiilor şi să ne vaccinăm!” VIDEO

Ministrul Educaţiei a precizat că în 13 septembrie toate unităţile de învăţământ vor deschide anul şcolar cu prezenţă fizică.
„Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică. De asemenea, se vor deschide cu prezenţă fizică creşele şi grădiniţele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă. Sperăm cu toţii să nu ajungem în acea situaţie, dar suntem obligaţi să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, 1 septembrie”, a detaliat Sorin Cîmpeanu.

Cum vor funcţiona creşele şi grădiniţele după intrarea localităţilor în carantină. Anunţul ministrului Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei a adăugat că s-au discutat scenarii şi pentru momentul când pragul de şase la mie va fi depăşit.
„Vom lua în considerare scenariul în care în localitatea respectivă se va depăşi pragul de 6 la mie. În această situaţie, creşele şi grădiniţele vor putea rămâne deschise pentru preşcolari cu măsuri complementare de siguranţă sanitară, însă şi la solicitarea Consiliului Naţional al Elevilor, toţi elevii ar urma să intre în online. O altă ipoteză a fost aceea de a permite elevilor vaccinaţi, de la clasa a VII-a, până la a XII-a să poată merge la şcoală. Această variantă a ieşit din calcul. Deci peste 6 la mie doar creşele şi grădiniţele şi vom discuta de învăţământul special”, a declarat Cîmpeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, că rămâne „o prioritate zero obiectivul de a asigura o educaţie de calitate pentru cât mai mulţi dintre elevi, deşi criza sanitară nu s-a încheiat încă”. Şeful statului a adăugat că vaccinarea anti-COVID este singura soluţie eficientă pentru a creşte siguranţa elevilor, studenţilor şi a cadrelor didactice. ”Câtă vreme incidenţa din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate rămâne sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori, vom avea toţi copiii în sălile de clasă. Dacă se depăşeşte acest prag, şcolile trec în online în respectiva localitate”, a precizat Iohannis, în condiţiile în care până acum exista şi varianta de a-i trece în online doar pe elevii nevaccinaţi.

de Filip Stan

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. GABI said, on august 27, 2021 at 5:28 pm

    „….Câtă vreme incidenţa din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate rămâne sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori, vom avea toţi copiii în sălile de clasă. Dacă se depăşeşte acest prag, …..bla, bla, bla,…” inchei citatul.
    SI CINE DECIDE DACA SE DEPASESTE SAU NU ACEST PRAG … VIRTUAL …. ATATA TIMP CAT SINGURI AU AJUNS SA RECUNOASCA CA ..”ASTA-I TRENDUL” ???? RUSINE SA LE FIE ! E foarte clar ca pe ei ii intereseaza DOAR OTRAVIREA populatie, NIMIC MAI MULT ! Aproape ca e mai vai de sufletele lor decat a celor care au fost pacaliti sa ia otrava… Dumnezeu sa ne pazeasca de toate ..”trendurile” lumii asteia !

    Apreciat de 5 persoane

    • Geo said, on august 27, 2021 at 7:52 pm

      Poate politrucul de mai sus asculta de specialiști adevărați nu d’alde Arafat…
      https://www.francesoir.fr/societe-sante/quand-instances-veulent-vacciner-marche-forcee

      Apreciază

    • "Copiii sub 3 ani pot să transmită COVID mai mult decât cei peste 14 ani" said, on august 28, 2021 at 1:41 pm

      Răzvan Cherecheş: „Copiii sub 3 ani pot să transmită COVID mai mult decât cei peste 14 ani”

      https://www.antena3.ro/coronavirus/razvan-chereches-copii-sub-trei-ani-transmitere-covid-mai-mult-ca-adolescentii-612263.html

      Apreciază

      • Sabin M. said, on august 28, 2021 at 3:28 pm

        Deja a inceput propaganda in multe tari conform careia aceasta „noua” varianta de covrig e mult mai infectioasa si se imbolnavesc copii si adulti tineri neinjectati. Doctori naimiti declara si la noi in tara (?!) ca la ei vin numai copii si numai neinjectati: https://www.cotidianul.ro/un-medic-da-de-pamant-cu-nevaccinatii-de-ce-le-permitem-sa-ne-strige-criminalii/
        Practic, tovarasa ne face imbecili pe astia 75% (!!!) care nu ne-am injectat. Mai mult, nomenclaturista vrea injectarea copiilor sub 12 ani, fiind nemultumita ca inca nu se poate. Ca un apropo, felceru fauci a declarat ca in curand se vor injecta de la 3 ani in sus si urmeazxa cei intre 6 luni si 3 ani in viitorul apropiat. Asadar acestea sunt semnele, la noi inca se incearca fortarea bugetarilor stiind bine ca odata scosi din sistem cei neinjectati, cei ramasi vor dori sa fie impuse restrictii pentru neinjectati. De curand am vazut cele 10 etape ale unui GENOCID: http://genocidewatch.net/genocide-2/8-stages-of-genocide/
        Noi suntem intre etapele 6 si 7 adica se polarizeaza excesiv si paralel se construiesc facilitati pentru exterminare (in anglistan construiesc una de 30.000 locuri, in australia la fel si in romanistan au anuntat anul trecut ca fac una mare si moderna cu fonduri ue, bineinteles). In curand, pentru cei neinjectati la zi nu se va mai putea trai in orase din cauza restrictiilor (am acceptat botnita si scanarile termice fara sa cracnim, de acum incolo vom accepta si covid-pass= certificate of vaccination id pass). Urmeaza inca 5 doze si pana in 2025 nu se incheie experimentul. Problema este ca la fnalul lui controlul va fi atat de mare si incetatenit incat, in cadrul sistemului, va fi imposibila orice slujire a Bunului Dumnezeu, a Fiului Sau, a Sfantului Duh si a Maicii Domnului si tuturor sfintilor. Sincer, nu cred ca (mai) avem unde fugi, cum s-au refugiat in munti si paduri adanci, altadata, stramosii nostrii din calea paganilor. Tehnologia este atat de avansata incat nu mai permite acest lux, al iesirii/scaparii din grila. Cred asa cum ne-au lasat Sfintii Inchisorilor si ma gandesc acum la Sfantul Ierarh Nil Dorobantu si la Sfantul Parintel Iustin Parvu care ne-au aratat, din Mila Domnului, modelul de rezistenta in vremurile ce vor sa vina. Sa o spun pe sleau: ori innebunim pentru Hristos Fiul Lui Dumnezeu ori ne va innebuni lumea aceasta si ne vom cobori in adancimile gheenei rezervate pentru cel cazut si intunecatii care s-au lasat mintiti de el. Treziti-va fratilor, insemnarea cu semnele fiarei a inceput! Timpul este scurt…

        Apreciat de 1 persoană

      • Angelica B said, on august 29, 2021 at 12:14 am

        @Sabin M.
        Nil Dorobanţu nu este sfânt, ci un mare eretic. Mai informează-te!

        Apreciat de 1 persoană

  2. RaduG said, on august 27, 2021 at 7:22 pm

    Va intrebati de ce a facut Simona Halep propaganda pentru vaccinuri?

    Cititi articolul

    https://www.rt.com/sport/533108-andrew-bogut-instagram-covid-coronavirus-australia/

    din care, pentru simplificare, am tradus citeva pasaje mai jos si veti intelege.

    Fost campion NBA îndeamnă la încetarea lockdown-urilor impuse cu „pumn de fier”, susține că influencerii și polițiștii sunt împiedicați să vorbească despre COVID.

    Marele baschetbalist australian Andrew Bogut a criticat restricțiile stricte ale Covid-19 și a susținut că i s-a făcut o ofertă financiară misterioasă pentru a spune publicului să stea acasă și să respecte reglementările guvernamentale.

    Bogut, campionul NBA din 2015, se află în statul Victoria, unde oamenii nu au voie să se deplaseze la mai mult de 5 km de casele lor, în conformitate cu normele menite să limiteze răspândirea coronavirusului potențial mortal.

    Bogut a sugerat că puțini sportivi și celebrități s-au pronunțat împotriva restricțiilor pentru că au primit stimulente pentru a nu face acest lucru.

    „Este vorba de unu la sută, doi la sută [dintre ei], în cel mai bun caz, care se pronunță împotriva acestui guvern din Australia”, a spus el, menționând „actori, actrițe” și „oameni care „își fac o operație frumoasă la sâni””.

    „Voi, sportivii și influencerii care aveți în spate marketingul, insistând către plebeii care vă cumpără rahatul: unde e vocea voastră? Unde sunteți, unde vorbiți?”

    „Am fost considerat [un] lucrător [esențial] pentru că am apărut la televizor. Oamenii care sunt muncitori sunt considerați că nu sunt esențiali?

    „La aproximativ trei sau patru luni de la începutul pandemiei am primit un mesaj de la cineva. Nu am de gând să spun cine era sau de unde venea.

    „Mi s-au oferit bani pentru a difuza un anunț de interes public pentru ca voi, plebeii de rând, să stați acasă.”

    Acesta a inclus și faptul de a le spune spectatorilor săi să „își facă datoria” și „să facă ceea ce trebuie pentru comunitate”, a spus Bogut.

    „Am refuzat să fac acest rahat. Am fost cândva acea persoană căreia i s-a spus: „Nu ești esențială”. Așa că puneți cap la cap doi cu doi: de ce credeți că mulți dintre acești oameni nu au transmis mesaje?

    „Sportivilor din cele mai mari ligi ale noastre din Australia li s-a spus: ‘nu trebuie să faci declarații antiguvernamentale, anti-lockdown – punct’.

    „Chiar și atunci când s-a pus capăt lockdown-ului, au existat în continuare restricții. Nu puteai să mergi nicăieri.

    „Vreau ca oamenii să știe ce se întâmplă în spatele scenei. De ce anumite persoane nu pot vorbi.

    „Este la fel ca în cazul polițiștilor cu care vorbesc aici, în Victoria. Ei vor să vorbească, dar știu că dacă vorbesc, e ‘bye bye, job’. Voi avea ture de rahat dacă mă retrogradează”. Pensia, beneficiile ar putea dispărea.

    „Cei mai mulți oameni cred că este o porcărie (a load of sh*t).”

    Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version)

    P.S.
    In legatura cu Halep as avea si eu doua intrebari:
    1. Isi face cruce PE TEREN si dupa infringeri, sau doar dupa victorii? Intreb fiindca am un prieten care a jucat fotbal in divizia A si isi facea cruce – discret si neostentativ – si la inceput de meci (rugindu-se in gind sa termine meciul neaccidentat) si la sfirsit de meci (multumind, in gind, ca se duce acasa intreg si nevatamat).
    2. Ar fi o mare problema pentru relatia Simonei cu Dumnezeu daca si-ar face cruce in intimitate, discret, dupa ce ajunge la vestiar? Nu am nimic impotriva celor care isi fac semnul crucii in public, dar am impotriva celor care il fac CA SA FIE VAZUTI ca il fac.

    Apreciat de 1 persoană

    • gheorghe said, on august 28, 2021 at 3:01 pm

      Am vazut atleti, inotatori… – multi sportivi americani, etiopieni, chiar din Australia, Africa de Sud, Rusia… cu cruce la gat si-si fac cruce si inainte si dupa probe…
      Nu spun de musulmanii care fac metanie si saruta pista de alergare…
      Nu cred ca e de fatada – pentru un sportiv, cand intra in concurs nu mai vede, nu mai aude altceva decat ceea ce e strict legat de intrecerea prezenta, este intr-o stare de concentrare – pot zice – foarte personala, intima chiar.
      Si … pana la urma…. nu asta cred ca e de pus in discutie ci metodele demonice – yoga, auto-sugestia, acupunctura, masajele „orientale” s.a…. pe care le foloseste in pregatirea de concurs, nu crezi?

      Apreciază

  3. Geo said, on august 27, 2021 at 7:39 pm

    https://www.zerohedge.com/covid-19/ends-debate-israeli-study-shows-natural-immunity-13x-more-effective-vaccines-stopping

    Pana si Israel, a cărui populație este cea mai vaccinare a inteles vaccinarea în pandemie nu este solutia corectă…

    Apreciază

  4. gigimutu said, on august 27, 2021 at 9:59 pm

    nu bai, ministrule de doi lei,

    trendul este ca sunt prea multi prosti in guvern, si ar trebui sa va mai luati si zborul, sa vina altii mai destepti, ca de prosti cu ” p ” mare ne-am saturat pina peste git!!!!!
    GUVERN = PROSTI CU DIPLOMA

    Apreciat de 2 persoane

    • Eu said, on august 28, 2021 at 1:31 am

      Mă gândesc foarte serios daca nu cumva ar fi mai bine sa nu mai duc copii la școală. Nu am nevoie de pomana lor de 2 săptămâni de școală fizica. Ce cred că prostesc poporul că au început fizic. Ar trebui sa le arătăm că suntem o forță. Și așa școala a devenit un fel de casa de corecție. Profesorii altă treabă nu au decât să aibă grija măștilor și a respectării măsurilor. Penibil, jenant și demoralizant sa auzi cum tipa la copii, de la director și până la cel mai tânăr cadru didactic: Pune masca! Păstrează distanta! Iar în pauze stau și păzesc elevii nu cumva sa se atingă, de parcă după porțile școlii nu tot aceeași elevi beau 7 din aceeași sticla. O sa amețim de atâtea măsuri și o să indobitocim de atâta lipsa de oxigen.

      Apreciază

      • iulia20m said, on septembrie 2, 2021 at 6:23 pm

        Doamne ajuta! Sa-i duceti la scoala. Asa vedeti d-vs din afara in ce priveste botnita. Da, unii le fac obs copiilor asupra botnitei, dar nu toti. Ii vad uneori ca stau cu fruntea pe banca deoarece isi dau botnita la o parte sa poata respira si-i las in pace sa respire, Sa va ganditi ca profii nu mai pot avea si ei o pauza macar, sa inghita ceva, sa bea o gura de apa,… deoarece asa suna ordinele: in permanenta cu elevii. Daca au nevoie 5 minute pauza, pentru probleme personale, nu mai zic de pregatirea materialelor, trebuie sa roage alt coleg sa vada si de clasa care i-a fost incredintata. Nu cred ca ne vor da afara daca nu ne vaxxxnam deoarece nu mai vine nimeni sa lucreze pe salariile astea si chiar daca ar veni, perturba procesul de invatamant caci nu pot rezolva aceasta problema de pe o zi pe alta. Nu o vor rezolva nici daca ne baga in fara plata caci nu au cum, iar ei nu se vor duce sa pazeasca copiii in scoli, clar.

        Apreciază

  5. Sabin M. said, on august 27, 2021 at 10:33 pm

    vor sa vaccineze cat mai multi copii. este genocid! cei care vor supravietui dupa primul an (cand mor o treime din injectati) vor ramane sterili! va sterilizati copii! mi se face greata, sincer….

    Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.