SACCSIV – blog ortodox

Suspendarea brevetelor pentru vaccinurile anti-Covid, un butoi cu pulbere. SUA susțin ideea, companiile farmaceutice se opun

Posted in Coronavirus, vaccin by Vali on mai 6, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/suspendarea-brevetelor-pentru-vaccinurile-anti-covid-un-butoi-cu-pulbere-sua-sustin-ideea-companiile-farmaceutice-se-opun-1519339

Organizația Mondială a Sănătății cere statelor G7 să finanțeze vaccinarea împotriva coronavirusului la nivel global, într-un efort de accelerare a imunizării în toată lume. Foto: Profimedia Images

Statele Unite sprijină ideea suspendării temporare a brevetelor pentru vaccinurile anti-Covid. Washingtonul susține că vrea respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, dar consideră că acum este nevoie de orice măsură pentru a combate pandemia, scrie BBC.

„Este o criză sanitară globală, iar circumstanţele extraordinare ale pandemiei de COVID-19 îndeamnă la măsuri extraordinare”, a declarat reprezentanta americană pentru comerţ, Katherine Tai.

„Administraţia crede cu fermitatea în protecţia proprietăţii intelectuale, dar, pentru a pune capăt acestei pandemii, susţine ridicarea acestei protecţii pentru vaccinurile împotriva COVID-19”, a motivat ea, adăugând că Washingtonul participă „activ” la negocierile desfăşurate la Organizaţia Mondială a Comerţului pentru a permite ridicarea acestor brevete.

India și Africa de Sud sunt printre cele mai vocale țări care cer statelor producătoare de vaccinuri să împărtășească tehnologia acestora cu țările sărace, pentru a permite imunizarea a cât mai multor oameni.

Apelul lor este susținut de Organizația Mondială a Sănătății care a salutat decizia Administrației Biden.

De partea cealaltă, industria farmaceutică și-a anunțat dezamăgirea, față de anunțul administrației americane. Companiile farmaceutice susțin că suspendarea brevetelor nu va mări producţia de vaccinuri şi nu va oferi soluţiile necesare pentru combaterea crizei sanitare mondiale.

Ce ar însemna renunțarea?

Dacă este aprobată, spun susținătorii acestei idei, renunțarea la brevet ar permite creșterea producției de vaccinuri și ar crește accesibilitatea țărilor mai puțin bogate la doze de vaccin.

Multe țări în curs de dezvoltare au susținut că normele care impun țărilor să protejeze brevetele și alte forme de proprietate intelectuală sunt un obstacol în calea creșterii producției de vaccinuri și a altor produse necesare pentru combaterea pandemiei.

Îndemnaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să-şi manifeste solidaritatea în acest domeniu, membrii G7 (Statele Unite, Japonia, Canada, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia) au discutat miercuri la Londra despre modalităţile de a creşte asistenţa lor financiară sau de a împărţi dozele lor excedentare pentru a veni în ajutorul ţărilor sărace.

SUA vor începe negocierile cu Organizația Mondială a Comerțului pentru a încerca să se ajungă la suspendarea temporară a brevetelor. Acest lucru ar putea dura însă, deoarece deciziile OMC necesită un consens al tuturor celor 164 de membri.

Care au fost reacțiile?

Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a numit decizia SUA „istorică” și a marcat „un moment monumental în lupta împotriva Covid-19”.

„Felicit Statele Unite pentru această decizie istorică în favoarea echităţii în vaccinare, acordând prioritate bunăstării tuturor persoanelor de pretutindeni în acest moment crucial. Acum, să mergem cu toţii rapid înainte, solidar, pentru a ne baza pe ingeniozitatea şi angajamentul oamenilor de ştiinţă care au produs vaccinurile COVID19 care salvează vieţile”, a scris pe Twitter directorul general al OMS.

Companiile farmaceutice și-au exprimat însă opoziția, insistând că brevetele nu sunt principalul obstacol în producția de vaccinuri și au avertizat că această inițiativă ar putea împiedica procesul de inovație.

Federația Internațională a Producătorilor și Asociațiilor Farmaceutice a numit această măsură „dezamăgitoare”.

Dr. Amesh Adalja, cercetător principal la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății, a declarat pentru Reuters că renunțarea la brevet echivalează cu exproprierea de acest drept al proprietății a companiilor farmaceutice ale căror inovație și investiții financiare au făcut posibilă dezvoltarea vaccinurilor Covid-19.

Editor : Georgiana Marina

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. sky said, on mai 6, 2021 at 4:08 pm

    Razboi in bucatarie? OMS este sluga companiilor farmaceutice, acu dintr-odata au planuri opuse; ceva pute….

    Apreciază

    • gigimutu said, on mai 6, 2021 at 6:41 pm

      pai poate vor sa nationalizeze sua vaccinurile,

      ca sa le poata baga pe git tuturor cetatenilor, ca altfel, pe multi ii doare in cot de oms, zisa si organizatia mondiala a crimei.
      mie imi pare a prespalare, ca sa se piarda urma, si oile sa mearga, behaind, voioase, cu capul inainte la taiere.
      parerea mea.

      Apreciază

  2. walahia said, on mai 6, 2021 at 5:14 pm

    spectacol pentru gura casca. asia si africa nu vor sa auda de vaccinurile americane. indienii ii bat pe militarii care vin prin sate cu vaccinarea. nu ii poti pacali decat cu vaccinuri locale in care au mai multa incredere. actionarii farma sunt din vechi familii de nobili eugenisti imperiali si ai afaceri si in india si africa prin interpusi, interesul lor e humanocidul, nu patentul car e oricum il schimba cu altul v2.0 imbunatatit
    cu cat se raspandeste tehnologia mARN mai repede, cu atat mai avantajos pt Hell Gayts.

    Apreciază

  3. stef said, on mai 6, 2021 at 6:32 pm

    URMARITI CU ATENTIE – Urmeaza HOLOCAUSTUL VACSINATILOR !

    https://www.trunews.com/stream/uk-covid-advisors-third-wave-will-kill-up-to-70-percent-of-vaccinated-people

    Apreciază

  4. Eu said, on mai 6, 2021 at 8:38 pm

    Renunțarea la brevet parcă se făcea după 15 ani de la aprobarea definitiva(nu experimentala) a medicamentelor respective.
    Nebunie totala!

    Apreciază

  5. Traian said, on mai 7, 2021 at 11:05 am

    OFF TOPIC

    De luat aminte neapărat la cercetatorii slovaci:

    STUDIU privind Tampoanele de Testare Covid-19 ce conțin Hidrogel DARPA. #CitițiPânăLaSfârșit
    Acum câteva zile a apărut următorul articol:
    https://telegra.ph/Tampoanele-de-testare-Covid-19-contin-hidrogel-DARPA–studiu-04- 26?fbclid=IwAR3NGLoAJMHX6Zinin5Yj0despYh5RGZ8loVgNAHiWiZXAurLebRHtSm oZs
    relevând faptul că testarea RT-PCR cu bețișor în nas reprezintă o procedură invazivă ce are un scop cu totul și cu totul diferit față de cel menționat oficial!

    1.Redarea text a articolului:

    Vești foarte tulburătoare din Slovacia, unde personalul de laborator al unui spital din Bratislavia a efectuat un studiu asupra testelor COVID – PCR și a ajuns la concluzia că tampoanele de test pe care ți le bagă în nas până la creier implantează în corpul tău hidrogeluri Darpa. Numărul foarte mare de cazuri de Covid-19 în Slovacia, deși țara a instituit măsuri obligatorii de testare pentru toată populația și Carantină, i-a făcut pe cercetători să intre la idei.
    DARPA este Defense Advanced Research Projects Agency – o agenție de cercetare și dezvoltare a Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii, responsabilă cu dezvoltarea tehnologiilor emergente pentru a fi utilizate de armată. Cunoscută inițial sub numele de Advanced Research Projects Agency, agenția a fost creată la 7 februarie 1958 de către președintele Dwight D. Eisenhour, SUA și lucrează în parteneriat cu ONG-uri și corporații private pentru crearea de arme futuriste, „totul la Darpa este despre arme…military tranhumanism”. DARPA și politica militară americană este supervizată de 40 de oameni de știinta din secta transumanistă Jason.
    Din studiu (referință) „Darpa Hydrogel este o substanță artificială care creează un convertor între semnalul electromagnetic și celulă, țesutul și organul viu. Convertește un semnal electromagnetic de la un emițător într-un semnal pe care o celulă vie îl înțelege și la care răspunde. (a se vedea fotografia unui gândac – Darpa Hydrogel a fost injectat în aceste structuri nervoase și a putut fi controlat prin intermediul unui radio)”
    Nivelurile de izolare în conformitate cu ONU
    „Darpa Hydrogel și litiul blochează și distrug glanda pineală și fac ca persoana care gândește să devină un biorobot controlabil. Un hidrogel este un purtător al unei substanțe active, sarcina sa este de a introduce substanța în organism într-un loc prestabilit.”
    Așadar, hidrogelul Darpa este o componentă cheie, „acestea sunt de fapt nano-antene”, pentru a se conecta la 5G și a permite elitei globale să controleze literalmente oamenii ca niște roboți.
    1

    Ei citează rezultatele testelor lor care arată că Darpa Hydorgel este, de asemenea, mortal pentru celulele sanguine umane. Atunci când este folosit în combinație cu Litiul, care este foarte toxic, poate distruge glanda pineală.
    Raportul mai precizează: „Din aceste informații reiese clar că bețișoarele de testare sunt un instrument criminal de genocid în rândul populației din Slovacia. Este vorba de un eveniment mondial, gândit și pregătit cu atenție”.
    Citiți raportul aici https://www.golokaproject.org/documentfiles/Analysis-of-test-sticks-from- surface-testing-in-the-Slovak-Republic.pdf
    Este foarte probabil ca lichidul din vaccin să conțină și el Hidrogelul necesar conversiei semnalului electric al celulei. Un clip german cu ceva asemănător aici:
    https://www.bitchute.com/video/3KHYt9eSZTP6/
    2.Traducerea studiului
    Analiza suprafeței bețișoarelor de testare din Slovacia – CONFIRMAREA GENOCIDULUI:
    Cuvinte cheie: 1) Nylon, 2) Hidrogel DARPA, 3) Litiu, 4) Glanda Pineală.
    Analizele au avut loc în perioada Noiembrie 2020 – Martie 2021 asupra bețișoarelor din seturile de testare nazală. Tipurile de aparatură folosită au fost de la SD Biosensor, în Laboratoarele Abbott, kituri de teste rapide Nadal, într-un spital din Bratislava, Slovacia al cărui nume nu îl vom dezvălui aici.

    Apreciază

  6. Bond said, on mai 7, 2021 at 11:16 am

    IN SFARSIT, VESTEA CEA MULT ASTEPTATA:
    https://www.facebook.com/photo?fbid=10219519959258054&set=a.1354300786018
    Ramaneti informati despre acest demers legal aici:
    https://www.stopworldcontrol.com/fuellmich/

    Apreciază

    • cocoandro said, on mai 7, 2021 at 6:46 pm

      Nu cumva divortul sotilor Bill si Melinda Gates are legatura cu declansarea proceselor Nurnberg 2?
      Nu cumva Bill cauta sa transfere Melindei o parte consistenta din averea sa,pentru a o pune la adapost , acum ca au inceput plangerile pe numele sau?

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.