SACCSIV – blog ortodox

De aia Florin Cîțu și-a dat demisia? AVOCATUL POPORULUI, Renate Weber, CERE declararea STARII DE URGENTA, deoarece se tot restrang drepturi si libertati pe motiv de coronavirus iar acest lucru nu se poate face decat respectand Constitutia, adica doar declarand starea de urgenta. Reactia avocatului Gheorghe Piperea

Posted in Renate Weber, stare de urgenta, virus by saccsiv on martie 12, 2020

Comunicat de presa al INSTITUTIEI AVOCATULUI POPORULUI:

Avocatul Poporului solicită instituirea stării de urgență, în contextul epidemiei de Coronavirus 

Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României.

Nu punem în discuție oportunitatea măsurilor luate până acum, necesitatea restrângerii exercițiului unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu să se întâmple așa cum prevede legea fundamentală în cazul situațiilor excepționale. Acestea sunt exigențele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi și libertăți nu poate fi făcută decât în condițiile art. 53 din Constituția României.

România are legislație în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai.

Asadar, Avocatul Poporului solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României. Acesta este art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României:

Art. 93 – Măsuri excepţionale

(1) Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.
(2) Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgenţă şi funcţionează pe toată durata acestora.

Si o solicita deoarece se tot restrang drepturi si libertati pe motiv de coronavirus iar acest lucru nu se poate face decat respectand Constitutia, adica doar declarand starea de urgenta.

O.U.G. nr. 1/1999 la care se face referire in finalul comunicatului Avocatului Poporului o puteti citi la:

https://lege5.ro/Gratuit/giztqnzv/ordonanta-de-urgenta-nr-1-1999-privind-regimul-starii-de-asediu-si-regimul-starii-de-urgenta

Iata si reactia avocatului Gheorghe Piperea pe facebook:

Avocatul Poporului a cerut oficial declararea starii de urgenta. Pesemne a considerat ca asta isi doreste poporul. Nu este exclus sa fi primit chiar un munte de sesizari in acest sens, de la “cetateni” panicati.

Stiti, e o vorba la chinezi : “ai grija ce iti doresti, ca s-ar putea sa se intample”.

Convingeti-va de adevarul proverbului fratilor nostri cu ochi oblici si degraba varsator de virusi citind oug 1/1999. Nu e greu de citit. Doar intelesul celor spuse acolo e oribil.

Trei saptamani de izolare la domiciliu, in apartamentul de 3 camere luat cu creditul pentru vise si basm propriu, fara acces la facebook, obligati sa inghititi stirile verificate de ministerul de interne, cu ratii de la armata asteptate cu zilele, cu injectii fortate (fara teste prealabile) cu “vaccinuri” fara efecte, o sa va vindece de acest dor inexplicabil de captivitate si de aceasta tanjeala dupa disciplina si catuse.

Poate ca e bine asa. Poate ca asta e virusul de care sa scapam – lehamitatea de democratie si de drepturi civile, dispretul fata de libertate si fata de adevarul exterior bulei de facebook din care facem parte fiecare.

#hailiberare zic.

La buna vedere – ca nu se stie cand si daca o sa mai pot scrie pe aici.

Cititi va rog si:

KLAUS IOHANNIS poate institui STAREA DE URGENTA pe motiv de CORONAVIRUS. Si vom avea astfel cea mai draconica dictatura de la Carol al II-lea incoace

Nu stiu daca are sau nu legatura cu cele de mai sus, insa mai devreme, Florin Cîțu și-a dat demisia:

Este oficial! Florin Cîțu și-a dat demisia! Anunțul Administrației Prezidențiale

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vali said, on martie 12, 2020 at 6:12 pm

    Este foarte posibil sa se instaureze starea de urgenta.
    Bursele se prabusesc.
    Uitati-va la indicii bursieri de azi.
    Doar starea de urgenta va putea tine furia oamenilor in frau, cand vor intelege ca putinul care-l au, nu valoreaza nici cat hartia igienica.
    Pt ca mondialism, ceea ce se petrece in China, in Italia, ne va afecta si pe noi. Inca putintica rabdare si vom resimti socul.

    Stim cine conduce lumea…
    Diavolul este galagia absurda din aceste zile, separarea, neiubirea, încurcatura, confuzia, haosul, cel care vrea separarea și care o provoaca, care ne rupe de noi înșine și ne opune altora, lumii și mai ales lui Dumnezeu.

    Cunosti omul dupa roadele „muncii sale”, „munca” fiind si vorbele si actiunile sale….aduc vorbele sale pace? Te ajuta sa gasesti pacea? Sau macar o cale care speri sa te ajute sa scapi de nebunia inconjuratoare?
    Cand in toiul furtunii iti poti pastra mintea calma doar atunci este posibil sa iei decizii bune.
    Daca nu poti, agata-te de cel ce vezi ca are mintea limpede, fara sa te agiti prea mult, ca sa nu-l tragi si pe el la fund, odata cu tine.
    Sa incercam sa ne pastram mintea limpede, pt noi si pt cei din jur.

    „De ce sunteti infricosati, o voi putin credinciosilor?”

    Apreciat de 2 persoane

  2. john said, on martie 12, 2020 at 6:12 pm

    Procedura de desemnare a unui nou guvern trebuie reluată de la zero.
    Și totul se petrece pentru că așa decid două maimuțe ajunse la vîrful statului: Klaus Iohannis și Ludovic Orban.
    Pînă nu e prea tîrziu, maimuțele trebuie băgate în cuști și România salvată.
    Deocamdată, se cheamă că am intrat oficial în haos.

    Apreciat de 5 persoane

  3. stef said, on martie 12, 2020 at 6:25 pm

    SURPRIZE, SURPRIZE ! E clar ca demisia lui Catu este la Ordin – Toar’sa Renate doar invarte cu polonicul in ceaun…

    https://www.activenews.ro/stiri-politic/Surse-PNL-Generalul-Nicolae-Ciuca-va-fi-desemnat-premier-160495

    http://editiedevrancea.ro/exclusiv-noul-premier-al-romaniei-va-fi-nicolae-ciuca-fost-general-al-armatei-romane-florin-citu-si-a-depus-astazi-mandatul/

    Noul premier al României va fi generalul Nicolae Ciucă, afirmă surse din PNL, citate de Ediție de Vrancea. Informația vine după ce premierul interimar, Florin Vasile Cîțu, și-a depus mandatul în cursul zilei de joi.
    Conform surselor citate, președintele României îl va desemna pe fostul general Nicolae Ciucă drept premier, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc învestirea în Parlament. Mâine, 13 martie, președintele României va avea consultări cu partidele politice, iar la final îl va nominaliza pe Nicolae Ciucă.

    Apreciază

  4. Un om said, on martie 12, 2020 at 8:36 pm

    Se poate cenzura Internetul după instituirea stării de urgență? Deci regim totalitar!
    Trebuie să avem foarte mare grijă ce ne dorim, altfel există riscul să se întâmple!

    Apreciat de 1 persoană

  5. gloria said, on martie 13, 2020 at 8:55 am

    acum mai mult ca niciodata este valabila pilda intoarcerii fiului risipitor, asta fata de fratii si surorile noastre care se intorc din pribegie acasa ! sunt voci care , precum fiului ramas acasa cirtesc impotriva fratelui, de nu a fi primiti, de a fi izolati si tratati ca niste ciumati, de a fi pusi sa plateasca pentru carantina ( care este impusa de stat si nu la cerere !), sunt injurati si chiar batuti, de semenii lor ! ca se iau masuri legale ,impotriva celor care nu respecta normele de carantina sunt de acord ! , dar sa ne gandim ca acesti pribegi,care multi numai ei stiu prin ce efort castiga un banut, trimit bani in tara pentru familiile lor, ca banii cu care sosesc ii cheltuiesc in tara noastra, nu isi fac conturi prin paradisuri fiscale, sau proprietati prin cele tari straine ca multi imbuibati din banul public si din alte potlogarii !

    Apreciază

    • Un om said, on martie 13, 2020 at 1:47 pm

      Nu cumva cineva dorește ca românii să nu se înțeleagă între ei?
      Românii au dreptul să se întoarcă în țară! Deci fără violență!

      Apreciază

  6. […] De aia Florin Cîțu și-a dat demisia? AVOCATUL POPORULUI, Renate Weber, CERE declararea STARII DE … […]

    Apreciază

  7. […] AVOCATUL POPORULUI, Renate Weber, CERE declararea STARII DE URGENTA, deoarece se tot restrang dreptu… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.