SACCSIV – blog ortodox

SATANISM: Orașul Toronto interzice Sfânta Împărtășanie. Dar si … posibilitatea de a cânta în biserici

Posted in Canada, Sfanta Impartasanie, virus by saccsiv on iulie 10, 2020

ORTHODOX CHRISTIANITY: CITY OF TORONTO BANS HOLY COMMUNION (+VIDEO)

Orașul Toronto interzice Sfânta Împărtășanie (+ VIDEO)

Toronto, 7 iulie 2020

Pe 20 iunie, guvernul orașului Toronto a emis instrucțiuni COVID-19 revizuite, care interzic oferirea Sfântei Împărtășanii credincioșilor.

Noile instrucțiuni spun:

Toate lăcașurile de cult trebuie să respecte următoarele cerințe:

Îndrumare generală

Se suspendă toate activitățile legate de Împărtășire, după cum recomandă Medicul șef al Sănătății din Ontario.

Avizul COVID-19 al Ministerului Sănătății din Ontario, solicită „Suspendarea activităților care cresc riscul de transmitere a bolii, inclusiv, „Împărțirea sau distribuirea de materiale sau obiecte, care pot include, dar nu se limitează la: cărți, Împărtășanie, microfoane, covorașe de rugăciune, șaluri de rugăciune, apă etc.”

De asemenea, prin noile instrucțiuni „Se suspendă posibilitatea de a cânta în interior, și activitatea corului în timpul slujbei”, și se limitează participarea la slujbe la cel mult 30% din capacitatea spațiului.

De asemenea, Departamentul de Sănătate Publică din California a interzis săptămâna trecută posibilitatea de a cânta în biserici.

Mitropolia ortodoxă greacă din Toronto a Patriarhiei Constantinopolului a publicat pe YouTube un videoclip al slujbei de duminică 5 iulie de la Biserica Sf. Nicolae din Toronto, în care Părintele Fanourios Pappasse se adresează emoționat enoriașilor săi, spunându-le că autoritățile eparhiale îl informaseră chiar în seara precedentă că, conform instrucțiunilor orașului, nu trebuia să ofere credincioșilor Sfânta Împărtășanie.

Mitropolia greacă din Toronto este condusă de mitropolitul Sotirios.

Deși videoclipul complet nu mai este disponibil, porțiunea cu anunțul Pr. Fanourios a fost repostată VIDEO:

Referindu-se la „persecuția Bisericii”, părintele Fanourios a spus turmei sale:

Frații mei, astăzi sunt foarte trist. Ieri seară Arhiepiscopia noastră ne-a spus că orașul Toronto a interzis Sfânta Împărtășanie pentru zona Toronto, și se pare că persecuția Bisericii continuă. Nu am cuvinte să-mi exprim dezamăgirea și tristețea. Și simt că nu pot împărtăși cu voi astăzi nicio predică, deoarece simt că nu pot vorbi despre credință, despre Hristos. Simt că în acest moment vreau doar să-I cer lui Dumnezeu să ne ierte, să ne ierte puțina credință, să ne ierte slăbiciunea, să ne ierte, pentru că nu suntem vrednici să păstrăm marea binecuvântare a credinței ortodoxe.

În videoclipul complet, s-a putut vedea cum Pr. Fanourios s-a întors în altar, a adus Sfântul Potir în amvon și sufocat de emoție a spus: „Cu frică de Dumnezeu, cu credință și dragostea apropiați-vă”, apoi s-a întors imediat în altar.

7/7/2020

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. isa said, on iulie 10, 2020 at 7:45 pm

    Nu numai buletin biometric cu cip, ci și semnătura electronică: https://www.capital.ro/se-schimba-buletinele-toate-cartile-de-identitate-cu-cip-vor-trebui-sa-contina-si-asta-cat-va-costa-tot-procesul.html

    Apreciază

  2. kunta kinte said, on iulie 10, 2020 at 8:11 pm

    Din ce am citit eu pe FB( postata de greci) totul se datoreaza chiar conducerii bisericii grecesti si a comunitatii lor. La ei mai important helenismul decit ortodoxia. NU SUNT CUVINTELE MELE. Cel care a postat mi- a raspuns la intrebare si era foarte nemultumit pt ca asociatiile lor poarta numele unor zeitati pagane..Apollo, Venera,etc

    Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.