SACCSIV – blog ortodox

De ce Moscova a renuntat la prezentarea de către clienţi a codului QR care dovedeşte vaccinarea?

DIGI 24 HD: Moscova renunţă la prezentarea de către clienţii barurilor şi restaurantelor a codului QR care dovedeşte vaccinarea din 18 iulie 2021:

Primăria Moscovei a decis să renunţe la măsura prin care localnicii sau turiştii trebuiau să prezinte un cod QR, care să dovedească vaccinarea anti-COVID, la intrarea în cafenelele şi restaurantele din capitala Rusiei, informează Moscow Times.

Decizia va intra în vigoare luni, 19 iulie, la exact trei săptămâni după ce autorităţile impuseseră obligativitatea prezentării codului QR pentru clienţii barurilor şi restaurantelor.

Până acum, proprietarii de cafenele, baruri ori restaurante îi puteau servi la interior doar pe clienţii care puteau prezenta prin intermediul unui cod QR dovada vaccinării anti-COVID-19, a imunizării dobânite în urma trecerii prin boală sau a unui test cu rezultat negativ.

Obligativitatea prezentării codului QR a dus la idei inedite, precum cea a tatuării codului direct pe piele, ceea ce permitea scanarea direct de pe braţul clientului. Tatuajele erau temporare, durau circa 2 săptămâni și se puteau realiza pe baza adeverinței care atestă vaccinarea sau cu dovada unui test PCR COVID negativ.

Restricţiile referitoare la codul QR fuseseră impuse în contextul în care autorităţile ruse încearcă să limiteze creşterea numărului de infectări în Moscova, creştere pusă pe seama variantei Delta a noului coronavirus, mai contagioasă şi care a devenit tulpina dominantă la nivel mondial, la care se adaugă evoluţia lentă a campaniei de vaccinare din Rusia.

Pe https://t.me/s/veritasadevarulnecenzurat ni se ofera si o explicatie:

Cum să ocoliți pașapoartele de vaccinare fără să vă părăsiți casa.
Cum au distrus cetățenii ruși certificatele stupide de vaccinare din Moscova în doar 3 săptămâni!!
Așa a fost desființat certificatul de vaccinare al primarului Sobyanin – și a fost destul de ușor.
Cetățenii Moscovei au încetat pur și simplu să viziteze magazinele care necesită un certificat de vaccinare.
Lucrul cu adevărat bun la acest lucru a fost că vaccinații s-au solidarizat cu cei nevaccinați. În toate magazinele în care era necesar certificatul de vaccinare, vânzările au ajuns la zero.
Moscoviții și-au lăsat părul sa crească, nu au mers la baruri și restaurante, nu au mers la filme, nu au stat în hoteluri sau nu au făcut nimic altceva care să necesite un certificat de vaccinare.
Proprietarii de afaceri enervați din tot orașul au sunat brusc la biroul primarului Sobyanin din cauza dosarelor sale de vaccinare.
Marina Zemskova, șefa unei asociații regionale de hoteluri și restaurante din Rusia, a declarat că dosarul de vaccinare s-a dovedit mai rău pentru afaceri decât un blocaj complet. În cazul unui blocaj suplimentar, companiile s-ar fi putut aștepta cel puțin la o formă de sprijin guvernamental.
Nu există sprijin guvernamental pentru un sistem de evidență a vaccinărilor. Ceea ce elitele moscovite nu au prevăzut este că pur și simplu oamenii nu ar participa la fraudă.
Oamenii de afaceri erau atât de furioși pe primar încât, pe 19 iulie, Sobyanin a anunțat brusc și surprinzător că nimeni nu va mai trebui să folosească un pașaport de vaccinare. El a inventat o scuză amuzantă și a susținut că numărul cazurilor COVID a scăzut brusc pentru a justifica folosirea în continuare a pașapoartelor de sănătate.
Dar toată lumea știa adevărul. Cetățenii din Moscova au decis că intimitatea lor medicală și dreptul de a călători sunt mai importante decât ceea ce le spun cei responsabili.
A fost un caz masiv de neascultare civilă – și nici măcar nu au trebuit să iasă afară și să dea foc unor lucruri într-un mare protest. Tot ce au făcut a fost să spună: „Orice companie care vrea să vadă un dosar de vaccinare de la mine nu primește bani de la mine.”
Așa se face treaba!

Comentariu saccsiv:

Habar n-am daca este reala sau nu aceasta informatie. Daca voi stiti mai multe despre acest boicot al moscovitilor, va rog sa scrieti la comentarii.

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. event201 said, on august 20, 2021 at 5:50 pm

    Oricat de interesant suna ideea de boicot (mie chiar imi place si evident ca am s-o aplic atunci cand vor incepe si in Romania cu astfel de „masuri anti-gripa”), nu cred ca este posibil boicotul chiar 100% si nu cred ca este posibila nici solidarizarea vaccinatilor cu nevaccinatii tot 100% (poate maxim 10%? nu stiu). Vaccinatii au tendinta sa creada ca ei au facut „o fapta buna” (asa le spune lor televizorul, controlat de cine trebuie) si in acelasi timp sa-i „infiereze” pe nevaccinati care sunt adevarati inamici publici care vor sa faca deliberat rau celor din jur dandu-le …gripa-minune – sunt „teroristi” (cum au spus si pe la noi Citu-cel-viteaz si altii ca el). Atunci cum sa solidarizeze cand ei sunt „tabere” diferite, opuse?

    Apreciază

    • noname 7 said, on august 20, 2021 at 11:06 pm

      Frumos zicea duhovnicul meu: ca proorocul mincinos e televizorul. La inceput nici nu-mi venea sa cred, pentru ca nu m-am gandit la asta. Dar de cand cu covrigu’, m-am lamurit.
      Ce face televizorul toata ziua?
      MINTE…

      Apreciat de 1 persoană

  2. ledpanell said, on august 20, 2021 at 9:09 pm

    Bravo poporului rus!
    Daca e reala sau nu informatia, e irelevant. Profetiile se autoimplinesc, aici fiind vorba de puterea exemplului, fie si ipotetic. Daca nu e real, important e ca au incercat sa-i incurajeze pe altii, nu sa se laude ce docili sunt.
    Oricum, am mari sperante in poporul rus.

    Apreciat de 1 persoană

    • Nimeni said, on august 21, 2021 at 12:19 am

      Armata , jandarmeria , poliția etc. se plătesc din dările cetățenilor ruși , automat că nu-și vor tăia craca de sub picioare lăsând să cadă economia , cine o să-i mai apere de furia poporului dacă nu-și mai hrănesc câinii de pază , de ce credeți că la noi jandarmii au salarii mari fără să facă nimic decât la momentul in care poporul iese in stradă . Dacă la noi sau peste tot in lume medicii ar boicota ordinele ce vin de la o mână de habarniști in ale medicinii , politicienii se pare , polițiștii ,jandarmii ar lăsa grija pentru amenzi în momentul restricțiilor , nu ar mai exista nici o pandemie , pur și simplu se ascultă de câteva personaje care nu dețin nici o putere reală , doar stau in scăunele si indică ce este de făcut , dar nu o vor face de frică că vor fi dați afară și cică vor rămâne fara locuri de muncă , dar de fapt asta nu se va întâmpla deoarece cei in scăunele au nevoie de protecție , acum de vor urma orbește ordinele se va ajunge la distrugerea economiei și implicit locurile lor de muncă din lipsă de fonduri ,la care lipsă au contribuit prin ignoranță și obediență .Patronii pro vaccin ar trebui să ia aminte ,să nu-și taie craca de sub picioare prin sperietura lor de virus ,altfel s-ar putea ca să-și depună CV-ul alaturi de foștii lor angajați .

      Apreciază

    • Marian said, on august 21, 2021 at 4:08 pm

      @ledpanel OMULE!!! Este vorba despre rusi … totusi !!! Iar informatia nu-i reala ti-o pot garanta caci , daca ar fi fost ce crezi , n-ar fi curs rauri de ” cerneala ” pe blogul alora de la Sputnik ? Iar in ” poporul rus ” nu-ti pune mari sperante/asteptari caci aia cand ies din carciuma , numai d e proteste civice nu le arde si-n plus , daca orice magazin anuntza o promotie la bautura cu conditia sa fie cu totii tatuati … se face coada , mai rau decat la noi atunci cand se anuntza Black Friday la…Lydl . Si , nu uita : DELFINUL NEGRU este deschis zilnic intre 6-24 si pentru protestatarii obisnuiti nu doar pentru aia periculosii plus ca este…relativ aproape de Moscova . 🙂

      Apreciază

      • saccsiv said, on august 21, 2021 at 4:51 pm

        Marian

        Tu chiar nu cunosti poporul rus, daca pentru tine acest neam egal doar niste betivi.

        Apreciat de 1 persoană

      • carla said, on august 22, 2021 at 4:19 am


        Vezi comentariile oamenilor care apreciază profunzimea și sufletul rus. Practic tăria sufleteasca este greu de anihilat.

        Apreciază

      • Marian said, on august 22, 2021 at 1:01 pm

        Saccsiv Daca-ti spun ca , in 1949 , atunci cand ” m-am mutat ” in Bucuresti , mama a fost dusa sa nasca la Spitalul Brancovenesc c-o masina apartinand Armatei Sovietice Eliberatoare iar nash de botez , mi-a fost un podpolcovnic ucrainian plus ca , inca stiu limba rusa … suficient incat sa pot recita ORICAND DOAR DIN MEMORIE , versuri ale lui Essenin , Lermontov sau Puskin si Vladimir Maiakovski atunci , ce-ai sa zici stimabile ? Atentie , nu-i o gluma si mai ales nu-i o chestie scoasa din burta ori , macar dupa ce am citit ” indicatiile pretioase ” ale coanei Wiki…pedia , este purul adevar . Fireste ca-i posibil sa fiu oarecum subiectiv deoarece , rusii si ucrainienii pe care i-am cunoscut in viata mea erau ” muncitori si tarani ” adica , fix ca aia despre care am avut neplacerea de-a vorbi !Elitele…le deosebesti si singur iar daca ai cumva parerea ca Feodor Mihailovici Dovstoievski sau Contele Lev Nicolaevici Tolstoi …lasau vodka pentru puritatea apei de izvor sau a vinului d e regiune , ti-o spune fratele dumitale { frate in Domnu } : TE INSELI nu de alta dar , aici chiar sunt pe un teritoriu cunoscut . Inainte sa uit : fix ca si in Romania , dupa caderea zidului rusii s-au simtit atat d e liberi incat , au lasat dracului scoala si cultura rusa { ABSOLUT IMPRESIONANATA } si…s-au imbulzit la cumparat vodka devenind ca si noi , analfabeti functionali…majoriatatea alora ce ” traiesc in spatele blocurilor cenusii ” . Fireste , elitele…elitele-s elite si-acolo . Acelasi respect Saccsiv !

        Apreciază

  3. ledpanell said, on august 21, 2021 at 9:28 pm

    @Marian
    Popoarele au reprezentari unele despre altele. Subiective in principal. Subiectivitatea poate fi inconstient-inocenta, pe fond de ignoranta si necunoastere (cum e cazul unor americani care nu stiu unde e Romania pe harta, dar vor sa luam arme de la ei) cat si subiectiv-implicata emotional, pe fondul unei istorii comune. Imagologia studiaza reprezentarile despre popoare. Iar psihologia sociala vorbeste de in groups si out groups, adica despre erori de atribuire. Coeziunea in grup creste cand toti sunt uniti impotriva veneticilor sau a celor din alte grupuri. La fel e si la nivel de tari, nu doar de persoane. Spunem ca rusii sunt betivi, ca ungurii sunt rai, ca turcii la fel, ca ucrainienii sunt si ei rai…si noi ne consideram buni. E o iluzie colosala!
    Ar fi prea multe de spus…Nu-i „ciudat” ca se gaseste mereu cauza relelor in randul „hackerilor rusi” care de betivi ce sunt, cum se zice, e de mirare ca mai pot aparea hackeri care sa sparga site-uri si sa fie argumentul suprem pentru terorismul multilateral american, manifestat in primul rand prin control total? Nu-i ciudat ca drogurile au facut ravagii in america, dar nu prea ne doare, america fiind un model promovat de bursierii care au facut studii pe acolo? Si nu numai ei?
    Sa luam niste exemple disparate, cazuri singulare pentru a sustine o teorie e grav. Am avea, fara sa vrem, parti din mentalitatea celor care ne acuza de xenofobism, rasism samd. Si eu as putea scrie cu un spray pe pereti niste mesaje antiromanesti, in alta limba, ca sa adun dovezi ca vorbitorii limbii respective sunt antiromani. Doar ca n-as primi finantari uriase sa public mii de studii despre antiromanismul unora.
    Cat despre alcool, america si anglia sunt campioane la alcool, droguri, homosexualitate. Nu doare, ca-s din ailalta tabara, si noi mereu alegem tabere.
    Despre rusi, vad in ei un popor frumos! Alte tari sunt pline de degenerati, corciti de toate felurile, unii cu probleme identitare pe viata, pentru ca parintii au fost incurajati sa sfideze naturalul. Relativ naturala era selectivitatea socio-culturala in alegerea partenerului de viata; au dinamitat-o, ca sa fie totul pe invers, si sa apara copii cu complexe si frustrari, viitori adulti usor de racolat in miscari antirasiste, in LGBT samd.
    Inca un aspect despre alcool- multi s-au apucat de baut in anii ’90 cand au fost dati afara dupa decenii de munca, si au ramas cu cateva salarii cu care sa faca strict teoretic o afacere, intr-o tara corupta plina de spagari, de la omul cel mai de jos pana la primari si politicieni. Altii s-au apucat de baut in mediul rural, pentru ca li s-a sabotat totul-de la utilaje scumpe, pamant arendat pana la regulile ue. Sunt factori favorabili, nu determinanti, dar nu asta era ideea. Alcoolismul in mediul rural e o scuza buna, si neverificata statistic pentru destule guverne din ultimii ani. Au gasit asistatii social. Au gasit unde se duc banii, in carciumi adica. Deci, pe langa faptul ca vorbim de tragedii, cauzate social si mai putin genetic (predispozitii spre alcoolism), de educatie, care si aia e sociala…cand apar „rateuri” sociale ne spalam pe maini si ii folosim in argumentatii sterile. Eventual pentru a justifica masuri diabolice ale guvernelor.
    Si, in final, tot despre alcool, educatia din nou i-a facut pe unii sa bea. Urbanizare pe fond de industrializare exista si pe vremea lui Ceausescu. Razboiul psihologic intens din anii ’90 pana in prezent i-a facut pe tineri sa le „puta” mediul rural, si in loc sa foloseasca, sa optimizeze ce s-a cladit de secole, cu sudoare, cu eforturi deosebite pe fond de tehnologii primitive…au lasat balta totul, rusinati ca provin de la tara, si s-au mutat definitiv la oras, uitand eventual de parinti, de case, pamanturi…numai bune de vandut pe nimic la straini, astfel. Deci, chiar daca ar fi similar la rusi, tot nu avem voie sa judecam, pentru ca nu cunoastem si nu vom cunoaste vreodata nimic, blocati in clisee, prejudecati devenite personale, si statistici mincinoase, care mereu au un scop politic, deci in final…economic. Banii unora ne fac pe noi sa gandim prostii, simplificat spus.
    Nu e o pledoarie in nici o directie, dar as incheia in ideea ca popoarele vecine pe care le dispretuim din varii motive au stiut mai bine ca noi sa isi pastreze agricultura, resursele naturale si sa nu le dea pe nimic. Asta spune multe.

    Apreciază

    • Marian said, on august 22, 2021 at 2:05 pm

      @ledpanel Sti bine cat de mult respect opiniile dumitate , de ce vrei neaaparat s a ma faci sa-mi schimb parerile ? Nu ca n-ai avea dreptate in 75% din comentariu dar…ce te faci cu ailalti…macar 25% ? ” Spunem ca rusii sunt betivi, ca ungurii sunt rai, ca turcii la fel, ca ucrainienii sunt si ei rai…si noi ne consideram buni. E o iluzie colosala! ” Nu-i asa , este doar un stereotip raportat la niste oameni care nu sunt ca noi , sugerat de oameni ce au interesul sa faca asta chiar daca stiu precis ca-i valabila stiinta lor in doar …75% din cazuri si este o informatie ADN ce ne-a fost inoculata inca de la nastere . ” Nu-i „ciudat” ca se gaseste mereu cauza relelor in randul „hackerilor rusi” care de betivi ce sunt, cum se zice, e de mirare ca mai pot aparea hackeri care sa sparga site-uri ” Stai linisti ca exista hackeri la fel de eficienti si-n Romania noastra mioritica ca sa nu mai amintim de aia din…Irak, Iran sau chiar { d e ce nu ? } Afganistan ! ” Nu-i ciudat ca drogurile au facut ravagii in america, dar nu prea ne doare, america fiind un model promovat de bursierii care au facut studii pe acolo? Si nu numai ei? ” Nu , nu-i ” ciudat ” atata vreme cat ” istitutii ” ale statului american au contribuit din plin la asa ceva , sau ai uitat…Woodstock cu FLOWER POWER si altele asemanatoare !?! ” Cat despre alcool, america si anglia sunt campioane la alcool, droguri, homosexualitate. ” De acord c-o singura observatie : in materie de homosexualitate , francezii si ITALIENII in special , ai cam bat la popou { fara vreo…conotatie } pe anglo-saxoni . ” Despre rusi, vad in ei un popor frumos! ” GRESESTI : DE FAPT ESTE VORBA DESPRE CULTURA RUSA NU DESPRE…POPORUL RUS . Crede-ma pe cuvant , chiar nu ti-ar face placere sa ai de- aface cu rusnacii mai ales daca te vei afla pe teritoriul lor , pe vreo ulitza mai intunecata . ” Inca un aspect despre alcool- multi s-au apucat de baut in anii ’90 cand au fost dati afara dupa decenii de munca, si au ramas cu cateva salarii cu care sa faca strict teoretic o afacere, intr-o tara corupta plina de spagari, de la omul cel mai de jos pana la primari si politicieni. ” Si-aici fara suparaee dar , gresesti { nu in totalitate } caci , nimeni nu s-a apucat d e baut deoarece al manca grija ca nu va mai avea loc d e munca incepand de-a doua zi , loc d e slugareala ci , deoarece au vazut si-au constientizat in sfarsi , cat d e prosti au fost respectand legile spre deosebire de altii ! La noi in Romania , exemple in acest sens sant prea multe pentru a ma apuca acum sa le amintesc , doar pentru placerea deosebita de-ati face dumitale rau la ficat . ” Altii s-au apucat de baut in mediul rural, pentru ca li s-a sabotat totul-de la utilaje scumpe, pamant arendat pana la regulile ue. Alcoolismul in mediul rural e o scuza buna, si neverificata statistic pentru destule guverne din ultimii ani. ” Faptul de-a bea o masura de tuica sau de samagon , de horinca sau vodka tu si familia ta , nu-nseamna alchoolism chiar si-n mediu rural , fara suparare . Aia au grije sa bea masura cu masura si nu tot butoiul odata ca d-aia-s ” tzarani prosti ” ! ” Au gasit asistatii social. Au gasit unde se duc banii, in carciumi adica. Deci, pe langa faptul ca vorbim de tragedii, cauzate social si mai putin genetic (predispozitii spre alcoolism), de educatie, care si aia e sociala…cand apar „rateuri” sociale ne spalam pe maini si ii folosim in argumentatii sterile. Eventual pentru a justifica masuri diabolice ale guvernelor. ” Ei bine , AICI chiar ai dreptate o mie la suta ! ” Si, in final, tot despre alcool, educatia din nou i-a facut pe unii sa bea. ” Da , ai dreptate si aici cu conditia nuantzarii caci , nu-i vorba in totalitate despre „educatie ” cu sau fara ghilimele ci…despre cat de trendy sau cool poti fi comparativ cu alti prosti tot de varsta ta , punand botu ‘ la acele imagini frumoase si spumoase din reclame uitand un amanunt esential pe care…oricum nu-l pricepi : PR…inseamna specialisti in…PR si nu fraieri ca tine ce le consuma produsele ! Nu uita ledpanell : SUNTEM O SOCIETATE GLOBAL CONSUMERISTA CACI ” TARA ” TE VREA PROST . Tot din comentariul dumitale citire : ” Deci, chiar daca ar fi similar la rusi, tot nu avem voie sa judecam, pentru ca nu cunoastem si nu vom cunoaste vreodata nimic, blocati in clisee, prejudecati devenite personale, si statistici mincinoase, care mereu au un scop politic, deci in final…economic. Deci, chiar daca ar fi similar la rusi, tot nu avem voie sa judecam, pentru ca nu cunoastem si nu vom cunoaste vreodata nimic, blocati in clisee, prejudecati devenite personale, si statistici mincinoase, care mereu au un scop politic, deci in final…economic. Banii unora ne fac pe noi sa gandim prostii, simplificat spus. ” Pai , uite cum te-apropii de acel procent de 75% despre care vorbeam dandu-ti dreptate cu-n singur amendament : exista totusi inca 25% pana la intreg iar acei 25% taman ce l-ai enuntzat aici : ” Banii unora ne fac pe noi sa gandim prostii, simplificat spus. ” Banii care pot fi hartie higenica { cum spunea prin anii ’90 un fost sef de-al meu } , ai poti folosi sa-ti aprinzi trabucele sau bani de care te poti lipsii insa , fara de care este IMPOSIBIL sa traiesti omule , iar asta , dumneata o sti la fel d e bine . In caz ca nu sti…vezi/citeste acel articol despre necazurile parintelui Ganciu postat tot aici la Saccsiv si , ai sa vezi ca , IN AFARA DE SANATATE , parintelui ai trebuiesc bani pentru o casa pe care…n-o mai are . Ledpanel desi schimbul de idei/pareri/cunostinte cu dumneata este ca-ntotdeauna un adevarat regal , cerand scuze redactiei Saccsiv pentru lungimea absolut nepermisa a comentariului meu { dumneata esti ” vinovat ” } , ma opresc aici insa , nu fara a va dori dumitale si colectivului redactional…o Duminica linistita in continuare !

      Apreciat de 1 persoană

  4. abc said, on august 22, 2021 at 12:10 pm

    E o exprimare mai plastica. Proorocul mincinos este impersonal reală pentru că și antihrist e o persoană reală.
    Cât privește veridicitatea informației privind certificatul, eu cred că n-a fost nici un boicot, nimeni nu s-ar solidarizat cu nimeni, ci pur și simplu, oricine cere acel gunoi de certificat, cât timp se poate, va fi ocolit atât de nevaccinați și motivele sunt evidente cât și de vaccinați din cauza complexității procedurilor (bătrânii trebui să ducă cu ei in permanenta hârtii, încărcări pe telefoane) ba chiar cred că celor vaccinati li s-au aprins un schelet la cap privitor la apocalipsa și semnul fiarei iar acum fug ca dracu de tămâie de acele locuri.

    Apreciază

    • abc said, on august 22, 2021 at 12:13 pm

      LE.
      Hm, tastatura mea schimba textul cum vrea.
      Eu scriu baculet el scrie baliverne.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.