SACCSIV – blog ortodox

Video – IPS Teodosie, despre fructele de mare: „Nu sunt de post, sunt niste fiinte botezate fructe dintr-o lacomie”

Posted in IPS TEODOSIE, POST, VIDEO by saccsiv on aprilie 21, 2021

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Prahovean said, on aprilie 21, 2021 at 10:13 pm

    Fructele de mare sunt în regnul animal. Nu au sânge roșu, ca vertebratele, dar au sânge. Poate pot fi consumate când este dezlegare la pește dar, mai mult de atât nu cred că pot fi „de post”. Părerea mea, cel puțin.

    Apreciază

  2. Radu Humor said, on aprilie 21, 2021 at 11:27 pm

    „Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus susține că la nivel mondial, cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut într-un ritm alarmant timp de opt săptămâni consecutive. Totodată, acesta a mai precizat că numărul deceselor este și el într-o continuă creștere. Mai exact, directorul OMS susține că doar în cursul săptămânii trecute au fost înregistrate peste 5,2 milioane de cazuri noi, cel mai mult într-o singură săptămână de la începerea pandemiei, informează CNN. În ceea ce privește numărul deceselor cauzate de COVID, pentru a cincea săptămână consecutiv, a spus el, numărul celor care au decedat a trecut oficial de 3 milioane. În acest context, Tedros Adhanom Ghebreyesus a avertizat că pandemia accelerează, în ciuda programelor de vaccinare.” ……….

    . Păi, nu spun specialiștii în materie că niciodată nu se folosește vaccinarea în plină pandemie pentru că virusul se modifică dând naștere la acele tulpini mult mai periculoase ? Dar de unde să știe asta birocrații de la OMS, în frunte cu șeful lor ageamiu !?

    Apreciază

  3. calin z. said, on aprilie 21, 2021 at 11:33 pm

    Pentru folosul duhovnicesc al ortodocsilor de pretutindeni. A aparut traducerea „Cursului de Supraviețuire Ortodoxă” al Părintelui Serafim Rose Ii multumim pe aceasta cale lui Nicolae Ganea pentru munca depusa. Dumnezeu sa-l binecuvanteze! Link-ul de unde se poate downloada cartea in format pdf: http://karamazov.ro/images/stories/1.pdf

    Acesta e mesajul de pe facebook: „După cum am anunțat în prealabil, am încheiat traducerea Cursului de Supraviețuire Ortodoxă de Părintele Serafim Rose. Între timp, cartea a fost paginată și trimisă la tipografie, unde vor fi trase 1250 de exemplare care vor fi distribuite gratuit către parohii, mănăstiri, entuziaști și doritori. Cei care vor să sprijine acest efort pot face o donație în contul IBAN RO17BRDE410SV03769864100, deschis la BRD sucursala Știrbei pe numele Nicolae Ganea. Nu se fac livrări în țară din motive logistice, așa că doritorii vor trebui să găsească o soluție de a ridica volumul din București. Mă puteți contacta în privat pentru detalii. Cartea va ieși din tipografie după Paște, cu ajutorul lui Dumnezeu. Cursul poate fi descărcat gratuit în acest moment de pe blogul meu (link în comentarii).” (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=124272233023427&id=100063219521920&__cft__%5B0%5D=AZVrmUKmRmKOeKf5sC0ZmBDYKRkXaE1Hj8iGnXMWVmSXpJSYBhD-HVbFVufZoXyCJ1DiYRRjso768_a2QCHkBuyYLHepv60qAYfu0YGNe6urSXxtmrgbAF5mFFoXziAtQxHiF_0clrABqPdA5ea1UFcru9GZ9aONhAgyP6d4pViVZ5Jb7vxvoxe0hjGZd08cjyY&__tn__=%2CO%2CP-R)

    PS Poate ar trebui pusa stirea intr-un articol, sa-l vada toti fratii. Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Covid-1984 said, on aprilie 22, 2021 at 12:58 am

    seringa VIP pentru vaccin covid

    Apreciază

  5. Gherasim said, on aprilie 22, 2021 at 3:12 am

    Incepe sa fie grav. Se vorbeste de arme nucleare

    Vladimir Putin issued ‘stark warning’ to US, NATO

    Apreciază

  6. florinache said, on aprilie 22, 2021 at 10:27 am

    Aduc in plus argumentul ca la noi in tara ele sunt destul de scumpe, de lux; Cred ca postul are legatura si cu simplitatea si modestia, adica nu cumparam produsele dintre cele mai scumpe.

    Exista unele zone geografice in care cresc mai putine plante, nu e cazul tarii noastre, si se gasesc aceste fructe de mare la preturi mai mici si atunci se poate ingadui. De asemenea in zonele mai friguroase/mai calduroase pot exista diferente de post pentru ca in aceste zone tupul are nevoi diferite. Dar fireste toate sunt inlesniri, pogoraminte.

    Apreciază

  7. acelas said, on aprilie 22, 2021 at 11:01 am

    dl. Diplan

    Dragii noștri,
    așa cum probabil știți, peste câteva zile se va vota in Parlamentul European Certificatul Digital Verde, sau altfel spus Pașaportul de Vaccinare.
    Pentru a le arăta europarlamentarilor romani că ne pasă, și pentru a-i determina să se gândească de două ori în momentul votului, ne-am gândit sa le spunem cu toții de ce nu suntem de acord cu acest pașaport, certificat, sau cum l-o mai fi numind.
    Așadar vă îndemnăm, pe cei care nu ați făcut-o deja, să le trimiteți textul de aici:
    http://bit.ly/SdLText

    Lista cu adresele de email ale tuturor parlamentarilor români, dar și a șefilor lor de partide, o găsiți aici:
    http://bit.ly/SdLList

    Haideți să le arătăm că nu sunt degeaba acolo, și că trebuie să țină cont și de cererile noastre.

    Vă mulțumim!

    Apreciază

  8. VioletaB said, on aprilie 22, 2021 at 2:41 pm

    Are dreptate! Chiar și a numi aceste nevertebrate fructe, deși sunt din regnul animal, este un abuz, darămite a le mânca, încă și în post!

    In Grecia se mănâncă chiar și în mănăstiri, și în muntele Athos aceste așa-zise „fructe de mare”…

    Citisem mai demult că sunt totuși anumite animale pe care nu ar trebui sa le mănânce omul, in baza canoanelor ortodoxe: racul, sepia si prin extensie altele considerate „fructe” pentru că nu au sânge cald, cred că intră în categoria asta și creveții, homarul, crabul, calamarii, scoicile, studiile, caracatița, până și melcii (despre care unii spun că ar avea gust asemănător puiului).

    Personal, mi se pare și scârbos sa mănânce omul așa ceva.

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.