SACCSIV – blog ortodox

Video: De ce s-au baricadat in scoli elevii din Grecia? Rog cunoscatorii de limba greaca sa ne dea amanunte

Posted in Coronavirus, Grecia, SCOALA by saccsiv on octombrie 1, 2020
Tagged with: , , ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Riko said, on octombrie 1, 2020 at 1:42 pm

    https://www.lamiafm1.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-6%CE%BF-%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84/

    Clic dreapta si traducere:

    Cu sloganul „nu vom accepta elevi transportabil în școlile noastre“ , studenții 6 – lea Lamia Scoala pus în scenă o ocupație a complexului de clădiri.

    Elevii reacționează la intențiile directorului regional de educație Eleni Beniata de a împrumuta camere de la al șaselea liceu din Lamia pentru a putea funcționa al nouălea liceu din Lamia, după colocalizarea cu EEEEK Kostalexiou.

    Ocupația se adaugă abținerii făcute de elevii liceului al nouălea din Lamia de la începutul anului școlar cu scopul infrastructurii de construcție necesare școlii lor și a siguranței acestora.

    Educația regională consideră că elevii liceului al IX-lea se pot muta conform lecțiilor de predare și în clădirea adiacentă care găzduiește al șaselea liceu din Lamia.

    Această intenție a creat un climat de îngrijorare și în liceu, deoarece camerele nu sunt suficiente.

    Elevii celui de-al șaselea liceu afirmă evident că „Toți copiii din toate școlile au dreptul la o clădire funcțională care să răspundă nevoilor lor educaționale. „Nici noi, nici colegii noștri din școlile vecine nu vom tolera să devenim„ rătăcitori ”

    Impasul cu al nouălea liceu continuă cu implicații sociale.

    Mâine, miercuri, potrivit informațiilor, este programată o programare a asociației de părinți din al nouălea liceu din Lamia la Ministerul Educației și ochii tuturor sunt ațintiți acolo. Municipalitatea Lamia nu va participa la numire din cauza întâlnirii programate în același timp a consiliului municipal și atât primarul din Lamia, cât și consilierul autorizat pentru probleme de educație, Athanasios Papachristos, au făcut sugestii în timpul ședinței. O poziție scrisă va fi trimisă de primarul orașului Lamia, Thymios Karaiskos, care va repeta ceea ce a afirmat după întâlnirea cu asociația părinților și tutorilor celui de-al nouălea liceu că municipalitatea este dispusă să continue o altă soluție dacă există o propunere din partea nivelurilor de educație.

    Mâine, miercuri, asociația părinților și tutorilor liceului al nouălea din Lamia și elevii vor participa la ședința consiliului municipal, analizând încă o dată argumentele lor cu documente și decizii și cerând o soluție viabilă pentru ambele școli.

    Apreciază

  2. olteanu e. said, on octombrie 1, 2020 at 2:25 pm

    Este de acum trei ani!!!!

    Apreciază

  3. Spaceman said, on octombrie 1, 2020 at 4:11 pm

    https://www.thenationalherald.com/archive_general_news_greece/arthro/athens_nursing_home_locked_down_over_covid_19_outbreak-932531/

    Atena – Obosiți de măsurile anti covid-19, elevi organizați în grupuri minoritare au creat blocaje în sute de școli protestând împotriva politicienilor. Partidul Nouă Democrație, aflat la putere în Grecia, a declarat că elevii care nu vor prezență fizică la școală vor fi obligați să urmeze cursurile online sau li se vor înregistra absențe.

    Declarația oficială vine din partea Ministrului Educației, Niki Kerameus, după ce guvernanții au observat o creștere a intensității protestelor din școli asociată cu o lipsă a intervenției din partea autorităților.

    Guvernanții greci bănuiesc că protestele elevilor din școli ar fi orchestrate de partidele politice rivale, cum ar fi fostul partid aflat la putere Alianța Progresistă SYRIZA, care formează acum opoziția majoritară, și comuniștii KKE.

    Unii elevi greci nu vor să poarte măști pentru a se proteja de coronavirus, în timp ce alții sunt supărați de intențiile guvernului de a cumpăra avioane de luptă Rafale, fabricate în Franța, ca măsură de apărare împotriva provocărilor turcești în creștere.

    Departamentul educațional al SYRIZA a acuzat guvernul de „deficiențe și greșeli grave” în răspunsul său la pandemie și a apărat mișcarea elevilor – „lupta pentru școli deschise și sigure”.

    „După 15 zile de funcționare a școlilor, cazurile de covid-19 înregistrate… ajung la 0,01 la sută din elevi și 0,02 la sută din profesori”, a spus un oficial al ministerului, adăugând că doar 3 la sută din școlile publice au mai mult de 26 de elevi în clase.

    Ministrul Dezvoltării Adonis Georgiadis afirmă că majoritatea elevilor protestatari sunt membri SYRIZA obsedați de astfel de tactici și că de exemplu rata de infectare cu coronavirus în școlile din Elveția este mai mare deoarece în mod frecvent au în clase mai mult de 25 de elevi.

    Apreciat de 2 persoane

  4. gheorghe said, on octombrie 1, 2020 at 5:08 pm

    Se pare ca vor mai multe masuri de protectie(!?!), nicidecum renuntarea la masurile aberante…

    Apreciat de 2 persoane

    • Oniceanu sorina said, on octombrie 2, 2020 at 3:34 pm

      Da ei nu au nimic impotriva purtarii mastii si altor masuri luate in liceul lor dimpotriva reclama ca se spala doar cu apă ,că nu au decît o femeie de servici vor mai multe,că stau ca sardelele la ore respectiv 25 de elevi,ei vor clase cu 15 elevi,și mai reclama ca au foarte mult de învățat si nu fac față .Atunci conducerea liceului a trimis emailuri la parinti să vină la liceu sa stea de vorba cu copii lor și sa se rezolve problema ,dar o parte dintre părinti erau de acord cu copii ,iar o parte nu erau de asta sa întîmplat ce vedeți in ultimul video.

      Apreciază

  5. Elena said, on octombrie 1, 2020 at 11:17 pm

    Intr-adevar in peste 200 de scoli din Grecia au inceput proteste.In presa si in massmedia din Cipru s-a vehiculat ca ei protesteaza pentru diverse motive dar si impotriva mastilor .Ei au spus ca acesta poate fi doar un pretext pentru a nu urma cursurile.
    Primele doua videoclipuri sunt de la o scoala unde copii nu protesteaza impotriva mastilor.Ei protesteaza pentru conditii mai bune si cer acoperirea terenului de baschet cu o suprafata moale, cresterea numarului de femei de serviciu deoarece au doar una singura pentru toata scoala, impartirea elevilor la clase in grupe de cate 15 elevi deoarece ei sunt in numar mai mare,lipsa cadrelor didactice pentru anumite materii,etc.
    Doamna reporter intreaba in al doilea videoclip pe elevul intervievat daca nu sunt ingrijorati pentru faptul ca pierd ore de curs din programa scolara ce nu pot fi recuperate.Elevul raspunde ca sunt ingrijorati, insa nimeni de la minister sau primarie nu au incercat dialog cu ei sau sa le indeplineasca cerintele pentru a incepe cursurile.
    Ultimele doua videoclipuri sunt de la o alta scoala gimnaziala.La scola numarul 5 din Alimos, reportera spune ca in urma protestelor conducerea scolii a trimis email parintilor pentru ai chema la o intalnire la scoala.
    In ziua intalnirii elevii au protestat violent si au vandalizat bunurile din incinta scolii.Atunci unii parinti au intervenit incercand sa opreasca elevii si totul a degenerat intr-un haos.
    Nu ni se dau imagini de la nici o scoala unde elevii protesteaza impotriva mastilor sau masurilor covid.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.